Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirion'dan indim, YRV Turbo'ya bindim

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

Ses Yalıtımı: Düzeltme

MesajUmut-Gultekin, 22 Ağu 2008, 14:06

Bizim arabada meğerse ses yalıtımı varmış kapılarda, benim haberim yokmuş :) Önceki sahibi de söylemeyince nereden bileyim. Merkez servisin ustası bile şimdiye kadar bindiğim en sessiz YRV Turbo dedi bizim araba için o yüzden bu konuda yazdıklarımı görmezden gelebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Frenler: Düzeltme

MesajUmut-Gultekin, 22 Ağu 2008, 14:07

YRV Turbo'nun frenlerinin Sirion'a kıyasla başarısız olduğunu yazmıştım. Meğerse bizim fren sisteminde bir problem varmış. Periyodik bakımda merkez serviste ücretsiz hallettiler sağolsunlar. Şimdi frenler artık güven veriyor :) Bu konuda yazdıklarımı da görmezden gelebilirsiniz yani ;)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Re: Sirion'dan indim, YRV Turbo'ya bindim

MesajSirion gti, 22 Ağu 2008, 16:39

İmam böle yaparsa cemaat neler yapmaz yaw :lol:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajFaTiH, 22 Ağu 2008, 16:45

He he!!Bilal güzel noktaya parmak basmış abi!!Lütfen ama!!! ;) :D

Bu arada yıldız konusunda..İki havayastıklı Sirion dahi 3 yıldızı kapmışsa bana sorarsan 6 havayastıklı bir YRV Turbo nereden baksan 4 yıldızı kapardı!ki bu rakam ilk çıktığı zamanlar için kesinlikle küçümsenmemesi gerekli bir seviye olurdu!!Hem gözlemlediğim kadarıyla bizim Sirion larda ki gibi tamponun hemen arkasından motor başlamıyor!!YRV Turbo kesinlikle geniş boşluklu sayılabilecek bir kaput altına sahip!Dolayısıyla motorun kucağa iniş riski bence daha az!!! ;) :D Yıldız 4,5 ten 5 falan da olabilirdi yani...Hiç belli olmaz!! ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 22 Ağu 2008, 17:21

Sirion gti yazdı:İmam böle yaparsa cemaat neler yapmaz yaw :lol:

Ne yapayım Bitocum merkez servise ilk sorduğumda "bu arabanın frenleri nedir böyle" diye, demişlerdi ki "yrv turbo kullanan pek çok kişi frenlerden şikayetçi zaten dolayısıyla bir problem yoktur araçta" ben de bunu baz almıştım. sonra YağmurAdam'ın araba ile bir panik fren yaptık bir anda gözüm açıldı :) servise gidip de iki araç arasındaki farkı gösterince düzelttiler ama o gün Baran ile konuşmaktan ve onun arabaya bakmaktan o kadar meşgulduk ki benim arabanın frenleri ile ilgili problemin ne olduğunu sormayı bile unutmuşum :) tek bildiğim o problem artık yok :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajwolrath, 24 Ağu 2008, 11:57

ben de cok arastırdım fren mevzunu hatta yurtdsında arkalarıda dısk yapanları gordum lakın cok masraflı ve zahmetlı bır ıs..

one devasa bır dısk yaptırabılırız ama dusunursen bana da soyle umut beraber halledelım :wink:
wolrath

MesajUmut-Gultekin, 27 Ağu 2008, 19:12

Araba 62.000 oldu. 60.000 deki buji değişikliğinden sonraki ilk 0-100 denemem:

7,943 saniye :mrgreen: :twisted: :mrgreen:
3/4 depo, 1 kişi, boş bagaj, Shell 97 oktan.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajUmut-Gultekin, 01 Eyl 2008, 19:00

Yeni rekor:

7,768 saniye
1/4 depo, 1 kişi, boş bagaj, Shell 97 oktan.

1.3 Otomatik vites, fabrika çıkışı haliyle.

Buna da ancak Daihatsu Aşıkları inanır sanırsam. Demek ki sağlam bir egzos müdahalesi ve bir Turbo Timer uygulaması yapsak 7 saniyenin altına kolaylıkla ineriz :)

Neyse, şimdiki hedef; LPG ile 8 saniye altında kalabilmek :mrgreen:

Not: Nasıl bu kadar hassas ölçün yapıyorsun derseniz; kalkışı videoya çekiyorum. Sonra o videoyu bilgisayara yükleyip, frame frame sarıp, hareketin başladığı andan 100 km'ye çıkıldığı ana kadarki aralığı ölçüyorum.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajYağmurAdam, 01 Eyl 2008, 22:26

Ben baya uzak kaldım sitemize. Yoğun çalışıyorum sanırım o yüzden. Valla benim de canım çekti en yakın zamanda ben de ölçeceğim ama kesin LPG ve benzinde 9 saniye civarında çıkar..
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajercumentoflas, 28 Eyl 2008, 19:03

tabii video olayı akıllıca ama gösterge saatinin doğru gösterdiğini kabul edersek.o değere minumum %5 eklemek lazım 8 saniye civarlarıda süper değer. Benim yeni fantezim bu motor ile teriosun yapıları aynı .ya pertten çıkan bir araç parçaları yada motor değişimi ile teriosa yrv turbo motoru takmak
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

Model: Terios 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 28 Eyl 2008, 19:50

ercumentoflas yazdı:tabii video olayı akıllıca ama gösterge saatinin doğru gösterdiğini kabul edersek.o değere minumum %5 eklemek lazım 8 saniye civarlarıda süper değer. Benim yeni fantezim bu motor ile teriosun yapıları aynı .ya pertten çıkan bir araç parçaları yada motor değişimi ile teriosa yrv turbo motoru takmak

Yurt dışında öyle bir orijinal araç satılmış zaten bir zamanlar yani K3-VET YRV Turbo motorlu 1.3 Terios...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajercumentoflas, 30 Eyl 2008, 13:16

evet 140 beygir türkiyeye gelmemiş ama acaba motorlar arasında aynı blok üzerine üst kapak ve turbo uygulaması farkımı var yoksa tamamen yeni tasarım mı ?
2006 terios 1.3 da at
ercumentoflas

Model: Terios 1. Nesil

Önceki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir