Selam arkadaşlar bendede yrv turbo var..

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

Selam arkadaşlar bendede yrv turbo var..

Mesajgönderen ayhangedikli tarih 11 Kas 2011, 12:40

slm arkadaşlar bendede yrv turbo var atiker lpg war yeni takılmış yeni aldım ama benim asıl sorunum araç çok fazla yakıyor benzinde 600 civarı lpg 400 krş civarı acaba sorun buji olabilirmi bu tarz bi sorunla karşılaşan oldumu artı benzinde sabah çalıştırırkende hafif titreme yapıyor sanki gazı 1 saniye geç yiyor gibi ??? ama ısındıktan sonra sorun yok sadece çok yakıyor saygılar
ayhangedikli

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: slm arkadaşlar bendede yrv turbo var atiker lpg war yeni tak

Mesajgönderen Ally_07 tarih 11 Kas 2011, 15:57

Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen ayhangedikli tarih 11 Kas 2011, 16:27

slm ally benim tel 05462570920 çağrı atarsan ararım beni bilgilendirisen sevinirim saygılar
ayhangedikli

Mesajgönderen Ally_07 tarih 11 Kas 2011, 16:43

ayhangedikli yazdı:slm ally benim tel 05462570920 çağrı atarsan ararım beni bilgilendirisen sevinirim saygılar

detaylı bilgim yok. zaten sadece fikir vermek için yukarıda belirttiğim linke birşeyler yazdım o kadar. linke tıklarsan fikrin olur. bir de yanlış bilmiyorsam yagmuradam nickli arkadaş LPG'li turbo kullanıyordu. belki o sana usta önerebilir.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen ayhangedikli tarih 14 Kas 2011, 01:08

tşk ederim ama ona ulaşamıyorum yardımcı olurmusunuz ??
ayhangedikli

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 14 Kas 2011, 15:43

Bayramda aradın konuştuk ya. :)

Ispartalı olan benim. Benim işi yaptırdığım kişi Tartarini ustasıydı ama daha sonra gittiğimde işten ayrılmıştı.

Kısa mesafe kullanımda araç fazla yakar. Uzun yolda deneyecektiniz. Sonuç alabildiniz mi?

Hava filtresi, eşrenik olmayan buji, yanlış ayar fazla yaktırır ama sizinki kadar değil..
YağmurAdam

Mesajgönderen Özkan tarih 14 Kas 2011, 19:10

öncelikle merhaba
bende yeni aldığım yrv turbo mun,bakımlarını yaptıktan sonra,

Castrol EDGE 5W30 yağ
Ngk(6418) Bkr6eıx iridium buji
yağ filtresi
hava filtresi
yağ değişiminden 500km sonra (Borpower nano) yağa ekledim..
yakıt tüketimi normal kullanımda şu an hesabımda bir yanlışlık yoksa
şehiriçi:%8 şehir dışı: %6
ek olarak borpower ın pek işe yaradığını düşünmüyorum ne performansta nede yakıtta :)
Kullanıcı avatarı
Özkan

Mesajgönderen ayhangedikli tarih 15 Kas 2011, 00:58

sanırım şehir içi kullanıyorum ondan dolayı çok yakıyor yeni bakım yapıldı kelebek ağzı temizlendi hava filtresi ve oksijen sensörü temizlendi bakalım etkileyecekmi başka önerisi olan warmı ???
ayhangedikli

Mesajgönderen Ally_07 tarih 15 Kas 2011, 14:33

Özkan arkadaşımız gibi ben de daha önce Suzuki Maruti (karbüratörlüdür) ve Chaverolet Kalos (çok noktandan enjeksiyonludur) marka araçlarımda Bor Power'ı denedim. Gözle görülür bir faydasını ben de görmedim. Motor için "daha sessiz çalışır" diyorlardı ama zaten bakımdan çıkan her araba önemli bir arızası yoksa sessiz oluyor. Daha az yakar deniliyor ben böyle bir şeyi kesinlikle gözlemlemedim. Motorun ömrünü uzatır diyorlar, olabilir ama o da çok uzun vadeli bir kazanım belki 150-200 bin kmde anlaşılıyordur yani bu nedenle onu da gözlemleyemedim. Bir de yağ yakmasını engeller diyorlar ama benim araçlarımda böyle bir sorun olmadığı için ona da birşey diyemeyeceğim.
Bu nedenlerden dolayı YRV'mizde bu ürünü kullanmadık, kullanmayı da düşünmüyorum.
Sözün özü Bor Power denildiği gibi mucizevi bir ürün değil bence üstelik çok ucuz da değil. Onun yerine düzenli bakımları aksatmadan yaptırmak ve kaliteli yağ kullanmak (Castrol, Mobil 1 gibi) yeterli bence. Ben de bu ürünü tavsiye etmiyorum. Eğer böyle bir düşünceniz varsa fikrimi paylaşayım dedim.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen ayhangedikli tarih 16 Kas 2011, 00:58

slm bende ally arkadaşıma katılıyorum benim turboya bor attım şuan anlamıyorum ne gibi değişiklikler oldu ama bence yağın zamanı gelmeden 2000 3000 km önce değişilirse çok daha ii olur bor a gerek kalmaz arkadaşlar peki hava filtresini performans koymak ne gibi artılar yaratır yada eksiler yaratır bilgisi olan warmı saygılar
ayhangedikli

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 16 Kas 2011, 14:32

Bor ile ilgili olarak yağ üreticileri pek tavsiye etmiyorlar.

Ayrıca bu kadar YRC turbo sahibini birarada görünce EBC İngiliz üretimi Yüksek performans fren balatası satıyorum tekrar hatırlatayım dedim.

Greenstuff normal ürüne nazaran çok daha dayanıklı. Bizim araca aldım ama aracımı sattım. Babam da yeni değiştirmiş. Elde bekliyor. Bilgileri aşağıda.. Euro ile satıldığı için şuan fiyatı gayet yüksek. Ben aldığım fiyata verebilirim.

Fiyat 90 TL..

Ayrıca Fatih sayesinde Copen ve 2. nesil Sirion modellerine de uyumlu olduğu ortaya çıktı.

http://www.ebcbrakes.com/automotive/greenstuff_brake_pads/index.shtml
YağmurAdam

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Kas 2011, 11:49

Baran sen onları bana sattın say 90 liraya. Bir daha görüştüğümüzde alayım senden.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Özkan tarih 06 Ara 2011, 02:32

ayhangedikli yazdı:slm bende ally arkadaşıma katılıyorum benim turboya bor attım şuan anlamıyorum ne gibi değişiklikler oldu ama bence yağın zamanı gelmeden 2000 3000 km önce değişilirse çok daha ii olur bor a gerek kalmaz arkadaşlar peki hava filtresini performans koymak ne gibi artılar yaratır yada eksiler yaratır bilgisi olan warmı saygılar

öncelikle merhaba ben aracıma yed marka açık hava filtresi taktım düşük devirlerde güçten düştüğünü hissittiğim gibi hemen söktüm onun dışında yüksek devirlerde ,vites değişimlerinde güzel ses var onun dışında benim içim bir artısı yok..ben kapalı kutu performans filtresi aradım özellikle (KN) Malesef bulamadım sizin önerebileceğiniz bir marka varmıdır kapalı kutu olarak_?
Kullanıcı avatarı
Özkan

Mesajgönderen ayhangedikli tarih 14 Ara 2011, 12:03

slm özkan arkadaşım sen bujileri değiştirmeden önce aracında sabahları egzostan benzin kokusu geliyormuydu eğer koku geliyorsa değiştirince düzeldimi birde değiştirince yakıtı net öleçebildinmi kayda değer bi etkileme oldumu ben oksijen sensörünü boğaz kelebeğini ve hava filtresini değiştim etkiledi sandım ama çok etkilememiş yanılmışım sanki
ayhangedikli

Mesajgönderen Özkan tarih 17 Ara 2011, 18:18

ayhangedikli yazdı:slm özkan arkadaşım sen bujileri değiştirmeden önce aracında sabahları egzostan benzin kokusu geliyormuydu eğer koku geliyorsa değiştirince düzeldimi birde değiştirince yakıtı net öleçebildinmi kayda değer bi etkileme oldumu ben oksijen sensörünü boğaz kelebeğini ve hava filtresini değiştim etkiledi sandım ama çok etkilememiş yanılmışım sanki

merhaba
havalar soğuk olduğu için yakıtın bir kısmı yanmadan egzos dan atılıyordur büyük ihtimalle,bu hava koşullarında da normaldir diye düşünüyorum,motor ısındıktan sonrada aynı sıkıntı varmı_?varsa ateşleme sistemini gözden geçir..
benim aracımda böyle bir durumla karşılaşmadım,bujileri değiştirince yakıtı çok aşırı derecede düşürdüğünü zannetmiyorum ama yanmanın daha verimli olduğundan eminim performansıda mutlak etkiliyor...
Kullanıcı avatarı
Özkan

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir