SİRİON BALATA VE HAVA FİLTRESİ

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

SİRİON BALATA VE HAVA FİLTRESİ

Mesajgönderen HM67 tarih 01 Oca 2009, 19:57

Merhaba arkadaşlar,
zonguldak ereğlide yaşayan ve 2005 model sirionu olan yeni üyeyim. bu gün aracımın bakımını yaptırdım ancak burda daihatsu yetkili servisi olmadığından bir çift ön balata ve hava filtreine ihtiyaç oldu. nasıl temin edebileceğim hakındve fiyatları hakkında bilgi almak istiyorum. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür edrim.
HM67

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: SİRİON BALATA VE HAVA FİLTRESİ

Mesajgönderen ozgursula tarih 01 Oca 2009, 20:51

Toyata'nın ön balataları oluyor bildiğim kadarıyla. Eğer 1. nesil sirion ise. Açık Mavi renkli bir kabı var.
ozgursula

Mesajgönderen ozgursula tarih 01 Oca 2009, 20:52

japon parçası satanlara bir sor muhakkak vardır.
ozgursula

Mesajgönderen cccengiz tarih 01 Oca 2009, 23:32

Merhaba HM67;
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Zonguldak-Ereğli'den olman beni daha bir mutlu etti desem yalan olmaz. Çünkü ben de uzun yıllar Ereğli'de yaşadım ve hala ailem orada olduğu için, tatillerde de olsa Ereğli'ye gidip geliyorum. Ben de aracımın ilk bakımını Ereğli'de yaptırmıştım, Daihatsu yetkili servisi vardı. Devrek yol ayrımından Yeşiltepe istikametine doğru giderken sağ tarafta kalıyordu ki eminim biliyorsunudr. Şuan bu yetkili servis senin yok dediğine göre kapandı diye düşünüyorum. Filtre ve balata değişimi hatta diğer servis bakım hizmetleri için şayet vaktini ayırabilirsen Düzce'ye gidebilirsin. Umarım Ereğli'de de tanışma fırsatımız olur. Ereğli'de bir tane kırmızı 1.Nesil Sirion görmüştüm, acaba sen miydin merak ettim.
cccengiz

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 02 Oca 2009, 00:23

cccengiz yazdı:Merhaba HM67;
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Zonguldak-Ereğli'den olman beni daha bir mutlu etti desem yalan olmaz. Çünkü ben de uzun yıllar Ereğli'de yaşadım ve hala ailem orada olduğu için, tatillerde de olsa Ereğli'ye gidip geliyorum. Ben de aracımın ilk bakımını Ereğli'de yaptırmıştım, Daihatsu yetkili servisi vardı. Devrek yol ayrımından Yeşiltepe istikametine doğru giderken sağ tarafta kalıyordu ki eminim biliyorsunudr. Şuan bu yetkili servis senin yok dediğine göre kapandı diye düşünüyorum. Filtre ve balata değişimi hatta diğer servis bakım hizmetleri için şayet vaktini ayırabilirsen Düzce'ye gidebilirsin. Umarım Ereğli'de de tanışma fırsatımız olur. Ereğli'de bir tane kırmızı 1.Nesil Sirion görmüştüm, acaba sen miydin merak ettim.

orası servis değil şu an Cengiz, satış bayii sadece... Hala da var... Yani ben en son gittiğimde vardı Eylül'de... Ereğli'ye en yakın yetkili servis Düzce'de Dostel Otomotiv. Kendileri aynı zamanda foruma da üyeler.
Bu arada benim hanım da Kdz. Ereğlili HM67. :)
Cengiz senin de Ereğli ile böyle bir bağlantın olduğunu bilmiyordum yahu :) Biz de fırsat buldukça gideriz Ereğli'ye, oraya geldiğimiz bir vakit tanışma fırsatı buluruz inşallah :) Cengiz belki aynı zamana denk gelir, orada görüşürüz kimbilir :wink:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen cccengiz tarih 02 Oca 2009, 02:09

Abi senin de Ereğli ile bir bağlantın olmasına acayip sevindim :) En son bayramda gittim bende. 1991 den beri biz oradayız. Ben 96 da üniv. için çıktım İstanbul'a, o gün bugündür tatillerde gider oldum. Ailem hala orada. Giderseniz muhakkak haberleşelim, orada da birlikte gezme şansımız olur.
cccengiz

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 02 Oca 2009, 02:15

cccengiz yazdı:Abi senin de Ereğli ile bir bağlantın olmasına acayip sevindim :) En son bayramda gittim bende. 1991 den beri biz oradayız. Ben 96 da üniv. için çıktım İstanbul'a, o gün bugündür tatillerde gider oldum. Ailem hala orada. Giderseniz muhakkak haberleşelim, orada da birlikte gezme şansımız olur.

Biz de en son Ramazan Bayramı'nda gitmiştik işte eylül sonunda... Valla süper olur Cengiz ya, ben de çok sevindim gerçekten... Gideceğimiz vakit ben sana muhakkak haber veririm, gezeriz beraber...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen HM67 tarih 02 Oca 2009, 11:21

Tekrar Merhaba Arkadaşlar,

Ereğlili arkadaşlar sizede ayriyetten selam.
Öncelikle forumda ereğlili bulmak gayet hoş oldu. Biraz kendimden bahsedeyim. 38 yaşındayım Erdemirde yaşıyorum. Daha önce teriosum vardı çok memnunduk ancak şehir içinde fazla yakıyordu. Sonra tesadüfen bu forumu gördüm ve sironla burda tanıştım çok hoşumuza gitti ve 4 gün önce 2005 model mavi otomatik bir sirion sahibi olduk. gerçi aracı eşim için almıştım ama rabdan gerçekten çok etkilendim. Bu araba hak ettği değeri görmüyor arkadaşlar.
Dünde Ereğlide 32500 kilometre bakımını yaptırayım dedim. Sizinde belirttiğiniz gibi Ereğlide sadece satış kaldı Bayi servis hizmeti vermiyor. Daha önce teriosumun bakımlarını fırsat buldukça düzcede yaptırıyordum ( gerçi 2 sene bindim birtek yağını değiştirmek nasip olu :) . şimdi sanayide japon arabalarından anlayan İbrahim Usta var eski mazda servisi ( Hani Ereğlide size lazım olur diye söylüyorum :D ) bakımları ona yaptırıyorum. Dün 10/40 yağ koydurdum ve daha önce bahsettiğim motor katkısınıda ( Bor katkısı) koyduk. Birkaç hafta sonra performansı hakkında size bilgi veririm. Ancak sanayide balata ve hava filtresini bulamadım. Bizim burda Frenpar diye bir yedek parçacı var o f.balatalarını getirtecek ancak hava filtresi için düzceden yardım alacam galiba. Birde ön panelden tıkırtı geliyor. Panel bağlantıları gevşekti sıktık ancak ses kesilmedi.
Bu arada Ereğli arkadaşlar sizlere sesleniyorum Ereğli gelince beni arayın görüşelim ( bana nail atın size cep telefonumu veririm hmuti@erdemir.com.tr)
Hepinize iyi seneler diliyorum.
HM67

Mesajgönderen alfabeta tarih 26 Haz 2009, 13:51

Merhaba arkadaşlar,

konuyu hortlatmış oluyorum kusura bakmayın. :)

HM67 benim kuzenim olur. Ben de Ereğli'deyim, Erdemir'de çalışıyorum. Kısa bir süre önce 99 model otomatik vitesli Charade aldım. Şimdilik aramız iyi :)
Buralara yolu düşen olursa haberleşelim.

Bülent CENGİZ
alfabeta

Model: Charade

Mesajgönderen feylesof tarih 09 Ağu 2009, 20:04

64000 km oldu ilk fren balataları daha değişmedi bakalım daha nekadar gidecek.
feylesof

Mesajgönderen master tarih 15 Ağu 2009, 16:06

Ben 2005 model sirion'u 65000 km de aldım ve sanırım ilk sahibi fren konusunda hiçbirşey yapmamış,çünkü araç durmuyordu.Alır almaz kelle koltukta :D direk Ataürk oto sanayi sitesine gittim.Bildiğim iyi bi frenci vardı aynı zaman da TRV fren balatalarının ana bayii.Usta ilk bakışta ön balataların çok sert olduğundan diski siyahlaştırdığını ve aşındırdığını söyledi.Ustanın dediğine göre iyi balata yumşak olur diski aşındırmaz diskin rengini koyulaştırmazmış.Ama çabuk biter daha az km yaparsın dedi.Fren performansıda yumşak olanın daha iyi olduğunu söyledi.Banada çok mantıklı geldi.Uzak doğu yan sanayi balatalardan uzak durun derim çok sert oluyolar ve diski aşındırıyorlar.

Neyse;
önlere takım TRV marka balata= 60 tl
arkalara orjinal daihatsu kampana balatası(servisten başka yerde bulunmuyor)=65 tl
ön diskler aşındığı için tornalama =40 tl
fren hidroliği yenileme =20 tl
işçilik =30 tl

Şimdi sık sık bakıyorum diskler ayna gibi olması gereken renkte.
master

Mesajgönderen master tarih 15 Ağu 2009, 16:14

Hava fitresini orjinali 30 tl civarında.Eger orjinal bulamıyorsan valeo veya karsan bayilerine sorabilirsin çünkü bu firmalar her araba için hava filtresi üretiyor
master

Mesajgönderen cumhur tarih 16 Ağu 2009, 11:51

Benim de 2005 model sirion aracımın ön fren sisteminden sürekli ses geliyor.Maslak'da Naki ustaya gösterdim orjinal olmadığı için ön balatalardan ses geliyor ama zararı yok dedi.Ama bu ses beni iyice sinir etmeye başladı.Orjinal ön balata fiyatı da serviste 220 tl.Bu işi nasıl daha ucuz halledebilirim acaba ?
Kullanıcı avatarı
cumhur

Mesajgönderen master tarih 18 Ağu 2009, 00:10

Ben maslakta AUTO KİNG in karşısındaki frenciye TRV marka balata taktırdım 3000 km oldu herhangi bir ses yok.Özellikle yumşak balata isteyin.fiyat yaklaşık 60 -70 tl
master

Mesajgönderen ibuhara tarih 21 Ağu 2009, 03:18

cumhur yazdı:Benim de 2005 model sirion aracımın ön fren sisteminden sürekli ses geliyor.Maslak'da Naki ustaya gösterdim orjinal olmadığı için ön balatalardan ses geliyor ama zararı yok dedi.Ama bu ses beni iyice sinir etmeye başladı.Orjinal ön balata fiyatı da serviste 220 tl.Bu işi nasıl daha ucuz halledebilirim acaba ?

Selam
internetten resmi sireden baktigima gore ön fren balatalari 139 ytl olmali, 220 iscilik dahil mi diyorlar acaba.
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir