Sirion hakkında bikaç sorum olacak

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion hakkında bikaç sorum olacak

Mesajgönderen FaTiH tarih 09 Ağu 2011, 10:59

Sakin kullanimda 6 - 6,5 Lt civarlarinin uzerine bile cikamazsiniz; imkani yok! ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 09 Ağu 2011, 13:36

Fatih, şehiriçi sakin 8 L olabilir yav LPG. Bugüne kadar L olarak ölçmemiştim ama LPG'yi 2.30'dan alsak 8 L/100 km, 18 kr/km ediyor. Ben sakin sakin yakıyorum o kadar şehiriçi. Şehirdışı 16 kr falan yakıyorum.

Kendine uyarı mesajı yaz, "Lütfen aynı mesajı çok kereler yazmayın!" YÖNETİM :mrgreen:

Bu arada Umut Bey'e sordum kalmamış, sende ya da Onur'da çıkartma kalmış olabilir mi elinizde fazla?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Cossi tarih 09 Ağu 2011, 14:40

Sakin kullanımda benzinle aynı değerleri yakalamak mümkün olabiliyor. Kendi aracım 1.8 motor fabrika benzin verisi 100 km./9.4 lt. bu değeri yakalamak için bi sefer yoğun çaba harcadım ve 9.3 lt.yi gördüm ama gaz bitene kadar arkamdan çalan her korna bana değişik şeyler anımsattı ve gaz bittiğinde şükürler olsun ya Rabbim diye dua ettim :mrgreen: O şekilde araba kullanmak tam bir eziyet.
Cossi

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 Ağu 2011, 15:42

argyle yazdı:Fatih, şehiriçi sakin 8 L olabilir yav LPG. Bugüne kadar L olarak ölçmemiştim ama LPG'yi 2.30'dan alsak 8 L/100 km, 18 kr/km ediyor. Ben sakin sakin yakıyorum o kadar şehiriçi. Şehirdışı 16 kr falan yakıyorum.

Kendine uyarı mesajı yaz, "Lütfen aynı mesajı çok kereler yazmayın!" YÖNETİM :mrgreen:

Bu arada Umut Bey'e sordum kalmamış, sende ya da Onur'da çıkartma kalmış olabilir mi elinizde fazla?

Yakıt tüketim değerlerin kullandığın mesafe ile de alakalı Serdar... Aracınla sürekli kısa mesafelerde yolculuk yaparasan tüketimin artar.
Misal: Ben Bahçelievler'de otururken ev-iş arası mesafem gidiş yaklaşık 5, dönüş yaklaşık 5 olmak üzere toplam 10 km. idi. Her gün arabayı kullanırdım ve 1 depo( 27-28 lt.) benzin ile menzilim 425-450 km. arasıydı.
Anadolu yakasına taşınınca ev-iş mesafem 43+43=86 km. oldu ve bir depo ile menzilim 500-550 km.'ye kadar yükseldi. Ki işin içine kabus köprü trafiği de dahil! Bilmem anlatabildim mi? :wink:

Bu arada çıkartma maalesef bende de yok...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Cossi tarih 09 Ağu 2011, 15:53

SonCuoreci yazdı:Yakıt tüketim değerlerin kullandığın mesafe ile de alakalı Serdar... Aracınla sürekli kısa mesafelerde yolculuk yaparasan tüketimin artar.
Misal: Ben Bahçelievler'de otururken ev-iş arası mesafem gidiş yaklaşık 5, dönüş yaklaşık 5 olmak üzere toplam 10 km. idi. Her gün arabayı kullanırdım ve 1 depo( 27-28 lt.) benzin ile menzilim 425-450 km. arasıydı.
Anadolu yakasına taşınınca ev-iş mesafem 43+43=86 km. oldu ve bir depo ile menzilim 500-550 km.'ye kadar yükseldi. Ki işin içine kabus köprü trafiği de dahil! Bilmem anlatabildim mi? :wink:

Bu arada çıkartma maalesef bende de yok...

Kesinlikle doğru tespit. Bende sürekli 4-5 km.lik mesafelerde kullanıyorum, kısa mesafeli kullanımlar inanılmaz arttırıyor. Lpg ile ş.içi normal kullanımda bahsettiğimiz gibi 4-5 km.lik mesafelerde 100 km.de 12-14 lt. arasında değişirken ş.dışı 7-7.5 lt.ye kadar düşüyor. Ş.içi ve ş.dışı arasında bu kadar fark olmasının en büyük sebebide kısa mesafeli kullanım.
Cossi

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen argyle tarih 09 Ağu 2011, 19:59

Bak bu doğru. Ben tek seferde şehiriçi en fazla 15 km gidiyorumdur. Teşekkürler, bilmeme rağmen aklıma gelmemişti. Sankilim şehiriçi tüketimim arttı mı ney kine diyordum :). Meğerseme hiç de bilemmiş çünküm (bu güzel Türkçe'yi sana ithaf ediyorum Onur).
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 20 Ağu 2011, 20:21

FaTiH yazdı:Sakin kullanimda 6 - 6,5 Lt civarlarinin uzerine bile cikamazsiniz; imkani yok! ;)

Fatih,
bu dediğin benzin için herhalde??? 6 L LPG ile 100 km şehiriçi nasıl olacak? Sevmemekle birlikte kr hesabı yaparsak (burada L fiyatı verdiğim için anlamsız olmayacak) L'sini 2.40 TL'den alsan 14.4 kr/km eder; L'sini 2.10 TL'den alsan 12.6 kr/km eder, bana çok zor görünüyor. Forumda okuduklarımdan; 3 yıl önce o değerleri yakalıyormuş insanlar, çoğu da şehir dışında. LPG fiyatı o zamanlar 1.50-1.70 TL/L imiş.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir