rolantide titreme yapıyor acil yardım...

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

rolantide titreme yapıyor acil yardım...

Mesajgönderen apl tarih 09 Şub 2010, 20:12

arkadaşlar bende 95 model aphlause var normal giderken iyide rolantide titreme yapıyor lpg de..bide sabahları soğukken şanzımandan acaip sesler geliyor metalin matale sürtme sesi gibi.2.3 dakika sonra kesiliyor ve gün içinde bidaha o sesi duyamıyosunuz üzun süre parkta bekleyince tekrar o ses başlıyo 2 dakika sonra herşey normale dönüyor.. şanszıman yağını değiştirdim farketmedi katkı koymayı düşünüyorum şansıman katkısı bilgisi olan varmı.. bide titreme sorununu nasıl hallederim titremeyide rolantide ve farlar acıkken yapıyor farları kapatınca titreme kesiliyor.. lütfen yardım...
apl

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: rolantide titreme yapıyor acil yardım...

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 10 Şub 2010, 00:39

Eyvallah dostum!.... Öncelikle aramıza hoş geldin , merhaba....Sanırım sende bu sorularının cevabının bir tamircide olduğunu esasen biliyorsundur.Biz burada normal sorunlarımızı değil tamircilerde ve piyasada çözmekte zorlandığımız sorunlarımızı birbirimizin yaşanmış tecrübelerinden istifade etmek üzere paylaşım yoluna gidiyoruz.Senin sorduğun sorunların bilinmez ve çaresiz değil.Herhangi bir araçta farları açtığında elektrik kullanımı arttığından rölanti düşer;seninkinde düşüş fazla ise ya rölantin zaten düşüktür ya da elektrik beslemen zayıftır.Şanzumana gelince öncelikle otomatik mi,düz mü? Ve sen sesin şanzumandan geldiğini nereden biliyorsun? Hangi tamirciye gitsen'' kapalı kutu açmadan birşey söyleyemeyiz ''der.Yani üç kuruşa beş köfte vermiyorlar :D ...
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen apl tarih 10 Şub 2010, 11:07

arkadaşım sağolasın...iyi düşüncen için ama.... ben tamircilere gittim hepsi farklı şeyler söledi kimse net bişi sölemiyo herkes arzıa şundandır diyo mudahele ediyolar değiştiriyolar sorun düzelmiyor. işinin ehli birine denk gelmedim yada bilemiyorum.. titreme aküden dediler gittim akü değiştirdim 45 amp. 60 amp aldım iyisinden yine farketmedi titreme... şansıman sesinede herkes başka bişey dedi yağdandır dediler değiştirdik yine farketmedi.. katkı koy diyorlar..ne yapmalıyım bilemedim tecrube eden varsa bu sorunları lütfen yardım.....
apl

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 10 Şub 2010, 12:51

Halen şanzuman otomatik mi düz mü yazmamışsın.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Mesajgönderen apl tarih 12 Şub 2010, 09:56

1995 model aphlahuse 1.6 16v düz şanzıman lpgli... karbratörlü
apl

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir