Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirion Arka Kapı Hoparlörleri Kaç Santim

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Sirion Arka Kapı Hoparlörleri Kaç Santim

Mesajhijyenik, 31 Oca 2010, 15:03

Arkadaşlar söken var mı diye soruyorum. Orijinal arka kapıdaki hoparlörler kaç cm.lik.
Benim aracım 1.0 olduğu için arka kapılarda hoparlör yok bu sebepten iyi bir çift hoparlör alacağım.
Bilgisi olan varsa paylaşımını rica ediyorum.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
hijyenik

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: Sirion Arka Kapı Hoparlörleri Kaç Santim

MesajSonCuoreci, 01 Şub 2010, 00:41

hijyenik yazdı:Arkadaşlar söken var mı diye soruyorum. Orijinal arka kapıdaki hoparlörler kaç cm.lik.
Benim aracım 1.0 olduğu için arka kapılarda hoparlör yok bu sebepten iyi bir çift hoparlör alacağım.
Bilgisi olan varsa paylaşımını rica ediyorum.

Saygılarımla

Ben geçtiğimiz sene cuore'nin arkak kapılara 16 cm. hoparlörler taktırdım. %99.9 ihtimalle Sirion'un arka kapı hoparlörleri de 16'lıktır. Yalnız size bir tavsiyem olacak: Ses sistemini taktıracağım mağazaya gittiğimde ön kapılardaki hoparlörlerin kalitesini öğrenmek için kapı döşemelerini sökmelerini rica ettim ve gördüğüm manzara karşısında şok oldum; zira ön kapılarda 10'ar cm.'lik mikro hoparlörler takılıydı ve markası bile belli değildi. Bu sebeple iki adet hoparlör taktırma hayaliyle girdiğim dükkandan 4 adet 16 cm.hoparlörle çıktım :shock:

Eğer düşünüyorsanız, mutlaka ön kapıları da açtırın...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgky, 01 Şub 2010, 13:35

16cm..ben geçen sene taktırdım..kabloları çekili orda uçları var sadece bağlama işlemi yapılacak..
gky

Mesajhijyenik, 01 Şub 2010, 17:22

Çok teşekkür ederim. 16 santimlik hoparlör alıp kendim takacağım büyük ihtimalle.
Soncourecı
Yeni kasa sirionlarda da önde maalesef o dandik hoparlörlerden var. Ancak sirionda ön camın önünde yani torpidonun içinde. Hiç bakmadım ama sökmesi zordur diye düşünüyorum. Be sebeple hiç bulaşmayacağım. Arka kapılara iki 16'lık hoparlör. Bitti gitti.

İlginiz için tekrar teşekkürler.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
hijyenik

Mesajsalih karali, 10 Şub 2010, 18:15

konuya benzer bişe soracagım için yeni konu açmıyım dedim bende bugun 2 nesil sirion 1.3 aldım araçta kaç hoparlör var ve ebatları nedir yardımcı olurmusunuz arkadaşlar elimde eski arcımda kalma hoperlör var ebatı uyarsa degiştiririm
Kullanıcı avatarı
salih karali

Mesajkaanbaydar, 17 Şub 2010, 13:04

Öndeki hoparlör karmaşık gibi görünsede aslında kapakları açmak çok kolay, o yüzden kolaylıkla değişim yapabilirsiniz. Tavsiyem mid takımı yerleştirmeniz gerçekten çok etkiliyor.
kaanbaydar

MesajSonCuoreci, 17 Şub 2010, 13:07

salih karali yazdı:konuya benzer bişe soracagım için yeni konu açmıyım dedim bende bugun 2 nesil sirion 1.3 aldım araçta kaç hoparlör var ve ebatları nedir yardımcı olurmusunuz arkadaşlar elimde eski arcımda kalma hoperlör var ebatı uyarsa degiştiririm

10lerde 2 adet 10 cm'lik hoparlör var. ön ve arka hoparlör yuvaları 16 cm'lik
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajsalih karali, 17 Şub 2010, 14:28

SonCuoreci yazdı:
salih karali yazdı:konuya benzer bişe soracagım için yeni konu açmıyım dedim bende bugun 2 nesil sirion 1.3 aldım araçta kaç hoparlör var ve ebatları nedir yardımcı olurmusunuz arkadaşlar elimde eski arcımda kalma hoperlör var ebatı uyarsa degiştiririm

10lerde 2 adet 10 cm'lik hoparlör var. ön ve arka hoparlör yuvaları 16 cm'lik
cvb için tşk edrim arka hoperlöre bi bakım dedim degişmiş galiba içinde poıneer turuncu körügü olan hoperlöründen çıktı gaytte iyi ses veriyo önüde en kısa zaman da kontrol edicem
Kullanıcı avatarı
salih karali

Mesajcakgur, 26 Şub 2010, 15:48

sizce hangi marka hopörlör ve kaç cm taktırayım? bir de takması çok zormudur arkalar için? zannedersem kapı döşemesinin sökülmesi lazım. kendim takamam herhalde.
cakgur

MesajFaTiH, 26 Şub 2010, 18:55

Valla ben kendi Sirion umun önlerini kendim sokmuştum ama arkaları denemedim hiç..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajcakgur, 19 Mar 2010, 01:04

önler kolay da arkalar zor malesef:(
cakgur

Mesajhijyenik, 26 Mar 2010, 15:40

Aslında çok zor değil, ben kendim taktım. Benim aracımda arkada hoparlör yoktu ama tesisatı hazır haldeydi. Sadece vidaları söktüm. Çıtçıtlardan çıkardım kapı döşemelerini ucu havyalı vida ve elektrikli tornavidayla önce klavuzları deldim, ardından normal vidayı tutturarak işi bitirdim. Gümbür gümbür oldu...
Ön hoparlörler de ince bir tornavidayla ızgarayı sökün, zaten kabak gibi önünüzde duruyor olacak. Oraya da hertz marka bir mid takım gömdüm. İnanılmaz güzel ses veriyor.
Orijinalliğini bozmadan mükemmel olmasa da tatmin edici bir ses alırsınız.

Çok zor değil, eliniz biraz tornavida tutuyorsa 1-1,5 saatte bitirirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hijyenik

Mesaje_cool, 26 Haz 2010, 14:19

Ön hoparlör ızgarasını açmak gerçekten çok kolay fakat akra kapıların plastik kısmını açamadım birtürlü.
Üstteki plastiği (cam açma anahtarının bulunduğu kısım,resimdeki kırmızı ile işaretli) çıkardım ama alttaki büyük plastik kısmı vidaları sökmeme rağmen açamadım.
Hoparlörün hemen üst tarafında o plastiği sabitleyen birşey var (resimdeki sarı ile işaretli yer).
Onu nasıl açabileceğimi tarif edebilirmisiniz acaba?
Resim
Kırılmasından korktuğum için fazla zorlamakta istemiyorum.
e_cool

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: AYDİNY ve 0 misafir