Sirion'dan indim, YRV Turbo'ya bindim

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

Ses yalıtımı

MesajUmut-Gultekin, 13 Mar 2008, 16:29

Ses yalıtımı konusunda YRV'nin daha kötü olacağını tahmin ediyordum ama yanılıyormuşum. Aksine daha iyi. Sirion'da 90 dan itibaren yanyana iki kişinin birbirini duymak için seslerini yükseltmeleri klasik yolculuk biçimi iken, YRV'de bu konuda çok daha rahatsınız.

Kayıtlar ses kalitesi son derece yüksek bir kamera ile yapıldı fakat kameranın duyduğu ile insanın duyduğu farklı yine de. Gerçek farkı anlamak için her iki aracı da sürmeniz gerek.

YRV Turbo(gece) ve Sirion... Her iki video da tam olarak aynı noktadan saatte 100km hızla geçerken, rüzgarlı havada ve yokuş yukarı kaydedilmiştir. Her iki araçta otomatik vites, 4 'dedir.

Video:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Kullanım kolaylığı

MesajSonCuoreci, 13 Mar 2008, 16:34

SuperSonic yazdı:
SonCuoreci yazdı:Kesif bir adrenalin kokusu... :lol: Arabamı seviyorum ben ya...

Oooooo! Adrenalin değil de başka şeyin kokusu olmasın o! :twisted:

Millet korkmuştur abicim. Arabanın boyutlarına alıştıktan sonra çok tatlı bişey iğne deliklerinden geçmek. Çok iyi anlıyorum seni.

Artık benim arabadan başka bir arabanın direksiyonuna geçtiğim zaman kamyon kullanıyormuş gibi hissediyorum kendimi, tedirgin oluyorum, sanki her an arabanın sağını solunu bir yere çarpıp uçuracakmışım gibi...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Re: Sirion'dan indim, YRV Turbo'ya bindim

MesajFaTiH, 13 Mar 2008, 16:37

bEn yaşadım onu;
geçen babamın Renault 19unu kullanıoken (epeydir kullanmıodum) burayı dönerim dönerim dedim;"garç" die bi ses geldi..iki gün sonra yine sokaktan çıkarken öndeki arabanın tamponunun ucuna dokundum!Öff dedim yaaa!!Yaa ehliyeti bırakıp gideceğim ya da bu arabayı babama sattıracağım dedim!!Ama tabii o brz zor!!Neyse;bakacağız artık..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Re: Ses yalıtımı

MesajDoorman, 13 Mar 2008, 17:49

SuperSonic yazdı:Ses yalıtımı konusunda YRV'nin daha kötü olacağını tahmin ediyordum ama yanılıyormuşum. Aksine daha iyi. Sirion'da 90 dan itibaren yanyana iki kişinin birbirini duymak için seslerini yükseltmeleri klasik yolculuk biçimi iken, YRV'de bu konuda çok daha rahatsınız.

Kayıtlar ses kalitesi son derece yüksek bir kamera ile yapıldı fakat kameranın duyduğu ile insanın duyduğu farklı yine de. Gerçek farkı anlamak için her iki aracı da sürmeniz gerek.

YRV Turbo(gece) ve Sirion... Her iki video da tam olarak aynı noktadan saatte 100km hızla geçerken, rüzgarlı havada ve yokuş yukarı kaydedilmiştir. Her iki araçta otomatik vites, 4 'dedir.

Umut Youtube gene mahkeme kararı ile engellenmiş o yüzden video'yu göremedim.

Anlattıklarını zevk ile okuyorum. Dün ilanlara bakınırken bulduğum YRV Turbo gene aklımı başımdan almış olsada, bu arabada 2 tane dezavantaj ( bana göre sadece ) var ve bunlar benim için çok etkili oluyor.
1. YRV Turbo araç hakkkında bilgisi olanlar dışında pek kimsenin dikkatini çekmiyor. Özellikle arta kısmı coure gibi düz iniyor. ve kalça kıvrımlarıda dümdüz. Önden ise kaput üstündeki hava yarığı ve ön tamponu hariç pek albesini yok siriona göre. ama sirion kocaman gözleri kromajlı bıyıkları ve panjuru ile daha çok dikkat çekmeyi aşarıyor. Özellikle kırmızısı ( benimki kırmızıda ondan. Bide hanımda böyle dedi simdi ters yapmak olmaz hanıma )
2. Otomatik şansımanı. Ben en baştan beri otomatik şansımanlı arabalara karşı hep önyargılı olmuşumdur. Sevmiyorum kardeşim zorlamı durumları. Kaldıki sen sirionun şansımanına göre daha yavaş tepkili bir şansıman dedin. ben muhtemelen kafayı yerim o vites beğenene kadar. :D
3. bunun dışında YRV Turbo özünde hep mini MPV gibi gelmiştir bana. Yani turbo motor ikramiyeden çıkmış :D
4. Ama o motor yokmu, keşke sirionda da olsaydı dediğim ve cidden imrenerek baktığım tek yeri YRV'nin motoru kaputunun içindekiler.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Re: Ses yalıtımı

MesajUmut-Gultekin, 13 Mar 2008, 18:12

Doorman yazdı:Anlattıklarını zevk ile okuyorum. Dün ilanlara bakınırken bulduğum YRV Turbo gene aklımı başımdan almış olsada, bu arabada 2 tane dezavantaj ( bana göre sadece ) var ve bunlar benim için çok etkili oluyor.
1. YRV Turbo araç hakkkında bilgisi olanlar dışında pek kimsenin dikkatini çekmiyor. Özellikle arta kısmı coure gibi düz iniyor. ve kalça kıvrımlarıda dümdüz. Önden ise kaput üstündeki hava yarığı ve ön tamponu hariç pek albesini yok siriona göre. ama sirion kocaman gözleri kromajlı bıyıkları ve panjuru ile daha çok dikkat çekmeyi aşarıyor. Özellikle kırmızısı ( benimki kırmızıda ondan. Bide hanımda böyle dedi simdi ters yapmak olmaz hanıma )
2. Otomatik şansımanı. Ben en baştan beri otomatik şansımanlı arabalara karşı hep önyargılı olmuşumdur. Sevmiyorum kardeşim zorlamı durumları. Kaldıki sen sirionun şansımanına göre daha yavaş tepkili bir şansıman dedin. ben muhtemelen kafayı yerim o vites beğenene kadar. :D
3. bunun dışında YRV Turbo özünde hep mini MPV gibi gelmiştir bana. Yani turbo motor ikramiyeden çıkmış :D
4. Ama o motor yokmu, keşke sirionda da olsaydı dediğim ve cidden imrenerek baktığım tek yeri YRV'nin motoru kaputunun içindekiler.

Seni anlıyorum. Ben zaten aile arabası olduğu için aldım. YRV alacağıma YRV Turbo alayım diye düşünüyordum.

1. Katılıyorum. Ama bence dikkat çekmemesi (benim açımdan) daha işe yarar bir özellik (İstanbul'da). İnsanlar saygısız, kötü niyetli ve duyarsız. Arabayı küçük, kırmızı, şirin görünce üstüne sürüyorlar daha çok. YRV çok yüksek. Eski kasa Terios ile yanyana getirip baktım. Neredeyse aynı. zaten otoparktaki istisnasız en yüksek araba. Arkası da düz inince, olduğundan çok daha büyük gözüküyor. Rengi de kırmızı falan olmayınca bence daha uygun bir araba İstanbul trafiği için.
  2. Şanzıman yavaş tepkili değil, kararsız. Yani tiptronik kullanımda - ye bastığın anda vites geçmiş oluyor Sirion gibi. Ama sürüş esnasında üst viteslerde iken kararsız kalabiliyor. Bunun sebebi de Turbonun varlığı. Alet düşünüp karar veriyor. Hiç vites düşürmesem de devir yükseltip turboyu devreye mi alsam, yok yok, gaza çok basmış, ben bi vites ufaltıp şöyle bir bakayım, ufalttım, ana, adam gazı köklemiş e napiyim, 2 ye indirip gazlıyım bari, deyip 2 ye indirip gazlıyor ama bütün bunların oluşunu hissedebiliyorsun, yani arabanın karar vermeye çalıştığını... Sirion'da gazı köklediğin anda o anki hız dahilinde mümkün olan en düşük vitese atıp fırlardı. Burada karar mekanizmasının içine turbo girince işler yavaşlamış... Belki yazılımla falan çözülebilir ama bilmiyorum. Çok da lazım değil zaten. Ama yine de bir araştıracağım.
  3. Mini MPV zaten. Koltuk ve bagaj özellikleri ile çoğu MPV ye kafa bile tutuyor.
  4. Motor güzel tabi ama alışmak da gerekiyor arabaya. Bunlar ilk denemelerdi ve tabi olaya "Sirion'dan sonra" perspektifinde bakıyorum. Aradığım herşeyi bulamamış olabilirim, ama bakarsın yepyeni hiç beklemediğim şeylerle karşılaşırım.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Kapılar ve camlar

MesajUmut-Gultekin, 17 Mar 2008, 10:49

YRV Turbo'da kapılar aracın tasarımı nedeniyle Sirion'a kıyasla dev gibi. Ve tahminen 4 misli falan daha ağır. Kapıyı tam açık pozisyondan parmak ucuyla azıcık ittirdiniz mi kendi kendine kapanıyor. Arka kapılar Sirion'a kıyasla daha fazla açılıyor.

Camlar ise yine acacın tasarımı nedeniyle Sirion'a kıyasla daha büyük (en azından önler). Fakat arka camlar Sirion'daki kadar bile aşağıya inmiyorlar açıldıklarında. Yarıdan biraz daha fazla inebiliyorlar %65 gibi.

Bagaj kapağı da Sirion'a kıyasla kolay kapanan kapılardan birisi. Bıraktığınız zaman kendi kendine kapanıveriyor.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Aydınlatma-Ek

MesajUmut-Gultekin, 03 Nis 2008, 21:31

Arka sis farı tamponda yer aldığı için fardaki alan boşalmış. Ve dolayısıyla her stopta birer adet olmak üzere iki adet geri vites lambası mevcut YRV'de.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Bagaj Hacmi

MesajUmut-Gultekin, 04 Nis 2008, 14:25

YRV'nin bagajı mı daha büyük yoksa, Sirion'un bagajı mı diye düşünüp bir türlü karar veremiyordum. Bu kararsızlığa sebep olan iki şey var:
  1. YRV'nin arka koltukları ileri-geri oynayabiliyor. Ama en ön pozisyona alındıkları zaman bile bagaj hacmi Sirion'a eş gibi görünüyor gibi sanki.
  2. YRV'nin bagaj zemini Sirion'dan daha yukarıda, düz ve sert plastik kapak ile konumlandırılmış. Bunun altında (stepnenin üstünde) eşya koymak için gözlerden oluşan bir plastik çekmece-vari yapı mevcut. Aynısı Materia'da da var. Bu özellik bagajın içinde bir çantada duran ya da habire sağa sola devrilen eşyaların hepsini toplayıp ortadan kaldırıyor ama bagajın kapasitesini düşürüyor-tartışılır çünkü bagajınız hep boş kalıyor-.
  3. Koltukların tam yatabilmesi bir avantaj tanıyor ama dürüst olalım. Ne sıklıkla koltukları yatırıyoruz? Yatırsak da düz zemin ille de lazım oluyor?

İşte bu yüzden, en iyisi kataloglara bakmak dedim ve baktım.

Sirion'un bagaj kapasitesi 235 litre. Koltukları yatırıldığı zaman bu rakam 525 litreye kadar yükseliyor.

YRV Turbo'nun bagaj kapasitesi ise 238/166 litre. Koltuklar yattığı zaman bu rakam 1075 litreye yükseliyor.

Sonuç olarak baktığımızda koltukları en ön pozisyonda konforlu kullanmak pek mümkün değil. Demek ki YRV Turbo'nun bagaj kapasitesinin opsiyonlarla oynanmadığı taktirde Sirion'dan biraz daha ufak olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Bir diğer artısı ise, bagaj zemininin yüksek olması ve altındaki eşya gözüne elveda denirse, buraya bir simit deponun plastik kapağın(zeminin) altına, gözükmeyecek şekilde sığacak olması.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Görüş (Arka koltuklar)

MesajUmut-Gultekin, 08 Nis 2008, 10:56

Arka koltukların yüksek konumlandırılmış olması, sizin arkada oturan çocuğunuzu görmenizi kolaylaştırırken, onun da yolu görmesine ve zırlamamasına imkan veriyor. Ayrıca sert süspansiyonlar sayesinde de kendini lunaparka gelmiş gibi hissettiği için, size daha az iş düşüyor :)

Arka koltukların görüşüne dair bir resim (cam tavanın faydası):

2005_daihatsu_yrv_manu_07.jpg
2005_daihatsu_yrv_manu_07.jpg (20.67 KiB) 415 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajmustafa, 08 Nis 2008, 17:25

Süpersonic kardeşim hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. Yazdıklarını zevkle okudum. Senin gibi meraklı bir terios 1 kullanıcısı yokmu? birşeyler anlatsa. YRV turboya binmeyi çok merak eder oldum.
mustafa

Model: Cuore

Şanzıman - Ek

MesajUmut-Gultekin, 28 Nis 2008, 15:07

skd bana şanzımanın sürücünün kullanım alışkanlıklarını gözetleyerek öğrendiğini söylemişti. Ve bu öğrenme periyodunu daha çabuklaştırabilmek için ECU reset'i önermişti. Ben daha bunu yapmaya fırsat bulamadan YRV Turbo'm dün ilk defa 4-3-1 yaptı. 3 aynen Sirion'da olduğu gibi anlık olarak gözüküyor ekranda. Yani işin gerçeği yarım saniye içinde 4'den 1'e indiriyor araba vitesi. Süper bir ivmelenme :!:

Valla ne desem yalan, çok sevindim.

Araba gerçi hala 4-2 yapmıyor, ille 4-3-2 yapmak istiyor. Ama belki zamanla onu da öğrenir, ya da ne bileyim, öğrenmese de olur. 4-1 benim için yeter de artar 8)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajCrazyBoy, 28 Nis 2008, 15:43

Büyük bir bilgi bankası oluşmuş. Teşekkürler :)
CrazyBoy

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: YRV Turbo

MesajUmut-Gultekin, 28 Nis 2008, 15:52

CrazyBoy yazdı:Büyük bir bilgi bankası oluşmuş. Teşekkürler :)

Rica ederim bu ne ki :) Zamanla iyice artıracağız inşallah bu kısımdaki içeriği. Daha teknik hiçbir konuya girmedik zaten. Bizden ayrılmayın :lol:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Kaporta Sertliği

MesajUmut-Gultekin, 12 May 2008, 14:02

YRV'nin kaporta sertliği Sirion'a kıyasla daha az.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

YRV ne kadar güvenli

MesajUmut-Gultekin, 22 Ağu 2008, 14:04

Hakkında hiçbir çarpışma testi bulunmasa da, Sirion ile platform kardeşi olmalarından yola çıkarak en az 3 yıldız'lık olacağını düşünmekte sakınca görmüyorum.

Aşağıdaki grafik YRV'nin çarpışmaya karşı güçlendirilmiş parçalarını gösteriyor:

07.jpg
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

ÖncekiSonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir