Sirion (1. nesil) alacağım bazı sorularım var

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion (1. nesil) alacağım bazı sorularım var

Mesajgönderen bekiry tarih 08 Tem 2011, 23:21

anzerli yazdı:yedek parçayı bir şekilde buluyorsun. geçen sene içerden bagaj açma kolunun teli koptu istanbuldan getirttim kendim monte. servis çok para çekmişti montaja. çok uğraşmıştım 4 koltuğu söküyorsun zemindeki kaplamayı çıkarıyorsun pufff ne uğraştırdı bir bilsen. ama sonuçta yaptım canavar gibi çalışıyor :)

valla hocam askerdeyken de garaj çavuşuydum bi şekilde buluyorduk dediğiniz gibi o yönden sıkıntı çekmem

anzerli yazdı:sahibindene baktım da özelliklerini sallamışlar ASR yazan VSA var diyen EPS olduğunu bile iddia eden var :) merak ediyorum acaba bu kısaltmaları yazanlar bunların ne anlama geldiğini biliyormu :)

zaten bu siriona özgü bişi değil herkes sallıyor
Dehanın Bir Sınırı Var Ama Cehaletin Hiçbir Sınırı Yok
bekiry

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen serdarsword tarih 09 Tem 2011, 00:59

MERHABA SAYIN ZİRVESERVERS.ÖNCELİKLE ARAMIZA HOŞGELDİNİZ.
YAZILANLARI OKUDUM VE VİTES GEÇİŞLERİ KONUSUNDA BENDE OLAYA DAHİL OLMAK İSTEDİM.ÇÜNKÜ KONU BAŞLIĞINI AÇAN BENDİM.
EVET DOĞRUDUR BENİM ARACIM 1 DEN 2 YE GEÇERKEN SADECE YÜKSEK DEVİRDE( 7000- 7500 ) VE HIZLI GEÇİRMEYE KALKIŞTIĞIMDA SÜRTME SESİ YAPIYOR.
BUNU SERVİSE SÖYLEDİĞİMDE BANA ŞUNU SÖYLEDİLER (YANLIZ BU ŞİKAYET İÇİN GİTMEMİŞTİM NORMAL BAKIMDI) YAV 7000-7500 DE VİTESMİ DEĞİŞTİRİLİR NE GEREK VAR. :?:
DOĞRU GEREK YOK BENDE ZATEN SÜREKLİ 7000 DEVİR DE VİTES DEĞİŞTİRMİYORUM ;BİRİLERİ KAŞINMADIĞI SÜRECE :twisted:
BENZER SORUNLARI BAŞKA FORUMLARDA ARAŞTIRDIM.HONDANIN 1.6 160 HP CİVİC İNİ BİLİRSİNİZ BELKİ VTİ DİYE DE BİLİNİR O ARAÇ DA İYİ DEVİR YAPAR ,MESELA O ARAÇLARDA DA BENZER SIKINTILAR OKUDUM.
SENKROMEÇ SORUNU OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM AMA SERVİS YETKİLİLERİ O ZAMAN YÜKSEK DEVİRDE DEĞİL HER DAİM SORUN ÇIKARACAĞINI SÖYLEDİLER.AÇIKCASI BENDE ARTIK ÜZERİNE PEK DÜŞMÜYORUM.
HE BU DEMEK DEĞİLDİR Kİ BÜTÜN SİRİONLAR DA BU SORUN VAR YADA BÜTÜN YÜKSEK DEVİR ÇEVİREBİLEN ARAÇLAR DA SORUN VAR ASLA...
BEN SADECE İYİ BİR SERVİS VE USTA BULAMADIĞIMDAN VE ŞANZIMAN İNDİRMENİN MALİYETİNDEN DOLAYI ŞİMDİLİK BU SORUNU BEKLETİYORUM.
BUNUN DIŞINDA BIRAKIN SİRİONU DAİHATSUNUN HANGİ MODELİNİ ALIRSANIZ ALIN ARAÇ HIRPALANMADIĞI SÜRECE HEPSİ TAŞ GİBİDİR AMACINIZ ALIP SATMAK DEĞİL DE UZUN YILLAR BİNMEKSE DÜŞÜNMEYİN SADECE ALIRKEN SERVİSE GÖTÜRÜP İYİCE BAKTIRIN.
KAFADAN KAZASI YOKSA,MOTOR VE YÜRÜRÜ İYİ İSE BENCE O ARAÇ FENA DEĞİLDİR.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen argyle tarih 09 Tem 2011, 01:19

Yalnız abi bu inceleme ne diyor, direksiyon yükseklik ayarı yok diyor, halbuki var.

anzerli sabrına şapka çıkarıyorum. Sana getireceğim arızada.
O kısaltmaları bilen yok! :mrgreen:

Çorum'daki galeride! Plakadan bir sorgulat önce. Ayrıca 2003 olduğunu da unutma. Manuel ve benzinli. Allahtan ABS'li (ABS'li ise Touring modelidir). Ama galerici ABS'li der, ne kadar inanılır onlara o ayrı.

Serdar,
harbiden abi ne gerek var 1. viteste o devirlere çıkmaya? Benimki 1. viteste 3000 devirde deli gibi böğürüyor, 7000 devirde nasıl ses çıkar bir anlatsana. Otomatiği olan arkadaşlar da otomatiklerin 7000 devre gelince vites arttırdığını söylemişler, bağırmıyor mu abi motor deli dana gibi?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen anzerli tarih 09 Tem 2011, 14:04

merhabalar. öncelikle şunu bilmenizi isterimki 1 viteste 7000 devire kadar çıkıp 2. vitese takarsanız bu sesleri duymanız gayet normal. altınızdaki araç özel üretim bir araç olmadığı sürece bu sesi her araçta duyarsanız. bizim araçlarda senkromeçlere zarar vermek biraz zor sizin o dediğniz genelde doğan ve şahin marka araçlarda kronik bir arızadır. bizim arabalarda olmayacak diye bir şey söylemiyorum sürekli 1. viteste 7000 i görüp aniden 2. vitese geçmedikten sonra :) yukarda ustanın size anlattığı gibi problem orda olsa herzaman ses yapar.

bu arada arglye abi merak ediyorum benim arabanın direksiyonu neden yükseklik ayarlı değil bizim arabalarda yok biliyorum yada benimkini çalmış olabilirler :)
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen argyle tarih 09 Tem 2011, 14:40

Abi, boyum kısa olduğu için direksiyon bana gayet iyi geldi, o yüzden denemedim. İlanlarda ve galiba forumda da "direksiyon yükseklik ayarı var" diye okudum gibi aklımda kalmış. Yoksa yoktur, bana böyle iyi zaten :)
Kimi tamirciler sen başka yere bakarken bu ayarı çalıyorlarmış abi, ayara alarm taktırmak lazımmış, bir kere çalındı mı arabayı Japonya'ya fabrikasına yollamak gerekiyormuş ama orda da artık radyoaktif sızıntı bulaşmış ayar takıyorlarmış, gece sürüşlerinde karşıdan gelen araçlar seni iskelet olarak görüyorlarmış x ışımasından.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen bekiry tarih 09 Tem 2011, 14:53

serdarsword yazdı:MERHABA SAYIN ZİRVESERVERS.ÖNCELİKLE ARAMIZA HOŞGELDİNİZ.
YAZILANLARI OKUDUM VE VİTES GEÇİŞLERİ KONUSUNDA BENDE OLAYA DAHİL OLMAK İSTEDİM.ÇÜNKÜ KONU BAŞLIĞINI AÇAN BENDİM.
EVET DOĞRUDUR BENİM ARACIM 1 DEN 2 YE GEÇERKEN SADECE YÜKSEK DEVİRDE( 7000- 7500 ) VE HIZLI GEÇİRMEYE KALKIŞTIĞIMDA SÜRTME SESİ YAPIYOR.
BUNU SERVİSE SÖYLEDİĞİMDE BANA ŞUNU SÖYLEDİLER (YANLIZ BU ŞİKAYET İÇİN GİTMEMİŞTİM NORMAL BAKIMDI) YAV 7000-7500 DE VİTESMİ DEĞİŞTİRİLİR NE GEREK VAR. :?:
DOĞRU GEREK YOK BENDE ZATEN SÜREKLİ 7000 DEVİR DE VİTES DEĞİŞTİRMİYORUM ;BİRİLERİ KAŞINMADIĞI SÜRECE :twisted:
BENZER SORUNLARI BAŞKA FORUMLARDA ARAŞTIRDIM.HONDANIN 1.6 160 HP CİVİC İNİ BİLİRSİNİZ BELKİ VTİ DİYE DE BİLİNİR O ARAÇ DA İYİ DEVİR YAPAR ,MESELA O ARAÇLARDA DA BENZER SIKINTILAR OKUDUM.
SENKROMEÇ SORUNU OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM AMA SERVİS YETKİLİLERİ O ZAMAN YÜKSEK DEVİRDE DEĞİL HER DAİM SORUN ÇIKARACAĞINI SÖYLEDİLER.AÇIKCASI BENDE ARTIK ÜZERİNE PEK DÜŞMÜYORUM.
HE BU DEMEK DEĞİLDİR Kİ BÜTÜN SİRİONLAR DA BU SORUN VAR YADA BÜTÜN YÜKSEK DEVİR ÇEVİREBİLEN ARAÇLAR DA SORUN VAR ASLA...
BEN SADECE İYİ BİR SERVİS VE USTA BULAMADIĞIMDAN VE ŞANZIMAN İNDİRMENİN MALİYETİNDEN DOLAYI ŞİMDİLİK BU SORUNU BEKLETİYORUM.
BUNUN DIŞINDA BIRAKIN SİRİONU DAİHATSUNUN HANGİ MODELİNİ ALIRSANIZ ALIN ARAÇ HIRPALANMADIĞI SÜRECE HEPSİ TAŞ GİBİDİR AMACINIZ ALIP SATMAK DEĞİL DE UZUN YILLAR BİNMEKSE DÜŞÜNMEYİN SADECE ALIRKEN SERVİSE GÖTÜRÜP İYİCE BAKTIRIN.
KAFADAN KAZASI YOKSA,MOTOR VE YÜRÜRÜ İYİ İSE BENCE O ARAÇ FENA DEĞİLDİR.

işte geçen mesajımdada belirttiğim gibi tam sizin yazınızı okudum sonra konu açtım sabahtan akşama kadar kod yaz sonra buraya gelip konu açmaya çalışırsan belli ki biraz hatalar olmuş olabiliyor hocam çok teşekkürler bilgileriniz için yani demek istediğim mesela birilerine ders vermek için atıyorum 2. vitestede zorladın motoru 7 bin devire geldi 3 atarkende aynı sesi veriyor mu acaba ?ki vermemesi lazım heralde aslında tam sormak istediğim buydu :D

argyle yazdı:Yalnız abi bu inceleme ne diyor, direksiyon yükseklik ayarı yok diyor, halbuki var.

anzerli sabrına şapka çıkarıyorum. Sana getireceğim arızada.
O kısaltmaları bilen yok! :mrgreen:

Çorum'daki galeride! Plakadan bir sorgulat önce. Ayrıca 2003 olduğunu da unutma. Manuel ve benzinli. Allahtan ABS'li (ABS'li ise Touring modelidir). Ama galerici ABS'li der, ne kadar inanılır onlara o ayrı.

Serdar,
harbiden abi ne gerek var 1. viteste o devirlere çıkmaya? Benimki 1. viteste 3000 devirde deli gibi böğürüyor, 7000 devirde nasıl ses çıkar bir anlatsana. Otomatiği olan arkadaşlar da otomatiklerin 7000 devre gelince vites arttırdığını söylemişler, bağırmıyor mu abi motor deli dana gibi?

bağırması lazım

-vitesii 2 yee aattttt :D

anzerli yazdı:merhabalar. öncelikle şunu bilmenizi isterimki 1 viteste 7000 devire kadar çıkıp 2. vitese takarsanız bu sesleri duymanız gayet normal. altınızdaki araç özel üretim bir araç olmadığı sürece bu sesi her araçta duyarsanız. bizim araçlarda senkromeçlere zarar vermek biraz zor sizin o dediğniz genelde doğan ve şahin marka araçlarda kronik bir arızadır. bizim arabalarda olmayacak diye bir şey söylemiyorum sürekli 1. viteste 7000 i görüp aniden 2. vitese geçmedikten sonra :) yukarda ustanın size anlattığı gibi problem orda olsa herzaman ses yapar.

bu arada arglye abi merak ediyorum benim arabanın direksiyonu neden yükseklik ayarlı değil bizim arabalarda yok biliyorum yada benimkini çalmış olabilirler :)

bizim arkadaşın megane nında da vardı kalkışta kimseyi geçemiyordu :D

argyle yazdı:Abi, boyum kısa olduğu için direksiyon bana gayet iyi geldi, o yüzden denemedim. İlanlarda ve galiba forumda da "direksiyon yükseklik ayarı var" diye okudum gibi aklımda kalmış. Yoksa yoktur, bana böyle iyi zaten :)
Kimi tamirciler sen başka yere bakarken bu ayarı çalıyorlarmış abi, ayara alarm taktırmak lazımmış, bir kere çalındı mı arabayı Japonya'ya fabrikasına yollamak gerekiyormuş ama orda da artık radyoaktif sızıntı bulaşmış ayar takıyorlarmış, gece sürüşlerinde karşıdan gelen araçlar seni iskelet olarak görüyorlarmış x ışımasından.

ondan sonra kazaya sebebiyet vermekten falan fıstık birsürü vicdan azabı hiç gereği yok aracın başında durmak lazım hadi durmadık çaldırmamak lazım hadi çaldılar hiç japonyaya falan göndermemek lazım :D

bu arada özel mesaja cevap veremiyormuşum yani özel mesaj yazamıyormuşum burdan cevap yazıyım

aynen hocam valla ben de sinir oluyorum sonuçta milli servet sorduğu sorudan daha paranın icadından bi haber olduğu apaçık ortada
bekiry

Mesajgönderen anzerli tarih 09 Tem 2011, 16:03

argyle abi saniyenin onda birinde geyik yapıyosun ya bravo sana :)
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen serdarsword tarih 09 Tem 2011, 17:20

HAYIR SAYIN ZİRVESERVERS 3 E ATARKEN HERHANGİ BİR SES DUYMADIM ŞİMDİYE KADAR.ZATEN 1DEN 2 YE ÇEKMEK DAHA KOLAY DAHA ÇABUK OLUYO 2 DEN 3 E ATMAYA NAZARAN :D
SAKİN ATARSANIZ 1DEN 2 YE ZATEN DUYMUYORSUNUZ SES FALAN GEÇİŞ ANINDA BİR ZORLAMA HİSSEDİLİYOR AMA.BEN OTOMATİK VİTESİN HIZINA YETİŞİRCESİNE ÇEKTİĞİM İÇİN 2 YE :roll

ARGYLE: 7000-7500 DEVİRDE ÇIKAN SESİ SANA ANLATAMAM YAŞAMAN LAZIM HE BİRDE BENDE AÇIK HAVA FİLTRESİ OLDUĞU İÇİN SES BANA; NE BİLİYİM BETHOVEN IN 9.SENFONİSİ GİBİ YADA ŞİİR GİBİ GELİYO :mrgreen: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Tem 2011, 17:30

zirveservers,

Mesajlarınızı okumadım. Üstlerinden çabucak geçtim. Zira vaktim yok. Fakat çabucak geçerken bile içlerinde bizim sitemize uygun olmayan üslup kullanımları farkettim.

Bu forum Internet'te bulacağınız diğer forumlardan farklıdır. Bunda da en önemli etken, benim öyle olmasını istememdir. Burada kaliteli içerik bulursunuz. Saygı çerçevesinde paylaşım yapan insanlar bulursunuz. Sitemizin işleyiş ve yapısına adapte olacağınıza inanmak istiyorum.

SonCuoreci arkadaşımız sitenin yöneticilerinden biridir. Ayrıca kendisi işi gereği hepimizi dil kullanımı ve Türkçe konusunda uyarabilecek yeterliliğe sahiptir, zira kendisi bu konuda çalışan bir akademisyendir. Size yazdıklarını iyice ve önyargısız biçimde sentezlerseniz sanırım hem bizleri ve sitemizi daha iyi tanırsınız, hem de daha çabuk adapte olursunuz.

Son olarak şahsi notum: Sorduğunuz soruların pek çoğu saçma. Bu lafa alınmayın. Benim 2005 yılı civarlarında yazdıklarımı okuyun başka forumlarda. Sizinkilere ne kadar çok benziyor. Daihatsu'yu, diğer markaları, otomotiv dünyasını tanıdıkça, sorular da daha doğru hale geliyor zamanla. Bahsini ettiğimiz marka Japonya'nın en eski otomobil üreticisi Daihatsu'dur. Bu markanın ürettiği araçlar dünyanın pek çok yerinde Toyota ve Subaru markaları altında satılır. Daihatsu ayrıca Toyota'ya motor üretir. Bahsini ettiğiniz araç Japonya'da üretilmiş, ülkemizde bulabileceğiniz nadir safkan Japon'lardandır ve dünyanın pek çok ileri ülkesinde (Avrupa ülkeleri başta), Daihatsu marka araçlar sorunsuzluk sıralamalarında daima ilk 5'te yer alır (çoğu zaman ilk 3) ve neredeyse her zaman Toyota'dan öndedirler. İkinci el piyasası yok diye birşey yok. Bugüne kadar aldığım bütün Daihatsu'ları çoğunlukla 1 günde sattım. En uzun ilanda duranı YRV Turbo idi. O da iki haftada satıldı. Sanılanın aksine ikinci eli gayet iyi bir markadır Daihatsu. Sıfır Fiat aldım, daha 6 ay içinde o kadar çok sorun çıktı ki hangi birini anlatsam hepsine tek tek gülersiniz. Daihatsu gerçekten farklıdır.

Yıllardır yazılıp çizilen herşeyi okumanızı beklemiyorum. Ama olmadığını da okudum, yok diye iddia etmeyin. Madem Google'da site araması yapmayı biliyorsunuz, ne güzel, farklı anahtar kelimeler deneyin. Daihatsu Aşkına Internet'te Türkçe olarak bulabileceğiniz en büyük ve esasında tek bilgi kaynağıdır.

İmza: Bu sitenin kurucusu ve sahibi.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen bekiry tarih 09 Tem 2011, 17:56

Umut-Gultekin yazdı:Son olarak şahsi notum: Sorduğunuz soruların pek çoğu saçma. Bu lafa alınmayın.

alınmıyorum ama sizin dediğinize göre ozaman bütün dünyada sorulan sorular saçma olur

çünkü bilmeyenler vardır birde bilenler var siz matematik hocasına 2+2 yi sorarsanız o size nekadar saçma sorular soruyorsun mu diyecek birde benim ki 2+2 kadar basit sorular değildi ayrıca okumadım diye birşey söylemedim neredeyse forumun yüzde 80 nini okudum 1.nesil kategoresinde ki ama sorduğum soruları hala saçma bulanlar var dediğim gibi benim sorularım saçma ise dünyada ki bütün sorular saçmadır
bekiry

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Tem 2011, 18:21

Evet, pekala öyledir.

Kelli felli adamlar olarak, gidip matematik hocasına 2+2 sorarsak, adamın bize "saçma soru" demesi gayet doğaldır. Bu yaştaki insanların matematik hocasına integral sorması gerekir.

Saçma yorumum aşağıdakiler içindir.

a. Soru geçersizdir. Anlamsızdır.
b. Üzerinde pek çok kere konuşulmuş şeylerle ilgili soru soruluyordur.
c. Ehliyet sahibi herkesin cevabını bilmesi gereken birşey soruluyordur.
d. Bir sürü her biri pek çok kere ayrı konu başlıklarında işlenmekle kalmamış, gerçekten birer konu başlığı olmayı hakedecek derinliğe sahip konular tek bir soruda sorulmuştur.

Not: İmzanız güzelmiş.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen argyle tarih 09 Tem 2011, 22:29

Sayın Gültekin,
benim üslubumu kastettiniz sanırım ama çözdük sonra biz meseleyi. Arkadaş da aradığı cevapları aldı. Ben başlatmadım ama ileriye taşıdım biraz, sonra da ben düzelttim yine. Bir ara siz yoksunuz diye 3 gün ceza vereyim kendime bile dedim arkadaş fazla üzülünce.
Neyse, fazla kaybolmayın ortalardan siz yine de :wink: .
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen anzerli tarih 10 Tem 2011, 12:16

fırtına öncesi sessizlik :)
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli