Sirion alırken dikkat edilmesi gerekenler

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Sirion alırken dikkat edilmesi gerekenler

Mesajgönderen black rock tarih 28 Tem 2010, 00:52

öncelikle merhaba
adım mustafa
yaş 32 ve istanbulda ikamet ediyorummm.

bu konudan sitede bir iki tane daha gördüm ama yeni bir konu açmak daha akılda kalıcı ve bana özel bir konu olduğu için yeni konu açtım..

önceki aracım 98 civic di
uzun zamandır sirion ilgimi çeken bir araçtı.
şimdi bir araca ihtiyacım var..sizlerde farkındasınızki ülkemizde önyargı denen şey hat safhada.işin aslı bende de vardı bu markaya karşı bir önyargı.yaklaşık 1 aydır araştırma yapıyorum bu marka ile ilgili..

bir honda fan sitesinin çok koyu bir üyesi ve fanatiklik düzeyi hat safhada biri olarak başka bir araçla ilgilenmek inanın bana çok zor geldi.
neyse gelelim sadede.
1. nesil bir sirion almayı düşünüyorum.sizden istediğim fabrika verileri falan deil.sizden istediğim kullanıcıları ve fanı olduğunuz için alırken nelere dikkat etmem.yanii boya varmı, egzozdan beyaz duman geliyormu, servise götür ekspertiz al gibi şeyler deil

bu araca özel dikkat edilecek bir şeyler varmı.özellikle şuna dikkat et diyeceğiniz bişeyler..

ve bir diğer sorumda zannedersem 2 seçeneğimiz var bu modelde
1.si sporty diğeri LS
bu seçeneklerde motor gücü ikisindede aynımı.yani iki seçenekde 1.3 102 ps mi..

kafanızı şişirdiğim için şimdiden özür dilerim ve ayrıca zaman ayırıp yardım ettiğiniz içinde şimdiden teşekkürler
black rock

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Sirion 1. Nesil

Re: tavsiyeleriniz

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 28 Tem 2010, 08:20

Selam eski Honda'cı :)

Evet, her iki varyant da 1.3 102 beygirdir. Aralarındaki en önemli fark Comfort modelinde ABS'nin olmamasıdır. Touring al derim mutlaka, arada azıcık fark vardır fiyatsal olarak ama ABS'siz araba almaya değmez.

LS diye birşey yok, Sahibinden.com'un uydurması o. Touring ve Comfort diye iki farklı donanım seviyesi var. Bir de sporty diye bir ek paket var. Onda da daha çok konfora ya da aracın görünüşüne yönelik değişiklikler oluyor. Deri koltuk, sunroof vs.

Sirion'a özel şuna dikkat et denecek birşey yok. Kaya gibi arabadır :) Düşük km'li olanı bulup, servise göster, ekspertiz al, hehehe (dememi istemediğin şeyleri dedim işte). Belki tek dikkat edebileceğin şey sürücü kapısındaki cam açma düğmelerinin durumudur. Bunlar 2 senede bir falan bozulur (tırnağı kırılır).
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Sirion alırken dikkat edilmesi gerekenler

Mesajgönderen black rock tarih 29 Tem 2010, 13:22

28 görüntüleme 1 cevap

zannedersem tek cevabı veren arkadaşa herkes katılıyor.yada araçlarınızı pek tanımıyor veya bu konu pek ilginizi çekmedi

bana hondayla ilgili böyle bir soru gelmiş olsa en az 30 tane seçenek sunabilirdim..

genede teşekkürler..özellikle umut arkadaşıma.
black rock

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 29 Tem 2010, 13:31

black rock yazdı:28 görüntüleme 1 cevap

zannedersem tek cevabı veren arkadaşa herkes katılıyor.yada araçlarınızı pek tanımıyor veya bu konu pek ilginizi çekmedi

bana hondayla ilgili böyle bir soru gelmiş olsa en az 30 tane seçenek sunabilirdim..

genede teşekkürler..özellikle umut arkadaşıma.

Selamlar,
Öncelikle aramıza hoşgeldin.
o 28'in içerisinde ben de varım :) Aracım Sirion olmadığı için sorularını cevaplamak biraz ahkam kesmek gibi olacaktı, bu sebeple topu Sirioncu arkadaşlara bıraktım. ama bir Cuoreci olarak Umut'un söylediklerine katılıyorum. Özellikle kırmızı bir Sirion bulursan, hele bir de araç temizse hiç kaçırma al derim. Çünkü bildiğim kadarıyla Sirionlar sahiplerine vaadettiklerinden fazlasını sunan araçlar...
Umarım gönlüne göre bir Sirion bulur ve Daihatsu ailesine sen de katılırsın...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen cccengiz tarih 29 Tem 2010, 14:53

2. El Araç alırken dikat edilmesi gereken herşey, Sirion alırkende geçerli. 2.el Sirion alırken diğer tüm araçlardan farklı olarak, ve sadece Siriona özel dikkat edilmesi gereken bir konu yok. Umut'un dediği gibi, otomatik cam açma düğmelerini kontroll edebilirsiniz.

Düşünüyorum, ne söyleyebilirim, ne açıklayabailirim diye ama aklıma aktarılmasını istemediğiniz şeyler haricinde başka bir şey gelmiyor. Düşük km, expertiz, boya vs. vs. Bunla her araç için geçerli.

Evet Umut zaten açıklamış LS diye bi model uzantısı yok Sirion'da. Comfort vat Torung var. TR deki araçların çoğu Touring. Şimdi Comfort ile Touringin farkı ne diye sorarsanız sitede bu sorunun cevabını bulabilirsiniz.

28 görüntüleme 1 yanıt konusunda biraz sitemkar gördüm sizi ama umarız sizde bir üyelik ve 1 mesaj olarak kalmazsınız. Gönlünüzdeki Siriona kavuştuğunuzda paylaşmak istediğiniz her konuyu burada paylaşıp aktif bir üyemiz olursunuz.
cccengiz

Mesajgönderen camoka tarih 29 Tem 2010, 15:40

şimdiye kadar sirionumda debriyaj seti, arka amortisörler, ön rulmanlar ve umut'un bahsettiği cam kontrol ünitesi haricinde herhangi bir değişim yapmadım, o sebepten sana şunlara dikkat et desem; ön rulman uğultusunu kulağınla, amortisörleri elinle, debriyajı ayağınla, cam kontolünü yaz günü olduğu için parmaklarınla zaten farkederdin. takdir edersin ki, cam kontrol düğmesi harici her şey yıpranmaya bağlı şeyler.
ben sirionu'mu bir masraf kapısı olarak değil de, 3 yıldan sonra bile evin önünde görünce sırıtma sebebi olarak görüyorum.
3 yıldan sonra ne mi değişti? sadece, eşim de kullanabilsin (bir daha debriyaj seti ile uğraşmayayım) diye tiptronik olan bir sirion istiyorum, o kadar. sıkılınacak bir araba değil çünkü kendileri.
ha bir de 2007 yılında 14.000 TL'e almıştım, 51.000 km'deki üç parça boya(arka çamurluklar ve bagajın alt tarafı) haricinde herhangi bir sorunu olmayan sirion'a siz ne verirsiniz? ben 13.500'den aşağı satılacağına ihtimal vermiyorum. 3 koca yıl boyunca bu kadar az değer kaybeden başka bir araba anca başka bir klasik arabadır.
konuyu fazla uzatmadan sirion'larda diğer arabalarda neye dikkat ediyorsanız ona ve sadece cam kumanda (sürücünün kullandığı) kısmına ekstradan dikkat edin yeter. sizi kesinlikle üzmez, masrafa boğmaz, vergi ve yakıt bakımından diğer muadillerinden olumlu yönde ayrılan bir arabadır.
arabasını bu kadar kutsayan bir adamın arabası elbette satılıktır ama yine bir daihatsu sirion almak için...
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen ozgursula tarih 29 Tem 2010, 17:08

Vay honda'cı kardeşim umarım seni de aramızda görürüz. Ankara etlik'te hondacı arkadaşlarla sürekli hafta sonu buluşmalarına giderim. Beni aralarına aldılar hondacı olmadığım halde. Belki de japon oluşumdandır :-) arkadaşların bahsettiği gibi şu camdüğmesi olayı ince bir tırnak kırılıyormuş benimki de yeni kırıldı japonla yapıştırdım şimdi canavar gibi oldu, şu ana kadar onun haricinde hiç bir problem yaşamadım ve arabama gayet titiz bakarım. Hangi ustaya gittiysem herbiri aynı şeyi söyledi Daihatsu kolay kolay arıza çıkartan bir araba değildir diyorlar.

Kullanımı çok ama çok keyifli ama bir o kadar da seri bir araba. Aslında baktığında 1.3 102 beygir ama bunda daha fazla bir serilik var diye düşünüyorum. Mesela hondacı arkadaşlarla denememizde yeni model manuel vtec 'i geçiyorum. Bu da orjinal o da orjinal ki honda da çok ciğerli arabadır. Ben şehir içinde lpg ile sırf ne yakacak diye deli gibi bastığım zaman ama çok devirli denemelerimde dahi 200 kuruşu görmüyor 180-190 civarında. Ama performansına baktığında çoğu 2000 motorlu biraz hantal arabayı geçmenin zevkini yaşıyorsun. Bu sadece ekonomik ve performans yönü. Kaç arabada bu özellik vardır bilmiyorum. Az yak çok kaç.

İşin şıklık yönüne gelindiğinde iş çok değişiyor. Ben bu arabayı ilk gördüğümde durağım olmamasına otobüsten inip incelediğim yıllar sonra fırsat bulup da aldığım bir araç :-) inanın herkes dönüp bakıyor, inan ki birçok kişi bu araba turbo mu? Bu araba gerçekten 1.3 mü? diye soruyorlar. Şehiriçi trafiği, park sorunu bayılma derdi olmayan ama gerçekten çok keyif alacağınız bir araba. Kesinlikle memnun kalacağın ve hemen aşık olacağın bir araba.

Şu olayı da atlamayayım bazı düz fikirli insanlar vardır aman abi reno olsun tofaş olsun çabuk satılır bilmem ne. Ben dizel palio'mu satıp aynı gün bu arabayı neden aldım o zaman. Peki benim aldığım bayan arabasını sattı mı? sattı ben satmaya kalksam ki şimdilik böyle bir düşüncem asla yok siz de bu arabayı almayı düşünen biri olarak müşteri misiniz? evet işte klasik düşünmeyen insanlar böyle yapıyor. Alıyor keyifli keyifli binerken diğer markalara sahip olan insanlar da dönüp dönüp ne güzel bir arabaymış diyor. :-) sonuç olarak alınır sorunsuz keyifli keyifli ve performanslı bir şekilde yaşanır. Haydi hayırlısı diyelim sizin açınızdan.
ozgursula

Mesajgönderen black rock tarih 29 Tem 2010, 17:30

cccengiz yazdı:2. El Araç alırken dikat edilmesi gereken herşey, Sirion alırkende geçerli. 2.el Sirion alırken diğer tüm araçlardan farklı olarak, ve sadece Siriona özel dikkat edilmesi gereken bir konu yok. Umut'un dediği gibi, otomatik cam açma düğmelerini kontroll edebilirsiniz.

Düşünüyorum, ne söyleyebilirim, ne açıklayabailirim diye ama aklıma aktarılmasını istemediğiniz şeyler haricinde başka bir şey gelmiyor. Düşük km, expertiz, boya vs. vs. Bunla her araç için geçerli.

Evet Umut zaten açıklamış LS diye bi model uzantısı yok Sirion'da. Comfort vat Torung var. TR deki araçların çoğu Touring. Şimdi Comfort ile Touringin farkı ne diye sorarsanız sitede bu sorunun cevabını bulabilirsiniz.

28 görüntüleme 1 yanıt konusunda biraz sitemkar gördüm sizi ama umarız sizde bir üyelik ve 1 mesaj olarak kalmazsınız. Gönlünüzdeki Siriona kavuştuğunuzda paylaşmak istediğiniz her konuyu burada paylaşıp aktif bir üyemiz olursunuz.

sitemkar yazıma bir cümle eksik yazmışım öyle zannedersem.
'' yada yeterince sorunsuz ve masrafsız''

birde sitedeki aktiflik konusunda şunları söyleye bilirim..kusurmu bilmem ama aracıma bağlılığım neredeyse hastalık seviyesinde oluyor.

aşağıdaki link ne demek istediğimi daha iyi anlatır zannedersem
http://www.teamhondaturkey.com/forum/so ... 253.0.html
black rock

Mesajgönderen black rock tarih 29 Tem 2010, 17:38

üstteki mesajımdaki linke girip baktıysanız benim için başka bir araç almanın ne kadar zor olduğunu anlarsınız.

gerçekten hastalık seviyesinde bir bağ var hondaya karşı..

ama 1. nesil sirionda uzun zamandır aklımı kurcalayan bir araç..
o yüzden bu kadar çok araştırma yapıyorumm..

inşallah hayırlısı olurrr.ve sizlerle de diğer arkadaşlarım gibi buluşmalara falan giderizzz.tanışırızz.
ayrıca illaki bu marka bir araç almasamda yinede sizlerin arasında olmak çok güzell
black rock

Mesajgönderen cccengiz tarih 30 Tem 2010, 09:46

Biz de sizin gibi, markası ya da modeli ne olursa olsun, aracını bilen , tanıyan ve hepsinden önemlisi arabasına aşık birini aramızda görmekten mutluyuz.
Şimdi sizin sorunuzla ilgili olarak, yazılan cevapları okuduğumda , özellikle ozgursula'nın cevabını okuduğumda, Sirion'u ne kadar özlediğimi bir kez daha anladım.
Sirion 1. nesil öyle bir araçki, unutulmayan bir ilk aşk gibi. Ben aracımı satalı neredeyse 2 yıla yakın süre oldu. Hala Sirion ilanlarına bakıyorum. Hala her gün bu siteyi açıp, buradaki paylaşılanları takip ediyorum. İmkanım oldukça buluşmlara katılmak istiyorum.
Yani diyeceğim şu ki, bence Sirion sizde Honda'ya olan tutkunuzdan daha büyük bir tutku yaratabilir.
cccengiz

Mesajgönderen ozgursula tarih 30 Tem 2010, 11:34

black rock kardeşim eğer Ankara'ya gelirseniz size aracımı kullandırma fırsatı verebilirim. Yakından görür ve tanırsınız. Ama direksiyona yapışıp kalmak yok :D

Ayriyetten yaptığınız işlemeye çok güldüm ve beğendim. Araba aşığı olan bir insan olduğunuz belli aramızda görmeyi ve bizim için de bir kaneviçe çıkartmanızı temenni ederiz. :D
ozgursula

Mesajgönderen black rock tarih 31 Tem 2010, 14:25

ankaraya askerlik için gelmiştim.
acemi birliğini yapmak içim
etimesgut a.zırhlı birlikler okulundaydım..
her haftasonu çarşıya çıkardık..

istanbula gelirsenizde ben yardımcı olurum her konuda..
black rock

Mesajgönderen serdarsword tarih 31 Tem 2010, 19:32

MERHABA BLACK ROCK ARKADAŞ.
SON SUSTURUCU İLE İLGİLİ VERDİĞİN CEVAP İÇİN TEŞEKKÜRLER.ARTIK BAKACAZ GEÇEMEZSEK MUAYENEDEN SÖKÜP TEKRAR YAPARIZ BİŞEYLER.
SİRİON KONUSUN DA BİR ŞEY DE BEN EKLİYİM BARİ EĞER HIZ YAPMAYI SEVİYORSAN BİZİM ARAÇLAR KISA MESAFE KOŞUCUSU GİBİDİR 0-100 DEĞERİ İYİDİR AMA HONDA GİBİ 180 - 200 KM HIZLARA ULAŞMAN AÇIKÇASI BİRAZ ZORDUR , BİRAZ MODİFİYE İLE İMKANSIZ DEĞİL TABİ.
MALUM 1.3 MOTOR. FORUMU DİKKATLİ İNCELERSEN EN UZUN SÜRE TARTIŞILIP YAZILAN KONULARDAN BİRİ. :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen anzerli tarih 18 Ağu 2010, 03:33

merhabalar öncelikle aramıza hoş geldın sırıon kullanıcıs olarak sordugun sorulara cevabım hic dusunmeden al. bu fıyata bu kadar ozellık japon kalıtesı ve cekıcı bır kasaya sahıp arac bulamayacagından emınım bol sans...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen bayan sirionist tarih 02 Eyl 2010, 21:17

Arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 haftaıdr 1.nesil sirion arıyorum lakin kafam biraz karıştı çünkü galerici arkadaş 2005 model sirion için kliması yok gibi bir açıklamada bulunmuş :? kliması olmayan 2005 model bir sirion var mı yoksa bu da 102 beygirlik arabalarımıza 75 beygir 95 beygir gibi tanımlamalar yapan bilinçsiz insanların ürünü müdür?
80bin km.de olan bir sirion bizi ne gibi zorluklara sokar? yoğun ısrarlarım üzerine aileme bir sirion aldırmak üzereyim bu yüzden mahcup olmak istemıyorum...saygılar..
Yalnızlık; onu dinlemeyi bildiğinizde, hoş bir senfoni olabilir.
Zirâ hayat, solo da güzeldir..
Sol'a binen yük, akord'u bozmuyorsa...
bayan sirionist

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir