Sirion 1 nesil servis arıyorum

Merkez servis kapandığına göre, oranın müşterileri şu an farklı servis arayışındalar. Bu arayışa yardımcı olması için servis ve bayi deneyimleri forumumuzu oluşturuyoruz.
Forum kuralları
Yaşadığımız bayi ve servis deneyimlerini aktarırken lütfen ölçülü bir dil kullanmaya ve otokontrol yapmaya özen gösterelim. Aksi taktirde yazdıklarınız nedeniyle sizler veya sitemiz zan altında kalabilir ve bunu engellemek için yazılarınız uygun bir dille yumuşatılmak zorunda kalabilir. Lütfen bu durumdan kaçınmak için ve anlatmak istediklerimizin kendi kelimelerimizden oluşmasını sağlamak için, kullandığımız dilin ölçülü olmasına özen gösterelim. Bu foruma birbirini kötülemek isteyen rakip servis ve bayilerin girişi kesinlikle yasaktır. Öyle bir durum yakalanırsa ilgili yazılar/puanlar silineceği gibi, bu girişimde bulunan kurum ifşa edilecektir.

Sirion 1 nesil servis arıyorum

Mesajgönderen AYDİNY tarih 21 Eki 2010, 11:06

Merhabalar;
Eşimin 1.3 sirion 1 nesil otomatik aracı var.41.000 km de. Bakım yapılmayalı 20.000 km filan olmuş.
Çok şükür bir sorunu yok ama bakım yaptırsak iyi olur.
Sizden ricam ikitelli organize sanayi bölgesinde daıhatsudan anlayan bir servis biliyormusunuz.Malum çok küçük ve sıkıştırılmış bir motor bölümü var.Herkes anlamıyor.Parçasıda zor bulunuyor.Topkapı Kar plaza da yetkili servis var .Fakat orası sanki servis değil arabayı parçalayıp dağıtma yeri gibi sote bir yerde kalan acayip bir servis.Ufacık biryer ayarlamışlar.doğru düzgün anahtar takımı bile yoktu.yetkili servis demeye enaz 2000 kişi şahit lazım.aranan en ufak parça yok sipariş üzerine geliyormuş.Bu bölgelerde bildiğiniz güvendiğiniz bir servis var ise yardımcı olursanız çok memnun olurum ...Çok teşekkürler.
AYDİNY

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Sirion 1 nesil servis arıyorum

Mesajgönderen AYDİNY tarih 04 Kas 2010, 11:36

Sirionumuza ikitelli organize sanayide bir servis buldum.Sağolsun yağını filan değiştirdi.Bujileri değiştirdi.Bujiler 3 tırnak ngk imiş.hava filtresini ,yağ filtresi değiştirdi.Arka balatalara ayar yaptırdım.55 tl castrol yağ,55 tl hava filtresi,yağ filtresi,4 adet 3 tırnaklı ngk buji,40 tl da işçilik aldı.Fiyat iyi fakat dikkatimi çeken bu araçlarda polen filtresi yokmuş.Birde bilgisayara bağlamadı.Bu araçlar da bilgisayar bağlantısı olmadığını söyledi.Doğrumudur arkadaşlar.
AYDİNY

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 04 Kas 2010, 12:03

AYDİNY yazdı:Sirionumuza ikitelli organize sanayide bir servis buldum.Sağolsun yağını filan değiştirdi.Bujileri değiştirdi.Bujiler 3 tırnak ngk imiş.hava filtresini ,yağ filtresi değiştirdi.Arka balatalara ayar yaptırdım.55 tl castrol yağ,55 tl hava filtresi,yağ filtresi,4 adet 3 tırnaklı ngk buji,40 tl da işçilik aldı.Fiyat iyi fakat dikkatimi çeken bu araçlarda polen filtresi yokmuş.Birde bilgisayara bağlamadı.Bu araçlar da bilgisayar bağlantısı olmadığını söyledi.Doğrumudur arkadaşlar.

Polen filtresi olmadığı doğru ama bilgisayar bağlantısı olmadığı yanlış. Direksiyonun altında OBD-II bağlantı portu var.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen ozgursula tarih 05 Kas 2010, 12:26

Servise her gittiğimde muhakkak bilgisayara bağlattırıyorum. Dreksiyonun altındaki soketten giriş yapılıyor. Polen filtresi yok masraf da yok :D
ozgursula

Mesajgönderen Kadir tarih 05 Ara 2011, 18:26

İstanbul topkapıdaki Kar daihatsuyu öneririm.. ilgilenen varsa yrdımcı olabilirim.. her konuda.. ( mekanik-şanzıman ve yedek parça )
Kadir

Model: Terios 2. Nesil

Mesajgönderen AYDİNY tarih 30 Ara 2011, 16:14

Kadir yazdı:İstanbul topkapıdaki Kar daihatsuyu öneririm.. ilgilenen varsa yrdımcı olabilirim.. her konuda.. ( mekanik-şanzıman ve yedek parça )

Kadir bey merhaba,
Malum servis zamanı yine geldi.Aracımız 70.000km civarında.
Geçen sefer şanzuman yağını değiştirmemişiz.
Şimdi normal bakım yapılacak,motor yağı,hava filtresi,yağ filtresi
şanzuman yağı (otomatik) değişecek,
Ön fren balataları değişecek,aracımızın herhangi bir problemi yok...

Bahsetmiş olduğunuz kar bayisini aradım.Yukarıda yazdıklarımı söyledim.Yılbaşından sonra getirebilirsiniz dediler.
Normal bakım:220 tl
Şanzuman yağı 55 tl
Ön fren balataları:120 tl. Fiyat verildi.
Toplamda 395 tl tutuyor.Oraya bırakıncada birşeyler daha çıkacağını düşünürsek 450 tl temiz tutar gibi geliyor.Sizce fiyat nasıl.
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
AYDİNY

Mesajgönderen Kadir tarih 30 Ara 2011, 17:35

Kendim bizzat son sene stajımı Kar otoda yapıyorum.. Fiyat konusunda , mekanikte olduğumdan dolayı nt bişey söyleyemem.. ama isterseniz iskonto konusunu ben bi konuşayım size bilgi vereyim.. arcınızda başka sorun çıkıp çıkmayacağı belli değil.. eğer temiz bakıldıysa çıkmaz .. kolay kolay sıkıntı çıkaran bir araç değil.. Ben size salı günü bilgi verebilirim..
Kadir

Mesajgönderen AYDİNY tarih 30 Ara 2011, 20:23

Çok teşekkür ederim..Aracımızın sorunu yok.Sizden haber bekleyeceğim.
AYDİNY

Mesajgönderen Kadir tarih 30 Ara 2011, 20:51

tamam.. ben salı günü size haber veririm..
Kadir

Mesajgönderen Kadir tarih 03 Oca 2012, 18:03

Tüm işlemlerde %20 iskonto+yedekparça garantisi ayarladım..
Ayrıca Servismize sadece "Forumdan Gelecek Olanlar" için yine tün işlemlerde %20 iskonto ayarladım..Geldiğinizde forumdan geldiğinizi belirttiğiniz taktirde uygulanacak olan iskontodur..
Kadir

Mesajgönderen AYDİNY tarih 04 Oca 2012, 13:43

En kısa,müsait bir zamanda aracımızı oraya getireceğim.Kadir bey çok teşekür eder,iyi çalışmalar dilerim.
AYDİNY

Mesajgönderen Kadir tarih 04 Oca 2012, 14:31

AYDİNY yazdı:En kısa,müsait bir zamanda aracımızı oraya getireceğim.Kadir bey çok teşekür eder,iyi çalışmalar dilerim.

ben teşekkür ederim.. ben salı-çarşamba ve perşembe günleri işyerinde oluyorum.. bu günlerde getirirseniz haberleşiriz yine.
Kadir

Mesajgönderen BlackEdition tarih 02 Şub 2012, 17:54

Kadir bey merhaba. Bende de 1. nesil otomatik daihatsu sirion var. Aracı aldığım kişinin bana verdiği muayne raporunda basit kusur olarak şanzuman yağ kaçağı görünüyor. Bunu sizin serviste kaça baktırabiliriz yada maliyeti nedir bilginiz var mı acaba?
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Mesajgönderen Kadir tarih 16 Şub 2012, 21:07

BlackEdition yazdı:Kadir bey merhaba. Bende de 1. nesil otomatik daihatsu sirion var. Aracı aldığım kişinin bana verdiği muayne raporunda basit kusur olarak şanzuman yağ kaçağı görünüyor. Bunu sizin serviste kaça baktırabiliriz yada maliyeti nedir bilginiz var mı acaba?

Fiyat olarak size bakmadan net bişey söyleyemiyoruz.. ancak müsait olduğunuz zaman buyrun gelin ,özelliklede forumdan geldiğinizi belirttiğiniz taktirde fiyatta yardımcı oluruz.. zaten normaldede fiyetlar konusunda biz karışmadımız için ( mekanikteyiz.danışmanlar ayarlıyor fiyatları) net bilgi verme şansım yok..
Kadir

Mesajgönderen BlackEdition tarih 17 Şub 2012, 00:18

Kadir yazdı:
BlackEdition yazdı:Kadir bey merhaba. Bende de 1. nesil otomatik daihatsu sirion var. Aracı aldığım kişinin bana verdiği muayne raporunda basit kusur olarak şanzuman yağ kaçağı görünüyor. Bunu sizin serviste kaça baktırabiliriz yada maliyeti nedir bilginiz var mı acaba?

Fiyat olarak size bakmadan net bişey söyleyemiyoruz.. ancak müsait olduğunuz zaman buyrun gelin ,özelliklede forumdan geldiğinizi belirttiğiniz taktirde fiyatta yardımcı oluruz.. zaten normaldede fiyetlar konusunda biz karışmadımız için ( mekanikteyiz.danışmanlar ayarlıyor fiyatları) net bilgi verme şansım yok..

Teşekkürler. Bir ara uğrayacağım inşsallah..
Kullanıcı avatarı
BlackEdition

Sonraki

Dön Servis ve Bayi Deneyimleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir