Sirion 1000 cc hakkında

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Sirion 1000 cc hakkında

Mesajgönderen çalışkansirion tarih 11 Mar 2009, 01:23

Arkadaşlar Merhaba,
Aranıza yeni katıldım.

Kısa bir süre önce 2006 model bir Sirion aldım. 1000 cc- 26000 km de 14500 YTL. Sizce fiyatı pahalı mıdır?
Aslında alınmış alınmıştır ama merak ettim doğrusu. Ne olursa olsun, bu araç farklı bir keyif veriyor insana . Bu zaman kadar Ford Fiesta, C-Max, Grande Punto, Toyota Corolla gibi araçları kullandım, fakat bu araçta farklı bir taraf var. Arabamı çok sevdim, her şeyden önce çok sempatik geldi bana.
Yanlız birkaç problemi çıktı daha sonra :

Yakıtını kontrol ettiğimde 100 km de hep 7,5 lt nin üzerinde yaktığını hesapladım. Bu sarfiyat bu araç için çok fazla değil mi?

Bujiler iyi durumda , hava filtresi yeni değişti. Acaba sorun kavrama ile ilgili olabilir mi?

Bunun dışında direksiyon göbeğindeki plastik çok aşınmış ve kötü görünümde . Bunu nerede değiştirebilirim ya da boyayabilir miyim? Bilgi rica ediyorum.

Ayrıca birkaç parça için servise fiyat sordum, inanılmaz pahalı. Örneğin anten çubuğunu değiştirmem gerekiyor, 80 liraya yakın fiyat verdiler. Küllük yok arabada , onun da fiyatı 80 liraya yakın. Bu fiyatlar bana çok yüksek geldi. Sizler bu tür yedek parça ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz? Servis dışında çözümünüz varsa bildirirseniz sevinirim. İnternette daihatsu orijinal yedek parça ile ilgili bilgi bulamadım.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

G. Mustafa Çalışkan
çalışkansirion

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: Sirion 1000 cc hakkında

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 11 Mar 2009, 09:45

Merhaba,

Arabanız hayırlı olsun.

Yakıt tüketiminiz bir hayli fazla. Bu değerde eğer soğuk motor, kısa mesafe ve yoğun trafik gibi etkenler mevcut değilse aracınızın tüketiminde bir sorun var diyebiliriz.

Direksiyon göbeği, anten ve küllük olayına şaşırdım doğrusu. Arabanız sanki sizden önceki sahibi tarafından biraz hırpalanmış...

Yedek parça konusunda yetkili servis dışında çözüm mevcut değil. Yan sanayisi yok yedek parçalarımızın. Hava, yağ filtresi falan bulmuştuk ama deneyenler verim alamadılar. Yetkili servislerden her parçayı temin edebilirsiniz. İstanbul'da iseniz Çekmeköy'deki Daihatsu Merkez Servis'i tavsiye ederim. Arabanızı lego gibi söküp baştan monte edebilirler :)

Not: Antene o kadar para vermeye gerek yok. Aksesuarcılarda pek çok anten modeli satılıyor, mutlaka birisini uydurursunuz.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen çalışkansirion tarih 11 Mar 2009, 09:48

Teşekkürler.
çalışkansirion

Mesajgönderen çalışkansirion tarih 16 Mar 2009, 21:31

1000 cc sirion tecrübesi olanlar yakış hakkında bilgi verebilirler mi?
çalışkansirion

Mesajgönderen basdogan tarih 16 Mar 2009, 23:00

HAYIRLI OLSUN ÖNCELİKLE,
TABİKİ DE BANA DA FAZLA YAKIYOR GİBİ GELDİ. AMA BURADA ÖNEMLİ OLAN KULLANIP ŞARTLARINIZ VE EN ÖNEMLİSİDE NASIL ÖLÇTÜĞÜNÜZ, YANİ ŞEHİR İÇİ? ŞEHİR DIŞI? ORTALAMA? BUNLAR ÖNEMLİ... ŞEHİR İÇİ İSE NORMAL SAYILIR. AMA HEMEN KARAR VERMEYİN ÇOK YAKIYOR DİYE. DAHA ARACINIZA DA TAM ALIŞMIŞ SAYILMAZSINIZ. UZUN SÜRE KULLANMANIZI DİLERİM.
Kullanıcı avatarı
basdogan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen çalışkansirion tarih 20 Mar 2009, 11:36

Teşekkürler,
Ben de biraz araştırdım, sanırım bu arabanın motoru Yaris motoru ile aynı, onların sarfiyatları da şehir içinde ağır trafikte kullanıldığında 8,5 LT/100 km yakıt sarfedenleri okudum.

Benin söylediğim sarfiyat sadece şehiriçi kullanımını içeriyor. Şehir dışına henüz çıkmadım. Ama sanırım haklısınız. Arabayı tanımam gerekli sanırım. Çünkü panikle çok yakıyor diye hangi tamirciye,servise gitsem "çok yakmıyor, bu havalarda, bu trafikte normal" dediler. Ben yokuş bir yerde oturuyorum ve arabayı çalıştırdığım gibi yaklaşık 3 km yokuş çıkıyorum. Bunun da etkisi olabilir herhalde...

Diğer taraftan, buji, filtreler, yağ vs . yeni değiştiği içim şüpheleneceğim birşey de kalmadı. Bir tek Borpower koymayı düşünüyorum ilave olarak ilk yağ değişiminde...

Bir de bir sorum olacak: BU ARAÇLARDA BENZİN İKAZ IŞIĞI VAR MIDIR? YOK İSE BENZİNİN BİTMEK ÜZERE OLDUĞU BÜTÜN SEVİYE GÖSTERGELERİ SÖNDÜĞÜNDE Mİ ANLIYORSUNUZ? ARACI FULL DEPO KULLANMAK VE MENZİLİNİ ÖLÇMEK İSTİYORUM DA GÜME GİTMEYELİM :)
çalışkansirion

Mesajgönderen Sirion gti tarih 23 Mar 2009, 16:01

Eski kasada yoktu yeni kasadada olmayabilir en iyi benzin ölçme yöntemi fulleyim kullandıktan sonra tekrar fullemek diğerleri yanıltıcı olabiliyo.
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 23 Mar 2009, 16:17

Fulleyin. Belli bir KM yapıp, tekrar fulleyin. İki depo arasındaki fark / gittiğiniz km yakıt tüketiminizi verecektir Bilal'in de dediği gibi. Bunu aracınızın benzin deposuna göre hesaplayarak tam dolu depo ile kaç km yol yapacağınızı bulabilirsiniz.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen feylesof tarih 04 Nis 2009, 11:22

Anteni aksesuarcıda değiştirdim 7.5 tl küçük daha hoş duruyor, cam silecekleride aksesuarcıdan tanesi 5 tl.
küllükte uygun birşey eminim bulabilirsiniz.

Ayrıca yetkili serviste tüm markalarda parça fiyatları aşırı pahalıdır.
polo ön tampon kazayapan arkadaşıma 2000 tl cıvar fiyat vermişlerdi sirionda ise yaklaşık 4/1 kadar.
feylesof

Mesajgönderen sdeger tarih 08 Nis 2009, 13:08

Selam arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.
Ben KKTC'de yaşıyorum ve bizim burada yeni nesil Sirion'un adı Daihatsu Boon olarak geçiyor. Bende 1 tane 2005 model otomatik vites, sağ direksiyon 1000 cc Boon var. Çok kısa bir süre sonra size fotoğraflarını gönderirim. Eşimle benim ilk arabamız olduğu için bu arabayı çok seviyoruz,bizim için manevi değeri çok yüksek. Hatta 2 ay önce kendime VW Touran aldım, Boon'u artık eşim kullandığı için ama yine de farkettik ki biz Boon'u çok seviyoruz.

Koldan otomatik vitesli Daihatsu Boon'un deposu burada 60-65 Tl'ye doluyor (burada benzin daha ucuz çünkü) ve bir depo ile 400-420 km gidiyoruz. Performansından ise son derece memnunuz. Seri, hızlı, ekonomik ve içi dışardan gözüktüğün aksine son derece ferah.

Sonuç olarak Daihatsu Boon yani sizimn oradaki Sirion bizim ailenin en sevimli üyesi şu an :D
sdeger

Mesajgönderen sdeger tarih 08 Nis 2009, 13:15

Sizlere Daihatsu Boon'un bir fotografini gönderiyorum.
Diğerlerini de en kısa süre de sizerle paylaşacağım.
Eklentiler
boon tepe.jpg
Daihatsu Boon KKTC
boon tepe.jpg (36.65 KiB) 1010 kere görüntülendi
sdeger

Mesajgönderen sdeger tarih 08 Nis 2009, 13:43

Fatih selamlar bana attığın meajı aldım ama ben sana nasıl mesaj atacağımı bir türlü bulamadım :oops:
acemilik işte....

soruna gelince; burada yani Kıbrıs'ta ne yazık ki Daihatsu yetkili servisi yok, aslına bakarsan Toyota dışında yetkili japon servisi yok bile diyebiliriz. nedeni ne gelince ise burada yolarda ençok japon arabaları var ve hepsi özel galeriler sayesinde direkt japonyadan gemiyle getirtilip burada satılıyor. Ama onun dışımda opel, ford, vw.bmw, mercedes gibi markaların ana bayileri ve servisleri var tabii.
özellikle daihatsu için orjinal yedek parça bulmak ne yazık ki çok zor. hiç bu amaçla gitmedim ama rum kesimimde kesin vardır yetkili servis; aslında bakmak lazım.

bende sana birşey sorayım. bizim arabanın merkezi kilit anahtarlığı kırıldı. mekanizma sağlam ama anahtar içinden çıktı. ankara'ya geldiğimde yetkili serviste acaba o dış siyah düğmeli kapaktan bulabilir miyim ne dersin??
sdeger

Mesajgönderen FaTiH tarih 08 Nis 2009, 13:52

Anladım..Rum kesiminde vardır ama oraya giriş çıkışta vize muhabbeti falan yok mu??Onlar sıkıntı olur yaa..Keşke Kıbrıs tan çıksaydı bu tarz bir orjinal yedek parçacı..Özel mesajda benim yazdığım mesajı okuyunca;mesaja koyduğum başlığın hemen üstünde;yani mesajın üstünde "Cevap yaz" şeklinde bir link var irice..Ona tıklayınca yazabilirsin cevap.. Ankara da en eski yetkili servisin tel. no.sunu gönderiyorum sana özelden;arayıp öğren;dilersen ben buradan yardımcı olmaya çalışırım sana, parçayı da gönderirim kargoyla istersen..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen sdeger tarih 08 Nis 2009, 13:57

Çok sevinirim Fatih yardımcı olursan. Sana istersen kırılan anahtarın fotosunu da gönderirim..

Rum kesimine geçiş için bizden(vatandaşlardan) vize istemezler,kimlik ile geçebiliriz ama mesela sen gelirsen Ercan Üzerinden sen geçemezsin ne yazık ki.. Gümrük sorun olur tabii ama ufak parçalarda sıkıntı olmaz. mesela biz ikea'dan 2 adet masa (150x75 cm) ve bir suru rafı Boon'un koltuklarını yatırıp sınırdan geçirdik. Araba dışardan ufak gözüktüğü için kimsenin aklına gelmiyor içinde büyük eşya olacağı. o yüzden pek bakmıyorlar doğrusunu istersen..
sdeger

Mesajgönderen FaTiH tarih 08 Nis 2009, 14:00

Lütfen;tabii fotoğrafı paylaş benimle..Bir de istediğin anahtar kaplaması, düğmeli olanın foto.sunu bulabilirsen onu da paylaş;halledelim..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir