Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

sirion alıyorum acil yardım

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

ACİL YARDIM VE TEESSÜF

MesajKutup_Kurbasi, 02 Mar 2010, 12:15

SON 2 HAFTADIR BİR SIRION ALMAK İÇİN AZİM VE GAYRETLE DİDİNİYORUM.YUMURTA GELDİ KAPIYA DAYANDI VE BU GÜN MUHTEMELEN KAPORASINI VERİYORUM.AMA DAHA ARAÇ ARAŞTIRMASI YAPARKEN SIRION ALMAYA KARAR VERMEDEN AMATÖR RUHLU BU SİTEYİ KEŞFETTİM VE BİRKAÇ GÜNDÜR YAZILARI OKUYORUM.
DÜN ARACIMIZA KAVUŞMA İŞİ CİDDİYE BİNİNCE KIDEMLİ ARKADAŞLARDAN GÖZÜME KESTİRDİKLERİMİ ,FEKAT BİLHASSA SİTEDE MAIL ADRESLERİNE ULAŞABİLDİKLERİMİ :) MSN YE EKLEDİM VE EKLERKEN DE KISA MESAJLAR GÖNDERİP DURUMU AÇIKLADIM.
KİMSE GERİ DÖNMEDİ :? :( ..TEESSÜFLER YANİ..
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: ACİL YARDIM VE TEESSÜF

MesajUmut-Gultekin, 02 Mar 2010, 12:47

Sitenin amacı zaten insanların iletişim bilgilerini alıp, başka yerlerde konuşmak değil. Eğer burada sormuş olsaydınız, cevap alma olasılığınız çok daha yüsek olurdu. Ben kendi adıma konuşayım, seve seve yanıt verirdim.

Sormak istediklerinizi bir de buradan sorun, bakın ne oluyor :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: ACİL YARDIM VE TEESSÜF

MesajHBT34, 02 Mar 2010, 12:52

slm, Bende yeni sirion aldım 1 hafta filan oldu bu forma kayıt olalı o yüzden acemi bir yardım istersen sor bildiğim kadarı ile cevaplayayım. Sonuç olarak araba alma konusu ihtiyacını senin belirlemenle ilgili, araba çok güzel olabilir ama senin işini görmez ise yapacak bir şey kalmaz. Ben sirion 2005 model otomatik bir araç aldım geçen hafta benim için şehir içinde kullanım kolaylığı , dış görünüşü , az benzin yakması , çok sık arıza yapmaması kriterlerimdi. (klasik bayan aracı) Buna en uygun araç olarak sirionu seçtim. Eğer bagajı büyük olsun filan diye bir tercihim olsaydı almazdım. Senin kriterlerinde buna yakın bir şey ise eminim memnun kalırsın. Aracı görmüşsündür zaten temiz mi onu bir servise sok öğren fiyat ne kadar bilmiyorum ama ben 2005 model sirion otomatik turing modeli ilave olarak sanruf , deri koltuk , çelik jant 100 000 km bir aracı 14 300 tl ye alabildim.
2005 Sirion Otomatik Touring
Kullanıcı avatarı
HBT34

sirion alıyorum acil yardım

MesajKutup_Kurbasi, 02 Mar 2010, 14:20

2005 1.nesil,otomatik vitesli ,sunroof lu,garaj kapısına vurmaktan ön tamponu değişen hafif çizikleri olan,56.000 km de 13.000 TL iyi midir?
ikinci soru : aracın rengi gümüş gri.Rengini değiştirtmek istesem bana gereğinden fazla iş çıkarıp kazıklamayacak ve bu işlerin ehli ,dediğini ustalıkla yapacak,çevik ve ahlaklı bir servis önerebilir misiniz? boyayı dıştan mı yaptırayım yoksa komple mi? komple yaptırmak istersem de motoru da indirmek faydalı olur mu?
hazır bu işe soyunmuşken sanırım fatihin mesajlarından birinde bahsedilen ses izalasyonunu kapılara yaptırmak dışında nerelere yaptırmamı önerirsiniz?

biraz önceki sitemkar mesajlarımı sildiğiniz için de minnet duydum ama hala kırgınım :)
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Re: sirion alıyorum acil yardım

MesajHBT34, 02 Mar 2010, 14:32

fiyatı gayet iyi ben 14 250 verdim 100 000 km dekine sen daha ucuza bulmuşsun. Boya işine gelince bence arabaya boya gerekli ise yapılacak bir şey kaldı ki boyası iyi iken sırf renk değiştirmek için ise bir kaç problemin olabilir
1.Satarken bayaa bir sorun yaşarsın kimseye rengini beyenmedemim boyattımı anlatamazsın.
2.Komple boya yaparken aracını dağıtıcaklar onun bir sürü işi çıkacak toplarken dikkatli olmazlarsa kullanırken ses izalasyonu filan bayaa bir problemin çıkacak.
3. Ruhsat değişecek.
4. Boya fırın boya ise pahalı değilse kısa ömürlü olacak.
Açıkcası ne renk beyeniyorsan keşke o renk alsaydın.
Kullanıcı avatarı
HBT34

MesajUmut-Gultekin, 02 Mar 2010, 14:33

Kutup_Kurbasi yazdı:2005 1.nesil,otomatik vitesli ,sunroof lu,garaj kapısına vurmaktan ön tamponu değişen hafif çizikleri olan,56.000 km de 13.000 TL iyi midir?
ikinci soru : aracın rengi gümüş gri.Rengini değiştirtmek istesem bana gereğinden fazla iş çıkarıp kazıklamayacak ve bu işlerin ehli ,dediğini ustalıkla yapacak,çevik ve ahlaklı bir servis önerebilir misiniz? boyayı dıştan mı yaptırayım yoksa komple mi? komple yaptırmak istersem de motoru da indirmek faydalı olur mu?
hazır bu işe soyunmuşken sanırım fatihin mesajlarından birinde bahsedilen ses izalasyonunu kapılara yaptırmak dışında nerelere yaptırmamı önerirsiniz?

biraz önceki sitemkar mesajlarımı sildiğiniz için de minnet duydum ama hala kırgınım :)

Mesajınızı silmedim, içeriği itibayile (birşey sormayıp sırf sitem ettiğiniz için) sohbet bölümüne taşıdım. Bunu da biraz sonra (siz gördükten sonra, o konuyla birleştireceğim.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajUmut-Gultekin, 02 Mar 2010, 14:38

Arabayı boyatmayı hiç tavsiye etmem. İlle de boyatacaksanız orijinal rengine boyatın. Motorun inmesine gerek yok. Üstünden güzelce boyarlar ama size 2000 lira civarı bir maliyeti olur bu işin (en ucuz). Değer mi, değmez mi karar sizin.

Ses yalıtımı için bence kapı içleri ve araç altı yeter.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 02 Mar 2010, 15:01

Boyatma işine ben pek sağlıklı bakmıyorum şahsen! Buna dair tüm geçerli sebepleri HBT34 arkadaşımız sunmuş zaten..Aynen katılıyorum.

İzolasyona gelince Ankara sanayisinde alt halıfleksi komple söküp; onu da yenilemek kaydıyla altına daha kalın bir ses kesici uygulama için 200 TL fiyat aldım..Fakat uygulatmadım..Bilginiz dahilinde olsun..Yok aracın tabanına alttan birşeyler yapayım derseniz; aracın altını iyi bir yıkattıktan sonra alttan uygulanan bu konuda uzman "sprey izolasyon" ürünleriyle güzel sonuçlar elde edebilrsiniz..Örnek bir ürün olarak: Presto marka alman malı pütür spreyi

Hatta size ve bu konuyla ilgilenenlere bir de kullanıcı görüşleri içeren link önereyim iyisi mi: http://www.caraudioturkey.com/forum/cat ... 095.0.html

Kapı içleri kolay oluyor..Özellikle ön kapılar..Yarımşar saatte; hiç ehil olmayan bir el bile sökmesiyle,işçiliğiyle ön iki kapıyı halleder..Arka kapıları sökmedim, bir uygulama yapmadım; bu yüzden fikir yürütemeyeceğim..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajKutup_Kurbasi, 02 Mar 2010, 19:01

HEPİNİZE YARDIMLARINIZ İÇİN AYRI AYRI MİNNETİMİ İLETİYORUM.
RENGİ UYGUN OLAN BULAMADIM VE SIRION İŞTAHINA KAPILMIŞKEN DAHA FAZLA BEKLEMEYİ DE GÖZE ALAMADIM.
FİYAT İYİ OLDUĞU İÇİN SİZİN DE YAZDIĞINIZ 2000 TL MASRAFI GÖZE ALDIM.ŞU AN DEĞİL AMA İLERDE TOPARLADIĞIMDA HALA KAFAMDA BOYAYI DEĞİŞTİRMEK VAR.
BENİM ARABA TUTKUM ÖNCELİKLE İŞLEVSELLİK,SONRA ARABAYLA BAĞ OLUŞTURACAK KADAR SEVECEĞİM BİR ALBENİSİ OLMASINA ENDEKSLİ.
SANIRIM 2.ELİNİ DÜŞÜNMEDEN SADECE KENDİ ZEVKİM İÇİN BU BOYA İŞİNE GİRİŞECEĞİM VE YILLARCA KULLANACAĞIMI DÜŞÜNEREK İŞE TİCARİ BAKMAYIP KEYİF MESELESİ HALİNE GETİRECEĞİM.

SIRION UN YANINA BİLE YAKLAŞAMAYACAK BENZER KATEGORİDEKİ ARAÇLARIN 2.EL FİYATI BENİM ALACAĞIMDAN 3000-4000 BİN FAZLA.ZATEN SATARKEN BU KADAR ZARARLA SATARSAM SIRIONUMU,BAŞTAN BU KARI ETTİM DİYE DÜŞÜNÜYORUM VE KAFA KAFAYA GELİYOR NERDEYSE .EN ÖNEMLİSİ İKİNCİ ELİNİ DÜŞÜNMEDEN SEVDİĞİM BİR ARAÇLA ZAMAN GEÇİRECEĞİM.HER ŞEY PARA DEĞİL DİYE KENDİME TELKİNDE BULUNUYORUM.:)
SEVGİLİ UMUT ARKADAŞIM.DAHA SİTEYE ÜYE OLUR OLMAZ İSMİNİZ DİKKATİMİ ÇEKTİ. UMUT BORAN GÜLTEKİN DİYE 10 YAŞINDA BİR YEĞENİM VAR ÇÜNKÜ.ADRES DOĞRU İSE SİZE DE YAKINIM.ÇORLU DAYIM BEN DE.
SAYGILAR.
İHTİYACIM OLDUKÇA SİZLERE DANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM.TEKRAR TEŞEKKÜRLER.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

MesajHBT34, 02 Mar 2010, 19:17

Sen bilirsin tabiki sonuçta zevk de parada senin. Bizim yaptığımız yorumlar sadece bizi bağlar elbetteki karar senin istediğin gibi yap. Bizim yazdıklarımızı eminim sende biliyorsundur. Boya konusuna tekrar gelirsek sana tavsiye eğer boyatmaya karar verirsen boyatmadan önceki fotolarını bir kenara koy ileride laazım olursa gösterirsin alıcıya. Anladığım kadarı ile renk şuan gümüş. Sen ne renk yaptırmayı düşünüyorsun arabayı ?
Kullanıcı avatarı
HBT34

MesajKutup_Kurbasi, 02 Mar 2010, 19:42

HBT34 yazdı:Sen bilirsin tabiki sonuçta zevk de parada senin. Bizim yaptığımız yorumlar sadece bizi bağlar elbetteki karar senin istediğin gibi yap. Bizim yazdıklarımızı eminim sende biliyorsundur. Boya konusuna tekrar gelirsek sana tavsiye eğer boyatmaya karar verirsen boyatmadan önceki fotolarını bir kenara koy ileride laazım olursa gösterirsin alıcıya. Anladığım kadarı ile renk şuan gümüş. Sen ne renk yaptırmayı düşünüyorsun arabayı ?

sevgili HBT.ben ikinci elle ilgili kaygılara hak veriyorum ama bu araç özelinde uzun vadeli kullanacağımı düşünerek pek aldırış etmemeye çalışıyorum.
dün sirion la ilgili yazıları araştırırken motorsiklet tutkunu bir hanım ın tr de satılan araba ve motor renklerine ilişkin mizahi ve kıyasıya yerden yere vuran bir yazısını okudum.tr halkı adına karar veren distrübütörler gri siyah ve beyaz gidiyor diyerek insanları bu renkleri almaya mecbur edip,arkasından kendi çalar kendi oynar hesabı ,tr de istatistiklerde en çok satılan araba gri dir açıklamaları yapıyorlar diyor özetle.bizi kendi zevksizliğinize mahkum etmeye hakkınız yok diye de ilave ediyor.
açıkcası gümüş sirion a gitmiyor ve arabının hatlarını ve ruhunu zayıflatıyor. bu meyanda aklımda geçen renkler mor ya da benzeri bir koyu renk,ya da en azından lila buz mavisi gibi şu anki haline göre biraz daha koyu tonlar ya da kafayı sıyırırsam turuncu.ama kırmızı değil.:) forumlarda en çok tutulan renklerden biri olarak kırmızıyı çok görmüştüm.
ama elimden geldiğince servisinde orjinal boyası varsa,servisin elindeki renk kataloğundan piyayasa sürülmüş renklerden birini seçmeye çalışacağım.her ne kadar çok önemsemesem de ilerde ekonomik krize girip elden çıkarmak durumunda kaldığımda belki olan renkleri açıklamak daha kolay olur.
renk değişsin değişmesin,umarım uzunca bir süre elimden çıkarmak zorunda kalmam
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

MesajKutup_Kurbasi, 02 Mar 2010, 20:10

kısa vites oranları ile ilgili yazı düz vitesler için miydi?
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

MesajKutup_Kurbasi, 02 Mar 2010, 20:12

unuttuğum bir detay var.tekrar üstadlardan bilgi bekliyorum.
alacağım aracın sahibi pek sirionla alakalı olmadığı için tekerlerini yenilerken R13 taktırmış.Servise üzerinde ne varsa aynısından takın dedim bunları taktılar diyor.
13" takmanın avantajı ve dezavantajı nedir?
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

MesajUmut-Gultekin, 02 Mar 2010, 22:04

13" hiç tavsiye etmem. Kötü görüntüden başlayarak, doğru göstermeyen hız ve kilometre saatlerine kadar gidebiliriz. Fırsatınız varsa 14'e geri çevirin derim.

Ayrıca bence hem komple boya isteyen, hem de 4 jantı değiştirilmiş araba büyük soru işaretidir. Ciddi kazası olabilir diye düşünüyorum. Mutlaka alırken baktırın, sonradan canınız sıkılmasın.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajKutup_Kurbasi, 02 Mar 2010, 22:42

Umut-Gultekin yazdı:13" hiç tavsiye etmem. Kötü görüntüden başlayarak, doğru göstermeyen hız ve kilometre saatlerine kadar gidebiliriz. Fırsatınız varsa 14'e geri çevirin derim.

Ayrıca bence hem komple boya isteyen, hem de 4 jantı değiştirilmiş araba büyük soru işaretidir. Ciddi kazası olabilir diye düşünüyorum. Mutlaka alırken baktırın, sonradan canınız sıkılmasın.

yanlış aktardım sanırım.araç komple boya istemiyor renk değiştirmeyi düşündüğüm için komple boyadan bahsetmiştim.
aracın sahibi güvenilir birine benziyor.büyük kazası olsa çelişkili konuşurdu.ama gayet inandırıcıydı.ben sizler kadar araçlara vakıf değilim ve bu yüzden biraz faydacı davranıp kendime dair sorular soruyor olabilirim ama çıkarsız bir hayran sitesi dışında sorularıma yanıt alabileceğim kimse de yok.
dediğim gibi duruma hakim olmadığım için soruyorum.fabrika çıkışı 14 lastikle üretilen bir canta 13 lastik takılabilir mi?şöyle varsaydım.belki toplamda 1 " fark olsa da yanak mesafeleri farklı olduğu için canta giren içteki boşluğun çap aynı kalıyor ve aynı canta monte edilebiliyordur diye düşündüm.yani aynı canta 13 ya da 14 takılabilir mi?
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir