Semperit lastik??

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Semperit lastik??

Mesajgönderen Doorman tarih 30 Oca 2009, 14:49

Arkadaşlar selam.
Semperit marka lastik almayı düşünüyorum. 195/50R16 ölçüsünde. Ölçü biraz sıkıntılı bir ölçü olduğu için çok markada yok. O yüzden seçeneklerim içinde pirelli p6000, semperit speed-life, kumho'nun bir modeli ve yokohama filan var. Conti yada birdgestone'da bu ölçüye rastlamadım.
Semperit markası ile ilgili bilgilerim ise 100 yıla aşkın bir geçmişi olan avusturya markası olduğu ve 1985 yılında bu yana Continental bünyesinde olduğu. Kısaca conti'nin alt markalarından biri. Açıkcası bu durum içimi rahatlatıyor ama daha önce kullanan arkadaşlar var ise onların yorumlarınıda duymak isterim
Sonuçta Semperit diyorum, ne diyorsunuz???
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Semperit lastik??

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 30 Oca 2009, 15:31

Öncelikle böyle daha önce adını bile duymadığım bir markayı sorduğun için teşekkür ederim :lol:

Bilmediğim her lastiği araştırdığım, sonuçlarını kullananların yorumlarından ve verdikleri notlardan derleyen bir site var. Ne zaman lastik araştıracak olsam oraya bakıyorum ve çoğunlukla insanların yazdıkları ve verdikleri puanlar çok güzel yönlendiriyor.

Semperit Speed Life'a gayet iyi not vermişler. 5 üstünden 3.5

Buna bakarak ben olsam alırdım eğer fiyatı uygunsa...

http://www.tirestest.com/pkw_sommerreif ... index.html
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 01 Şub 2009, 01:07

Arkadaşım ben de bir öneride bulunabilir miyim? Hangi marka lastik alırsan al ama tarihine dikkat et beklemiş lastik olmasın . Neticede özü kauçuktur ve bekledikçe sertleşir ,lastik sertleştikçe yol tutuş ve konfor azalır sen de paranı sokağa atmış olursun.Yazdığın ölçülere bakılırsa aracın orjinal jantını kullanmıyorsun ve bu jantlarda lastiklerde pahalı şeyler . İnce yanak lastik çok gösterişli durur ve arabanın yol tutuş performansını artırır fakat bizim yollarımızda bu sana çok pahalıya patlar.Parçalayacağın tek jant veya lastiği temin etmek hem eziyetli hemde maliyetli olacaktır.Ben bu hezimeti daha önce yaşadım hemde tem yolunda ;sanırım bugüne kadar bir otoyolda okadar büyük ve derin bir asfalt kopuğuna rastlamamışsındır;düşün ki iki tekerin arasına alamadım ve arabanın kasasından gelen çatırtıyı duyduğumda bırak jantı lastiği araba ikiye bölünecek sandım.Bu çok zoruma gitti ;hem bir şikayet ve zarar tazmin muhattabın yok hemde ölümcül bir kaza riski atlatıyorsun , bu benim çok zoruma gitmişti.Özetle lastik yanağını biraz daha yüksek tutmaya bak.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Model: Applause

Mesajgönderen Doorman tarih 01 Şub 2009, 04:09

Önerin için teşekkür ederim. Aracın orjinal ölçüsü 185/60R15. Almışken 16 jant alıyım diye düşündüm. Daha önce Sirion'da orjinal ölçüsünde uzak lastik alma girişimlerim olmuştu. Uygun olmayan ölçülerde yada taban genişliği çok büyüdüğü yada küçüldüğü durumlarda ölçü oranları yakın dahi olsa araç alışılmış performansından uzaklaşıyor. o yüzde 16 inç jant ile beraber en yakın ölçü 195/50R16 oluyor. Tabi bundan vaz geçip 15 İnç jant alıp 195/55 R15'te takabilirim. 55 yanak daha mantıklı. dediğiniz gibi ülkemiz yolları tam lastik katili. bakalım henüz plan aşamasındayım :lol:
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Sirion gti tarih 02 Şub 2009, 16:15

Ben 50 yanağın sıkıntı olacağını sanmıyorum ben 55 yanaklı lastikle epey çukura falan düştüm bişiy olmadı adamlar 40 yanaklarla fıldır fıldır geziyo kaliteli bir lastikte sorun olacağını şahsım adına düşünmüyorum.
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir