sirion arkacam rezistans sigortası

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

sirion arkacam rezistans sigortası

Mesajgönderen AYDİNY tarih 26 Eki 2010, 10:06

Merhaba arkadaşlar.SİRİONUN ARKA CAM REZİSTANS BUTONUNA bastığım zaman butonun gece aydınlatma lambası yanıyor fakat ,rezistansın çalıştığını gösteren sarı lamba yanmıyor vede dolayısıyla rezistans da çalışmıyor.Bu rezistansın sigortası nerede acaba.direksiyonun altındaki sigorta kutusundaki bütün sigortalar sağlam.sorun nerede olabilir sizce.
AYDİNY

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: sirion arkacam rezistans sigortası

Mesajgönderen anzerli tarih 26 Eki 2010, 20:20

merhabalar dostum öncelikle arka camdaki rezistansın kablolarını bir kontrol etmen lazım bı sekılde cıkmıs olabılır. sıgortaya sorununa gelınce sıgortası nerde bılmıyorum ama motor bolumundede sıgorta var onlarıda ınceleyebılırsın. bulamazsan kıtapcıgından bakar yardımcı olurum kolay gelsın ...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen AYDİNY tarih 27 Eki 2010, 11:41

İlginiz için çok teşekkür ederim.kabloların girişi sağlam.ölçü aletiyle ölçüyorum 12v yok. resistansı çalıştırma butonuna bastığımda lambası da yanmıyor.sigortaların hepsini kontrol ettim.hepsi sağlam.arada bir role olması lazım onuda aradım bulamadım.anahtar sağlam,arada bir yerde bir sigorta veya röle var ama nerede bulamadım gitti.
AYDİNY

Mesajgönderen anzerli tarih 27 Eki 2010, 19:23

motor kısmında sigorta ve roleler var akünün hemen yanında. orayıda bir kontrol et istersen bir göz gezdir bir ihtimal de ordadır. umarım çözersin sıkıntını. müsait olamadım bakıcaktım. en yakın zamanda bende bır arastırma yapıcam bilgimiz olsun en azından hangı sıgorta neyın sıgortası yada rolesı...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen anzerli tarih 31 Eki 2010, 17:43

merhabalar dostum hafta sonu bolca boş vaktim vardı ve aracımın kullanıcı el kitabını inceledim. cam rezistansı için herhangibir role gözükmüyo. sigortasıda ana sigorta panelinde 3 nolu 15 amperlik sigorta tekrar kontrol edersin. eğer herşey normalse direksiyonun altındaki kapağı sökerek rezistans tuşuna giden kabloları kontrol etmeni tavsiye ederim belki bir gevşeme sonucu çıkmış olabilir. umarım sorununa yardımcı olabilmişimdir.
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen FaTiH tarih 31 Eki 2010, 21:24

Evet direksiyon altı sigorta kutusunda sol hizada yukarıdan aşağı doğru sayarken 3. olan "defog" şeklinde yazan sigorta arka cam rezistans sigortası..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen AYDİNY tarih 02 Kas 2010, 11:53

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim..
arka sis lambasının butonunun minik aydınlatma ampulünü değiştirirken sigorta attırmıştım.
Sonra sigortayı bulmak için 2 tane sigortayı söküp geri takmıştım. O zaman sorunu çözmüştüm.Fakat o iki sigortadan bir tanesini ( yani rezistans sigortasını yan tarafındaki boş yuvaya takmışım) :) ve o yüzden de rezistans çalışmıyormuş.Yani bir yeri yaparken diğer tarafı bozmuşum....cumartesi günü tek tek sigortaları kontrol edince sigortayı yanlış yere taktığımı fark ettim. :oops: .Sorunumu çözdüm ..hepinize çok teşekkür ederim.
AYDİNY

Mesajgönderen anzerli tarih 02 Kas 2010, 21:58

gözün aydın ozaman. sonunda çözdün arızayı. inan hafta sonu yardımcı olabilmek için bütün gün arabayı inceledim nerden kaynaklanabilir diye bulduklarımıda yazmıştım zaten. için rahat etmiştir umarım. arabamda bir problem varken herzaman huzursuzumdur. kafama takarım nasıl çözerim diye. tamırcıye gıtmeden once ugrasmayı cok severım arabamı daha ıyı tanıyabılmek için. allah kaza bela arıza vermesin.
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen AYDİNY tarih 03 Kas 2010, 15:33

anzerli yazdı:gözün aydın ozaman. sonunda çözdün arızayı. inan hafta sonu yardımcı olabilmek için bütün gün arabayı inceledim nerden kaynaklanabilir diye bulduklarımıda yazmıştım zaten. için rahat etmiştir umarım. arabamda bir problem varken herzaman huzursuzumdur. kafama takarım nasıl çözerim diye. tamırcıye gıtmeden once ugrasmayı cok severım arabamı daha ıyı tanıyabılmek için. allah kaza bela arıza vermesin.

Amin.Cümlemize inşallah.
AYDİNY

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir