OXYGEN SENSORS (Oksijen Sensörü)

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

OXYGEN SENSORS (Oksijen Sensörü)

Mesajgönderen serdar tarih 29 Kas 2011, 21:57

İşte Meşhur Oksijen Sensörü
IMG0041A.jpg
Kullanıcı avatarı
serdar

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: OXYGEN SENSORS (Oksijen Sensörü)

Mesajgönderen serdar tarih 29 Kas 2011, 22:03

2001 Model Terios' umdaki sensör.Parçacıya Numune Gönderilerek Alınmıştır.
IMG0042A.jpg
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen serdar tarih 29 Kas 2011, 22:05

IMG0044A.jpg
Soket Girişi.
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen argyle tarih 30 Kas 2011, 14:09

Kaç para tuttu? Sensör kısmı nereye giriyor abi tam olarak?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen serdar tarih 30 Kas 2011, 19:30

Bu üst sensördür. Yeri egzoz manifoltundadır.Motordan çıkan egzoz gazı bu sensöre değiyor ve sensör yanmış gazı analizi yaparak.Araç beyninin Yakıt-hava oranı ayarlamasını sağlıyor. Birde alt sensör vardır oda Katalitik Konvertör (katölüzör) e bağlıdır. Ben işçilik vermedim. Bana maliyeti kargo ücreti +sensör 125 tl ye mal oldu. Zonguldak ta parça sıkıntısı olabiliyor ama 1 gün bekleyince çözülüyor. Yetkili servis yok ama yaptıkları işin arkasında duran her zaman müşteri memnuniyeti ni düşünen, japon ve kore araçlarına bakan mükemmel bir özel servis var.
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen livan08 tarih 30 Kas 2011, 20:09

yani toyotaların sensörü uyuyor.
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen riogrande tarih 06 Ara 2011, 16:10

:D tabii ki toyata sensörü uyacak.
bu araba bazı ülkelerde toyota diye satıldı.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Mesajgönderen argyle tarih 06 Ara 2011, 19:40

"Tabii ki" diyemeyiz bence, en azından her parçası için diyemeyiz. O zaman Subaru sensörü de uyar (varsa öyle birşey).
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen trubulans tarih 03 Mar 2012, 23:43

araçtaki ışık sürekli yandığını motor arıza ışığı yanması ile ilgili başlıkta yazmıştım . ancak oksijen sensörü başlığına yazmanın daha doğru olacağını düşündüm yazacaklarımın.
bu ışık akü başlıklarını söküp takınca sönüyor ancak aracı yokuşta veya birden hızlanmada tekrar yanıyor. servise gidip oksijen sensörünü temizletmek nasıl olur onu pazartesi günü arayacağım. mecburen yakın cevizlibağ servisine soracağım. arıza nedeni bulunsa anlarız ama sanırım oksijen sensörü. vakit bulursam akyıldıza da gitmeyi düşünüyorum. tabi zor olacak. oraya götürüp kontrolden sonra sensörleri ucuza alıp onlara taktırmak... büyükçekmecenin güvenilirliği nasıl bilmiyorum. son olaylardan sonra cevizlibağ için insan istemese de bazı piyasa tamircileri gibi tamirciye bir kere giren arabanın sürekli girmesini yaşayabiliyor. belki ben yanlış düşünüyorum ama içimde kötü bir his var açıklayamadığım :)

bir arkadaşımdan denso sensörü 200 tlye indirimle alabileceğim. bizim araçlardaki oksijen sensörü aynı mıdır? terios yrv turbo aynı sensör mü kullanılıyor. bir de motorun üstündeki ile alttaki sensör aynısı mıdır. yani ben aynı sensörden 2 tane alsam hata etmiş olur muyum. ve denso sensörün bir kodu vs var mı her denso sensr aynı mı. kodlarını veya türlerini bilen var mı?
Kullanıcı avatarı
trubulans

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Kadir tarih 04 Mar 2012, 00:13

trubulans yazdı:araçtaki ışık sürekli yandığını motor arıza ışığı yanması ile ilgili başlıkta yazmıştım . ancak oksijen sensörü başlığına yazmanın daha doğru olacağını düşündüm yazacaklarımın.
bu ışık akü başlıklarını söküp takınca sönüyor ancak aracı yokuşta veya birden hızlanmada tekrar yanıyor. servise gidip oksijen sensörünü temizletmek nasıl olur onu pazartesi günü arayacağım. mecburen yakın cevizlibağ servisine soracağım. arıza nedeni bulunsa anlarız ama sanırım oksijen sensörü. vakit bulursam akyıldıza da gitmeyi düşünüyorum. tabi zor olacak. oraya götürüp kontrolden sonra sensörleri ucuza alıp onlara taktırmak... büyükçekmecenin güvenilirliği nasıl bilmiyorum. son olaylardan sonra cevizlibağ için insan istemese de bazı piyasa tamircileri gibi tamirciye bir kere giren arabanın sürekli girmesini yaşayabiliyor. belki ben yanlış düşünüyorum ama içimde kötü bir his var açıklayamadığım :)

bir arkadaşımdan denso sensörü 200 tlye indirimle alabileceğim. bizim araçlardaki oksijen sensörü aynı mıdır? terios yrv turbo aynı sensör mü kullanılıyor. bir de motorun üstündeki ile alttaki sensör aynısı mıdır. yani ben aynı sensörden 2 tane alsam hata etmiş olur muyum. ve denso sensörün bir kodu vs var mı her denso sensr aynı mı. kodlarını veya türlerini bilen var mı?

yrv motorları sirion motorları ile aynı olması lazım.. lazımsa yardımcı olabilirim..
Kadir

Model: Terios 2. Nesil

Mesajgönderen trubulans tarih 04 Mar 2012, 01:30

önce o ışığın kesin olarak sensörden kaynaklandığını tesbit etmem lazım. bir de sensör temizlenmezse almayı düşünüyorum 2 tane.
Kullanıcı avatarı
trubulans

Mesajgönderen serdar tarih 04 Mar 2012, 11:33

oxygen sensörünün kirlenme olayı olmaz beyler test cihazı arızayı sensörden gösteriyorsa ve arızayı sildikten hemen sonra tekrar yanıyorsa kesin arızalıdır. kirlenmeyle alakalı bir arıza söz konusu olamaz. Resimdeki sensör arabadan çıkan eski sensör sonuçta elekronik bir parça ve yüksek sıcaklığa maruz kalan bir parça. Parçayı söktürün elinize numuneyi alıp parçacıları gezseniz illaki uyumlu bir parça bulursunuz. Eğer bulamazsanız benim gibi yapıp sensörün yerine kör tapa takıp üç gün gezersiniz. Tek zararı yakıtı artırıyor. Eğer o şekilde çalışırmı diye tereddütünüz var ise sensörün fişini çekip arabayı çalıştırın çalıştığını göreceksiniz.
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen mirzacik tarih 04 Mar 2012, 16:32

katılıyorum sensör kirlenmez sadece bozulur bu durumda.
mirzacik

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen trubulans tarih 04 Mar 2012, 21:48

yrv turboların oksijen sensörünün çeşidi,seri nosu vs var mıdır. yani ahngi marka alınmalı. söküp parçacıya götürmeden seri veya kodu varsa o şekilde arama yapmak istiyorum da. normalde servis indirimle 330 tl gibi bir rakam söylemişti. ben denso olarak buldum ama gerçekte hangi marka olmalı en iyisi olarak.
Kullanıcı avatarı
trubulans

Mesajgönderen FaTiH tarih 04 Mar 2012, 22:16

İnternette bu ilanı bulabildim turbulans: http://www.ebay.co.uk/itm/DAIHATSU-YRV- ... 27c0498ed7
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Sonraki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir