sıcak haber

Daihatsu'dan Güncel Haberler (Bu bölüm Daihatsu ile ilgili haberler içindir. Modeller ile ilgili haberler için, ilgili modelin kendi sayfasının kullanılması rica olunur)

sıcak haber

Mesajgönderen emr tarih 18 Oca 2008, 22:57

gecen türkiye daihatsu ya gittim toplantı için

sizin görüşlerinizi dile getirdim ama o gosterdiğimiz baktığımız hiç bir araç gelmiycek artık şirket daha az araba getirip daha ucuza getirip kar amaclı satış yapmayı planlıyor iice kemerleri sıkıyorlar durum bu.

bu sene gelecek araba belli yeni daihatsu COURE gelicek oda nisan sonu gelicek tahmini ile bakılıyor yani bahar ile yaz mevsimi arasında zaten hep böle yapıyorlardı tanıtım hep güney kesimlerde oluyor ( deniz kum güneş ) gibi :)

yani anlıycağınız bu daihatsu türkiyenin stratejisi kar amaclı bu sene de sadece COURE gelicek

saygılarımla
Hayat 3.000 devirden sonra başlar
Kullanıcı avatarı
emr
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: sıcak haber

Mesajgönderen Sirion gti tarih 19 Oca 2008, 12:49

kendileri bilirler onlar satmazsa millet hyundai falan alıyo ticaret bu risk varsa para var.
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Doorman tarih 19 Oca 2008, 14:51

Sirion gti yazdı:kendileri bilirler onlar satmazsa millet hyundai falan alıyo ticaret bu risk varsa para var.

Aynen katılıyorum. Modellerin bir kısımın TR'ye getirilmemesi işini çoğu firma aştı ama hala bu Japon kardeşlerimiz böyle bir ayrımcılığa gidiyor.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 19 Oca 2008, 15:10

Doorman yazdı:
Sirion gti yazdı:kendileri bilirler onlar satmazsa millet hyundai falan alıyo ticaret bu risk varsa para var.

Aynen katılıyorum. Modellerin bir kısımın TR'ye getirilmemesi işini çoğu firma aştı ama hala bu Japon kardeşlerimiz böyle bir ayrımcılığa gidiyor.

Bence her model gelmese de olur. Önemli olan her modele LPG alternatifi getirilsin. O zaman satışlar patlar. İtalya'da adamlar çevreye duyarlılık için LPG'li araç satıyorlar. Biz dünyanın en pahalı benzini ile benzinli araçlara biniyoruz. Üstelik LPG'yi dünyada en çok kullanan ülkelerden birisiyken... Anlamak mümkün değil. Daihatsu'nun hazır diğer ülkelerde böyle bir tecrübesi de varken, Türkiye'deki satışları patlatmaları için bence en önemli koz bu olurdu. Sıfır Daihatsu alacak olsam, kesinlikle LPG alternatifi sunulsun isterdim. Model farketmez. Cuore bile olsa yine de LPG alternatifi isterdim :wink:

Not: Sirion x4 tüm dünyada satılan bir model değil. Sadece Japonya'da satılıyor. Yani Japonya pazarı için özel üretilen araçlarla global modeller arasında fark var. Nitekim bizdeki 1.5 Sirion Sport'da çeşitli ülkelerde de piyasaya sunuluyor. Gerçi getirseler harika olurdu ama malesef işte... Yani demek istiyorum ki bu aracın bize gelmemesi Türkiye ile olduğundan daha çok global bir karar gibi görünüyor. Malesef :(
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Sirion gti tarih 19 Oca 2008, 15:41

tabi oda önemli ekonomi çok önemli ama ,çeşitte önemli 3 5 modelle pazar büyütülmez
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen Doorman tarih 19 Oca 2008, 16:41

Sirion gti yazdı:tabi oda önemli ekonomi çok önemli ama ,çeşitte önemli 3 5 modelle pazar büyütülmez

doğru söze ne denir.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Doorman tarih 19 Oca 2008, 17:01

Umut ben her model gelmesede olur diye düşünmüyorum.
Mesela VW. Golf modelinin 30.000 YTL'lik 1,6Lt 8 subaplı eski motorunu hala satıyor. Ama 2,0Lt 200 HP'lik modelide TR'ye getiriyor. 200 Hp'likten deli gibi satış mı yapıyor, tabiki hayır. Ama gelen müşterisine yok dememiş oluyor en basitinden. Artık Dünya'nın herhangi biryerinde üretilen bir araç piyasaya çıktığı gün bütün dünya bu olaydan haberdar oluyor. Çoğu alman markanın TR'de satılmayan modelleri neredeyse yok denecek kadar az. Mesela golf'un 1.9Lt 65 Hp'lik bir dizeli vardı (yanlıs değilsem bir önceki golf'te) ama hiç TR'ye gelmedi. Gelseydide alan olmazdı bence. Ama japon markalarda durum daha farklı ( sadece Daihatsu değil, Toyota, honda, nissan ) TR'ye model gamındaki bütün modelleri getirmiyorlar. hatta listenin belki 3'te birini getiriyorlar. Corolla 99'dan sonra dizel modeli olmadığı için almanlar karşısında ne kadar kan kaybetti? yada honda? hala dizel ithal etmiyorlar. Toyota'nın Tsport modelleri sadce 2 sene kadar corolla'da geldi ( muhtemelen rakı masasında galyana gelip getirme kararı almışlardır ) sonrası yok. Birde Japon firmalar sadece Japonya için üretimlerde yapıyor. Mesela Nissan Skyline! efsane bir araba ama japonya dışına sadece özel ithalat yolu ile çıktı. şimdi yeni GTR ( skyline'nin halefi ) japonyada satılmaya başlandıktan 1 yıl sonra diğer ülkelere ihraç edilecek.
Pazara göre seçim oluşturmak doğru karar olabilir ama az satacak bir model diye öngörüp o pazardan aracı mahrum bırakmak saçma bence.
Umut sen LPG'li modeli isteyerek bizi destekliyorsun aslında. Hedef müşteri gruplarının ihtiyaçları yada beklentileri çok farklı olabiliyor. Amaç model çeşitliliği yaratarak her kesime hitap etmeye çalışmak. Sen LPG sistemi orjinal üzerinde olan ekonomik bir model istiyorsun Daihatsu'dan, ben aşırı beslemeli benzinli bir araç istiyorum Daihatsu'dan. fakat şu anda ikimizde isteklerimize ulaşamıyoruz.

Artık her isteyenin her istediği bilgiye ulaşabileceği yada dünyanın öbür uçundaki gelişmelerden haberdar olabileceğin bir yüzyıldayız. Bence Müşteri değerlendirmeleri artık bu durum göze alınarak yapılmalı.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen cccengiz tarih 19 Oca 2008, 17:41

Arkadaşlar gelin tüm üyeşer olarak bu istek ve beklentilerimizi ve ülkemizdeki araba piyasasını ve bu piyasadan beklentileri yazıp, imza kampanyası gibi :) daihatsu Tr ye ve en önemlisi Daihatsu Japonyaya yazalım. Hatta politikaları hala getirmemek yönünde ise, biz Türkiyedeki daihatsu aşıkları için bu modellerin birer maketini talep edelim : En azından hatıra olarak durur :):):)çok ciddi söylüyorum.
cccengiz

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 19 Oca 2008, 17:58

Doorman yazdı:Umut ben her model gelmesede olur diye düşünmüyorum.
Mesela VW. Golf modelinin 30.000 YTL'lik 1,6Lt 8 subaplı eski motorunu hala satıyor. Ama 2,0Lt 200 HP'lik modelide TR'ye getiriyor. 200 Hp'likten deli gibi satış mı yapıyor, tabiki hayır. Ama gelen müşterisine yok dememiş oluyor en basitinden. Artık Dünya'nın herhangi biryerinde üretilen bir araç piyasaya çıktığı gün bütün dünya bu olaydan haberdar oluyor. Çoğu alman markanın TR'de satılmayan modelleri neredeyse yok denecek kadar az. Mesela golf'un 1.9Lt 65 Hp'lik bir dizeli vardı (yanlıs değilsem bir önceki golf'te) ama hiç TR'ye gelmedi. Gelseydide alan olmazdı bence. Ama japon markalarda durum daha farklı ( sadece Daihatsu değil, Toyota, honda, nissan ) TR'ye model gamındaki bütün modelleri getirmiyorlar. hatta listenin belki 3'te birini getiriyorlar. Corolla 99'dan sonra dizel modeli olmadığı için almanlar karşısında ne kadar kan kaybetti? yada honda? hala dizel ithal etmiyorlar. Toyota'nın Tsport modelleri sadce 2 sene kadar corolla'da geldi ( muhtemelen rakı masasında galyana gelip getirme kararı almışlardır ) sonrası yok. Birde Japon firmalar sadece Japonya için üretimlerde yapıyor. Mesela Nissan Skyline! efsane bir araba ama japonya dışına sadece özel ithalat yolu ile çıktı. şimdi yeni GTR ( skyline'nin halefi ) japonyada satılmaya başlandıktan 1 yıl sonra diğer ülkelere ihraç edilecek.
Pazara göre seçim oluşturmak doğru karar olabilir ama az satacak bir model diye öngörüp o pazardan aracı mahrum bırakmak saçma bence.
Umut sen LPG'li modeli isteyerek bizi destekliyorsun aslında. Hedef müşteri gruplarının ihtiyaçları yada beklentileri çok farklı olabiliyor. Amaç model çeşitliliği yaratarak her kesime hitap etmeye çalışmak. Sen LPG sistemi orjinal üzerinde olan ekonomik bir model istiyorsun Daihatsu'dan, ben aşırı beslemeli benzinli bir araç istiyorum Daihatsu'dan. fakat şu anda ikimizde isteklerimize ulaşamıyoruz.

Artık her isteyenin her istediği bilgiye ulaşabileceği yada dünyanın öbür uçundaki gelişmelerden haberdar olabileceğin bir yüzyıldayız. Bence Müşteri değerlendirmeleri artık bu durum göze alınarak yapılmalı.

:) Çok doğru yazmışsın ama yanlış anlaşılmasın. Ben hepsinden istiyorum ve param olsa her modelden bir tane alırım bu kadar net söyleyeyim :D
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 19 Oca 2008, 17:58

cccengiz yazdı:Arkadaşlar gelin tüm üyeşer olarak bu istek ve beklentilerimizi ve ülkemizdeki araba piyasasını ve bu piyasadan beklentileri yazıp, imza kampanyası gibi :) daihatsu Tr ye ve en önemlisi Daihatsu Japonyaya yazalım. Hatta politikaları hala getirmemek yönünde ise, biz Türkiyedeki daihatsu aşıkları için bu modellerin birer maketini talep edelim : En azından hatıra olarak durur :):):)çok ciddi söylüyorum.

Zaten alıyorum ben. Gerçeğine para ya da imkan yetmeyince ebay'den maketleri alıyorum. Napalım. Avunuyoruz işte.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Doorman tarih 19 Oca 2008, 18:04

umutgultekin yazdı:
cccengiz yazdı:Arkadaşlar gelin tüm üyeşer olarak bu istek ve beklentilerimizi ve ülkemizdeki araba piyasasını ve bu piyasadan beklentileri yazıp, imza kampanyası gibi :) daihatsu Tr ye ve en önemlisi Daihatsu Japonyaya yazalım. Hatta politikaları hala getirmemek yönünde ise, biz Türkiyedeki daihatsu aşıkları için bu modellerin birer maketini talep edelim : En azından hatıra olarak durur :):):)çok ciddi söylüyorum.

Zaten alıyorum ben. Gerçeğine para ya da imkan yetmeyince ebay'den maketleri alıyorum. Napalım. Avunuyoruz işte.

Abi X4'ün maketi varmıydı ebay'de ( ben acaip taktımda o arabaya ).
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Sirion gti tarih 19 Oca 2008, 18:17

benim japonja su gibi ben yazarım isterseniz arayada iki samuray falan yazarım tırsar bu japonlar ..Getirmesinler kendi keyifleri bilir milletde japon almaz fransız tenekesi alır.
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 19 Oca 2008, 18:19

Doorman yazdı:
umutgultekin yazdı:

Abi X4'ün maketi varmıydı ebay'de ( ben acaip taktımda o arabaya ).

Gördüğümü hatırlamıyorum ama %100 garantisini vereyim, yoksa da çıkacaktır. Özel bir model çünkü...

Esas adamın birinde çooook çok nadir bir parça olan bizim Sirion'ların modelini görmüştüm. O da Daihatsu Sirion olarak değil. Toyota Duet olarak... Ne kadar pazarlık yaptıysam da 100 euro + kargo dan aşağı inmedi. Bu da 200 dolar gibi birşey ediyor. Kıyamadım o kadar paraya. O gün bugündür de hiçbir yerde tekrar rastlamadım :(
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Doorman tarih 19 Oca 2008, 18:20

Sirion gti yazdı:benim japonja su gibi ben yazarım isterseniz arayada iki samuray falan yazarım tırsar bu japonlar ..Getirmesinler kendi keyifleri bilir milletde japon almaz fransız tenekesi alır.

sonuç aynen dediğin gibi oluyor.
Yav bugün ne kadarda aynı fikirde olduk biz? :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 19 Oca 2008, 18:23

Doorman yazdı:
Sirion gti yazdı:benim japonja su gibi ben yazarım isterseniz arayada iki samuray falan yazarım tırsar bu japonlar ..Getirmesinler kendi keyifleri bilir milletde japon almaz fransız tenekesi alır.

sonuç aynen dediğin gibi oluyor.
Yav bugün ne kadarda aynı fikirde olduk biz? :mrgreen:

Aklın yolu bir de, o yüzden :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön Daihatsu'dan Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir