Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

sirion alıyorum acil yardım

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: sirion alıyorum acil yardım

MesajFaTiH, 03 Mar 2010, 00:06

Orijinal 14 inc jantlarimiza 13 inc lastik takmak diye bir olay bana imkansiz gibi geliyor;jantlar da muhakkak degismis olmali bence..Bu iste bi yanlislik var aksi halde!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 03 Mar 2010, 00:14

Kutup_Kurbasi yazdı:fabrika çıkışı 14 lastikle üretilen bir canta 13 lastik takılabilir mi?şöyle varsaydım.belki toplamda 1 " fark olsa da yanak mesafeleri farklı olduğu için canta giren içteki boşluğun çap aynı kalıyor ve aynı canta monte edilebiliyordur diye düşündüm.yani aynı canta 13 ya da 14 takılabilir mi?

Takılamaz.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajKutup_Kurbasi, 03 Mar 2010, 00:33

FaTiH yazdı:Orijinal 14 inc jantlarimiza 13 inc lastik takmak diye bir olay bana imkansiz gibi geliyor;jantlar da muhakkak degismis olmali bence..Bu iste bi yanlislik var aksi halde!

şimdi huylandım işte. :? yarın işlem yapan servise sormam lazım.sağolun.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

MesajHBT34, 03 Mar 2010, 11:36

Kutup_Kurbasi yazdı:
Umut-Gultekin yazdı:13" hiç tavsiye etmem. Kötü görüntüden başlayarak, doğru göstermeyen hız ve kilometre saatlerine kadar gidebiliriz. Fırsatınız varsa 14'e geri çevirin derim.

Ayrıca bence hem komple boya isteyen, hem de 4 jantı değiştirilmiş araba büyük soru işaretidir. Ciddi kazası olabilir diye düşünüyorum. Mutlaka alırken baktırın, sonradan canınız sıkılmasın.

yanlış aktardım sanırım.araç komple boya istemiyor renk değiştirmeyi düşündüğüm için komple boyadan bahsetmiştim.
aracın sahibi güvenilir birine benziyor.büyük kazası olsa çelişkili konuşurdu.ama gayet inandırıcıydı.ben sizler kadar araçlara vakıf değilim ve bu yüzden biraz faydacı davranıp kendime dair sorular soruyor olabilirim ama çıkarsız bir hayran sitesi dışında sorularıma yanıt alabileceğim kimse de yok.
dediğim gibi duruma hakim olmadığım için soruyorum.fabrika çıkışı 14 lastikle üretilen bir canta 13 lastik takılabilir mi?şöyle varsaydım.belki toplamda 1 " fark olsa da yanak mesafeleri farklı olduğu için canta giren içteki boşluğun çap aynı kalıyor ve aynı canta monte edilebiliyordur diye düşündüm.yani aynı canta 13 ya da 14 takılabilir mi?

1- ) lastik ile ilgli : 1" = 2,5 cm yapar ki bu lastik ölçüsü için ciddi bir farktır. Her lastik kendisine uygun inçteki janta takılır. 13 janta 14 lastik takılamaz. Aksi de aynıdır.
2- ) Boya konusuna gelirsek illa gri olmasın diyorsan boya için yapacağın masrafı bu arabanın üstüne koy beyendiğin renkteki temiz bir sirionla üst vererek takasla hatta boyaya harcıyacağın para 2000 tl mi 3 000 tl ver mutlaka takaslayan olacaktır. (Arabanda rahatsız durum sadece renk ise) İnan bu şekilde bile daha az kafan ağrıyacaktır. Sebeb şundan diyorum mutlaka bir zaman gelecek satacaksın belki daha iyisini almak için (imkansız ama :D ) belkide maddi durum yüzünden ( :( ) Bizim bu arabalar küçük ve hızlı araçlar kimseye komple boyayı zevk için yaptığına inandıramazsın herkes çok ciddi bir kaza yaptın sanar kendi ikna olsa bile elinde kalır korkusu ile almaz , kaldı ki böyle bir masrafı arabanın üzerine değer olarak koyamazsın. Aldığın fiyatın 2000 - 3000 altına üstüne 3000 - 2000 tl boya masrafı yapmış olduğun arabayı satarsın bu daa senin 5000-6000 kaybın demek tabi ki yinede sen bilirsin.
3- ) Arabayı belli bir süre kullan temiz istediğin renk bir sirion bulursan onu alır gümüş renktekini satarsın. Emin ol alıcısı çıkar . Kendimden biliyorum 2 hafta sadece sirion aradım otomatik yeşil veya kırmızı.
2005 Sirion Otomatik Touring
Kullanıcı avatarı
HBT34

MesajKutup_Kurbasi, 03 Mar 2010, 12:10

HBT34 yazdı:
Kutup_Kurbasi yazdı:
Umut-Gultekin yazdı:13" hiç tavsiye etmem. Kötü görüntüden başlayarak, doğru göstermeyen hız ve kilometre saatlerine kadar gidebiliriz. Fırsatınız varsa 14'e geri çevirin derim.

Ayrıca bence hem komple boya isteyen, hem de 4 jantı değiştirilmiş araba büyük soru işaretidir. Ciddi kazası olabilir diye düşünüyorum. Mutlaka alırken baktırın, sonradan canınız sıkılmasın.

yanlış aktardım sanırım.araç komple boya istemiyor renk değiştirmeyi düşündüğüm için komple boyadan bahsetmiştim.
aracın sahibi güvenilir birine benziyor.büyük kazası olsa çelişkili konuşurdu.ama gayet inandırıcıydı.ben sizler kadar araçlara vakıf değilim ve bu yüzden biraz faydacı davranıp kendime dair sorular soruyor olabilirim ama çıkarsız bir hayran sitesi dışında sorularıma yanıt alabileceğim kimse de yok.
dediğim gibi duruma hakim olmadığım için soruyorum.fabrika çıkışı 14 lastikle üretilen bir canta 13 lastik takılabilir mi?şöyle varsaydım.belki toplamda 1 " fark olsa da yanak mesafeleri farklı olduğu için canta giren içteki boşluğun çap aynı kalıyor ve aynı canta monte edilebiliyordur diye düşündüm.yani aynı canta 13 ya da 14 takılabilir mi?

1- ) lastik ile ilgli : 1" = 2,5 cm yapar ki bu lastik ölçüsü için ciddi bir farktır. Her lastik kendisine uygun inçteki janta takılır. 13 janta 14 lastik takılamaz. Aksi de aynıdır.
2- ) Boya konusuna gelirsek illa gri olmasın diyorsan boya için yapacağın masrafı bu arabanın üstüne koy beyendiğin renkteki temiz bir sirionla üst vererek takasla hatta boyaya harcıyacağın para 2000 tl mi 3 000 tl ver mutlaka takaslayan olacaktır. (Arabanda rahatsız durum sadece renk ise) İnan bu şekilde bile daha az kafan ağrıyacaktır. Sebeb şundan diyorum mutlaka bir zaman gelecek satacaksın belki daha iyisini almak için (imkansız ama :D ) belkide maddi durum yüzünden ( :( ) Bizim bu arabalar küçük ve hızlı araçlar kimseye komple boyayı zevk için yaptığına inandıramazsın herkes çok ciddi bir kaza yaptın sanar kendi ikna olsa bile elinde kalır korkusu ile almaz , kaldı ki böyle bir masrafı arabanın üzerine değer olarak koyamazsın. Aldığın fiyatın 2000 - 3000 altına üstüne 3000 - 2000 tl boya masrafı yapmış olduğun arabayı satarsın bu daa senin 5000-6000 kaybın demek tabi ki yinede sen bilirsin.
3- ) Arabayı belli bir süre kullan temiz istediğin renk bir sirion bulursan onu alır gümüş renktekini satarsın. Emin ol alıcısı çıkar . Kendimden biliyorum 2 hafta sadece sirion aradım otomatik yeşil veya kırmızı.

kafama yatan aracı bulmadna daha çnce siteye üye olup yazıları okumaya başlamıştım.cant ebatları ile ilgili bir yazı aklımda kaldığı için de gittiğimde ilk ona baktım.o an sahibinin ifadesiyle servise aynısını takın demiştim lafı yüzünden es geçtim ama sanırım önemli bir detay
renk konusundaki önerilerine de itibar edeceğim.olmazsa ufak tefek hatalarını şimdilik kendi rengiyle lokal olarak kapattırıp ses izalasyonu yaptırayım ve aracın bir süre tadını çıkarayım.teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

MesajFaTiH, 11 Mar 2010, 16:51

Dostum farklı renkler nasıl durur ki demiştin..İşte sana Sirion da 3 farklı renk: Link.e tıkladığında sayfanın ortalarında bir yerde; görürsün zaten:

sirion-fotograflari-t54.html?hilit=eric
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajKutup_Kurbasi, 12 Mar 2010, 01:12

FaTiH yazdı:Dostum farklı renkler nasıl durur ki demiştin..İşte sana Sirion da 3 farklı renk: Link.e tıkladığında sayfanın ortalarında bir yerde; görürsün zaten:

hepsi ayrı ayrı güzel,sirion güzel yahu.
üstadlar,aracı aldım 1 hafta oldu.noter satışını almaya da bu gün gittik.daha alalı 1 saat olmadan,kaskosuna sigortasını nereye yaptırsam acep diye daha bakamadan dönüş yolunda kamyonun birinden mermi gibi gelen bir taş ön cam sol tarafta yıldız yaptı iyi mi:(
her akşam arabanın bir bölümü ile ilgili yazılar okurken bu gecenin konusu cam tamiri oldu.canımdan parça koptu sanki.sizlerden aldığım elaktirinkle:) tiz zamanda sirion la bütünleşip kozmik bir bağ kurdum sanırım.
yarın auto kinge bir uğrayalım bakalım.
bir soru: ufak tamir yerine kasko yu ayarlayabilirsem daihatsu nun servisinde komple ön camı mı değiştirtsem acep? bu değişimde cam fitilleri fabrika çıkış orjinalliğini kaybedip ilerde sızıntı vb sorunlar yaratır mı dersiniz.
2.soru >: amortisörlerle ilgili okuduğum yazıda sirion eski kasaların bilhassa sert sınıfa girdiği yazılmış.daha yumuşak bir amortisöre geçmem mümkün mü?
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

MesajUmut-Gultekin, 12 Mar 2010, 10:03

Kutup_Kurbasi yazdı:
FaTiH yazdı:Dostum farklı renkler nasıl durur ki demiştin..İşte sana Sirion da 3 farklı renk: Link.e tıkladığında sayfanın ortalarında bir yerde; görürsün zaten:

üstadlar,aracı aldım 1 hafta oldu.noter satışını almaya da bu gün gittik.daha alalı 1 saat olmadan,kaskosuna sigortasını nereye yaptırsam acep diye daha bakamadan dönüş yolunda kamyonun birinden mermi gibi gelen bir taş ön cam sol tarafta yıldız yaptı iyi mi:(
her akşam arabanın bir bölümü ile ilgili yazılar okurken bu gecenin konusu cam tamiri oldu.canımdan parça koptu sanki.sizlerden aldığım elaktirinkle:) tiz zamanda sirion la bütünleşip kozmik bir bağ kurdum sanırım.
bir soru: ufak tamir yerine kasko yu ayarlayabilirsem daihatsu nun servisinde komple ön camı mı değiştirtsem acep? bu değişimde cam fitilleri fabrika çıkış orjinalliğini kaybedip ilerde sızıntı vb sorunlar yaratır mı dersiniz.
2.soru >: amortisörlerle ilgili okuduğum yazıda sirion eski kasaların bilhassa sert sınıfa girdiği yazılmış.daha yumuşak bir amortisöre geçmem mümkün mü?

Cam tamiri için biraz bekleyin derim. Kaskonuz yapıldıktan sonra AutoKing'e bakarsınız. Olmadı kasko poliçenizi dikkatle okuyun. Mesela Anadolu Sigorta'nın kaskosunda camınız yerli malı muadiliyle senede 1 kere olmak şartıyla değişirse, hasarsızlığınız bozulmuyor. AutoKing'in yetersiz kalacağı durumlar için harika bir hizmet bence.

Süspansiyon konusunda yapacak birşey yok :) O kadar da sert değil zaten. Ben YRV Turbo'dan Sirion'a geri döndüğümde, eşim "aa ne güzel, yolları yapmışlar" demişti. Siz buradan varın tahmin edin, daha ne sert süspansiyonlar var :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajYağmurAdam, 12 Mar 2010, 12:47

Bir YRV Turbo sahibi olarak süspansiyon sertliği görecelidir demek istiyorum. Bir süre aracı kullanınca nereden nasıl geçmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Sorun olmuyor, rahat rahat kullanıyorsunuz.

Bu aralar birçok aracı test ettim. Fiyat performans hala bir numara. Ama 1 yıl içerisinde veda edeceğim sanırım. Kızımız yolda. Isofix varmı bilmiyorum ama araç dar gelmeye başlayabilir diye korkuyorum.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

MesajSonCuoreci, 12 Mar 2010, 13:16

YağmurAdam yazdı:Bir YRV Turbo sahibi olarak süspansiyon sertliği görecelidir demek istiyorum. Bir süre aracı kullanınca nereden nasıl geçmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Sorun olmuyor, rahat rahat kullanıyorsunuz.

Bu aralar birçok aracı test ettim. Fiyat performans hala bir numara. Ama 1 yıl içerisinde veda edeceğim sanırım. Kızımız yolda. Isofix varmı bilmiyorum ama araç dar gelmeye başlayabilir diye korkuyorum.

Biz Cuore'ye sığıyorsak siz YRV Turboya geniş geniş sığarsınız Baran, hiç endişen olmasın...
Bu arada hayırlı uğurlu olsun, çok sevindim, Allah analı babalı büyütsün inşallah :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajKutup_Kurbasi, 12 Mar 2010, 16:45

YağmurAdam yazdı:Bir YRV Turbo sahibi olarak süspansiyon sertliği görecelidir demek istiyorum. Bir süre aracı kullanınca nereden nasıl geçmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Sorun olmuyor, rahat rahat kullanıyorsunuz.

ooooooo:)
mutlu ve sağlıklı ve ailesiyle büyüsün...
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

MesajKutup_Kurbasi, 12 Mar 2010, 16:54

Umut-Gultekin yazdı:
Kutup_Kurbasi yazdı:

Cam tamiri için biraz bekleyin derim. Kaskonuz yapıldıktan sonra AutoKing'e bakarsınız. Olmadı kasko poliçenizi dikkatle okuyun. Mesela Anadolu Sigorta'nın kaskosunda camınız yerli malı muadiliyle senede 1 kere olmak şartıyla değişirse, hasarsızlığınız bozulmuyor. AutoKing'in yetersiz kalacağı durumlar için harika bir hizmet bence.

Süspansiyon konusunda yapacak birşey yok :) O kadar da sert değil zaten. Ben YRV Turbo'dan Sirion'a geri döndüğümde, eşim "aa ne güzel, yolları yapmışlar" demişti. Siz buradan varın tahmin edin, daha ne sert süspansiyonlar var :)

üstad.autoking le konuştum.çatlak daha ufak olduğu için elimizden geleni yaparız dediler.80 ytl + kdv de fiyat verdiler.dün sigorta sitelerinde epey bir antreman yaptım ve dediğiniz gibi yerli muadillerle ikame ediyorlar.ama bir endişemi dile getirmiştim.cam sökülüp yenisinin takılması yalıtıma olumsuz etkide bulunur mu?
ha bu arada siteye ilk üye olduğumda sorup durduğum jant ölçüsü sorunu çözüldü.bu aracı başlangıçta tekirdağ daihatsu bayisi test aracı olarak kullanmış ve kendisi 13 janta çevirmiş.sonra da öyle satmış.:)
el değiştirdikçe ,sahipleri de hep bayan kullanıcı olduğu için bu detayı farketmeyip mutlu mesut hayatlarına devam etmişler.
amortisör konusunda da namiştain ile konuştum.yarın tekirdağdan istanbula gidip size sorduğum konularla ilgili ufak çaplı maliyet fikirleri edinme kazıları yapacağım
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

MesajUmut-Gultekin, 12 Mar 2010, 17:06

Cam işçiliği konusunda bilerek yanıt vermedim çünkü içinde işçilik olunca... Sonuç malum... İyisine denk gelmeniz gerekir ama bir yandan da başa gelen çekilir pozisyonunda olduğunuz için, bence canınızı sıkmayın ve iyi olacağını umun :) Bence güzel olur çiziksiz mis gibi cam. Yakışır Sirion'a.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 12 Mar 2010, 18:02

Tr`de bu tarz işçilikler artık son derece güzel! Tabii işini bilen, devamlı sadece bu işle uğraşan bir usta ile çalışmak çok önemli Umut ağabey`in dediği gibi.. Özellikle vu tarz bir yerde, sigorta şirketiyle anlaşması olan bir yerde yaptırılırsa hiç bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum..Olmadı verin Daihatsu yetkili servisine; orjinal camdan taksınlar garantili bir şekilde!Olmadı mı; gözlerine çakarsınız burası ne olmuş böyle; su kaçırıyor v.s. diye!! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajfeylesof, 12 Mar 2010, 23:23

Kutup_Kurbasi yazdı:kısa vites oranları ile ilgili yazı düz vitesler için miydi?

Evet düz vites için.

Bence rengi komple değiştirmeyin mavi ve kırmızı renkleri çok güzel, bu renklerden birine cast folyo siyah ile kombinasyon yaparak çift renk haline getirebilirsiniz mini cooper gibi.
feylesof

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir