Sirion ile tanışmam

Daihatsu ile nasıl tanıştınız? Ilk Daihatsu'nuz ne modeldi? Alırken sevinçten zıpladınız mı? Satarken hüzünden ağladınız mı? Bebeğimiz gibi özenle baktığımız Daihatsu'larımıza dair hatıralarımızı paylaşıyoruz.

Sirion ile tanışmam

Mesajgönderen hates tarih 30 Eki 2008, 23:53

2007 yılından bu yana ekonomik durumumda müsadeleştikçe araba alma sevdasıyla tutuşmaya başladım. Zaman ve cebimin müsait olmasını bekledim ve artık karar verme vaktim gelmişti. 2008:) Alacağım araba küçük, kıvrak ve hızlı olmalıydı. 2El satış sitelerinde dolaştım favorilerime onlarc araba ekledim çıkardım. Karar verdiğim arabala sıralamaında malesef daihatsu yoktu çünkü boyle bi arabanın varlığından haberdar değildim, yani biliyordum bu markayı, ama hiç araştırmadım nedir ne değildir.

Bir pazar sabaha erkenden kalktım araba pazarının kapısına dikildim, içeri giren arabaları kesiyorum...
Aklımdaki araba sıralaması; Opel Corsa, Skoda Fabia, Renoult Clio, Opel Astra, Cebimdeki para ise Nakit 13 bin YTL. İstediğim performansata ve kalitede bu fiyata araba bulamadım :( Arabamı seçememenin sıkıntısıyla evin yolunu tuttum. sahibinden.com a girdim bidaha listeleyeyim bakalim dedim, tüm markalarda 10 bin ile 14 bin arası tüm araçları listeledim. Resmini ilk gördüğümde mini cooper sandım biraz daha detaylı incelediğimde miniden daha şiri olduğunu farkketim. İlk görüşte aşk buna denir galiba, hemen sahibini aradım ve inş satılmamıştır die dua ediyorum içimden. Heyecan bastı, araç satılmamış yarım saat içinde görüşelim dedim, aracı görmeye gittim, yakından görmek dahada bi zevk verdi...

Tabi görmeye gelipte test sürüşü yapmamak olmaz, arabanın kalkıştaki hızlılığı ve kıvraklığı ilk hoşuma giden özelliğiydi, sistem olarak camların otomatik kapanması, tüm camların kontrol edilebilmesi, dikiz aynaların kontrol edilebilmesi, abs vs. Bu özelliklerde böyle bi araba, kaçırılmaz...

102 beygiri nasıl koymuşlar bu arabaya hala aklım almıyor.
Test sürüşü gayet keyifli geçti aracı çok beğendim, kaporayı verdim ve yarin geliyorum almaya diye sözleştik. Ertesi gün temiz kağıdı vs diğer işlemleri yapıp araca sahip oldum. İLK arabam olacağı için pişman olmaktan çok korkuyodum. Zaman geçtikce kararımın ne kadar doğru olduğunu pekiştiriyorum.

Ve sonunda sahip olduğum Japon harikası...

Resim

Resim

Resim

Resim
Yeteri kadar nedeniniz varsa herşeyi yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hates

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Dön Hatıralar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir