cekcak yazdı:Aslında triger kayışının kopması önemsenmeyecek bir şey değil, pek çok markada triger kayışı koptuğunda aracınızın motoru resmen dağılır ve 3-4 bin TL ye varan masraflar olur.
cekcak yazdı:Daihatsu marka araçların otomatik şanzımanlarının üreticisi kim acaba? Tam kodunu bilen var mı? Otomobil üreticileri genelde otomatik şanzımanlarını bellbi başlı firmalardan alır. Bu firmalar, Aisin, Jatco, GM, Getrag, ZF vb. gibi firmalardır. Bazı otomobil üreticileride kendileri imal eder örneğin Honda, Mercedes-Benz gibi.
Örneğin aşağıdaki araçlar belli yıllarda (şanzıman alt model farkı olabilir) aynı otomatik şanzımanları kullanır
Ford Mondeo I = Mazda 626
Ford Mondeo II = Vw Golf = Rover 75
Ford Focus I = Mazda 3/6
Opel Omega = BMW 3.18 / 3.25 / 5.25 /5.28 / Z3
Mitsubishi Carisma/Galant/Eclipse = Hyundai Elantra = Kia Rio /Schuma = Proton Saga / Waja / Gen2 / Persona
Hyundai Atos = Chevrolet Matiz/Spark = Kia Picanto = Vw Polo
Volvo S40 = Saab 9.3/9.5 = Opel Vectra C = Renault Laguna 2003 sonrası
Umut-Gultekin yazdı: yalnız iki farklı araba ile babamın triger kayışı kopardığını biliyorum (kendisi arabalarına pek bakmaz da); biri Mazda, diğeri Kia, hiçbirşey olmamıştı yolda kalmak dışında
Umut-Gultekin yazdı:Hah! Bu çok iyi oldu işte. Bir yakınımın ofisinde Microcat programı var. En küçük vidasına kadar araçlardaki bütün parçalara dair bilgi veriyor. Ben de o programı denemek için kendime konu arıyordum. Güzel bir araştırma olacak. Size bu konuda mutlaka bilgi vereceğim
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir