SuperSonic yazdı:Ses yalıtımı konusunda YRV'nin daha kötü olacağını tahmin ediyordum ama yanılıyormuşum. Aksine daha iyi. Sirion'da 90 dan itibaren yanyana iki kişinin birbirini duymak için seslerini yükseltmeleri klasik yolculuk biçimi iken, YRV'de bu konuda çok daha rahatsınız.
Kayıtlar ses kalitesi son derece yüksek bir kamera ile yapıldı fakat kameranın duyduğu ile insanın duyduğu farklı yine de. Gerçek farkı anlamak için her iki aracı da sürmeniz gerek.
YRV Turbo(gece) ve Sirion... Her iki video da tam olarak aynı noktadan saatte 100km hızla geçerken, rüzgarlı havada ve yokuş yukarı kaydedilmiştir. Her iki araçta otomatik vites, 4 'dedir.
Umut Youtube gene mahkeme kararı ile engellenmiş o yüzden video'yu göremedim.
Anlattıklarını zevk ile okuyorum. Dün ilanlara bakınırken bulduğum YRV Turbo gene aklımı başımdan almış olsada, bu arabada 2 tane dezavantaj ( bana göre sadece ) var ve bunlar benim için çok etkili oluyor.
1. YRV Turbo araç hakkkında bilgisi olanlar dışında pek kimsenin dikkatini çekmiyor. Özellikle arta kısmı coure gibi düz iniyor. ve kalça kıvrımlarıda dümdüz. Önden ise kaput üstündeki hava yarığı ve ön tamponu hariç pek albesini yok siriona göre. ama sirion kocaman gözleri kromajlı bıyıkları ve panjuru ile daha çok dikkat çekmeyi aşarıyor. Özellikle kırmızısı ( benimki kırmızıda ondan. Bide hanımda böyle dedi simdi ters yapmak olmaz hanıma )
2. Otomatik şansımanı. Ben en baştan beri otomatik şansımanlı arabalara karşı hep önyargılı olmuşumdur. Sevmiyorum kardeşim zorlamı durumları. Kaldıki sen sirionun şansımanına göre daha yavaş tepkili bir şansıman dedin. ben muhtemelen kafayı yerim o vites beğenene kadar.
3. bunun dışında YRV Turbo özünde hep mini MPV gibi gelmiştir bana. Yani turbo motor ikramiyeden çıkmış

4. Ama o motor yokmu, keşke sirionda da olsaydı dediğim ve cidden imrenerek baktığım tek yeri YRV'nin motoru kaputunun içindekiler.