trubulans yazdı:araçtaki ışık sürekli yandığını motor arıza ışığı yanması ile ilgili başlıkta yazmıştım . ancak oksijen sensörü başlığına yazmanın daha doğru olacağını düşündüm yazacaklarımın.
bu ışık akü başlıklarını söküp takınca sönüyor ancak aracı yokuşta veya birden hızlanmada tekrar yanıyor. servise gidip oksijen sensörünü temizletmek nasıl olur onu pazartesi günü arayacağım. mecburen yakın cevizlibağ servisine soracağım. arıza nedeni bulunsa anlarız ama sanırım oksijen sensörü. vakit bulursam akyıldıza da gitmeyi düşünüyorum. tabi zor olacak. oraya götürüp kontrolden sonra sensörleri ucuza alıp onlara taktırmak... büyükçekmecenin güvenilirliği nasıl bilmiyorum. son olaylardan sonra cevizlibağ için insan istemese de bazı piyasa tamircileri gibi tamirciye bir kere giren arabanın sürekli girmesini yaşayabiliyor. belki ben yanlış düşünüyorum ama içimde kötü bir his var açıklayamadığım![]()
bir arkadaşımdan denso sensörü 200 tlye indirimle alabileceğim. bizim araçlardaki oksijen sensörü aynı mıdır? terios yrv turbo aynı sensör mü kullanılıyor. bir de motorun üstündeki ile alttaki sensör aynısı mıdır. yani ben aynı sensörden 2 tane alsam hata etmiş olur muyum. ve denso sensörün bir kodu vs var mı her denso sensr aynı mı. kodlarını veya türlerini bilen var mı?
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir