Sirion (1. nesil) alacağım bazı sorularım var

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Sirion (1. nesil) alacağım bazı sorularım var

Mesajgönderen bekiry tarih 07 Tem 2011, 13:53

Merhaba Arkadaşlar Sirion (1. nesil) alacağımdan dolayı araştırmalarım sonucu bu siteyi buldum ve yazılanları dikkatle okudum aslında ilk başta yrv turbo 130 hp liğini alacaktım ama bütçe kısıtlı olduğu için Sirion (1. nesil) almaya karar verdim sorularımı yanıtladığınız için şimdiden teşekkür ederim

1) bunlarda 75 hp 90 hp birde 103 hp liği mi olan var hangisini tavsiye edersiniz (neden) ben gönlüm 103 hp likten yana

2)düz viteste 1 den 2 ye geçerken gırtlama sesi varmış bunlar 3 4 e geçerkende yapıyor mu ?

3) tüp takılmış bir araç almak mı ? yoksa tüp takılmamış bir araç almak mı idealdir bunlarda tüp takılınca bir sorun çıkıyor mu ?

4)bu aracın önyargılardan dolayı 2. el piyasasının olmadığını biliyorum temiz 100 000 geçmemiş veya 10 000 km felan geçmiş 2003 2004 2005 model araçlar kaça alınır çevrenizde temiz tavsiye edeceğiniz bir sirion varmıdır ?

5)kayseride olduğum için daihatsu servisinin burda olmayışı sorularıma bir soru daha ekledi ama araştırdığım kadarıyla üstünde toyoya yaris motoru varmış yaris motoru bire bir aynı mı yoksa farklılıklar gösteriyormu toyota servisi bakar dediler servis ücretleri pahalımıdır ?

6)bi Touring var birde ls var bunlar nedir ne değildir ls de 103 beygirlik var ama Touring 103 beygirlik var ama ls lerin çoğu 90 lık Touring lerdede 90 lık var anlayacağınız kafam karıştır :)

7) bu araçların motoları kaç km götürür temiz kullanımda ve motor ölü dereceye geldiğinde rektefiye olur mu yoksa sandık motor mu atılır maliyetleri nasıldır ?

8) bu araçların yakıt tüketimi 7-8 litre diye bir çok konuda okudum bu 7-8 litre tüpte de 7-8 litremidir yani çekiş düşüyor mu düştüğünden dolayı gaza daha fazla basıp gaz girşini daha mı fazla alıpta daha mı çok litre yakıyor ?

9) en önemlisi ben ya tüplü alacağım yada tüp taktıracağım tecrübeleriniz nedir ( performans yakıt parça bozması motor ölmesi ve benim aklıma gelmeyen vs vs ler )

biraz uzun oldu ama okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim

SAYGILARIMLA
Dehanın Bir Sınırı Var Ama Cehaletin Hiçbir Sınırı Yok
bekiry

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Sirion (1. nesil) alacağım bazı sorularım var

Mesajgönderen riogrande tarih 07 Tem 2011, 14:15

forumu oku cevaplarını bulursun
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen bekiry tarih 07 Tem 2011, 14:23

riogrande yazdı:forumu oku cevaplarını bulursun

sadece 1. soruma cevap veren bir forum linki verirmisiniz acaba konumu okumadan yazmışsınız buna çok üzüldüm ben heryeri okudum ve araştırdım ona göre zaten buraya konu açtım
bekiry

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 07 Tem 2011, 15:55

zirveservers yazdı:

sadece 1. soruma cevap veren bir forum linki verirmisiniz acaba konumu okumadan yazmışsınız buna çok üzüldüm ben heryeri okudum ve araştırdım ona göre zaten buraya konu açtım

Sadece 1. soruna cevap veren linki ben vereyim: gonderi15527.html?hilit=sirion beygir#p15527

Geri kalan bütün sorularının cevabı sitede mevcut. Eğer bulmakta zorlanırsan sitenin sağ üst köşesinde site içi arama motoru var, oraya anahtar kelimeler yazarak kafandaki bütün cevaplara ulaşabilirsin. Ben sana üstteki linki atmak için öyle yaptım...

Mesaj bildirimini kaldırıyorum bilgilerine...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen anzerli tarih 07 Tem 2011, 18:52

merhabalar. öncelikle bu aracı aldıktan sonra pişmanlık duymayacağınızı bilmenizi isterim. benim aracım 1,3 ls 103 beygir. benzinde 6-7 litre lpg de ise 1 hafta önce kocaeliden marmarise toplam 740 km yol gittim klimamda açıktı yaklaşık 125-130 civarı yaktı benim için gayet güzel bir sonuç. alacağın araç lpg li ise performans sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. gerçkten kullanışlı bir araç fazla kafanı karıştırma temizini ve düşük kilometrede bulursan kaçırma al. piyasasının olmayışı kötü olsada uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğin bir araç olduğundan bunları kafana takmayacaksın. zaten piyasada bu fiyata bu özellikte üstelik japon bulman imkansız. unutmadan vites geçişlerinde gacurt gucurt ses hiç denk gelmedi uygun devirlerde kullanırsan sorun yaşayacağını sanmıyorum. site içerisindede gerçekten faydalı bilgiler var. onlarıda incelemeni tavsiye ederim. güzel paylaışmlar var. incelersen kafandaki bütün soru işaretlerine bir cevap bulacaksın...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen bekiry tarih 07 Tem 2011, 19:14

SonCuoreci yazdı:
zirveservers yazdı:

Sadece 1. soruna cevap veren linki ben vereyim: gonderi15527.html?hilit=sirion beygir#p15527

Geri kalan bütün sorularının cevabı sitede mevcut. Eğer bulmakta zorlanırsan sitenin sağ üst köşesinde site içi arama motoru var, oraya anahtar kelimeler yazarak kafandaki bütün cevaplara ulaşabilirsin. Ben sana üstteki linki atmak için öyle yaptım...

Mesaj bildirimini kaldırıyorum bilgilerine...

ordaki soruya bir arkadaş cevap vermiş motor standart demiş eski kasalarda 1.3 102 beygir yazmış :S şimdi eski kasaların hepsi 1.3 102 beygirmi sahibinden.com da arıyorum birisi 75 beygir dedi birisi 90 beygir dedi birisi 103 beygir dedi

bir şuna dikkat çekmek istiyorum ben okumayı seven bir insanım ve 2 haftadır bu aracı araştırıyorum google benim işim çünkü ben webmaster ım bu soruların bir kaçı google da var onlarda kafa karıştırıyor hepsi 103 beygir mi ? değil sahibinden.com ilanı veriyim arayın adam 75 beygir diyor hangisine inanacağımı şaşırdım

ayrıca 2 / 4 / 7. sorularıma bakınız bu soruların cevaplarını bütün google da hatmettim en son servise sormadım

4. sorum aracın tekniği ile alakalı değildi ki sorularınızın hepsine google da yanıt bulabilirsiniz diyorsunuz ben sizin çevrenizde varmı diye sormuştum

hoş kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama bellki daihatsu sirion markasını bu forum ilerletmiş ve bir piyasa oluşturmasında yardımcı olmuştur
bekiry

Mesajgönderen anzerli tarih 07 Tem 2011, 23:31

1. nesil sirion 1,3 ls modellerinin hepsi 102 beygir. sorularına cevap almak ,için doğru yerdesin
sahibindene bakarsan orda arabada olan yada olmayan özellikleride yazıyorlar. zaten bu zıpır arabanın
en büyük ve dikkat çeken özelliği hem ekonomik hemde performanslı olması. bunuda motordan anlıyoruz zaten
1,3 102 beygir küçümsenmeycek bir motor. vergiside ucuz. sana tavsiyem 1. nesil 2004-2005 km düşük bir
sirion bakman. satan kişininde aracını iyi bilmesi önemli.

2. sorunun cevabını vermiştim. 2 yıldır kullanıyorum bu aracı vitesle ilgili herhangibir garc gurç şikayetim olmadı

4. soruna cevap veriyorum : temiz ve km si düşük bir sirionu 13500-14000-15000 civarı alabilirsin alabilirsin.
tabi gerçekten temizse.

7. soruna gelince suan piyasada 100.000km yi geçmiş binlerce sirion var. aracının bakımlarını zamanında yaptırır
hor kullanmazsan diğer avrupa araçlar gibi uzun bir süre götürür. he unutmadan aracımızın öyle pek ağır bakımlarıda
yok zaten triger kayışı olmaması en büyük avantajı.
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen riogrande tarih 08 Tem 2011, 11:49

bence siz daihatsu almayın :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen bekiry tarih 08 Tem 2011, 13:39

anzerli yazdı:1. nesil sirion 1,3 ls modellerinin hepsi 102 beygir. sorularına cevap almak ,için doğru yerdesin
sahibindene bakarsan orda arabada olan yada olmayan özellikleride yazıyorlar. zaten bu zıpır arabanın
en büyük ve dikkat çeken özelliği hem ekonomik hemde performanslı olması. bunuda motordan anlıyoruz zaten
1,3 102 beygir küçümsenmeycek bir motor. vergiside ucuz. sana tavsiyem 1. nesil 2004-2005 km düşük bir
sirion bakman. satan kişininde aracını iyi bilmesi önemli.

2. sorunun cevabını vermiştim. 2 yıldır kullanıyorum bu aracı vitesle ilgili herhangibir garc gurç şikayetim olmadı

4. soruna cevap veriyorum : temiz ve km si düşük bir sirionu 13500-14000-15000 civarı alabilirsin alabilirsin.
tabi gerçekten temizse.

7. soruna gelince suan piyasada 100.000km yi geçmiş binlerce sirion var. aracının bakımlarını zamanında yaptırır
hor kullanmazsan diğer avrupa araçlar gibi uzun bir süre götürür. he unutmadan aracımızın öyle pek ağır bakımlarıda
yok zaten triger kayışı olmaması en büyük avantajı.

çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ben sahibinden de bakıyordumda bu aracı kullananlarda peki bilgi yok galiba neden diye sorarsanız adam aracına 75 beygir diyor 1.3 motor var diyor ruhsatta 75 kw yazıyordur :) oda 100.5 beygire eşit eder 90 beygir diyenler hangi akılla 90 beygir diyorlar onunda bir mantığı vardır heralde ruhasata hiç mi bakmazlar :) aynen bu triger kayışının olmaması yerine zincir olması çok büyük bir avantaj parça satma amaçlı üretilmedi ap açık ortada verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

riogrande yazdı:bence siz daihatsu almayın :mrgreen:

niye
bekiry

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 08 Tem 2011, 14:26

zirveservers yazdı:4. sorum aracın tekniği ile alakalı değildi ki sorularınızın hepsine google da yanıt bulabilirsiniz diyorsunuz ben sizin çevrenizde varmı diye sormuştum

hoş kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama bellki daihatsu sirion markasını bu forum ilerletmiş ve bir piyasa oluşturmasında yardımcı olmuştur

Sayın zirveservers,

Çok okuduğunuzu belirtmişsiniz ama çok okumak kadar okuduğunu anlamak da önemlidir. Ben sorularınızın cevabını gidin google'da arayın demedim. Sağ üst köşede "site içi arama motoru" olduğunu belirttim. Hatta sorunuza cevap olacak linki vermek içinde "site içi arama motoru"nu kullandığımı özellikle belirttim. amacım size yardımcı olmaktı!
Evet, kimse kimseye yardım etmek zorunda değil; fakat bu forum herkesin birbiriyle bilgisini-tecrübesini paylaştığı bir forum, kimse zoraki yardımcı olmıyor.
Ancak şunun da altını çizeyim: Sorduğunuz soruların pekçoğu burada daha önce onlarca kez soruldu, pekçoğu siteyi hiç incelemeden sizin sorduğunuz soruların benzerlerini soruyorlar. Bu sebeple dünkü tepkileri aldınız.
Şunu tekrar özellikle belirtmek istiyorum: Bu sitede herkes birbirine yardımcı olmaktan zevk alır.

İyi günler dilerim.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 08 Tem 2011, 16:01

riogrande arkadaşıma katılmadan edemiyorum maalesef kardeşim.
Öncelikle, lütfen koca koca yazmayın. Okuyabiliyoruz, kör değiliz.
Sorduğunuz sorulardan en azından bir kısmı gerçekten garip.
Gırtlama sesi yapıyormuş nedir yaa? Yapsa ne olur, yapmasa ne olur? Debriyaj balatasını yersiniz, gırtlar ya da kırtlar, değiştirirsiniz düzelir. Vites dişlilerini aşındırırsınız, gırtlamaz, gacırt eder. Debriyajın kavramasını tam bulmadan vites değiştirirsiniz, GACCORT eder, dişlileri de yersiniz böyle böyle. Kastınız şu ise, Daihatsu'nun tüm modellerinin vites kolları çok çok çok yumuşak değil öyle joystick gibi. Ama bu yumuşaklık hissi kişiden kişiye de değişir, bence sorun değil misal. 1'den 2'ye geçerken gırtladığını size kim söyledi ise o zat-ı muhtereme gidin ve şöyle deyin "3'ten 4'e geçerken kıtırtlıyormuş, 4'ten 3'e düşürünce de tam tersi tıkırtlıyormuş!" Hey Allahım yaa! Bir de bunların "kıt kıt" yapanları var, otomatik vitesli :)
Diğer sorularınız için:
genel-bilgiler-kisa-kisa-t2.html
1. sayfanın sonunda, sondan 3. mesaj benim, oradan itibaren okuyunuz. Velhasıl, LS ms diye bir model yok! Sahibindenin uydurması imiş o. O sitede arabanın ne olduğunu bilmeyen bir sürü adam araba satmaya çalışıyor, bir bilenden alın alacaksanız. Bir de hiç bilmeden insan ticareti, köle pazarı gibi araba satmaya çalışan galericiler var ki, aman diyeyim!
2. el piyasasının olmadığını nereden biliyorsunuz? Biliyorsunuz madem niye ısrar ediyorsunuz? Yok öyle birşey. Temiz, bakımlı arabalar aynı gün gidebiliyor. 100000 km'yi 10000 km geçmiş olabilir, 120000 km olmaz mı? Ya 100000'i geçmemiş diye hedef koyarsınız, ya da 110000'i. 100000'i 10000 geçse de olur nasıl bir hedef tayinidir?! Bakımlı 200000 km'de de alınır. Bizim memlekette var o, 50000 km'yi geçince satma tuhaflığı. Öküze biner gibi bindiklerinden olsa gerek! Adam nasıl hor kullandığını, neleri haşat ettiğini biliyor olsa gerek ki, böyle bir zihniyet geliştirmiş, "50000'i geçti mi sat!". Yine forumda bir arkadaş yazmış, 423000 km'yi devirmiş sorunsuz Terios gelmiş servise.
LPG ile ilgili sorularınız şehir efsanesi, bir takım tuhaf adamların anlamadan bilmeden uydurduğu şeyler. Hayır, LPG çok daha ekonomik oluyor bizim memlekette. CNG olsa en ekonomiği o olurdu. Çekişten düşmez (en azından sizin farkedeceğiniz kadar olmaz), gaza abanmak gerekmez, çok komik bu dediğiniz. Ayrıca, gaza abanınca tek devir zamanında daha fazla yakıt almaz, devir sayısı artar, öylelikle yakıt tüketimi artar. "LPG motoru öldürür" geyiğine ise diyecek laf bulamıyorum. LPG kirli ve partiküllü bir yakıt değildir, motoru aşındırsın. Atık gazı motor yatağında tortu yapıp aşındırır deseniz o da olmaz, benzinden daha temiz atık çıkaran bir yakıttır. Kaldı ki, emniyet olsun diye yakıt filtresi var tüm araçlarda malum. Motoru nasıl öldürecek?
Motor kaç bin km götürür diye birşey yok, kötü sürücüyü 10 km, iyi ve aracına bakan sürücüyü ise belki 300 bin, belki de 1 milyon km kötürür. Rektifiye olmaz diye birşeyi sizden duyuyorum, yatak yapımı ve sübap değişimleri gibi şeyler her araba motoruna yapılabilir bildiğim kadarıyla, neden yapılamasın?
Toyota servisleri bakmaz, zannetmiyorum. En azından şu an.
103 değil 102 HP ediyor, 75 kW. 2. nesil Sirion ile ilgilenmediğim için tam gücünü bilmiyorum ama 1.3 cc 2. nesiller 90 HP civarı, 1.0 cc 2. nesiller 70 HP civarıydı sanırım, bu araçlara sahip olan arkadaşlar daha kesin bilgi verebilirler. Eski kasaların hepsi 102 HP mi ne demek arkadaşım yaa?! Yok, mavi olanları 60 eşek gücü yapmışlar, yeşil olanları ise kendin itiyorsun!
Arkadaşın tepkisi normal, nasıl okudunuz bilmiyorum okuduklarınızı ama gerçekten tuhaf sorular sormuşsunuz, sanki hiç düşünmeden, gelişine.
"de, da" bağlacı ayrı yazılır. "felan" değil "falan".
Google'de böyle yanlış yazınca aradığınız cevaplar çıkmayabilir. Yok yok, çıkar; Türkçe yazamayanların işgali altında internet. 2., 4. ve 7. sorularınızı arama motorunda nasıl arattınız çok merak ettim doğrusu? "Daihatsu Sirion düz vitesli olanı 1. vitesten 2. vitese geçerken gırtlıyormuş diyorlar, peki 3. vitesten 4. vitese geçerken de gırtlıyor mu?" diye mi yazıp arattınız? Bu şekilde yazıp aratınca bundan böyle benim bu mesajım çıkacak, ne güzel! :)
Piyasası 15000-18000 TL arasıdır, arabasına göre. Sahibindene bakmışsınız işte, oradaki fiyatlar piyasasını belirlemiyor da, daha hesaplı fiyat veren bir "Daihatsu borsası"nın var olduğunu mu düşünüyorsunuz? O halde size Kayseri fiyatı çekelim: "Sana 23 bine olur"!
Saygılar bizden.
En son argyle tarafından 08 Tem 2011, 16:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 08 Tem 2011, 16:07

Bu arada, sevgili anzerli arkadaşımla da hemen tatlı (anzer balı gibi) bir polemik başlatayım affına sığınarak:
Abi nereye geçen hafta 12.5-13 kr yaktı yaa?! LPG'yi 1.5 TL'den buldun galiba! Mümkün değil o dediğin. Olsun olsun 16 kr yakar.
LS diye bir model yok imiş. LS ne ayrıca ya, neyin kısaltması? Low segment?! Yok daha neler?!
Temiz ve km'si düşük bir Sirion'u 13500'e falan alamazsın! Sen satar mısın abi aracını o fiyata? Eminim temizdir ve iyi bakmışsındır, LPG'li imiş hem de, bir de üstüne otomatik vitesli ise Allaaah, 14000 de veririm ben, hemen sat bana, 2. Sirion'um olur.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen anzerli tarih 08 Tem 2011, 16:46

sevgili argyle arkadaşım, bu şekilde içten ve candan yazmana sevindim.
evet ls olarak geçmeyebilir ama arkadaş aradığı aracı bilmediğinden
ve sahibinden.com gibi sitelerde ls geçtiğinden bilgi amaçlı yazdım.
unutmadan aracımızı kasko yaptırırken araç lıstesınde sirion 1,3 ls olarakta
gözükmektedir. yoksa niyetim insanları yanlış yönlendirmek değildir. belkide
bu sitede benim gibi aracının her yerini söküp takan neresinde ne olduğuyla
ilgilenen arkadaş yoktur ben burda çok iyi biliyorum muhabbetine de girmiyorum.
ELİMDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLMAK İSTEDİM
(de yi ayrı yazdım beni de fırçalama :)

UNUTMADAN YAKIT DURUMUNDA YALANMI SÖYLEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORSAN YANILIYORSUN İZMİTTEN MARMARİSE 2 DEPO YAKTIM
İZMİTTEN 64 E YADA 67 FALAN DOLDU BİRDE YANILMIYORSAM BALIK ESİR ÇIKIŞINDA DOLDURDUM DEPOYU
TOPLAM 125 TL YADA 130 TL'NA (ORADA BAHSETTİĞİM KM'DE YAKTIĞI DEĞİL TOPLAMDA YAKTIĞIM YAKIT DEĞERİDİR)

manuel bir sirion'un fiyatıda verdiğim fiyat aralığında piyasaya bakarsan demek isteiğimi anlarsın

aracımın yakıt tüketim değeri çok olsa neden az yakıyor gibi bir yalan söyleyeyim.
yolun marmarise düşerse aracımı görmeni ve test etmeni isterim Check-up'ta yaparsın neyi var neyi yok diye

NOT: site içerisinde tamamiyle tarafımdan montajı yapılan uygulamam var birde ona bakarsan sevinirim
belki beğenirsin. seninde farklı uygulamaların varsa paylaşımın beni mutlu eder. nede olsa Sirion'a
binmek ayrıcalıktır... saygılarımla...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen bekiry tarih 08 Tem 2011, 17:25

SonCuoreci yazdı:
zirveservers yazdı:4. sorum aracın tekniği ile alakalı değildi ki sorularınızın hepsine google da yanıt bulabilirsiniz diyorsunuz ben sizin çevrenizde varmı diye sormuştum

Sayın zirveservers,

Çok okuduğunuzu belirtmişsiniz ama çok okumak kadar okuduğunu anlamak da önemlidir. Ben sorularınızın cevabını gidin google'da arayın demedim. Sağ üst köşede "site içi arama motoru" olduğunu belirttim. Hatta sorunuza cevap olacak linki vermek içinde "site içi arama motoru"nu kullandığımı özellikle belirttim. amacım size yardımcı olmaktı!
Evet, kimse kimseye yardım etmek zorunda değil; fakat bu forum herkesin birbiriyle bilgisini-tecrübesini paylaştığı bir forum, kimse zoraki yardımcı olmıyor.
Ancak şunun da altını çizeyim: Sorduğunuz soruların pekçoğu burada daha önce onlarca kez soruldu, pekçoğu siteyi hiç incelemeden sizin sorduğunuz soruların benzerlerini soruyorlar. Bu sebeple dünkü tepkileri aldınız.
Şunu tekrar özellikle belirtmek istiyorum: Bu sitede herkes birbirine yardımcı olmaktan zevk alır.

İyi günler dilerim.

site içi arama motorunu kullanmadım demedim sizin arama motorunuzda rektefiye yazınca neoluyor ?

bir bakın isterseniz birde site:daihatsuaskina.com rektefiye yazın ne çıkıyor ?=

yani demek istediğim sizin index sayınız 3k civarında ki bu da indexlenmeyen sayfanızın olmadığını gösteriyor oyüzden site içi arama motorunu kullanmadım çünki kullandığınız forum sisteminin arama kısmı google nin ki kadar gelişmemiş bilmem nekadar anlatabildim sorduğum soruların pek çoğu demişsiniz ozaman o pek çoğuna cevap vermezsiniz sorulmayan soruya cevap verirsiniz ben de diğer soruları editlerim ve foruma giren insan sorulmayan soruyu bu konuda bulur nedir bu şiddetiniz anlayamadım

argyle yazdı:riogrande arkadaşıma katılmadan edemiyorum maalesef kardeşim.
Öncelikle, lütfen koca koca yazmayın. Okuyabiliyoruz, kör değiliz.
Sorduğunuz sorulardan en azından bir kısmı gerçekten garip.
Gırtlama sesi yapıyormuş nedir yaa? Yapsa ne olur, yapmasa ne olur? Debriyaj balatasını yersiniz, gırtlar ya da kırtlar, değiştirirsiniz düzelir. Vites dişlilerini aşındırırsınız, gırtlamaz, gacırt eder. Debriyajın kavramasını tam bulmadan vites değiştirirsiniz, GACCORT eder, dişlileri de yersiniz böyle böyle. Kastınız şu ise, Daihatsu'nun tüm modellerinin vites kolları çok çok çok yumuşak değil öyle joystick gibi. Ama bu yumuşaklık hissi kişiden kişiye de değişir, bence sorun değil misal. 1'den 2'ye geçerken gırtladığını size kim söyledi ise o zat-ı muhtereme gidin ve şöyle deyin "3'ten 4'e geçerken kıtırtlıyormuş, 4'ten 3'e düşürünce de tam tersi tıkırtlıyormuş!" Hey Allahım yaa! Bir de bunların "kıt kıt" yapanları var, otomatik vitesli :)
Diğer sorularınız için:
genel-bilgiler-kisa-kisa-t2.html
Sayfanın sonunda, sondan 3. mesaj benim, oradan itibaren okuyunuz. Velhasıl, LS ms diye bir model yok! Sahibindenin uydurması imiş o. O sitede arabanın ne olduğunu bilmeyen bir sürü adam araba satmaya çalışıyor, bir bilenden alın alacaksanız. Bir de hiç bilmeden insan ticareti, köle pazarı gibi araba satmaya çalışan galericiler var ki, aman diyeyim!
2. el piyasasının olmadığını nereden biliyorsunuz? Biliyorsunuz madem niye ısrar ediyorsunuz? Yok öyle birşey. Temiz, bakımlı arabalar aynı gün gidebiliyor. 100000 km'yi 10000 km geçmiş olabilir, 120000 km olmaz mı? Ya 100000'i geçmemiş diye hedef koyarsınız, ya da 110000'i. 100000'i 10000 geçse de olur nasıl bir hedef tayinidir?! Bakımlı 200000 km'de de alınır. Bizim memlekette var o, 50000 km'yi geçince satma tuhaflığı. Öküze biner gibi bindiklerinden olsa gerek! Adam nasıl hor kullandığını, neleri haşat ettiğini biliyor olsa gerek ki, böyle bir zihniyet geliştirmiş, "50000'i geçti mi sat!". Yine forumda bir arkadaş yazmış, 423000 km'yi devirmiş sorunsuz Terios gelmiş servise.
LPG ile ilgili sorularınız şehir efsanesi, bir takım tuhaf adamların anlamadan bilmeden uydurduğu şeyler. Hayır, LPG çok daha ekonomik oluyor bizim memlekette. CNG olsa en ekonomiği o olurdu. Çekişten düşmez (en azından sizin farkedeceğiniz kadar olmaz), gaza abanmak gerekmez, çok komik bu dediğiniz. Ayrıca, gaza abanınca tek devir zamanında daha fazla yakıt almaz, devir sayısı artar, öylelikle yakıt tüketimi artar. "LPG motoru öldürür" geyiğine ise diyecek laf bulamıyorum. LPG kirli ve partiküllü bir yakıt değildir, motoru aşındırsın. Atık gazı motor yatağında tortu yapıp aşındırır deseniz o da olmaz, benzinden daha temiz atık çıkaran bir yakıttır. Kaldı ki, emniyet olsun diye yakıt filtresi var tüm araçlarda malum. Motoru nasıl öldürecek?
Motor kaç bin km götürür diye birşey yok, kötü sürücüyü 10 km, iyi ve aracına bakan sürücüyü ise belki 300 bin, belki de 1 milyon km kötürür. Rektifiye olmaz diye birşeyi sizden duyuyorum, yatak yapımı ve sübap değişimleri gibi şeyler her araba motoruna yapılabilir bildiğim kadarıyla, neden yapılamasın?
Toyota servisleri bakmaz, zannetmiyorum. En azından şu an.
103 değil 102 HP ediyor, 75 kW. 2. nesil Sirion ile ilgilenmediğim için tam gücünü bilmiyorum ama 1.3 cc 2. nesiller 90 HP civarı, 1.0 cc 2. nesiller 70 HP civarıydı sanırım, bu araçlara sahip olan arkadaşlar daha kesin bilgi verebilirler. Eski kasaların hepsi 102 HP mi ne demek arkadaşım yaa?! Yok, mavi olanları 60 eşek gücü yapmışlar, yeşil olanları ise kendin itiyorsun!
Arkadaşın tepkisi normal, nasıl okudunuz bilmiyorum okuduklarınızı ama gerçekten tuhaf sorular sormuşsunuz, sanki hiç düşünmeden, gelişine.
"de, da" bağlacı ayrı yazılır. "felan" değil "falan".
Google'de böyle yanlış yazınca aradığınız cevaplar çıkmayabilir. Yok yok, çıkar; Türkçe yazamayanların işgali altında internet. 2., 4. ve 7. sorularınızı arama motorunda nasıl arattınız çok merak ettim doğrusu? "Daihatsu Sirion düz vitesli olanı 1. vitesten 2. vitese geçerken gırtlıyormuş diyorlar, peki 3. vitesten 4. vitese geçerken de gırtlıyor mu?" diye mi yazıp arattınız? Bu şekilde yazıp aratınca bundan böyle benim bu mesajım çıkacak, ne güzel! :)
Piyasası 15000-18000 TL arasıdır, arabasına göre. Sahibindene bakmışsınız işte, oradaki fiyatlar piyasasını belirlemiyor da, daha hesaplı fiyat veren bir "Daihatsu borsası"nın var olduğunu mu düşünüyorsunuz? O halde size Kayseri fiyatı çekelim: "Sana 23 bine olur"!
Saygılar bizden.

öncelikle koca koca yazmama ve ya yazmamama siz karışabiliyorsanız site yönetimi o yazı sitilini ordan kaldırsın o oraya konduysa bende tüm mesajı kocaman yazmamak şartıyla yazabilirim gırtlama sesini burda bir arkadaşımızın mesajında okumuştum sorun yüksek devirde vites değiştirirken oluyor diyordu ben bir üretim hatasımı diye merak ettim merak edemezmiyim o zatı muhterem e de sorarım ama forumlarda bulmam lazım ararım bulurum merak etmeyin hocam

verdiğiniz linkte 2 ve 3. sayfaların neredeyse tamam ı teyp ile ilgili

sahibinden uydurması ls modelleri tamam hocam orasını anladım bu aşağılayıcı konuşmanız nedir ?

siz beni gerçek hayatta tanıyormusunuz sanal ortamda bu denli aşalayıcı konuşuyorsunuz anlayamadım doğrusu

2. el piyasının olmadığını nerden biliyorsunuz demişsiniz ben mi forumu okumamışım siz mi ? bir sürü mesaj alıntısı yapayım isterseniz 2. el piyasının olmadığı ile ilgili

temiz bakımlı 100k geçmemiş araçlar veya 10k felan geçmiş dedim temiz olduktan sonra demek istedim bukadar alaycı bir şekilde birisinin gelip niye 2 bin geçse olmaz mı diyeceğini düşünemedim tam köle pazarı insan ticareti gibi araba satmaya çalışan galericiler gibi konuşmuşsunuz

dediğiniz gibi 100k yı geçen araçlar vasat olarak sınıflandırılıyor çünkü kullanım şekli berbat bir arıza olduğu zaman bilemiyor yaptırmıyor kör biniyor topal biniyor arızasını büyütüyor

lpg ile ilgili sorularınız şehir efsanesi demişsiniz nedenini öğrenebilirmiyim ?

lpg takmasını bilmeyen birsürü servis var oda piyasada çok bulunan araçlara piyasada hiç yok denecek kadar az bulunan bir araca nerde lpg taktırıcaz hadi taktırdık diyelim forum da yazılmış lpg montaj eden servisi çok iyi bilmek gerekiyor vs vs bi ton şey yazılmış hepsinide okudum ama burda da sorma gereği duydum
eğer bir cevabın varsa yazarsın yoksa böyle dalga geçeceksen yazmazsın olay bukadar basit

motoru kaç km götürür diye birşey yok demişsin

ben de orda zaten normal kullanımda yazdım

rektefiye olmaz diye birşeyi ilk defa duyuyorsanız bunda benim suçum nedir de alay edermiş beni aşağılıyorsunuz

bazı ustalar vardır çok güzel rektefiye yapar sıfır gibi olur ama maliyeti 5000 lira olur onun yerine sandık motor 6000 liradır ve rektefiye olmaz derler sebebi olmadığından değil mantıklı olanın sandık motor olduğundan bazı ustalar vardır 2000 lira ya rektefiye yapar buda hiç bir düzen tutmaz motor sürekli arıza verir ustada da para hırsı yoksa sizi de tanıyorsa rektefiye olmaz der olursa böyle böyle der anladın?

şimdi msn verin ekliyim ve size sahibinden ilan nosu veriyim arayın ve sorun kaç beygir

-75 beygir ?

-90 beygir diyen var bunlar 1. nesil sirionlar 2. nesil değil hatta şunuda sordum 2. nesil 1.3 motoru mu atıldı ? diye yok orjinal motoru dediler durum böyle olunca bu forumdada okudum hepsi 103 beygir diye

ve aklımı karıştırdı ben sormak istedim soramazmıyım + eğer böyle birşeye cevap vermek çok zor ise veyahut dalga geçermiş gibi cevap verecekseniz bir kere okuyun ve beğenmezseniz çıkın bir daha da konuya hiç uğramayın olay bukadar basit

argyle yazdı:Eski kasaların hepsi 102 HP mi ne demek arkadaşım yaa?! Yok, mavi olanları 60 eşek gücü yapmışlar, yeşil olanları ise kendin itiyorsun!

bu soruyu forumda 3-4 kişi daha sormuş girinde onlarada aynı cevapları verin bunedir yaa bu yaptığınız insalık mı bilmeyen bir insan sorar değil mi bilmemek ayıp mı kardeş ? ayrıca sizde ozaman gidin aya giden insan ay nasıl diye sorun oda sizle dalga geçsin hoşunuza gider mi bilmeyen lere karşı tavrınız mı bu mu ben burda matematik hocasıyım ama 2+2 yi bilmiyorum mu dedim ki bu kadar dalga geçiyosun ?

forum kurallarında de da bağlacı ayrı yazılır diye birşey okumadım ama Türkçe kurallarında evet ayrı yazılır biliyorum ve dalgınlığıma gelmiş olabilir uyardığınız için teşekkür ederim

argyle yazdı:Google'de böyle yanlış yazınca aradığınız cevaplar çıkmayabilir. Yok yok, çıkar; Türkçe yazamayanların işgali altında internet. 2., 4. ve 7. sorularınızı arama motorunda nasıl arattınız çok merak ettim doğrusu? "Daihatsu Sirion düz vitesli olanı 1. vitesten 2. vitese geçerken gırtlıyormuş diyorlar, peki 3. vitesten 4. vitese geçerken de gırtlıyor mu?" diye mi yazıp arattınız? Bu şekilde yazıp aratınca bundan böyle benim bu mesajım çıkacak, ne güzel!

2. sorumu google da
-daihatsu sirion 1 den 2. vitese geçme sorunu

daihatsu sirion vites sorunu

daihatsu sirion 1. vites sorunu

daihatsu sirion 1. vites yüksek devir deki geçiş problemi

site:daihatsuaskina.com yukardakilerin hepsini yazabilirsiniz

ayrıca site:forum.donanimhaber.com yukardaki anahtar kelimelerini yazabilirsiniz

siz neiş yapıyorsunuz webmaster lık mı ? ben sirionu bilmiyorum oyüzden sizinle bu konuda yarışamam ama

google benim işim lütfen benimle bu şekilde bir yarış içine girmeyin

daha sayabilirim

4. ve 7. sorularımıda merak ediyorsanız nasıl aradığımı size yazıyım

argyle yazdı:Piyasası 15000-18000 TL arasıdır, arabasına göre. Sahibindene bakmışsınız işte, oradaki fiyatlar piyasasını belirlemiyor da, daha hesaplı fiyat veren bir "Daihatsu borsası"nın var olduğunu mu düşünüyorsunuz? O halde size Kayseri fiyatı çekelim: "Sana 23 bine olur"!
Saygılar bizden.

bu söylediğinize sadece gülüyorum sahibinden.com da 12 500 den başıyor 20 000 e kadar var hocam arabasına göre ben normal olan nedir diye sormuştum adam keyfiyetine araba koyuyor oraya satmayacak ama fiyat yazıyor

son bir sorum olacak size yaşınız kaç ?
geliyorsunuz burda ergenler gibi benim alay ediyorsunuz ben bu mesajınıza sadece gülüyorum ama yazdıklarınıza saygı duyduğum için hepsini tek tek cevapladım

ayrıca okuduğumdan anlıyorum anladığımıda size verdiğim cevaplarla ispatladım

saygılarımla
bekiry

Mesajgönderen anzerli tarih 08 Tem 2011, 18:43

zirveservers arkdaş boşver sıkma canını ben sana elimden geldiğimce yardımcı oldum. bir sıkıntın olursa bana mesaj at elimden geldiğince yardımcı olurum. dediğin gibi biraz alaycı olmuş. büyüklük erdemdir takma kafana.
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir