polen filtresi

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

polen filtresi

Mesajgönderen xfreex tarih 24 Mar 2011, 10:28

selam arkadaşlar. bizim yrv turbolarda polen filtresi varmı? varsa da nerede acaba?
xfreex

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: polen filtresi

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 24 Mar 2011, 17:45

Yok malesef.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen xfreex tarih 27 Mar 2011, 00:50

teşekkürler umut hocam.
xfreex

Mesajgönderen Ally_07 tarih 28 Mar 2011, 11:45

Allah Allah. bu polen filtresi klima ile alakalı bir parça değil mi, neden yok acab? Peki olmaması sadece Turbo modeller için mi geçerli? Yani standart YRV'lerde var mı?
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 28 Mar 2011, 13:13

Hayır, hiçbirinde yok. Sirion'larda da yok. İlle de olması gereken bir parça değil ama olsa çok daha iyi oluyor sağlık açısından.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen hasan17 tarih 28 Mar 2011, 23:56

umut ; konuyla ilgisi yok ama fiorinoyu süspansiyon ve zıplama olarak turboyla kıyaslayabilirmisin :?: selamlar :)
Kullanıcı avatarı
hasan17

Mesajgönderen Ally_07 tarih 29 Mar 2011, 11:05

Umut-Gultekin yazdı:Hayır, hiçbirinde yok. Sirion'larda da yok. İlle de olması gereken bir parça değil ama olsa çok daha iyi oluyor sağlık açısından.

e yani.. bence tabi ki olmalıydı. garipsedim..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 30 Mar 2011, 08:37

hasan17 yazdı:umut ; konuyla ilgisi yok ama fiorinoyu süspansiyon ve zıplama olarak turboyla kıyaslayabilirmisin :?: selamlar :)

Kıyaslanacak pek bir yanı yok. Fiorino'nun süspansiyonu sadece YRV Turbo'dan değil, Sirion'dan bile daha yumuşak.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen hasan17 tarih 30 Mar 2011, 22:38

Umut-Gultekin yazdı:
hasan17 yazdı:umut ; konuyla ilgisi yok ama fiorinoyu süspansiyon ve zıplama olarak turboyla kıyaslayabilirmisin :?: selamlar :)

Kıyaslanacak pek bir yanı yok. Fiorino'nun süspansiyonu sadece YRV Turbo'dan değil, Sirion'dan bile daha yumuşak.

fiorino da ticari kökenli olduğu için doblolar gibi zıplatır sanmıştım. yakın bir zamanda test etmek istiyorum. mantıklı bir araç ve ileride daha albenili versiyonlarınında çıkacağını tahmin ediyorum.
Kullanıcı avatarı
hasan17

Mesajgönderen FaTiH tarih 21 Oca 2012, 12:45

YRV lerde de galiba opsiyonel olarak var arkadaşlar polen filtresi: http://yrvshop.narod.ru/88568-97201-000.html

Orjinale dair ilgili kod numarasını biraz detaylı araştırınca çıkıyor insanın karşısına birşeyler; bilginize! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Ally_07 tarih 22 Oca 2012, 19:22

iyi de bunu bulabilecek miyiz buralarda, serviste yok bildiğim kadarıyla. birde senin verdiğin diğer bağlantılarına da göz attım (sirion için) polen filtresi için bi yeri kesmişler filtreyi koymuşlar, oraya kadar tamam. ama sonra ne ile kapatmışlar anlayamadım.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen FaTiH tarih 22 Oca 2012, 21:39

Dostum belki de %90 Daihatsu sahibinin "isteğe bağlı polen filtresi" opsiyonundan haberi dâhi olmadığı için servisler ellerinde bulundurmuyorlardır diye tahmin ediyorum!Daha da önemlisi servislerin de muhtemel haberi yoktur sözkonusu opsiyondan!YRV lerde nereye montaj yapılıyordur, nedir ne değildir haberim yok; döküman da bulamadım Sirion larda olduğu gibi bir fotoğraflı anlatım mesela; ancak ürün var!Daihatsu TR nin de hiç değilse merkezin stoğunda muhakkak bulunduğu düşüncesindeyim!Sana düşen Daihatsu yetkili servisine gidip; link.ini verdiğim ürünün fotoğrafında görünen stok-seri numarasını vererek istetmendir!Servis el kitabında da muhakkak montajı hakkında bilgi vardır, servisler de ondan yararlanarak montajı yapacaklardır; yapmaları gerekir düşüncesindeyim..
2.nesil Sirion a gelince; o kırılan yerin yerini kapatacak yeni plastik parça da filtreyi alırken beraberinde geliyor!2. nesil Sirion sahipleri de sözkonusu kod numarasıyla ısmarlayacaklar..Hemen örnek link.i paylaşmak gerekirse 2. nesil Sirion polen filtresinin o kapatıcı parça dahil kutu içeriğini: https://www.ssl-id.de/kiessetz-und-schm ... l_2004.php
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 22 Oca 2012, 21:53

mcıkman adlı üye (İzmir yetkili servisinden olduğunu söylüyor) bu filtrenin isteğe bağlı olarak servislerde takılabildiğini söylemiş zaten.
Kırılan plastiği yerine oturtup yapıştırmış sanırım. YRVler'deki durumu anlamanın tek yolu torpidoyu fotolardaki gibi söküp bakmak; o kutudan var ise filtre için yer ayrılmış demektir.
Filtre, resimde görüldüğü kadarıyla hattan geçen tüm havayı kendi içinden geçmeye zorlayacak durumda değil, yani bir kısım hava kenarlardan by-pass olabilir gibi duruyor. O nedenle %100 etkili olamaz kanaatindeyim. Astım ve polen-toz alerjisi olanlar için işe yarar elbette ama onun dışındakiler için çok da önemli değil bence.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 22 Oca 2012, 22:18

Bu gidişle Rusça yı da sökeceğiz japonca nın yanında! :lol:
YRV için de montajlanacak parça kapağıyla beraber gelmesi gereken bir parça anladığım kadarıyla..!Çünkü onda da keseme kırma dökme olayları var; iki yeni paylaşım!
Birincisi Atrai isimli bize gelmeyen bir Daihatsu modelinden paylaşım: http://mikrob.ru/viewtopic.php?t=9088

İkincisi ise sıkı tutunun bizim eski kasa Sirion lardan; (foto. altında 2002 model Toyota Duet demiş; yanlız montajı yaptığı yer bana pek tanıdık gelmedi bizim konsol altından; acaba sağdan direksiyonlu bir model mi; hiç çıkaramadım; yarın fırsatını bulursam arabaya inip oraları bir yoklamaya çalışacağım..İşte sürpriz iki fotoğraftan oluşan paylaşım: http://forums.drom.ru/daihatsu/t1151491829.html
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Ally_07 tarih 23 Oca 2012, 01:16

30 € diyo bee.. 75 TL eder.. pahalıymış.. belki de ondan getirmiyorlardır, yani stokta bulundurmuyorlardır.. ben periyodik bakımda bi soriim bakiim.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir