SARARAN SOLAN FARLARINIZA ÇÖZÜM (test edildi ve onaylandı)

SARARAN SOLAN FARLARINIZA ÇÖZÜM (test edildi ve onaylandı)

Mesajgönderen ozgursula tarih 28 Eyl 2010, 11:10

İnternette araştırma yaparken rastladığım bir yazı sonrasında sararan farların nasıl temizleneceği öğrendim ve uyguladım sonuç mükemmel arkadaşlar. Eğer farınızın dış kısmında bir sararma solma varsa kesinlikle far cilası veya pastası olarak geçen ürünlerden kullanmanızı öneririm. Benim farlarımda çok çizik olmadığı için zımpara kullanmadım sadece cilası bile mükemmel diyebilirim. Sanki yeni far takmış gibi oluyor aracınız.

Geçenlerde arabamı yıkatırken aynı yerde bir de subaru impreza vardı. Arabası maaşallah çok bakımlıydı ama tek sorunu farının teki sapsarı kesilmiş diğeri beyaz :D far temizleme cilası da arabamın bagajındaydı. Ona bir güzellik yapayım dedim ve farını öyle bir temizledim ki parlak olan far, sarı olup da düzelenden daha mat kaldı. Çocuk sevincinden üzerime atlayacaktı. Neyse öbürünü de parlattık :D duanın haddi hesabı yok inanın. Yanlız dikkat etmeniz gereken konu eğer farlarınızda çok çizik varsa kesinlikle çok ince zımpara kullanmalı ve kullanılacak zımparanın su ile birlikte uygulanması şartmış.

Kullanılcak zımpara kesinlikle 1500-2000-2500-3000 gibi uygulanmalı bunu unutmayın. Mümkün olan en büyük rakamlı olan zımparalar en ince olanları. Yine solan arka stoplarada uygulanabiliyormuş. Ben denemedim. Eğer farınızda çok çizik yoksa zımpara kullanmadan sadece far cilasını kullanın ben öyle yaptım ve pırıl pırıl oldu. Şimdi aşağıdaki link'ten de inceleyebilirsiniz. Normalde dışarıda bir far için 35-50 lira fiyat istenirken bu cilaları 25-30 liraya alıp dilediğiniz kadar kullanın derim.Hepinize kolay gelsin.

http://www.modpark.com/forum/kendi-modi ... leme-1832/
ozgursula

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: SARARAN SOLAN FARLARINIZA ÇÖZÜM (test edildi ve onaylandı)

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 28 Eyl 2010, 11:38

Sağol. Ben de YRV varken almıştım bunlardan. Meguiars ya da Sonax marka unuttum şimdi. YRV'nin farları içeriden kararıyor. O yüzden işime yaramamıştı. Buluşmaya da getirdim yanımda birilerine hediye ederim diye ama bagajda unuttum. İsteyen varsa vereyim. Bana lazım değil. Arabanın farları değişeli daha birkaç ay oldu.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 27 Oca 2012, 20:57

ben de denedim ve çok memnun kaldım. meguiars plastix marka far parlatıcı. internetten meguiars'ın kendi sitesinden aldım 24 tl'ye. çok az kullandım ve pırıl pırıl oldu. tahminimce 50 kere rahat kullanılır. zımpara falan yapmadım. direk uyguladım. farları önce güzelce temizledim. sonra uygulama süngeri ile daireler çizerek uyguladım. biraz kuruyunca sildim. sonuç mükemmel. tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen argyle tarih 27 Oca 2012, 21:05

Fatih, bu konuyu hortlattığın için teşekkürler, bunu görmemiştim.
Bir bezin üzerine biraz sıkıp bana kargolar mısın? :P :P
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 27 Oca 2012, 22:03

ayıpsın ne demek :)
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen argyle tarih 16 Şub 2012, 16:54

Arkadaşlar,
bu ürünleri deneyen var mı: Meguiars Ultimate Compound, ScratchX 2.0 ve SwirlX? PlastX gibi mucizevi görünüyorlar ama kamera yalandır :) .

http://www.youtube.com/watch?v=W2L74hQW ... ure=relmfu
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Dön Aydınlatma

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir