Sirion LS,Sporty,Touring,CLX arasındaki farklar

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Sirion LS,Sporty,Touring,CLX arasındaki farklar

Mesajgönderen fatihyıldırım tarih 16 Haz 2011, 19:34

Öncelikle herkese merhaba
Kendimi ikinci bi araç olarak 2004 2005 sirion almak istiyorum sizlerin tecrübelerine de dayanarak sorularım olacak
1- Konu başlığında da yazdığım gibi dört ayrı çeşidi var ve bunların arasındaki donanım farkı nelerdir.
2- Hangisi tavsiye edilir.
3- Otomatik olanları hepsi tam otomatik mi yoksa yarı otomatik mi?
4- Otomatik şanzumanın kronik sorunları var mıdır?
5- Bu kasaların hepsi 103 beygirmidir
Ara sıra kardeşimin 2005 model eski kasa Toyota Yarisini kullanıyorum eğer birbirlerine benziyorlar ise Sirion o fiyatlara alınabilecek mükemmel bir araba diyebilirim, motorunun Yaris motoru olduğu söyleniyor. Yaris adeta sanayiyi insana unutturuyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
fatihyıldırım

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: Sirion LS,Sporty,Touring,CLX arasındaki farklar

Mesajgönderen serdarsword tarih 17 Haz 2011, 10:04

MERHABA FATİH BEY SORDUĞUNUZ SORULARIN CEVAPLARINI FORUMU BİRAZ İNCELERSENİZ BULABİLİRSİNİZ.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen FaTiH tarih 17 Haz 2011, 11:29

Dostum Serdarın da dediği gibi forum içeriğinde tüm sorularınızın cevapları mevcut..Yine de ufak bir özet geçmek gerekirse; orada Comfort ve Touring haricinde Sirion la ilgili sahibinden.com da yayınlanmış Sirion seçeneklerinin hepsi hatalı..Sadece o iki seçenekmevcut..Buna göre Comfort un eksiği ABS ve arka koltuk başlıklarının olmayışı..Zaten piyasada oldukça fazla Touring var Comfort yok denecek kadar az..
Sporty yazanlar ise; gerçekte eski kasaların Sporty lerinde standarta artı olarak deri döşeme + sunroof + çelik jant.lar geliyor..Orada Sporty seçeneğini işaretlemiş çoğu satıcının arabası Sporty değil yani..Motor standart zaten eski kasaların hepsi 1,3 102 beygir..
Otomatik vitesi de hepsinin aynıdır..KLasik yokuşta geri kaydırmayan tam otomatik vites..Bir tuşla da Steertronic özelliğine kavuşturulabiliyor..Yani direksiyondan değiştirilebilir manuel vites özelliğine dönüştürülebiliyor..
Henüz ortaya çıkmış bir kronik sorun yok oto. şanzumanla ilgili olarak..
Ki ben 70000 km. kadar düz viteslisini kullandım; arkasından 2000 km. kadar oldu otomatik viteslisine değiştim..Otomatik vitesli versiyonu, şehir içini çok bilemem ama şehirlerarası KESİNLİKLE manuel vitesli versiyondan daha az yakıyor!İddia ediyorum! O yüzden hem konfor açısından hem sorunsuzluk açısından hem de ekonomi açısından bence oto. vites tercih nedenidir bu araçta!
Hakkınızda hayırlısı...Bir gün Eryaman a yolunuz düşerse aracımla da tanıştırırım sizi hem de yüzyüze tanışmış oluruz..Daha net bilgi sahibi olursunuz böylece de..Görüşmek üzere...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen fatihyıldırım tarih 17 Haz 2011, 12:18

FaTiH yazdı:Dostum Serdarın da dediği gibi forum içeriğinde tüm sorularınızın cevapları mevcut..Yine de ufak bir özet geçmek gerekirse; orada Comfort ve Touring haricinde Sirion la ilgili sahibinden.com da yayınlanmış Sirion seçeneklerinin hepsi hatalı..Sadece o iki seçenekmevcut..Buna göre Comfort un eksiği ABS ve arka koltuk başlıklarının olmayışı..Zaten piyasada oldukça fazla Touring var Comfort yok denecek kadar az..
Sporty yazanlar ise; gerçekte eski kasaların Sporty lerinde standarta artı olarak deri döşeme + sunroof + çelik jant.lar geliyor..Orada Sporty seçeneğini işaretlemiş çoğu satıcının arabası Sporty değil yani..Motor standart zaten eski kasaların hepsi 1,3 102 beygir..
Otomatik vitesi de hepsinin aynıdır..KLasik yokuşta geri kaydırmayan tam otomatik vites..Bir tuşla da Steertronic özelliğine kavuşturulabiliyor..Yani direksiyondan değiştirilebilir manuel vites özelliğine dönüştürülebiliyor..
Henüz ortaya çıkmış bir kronik sorun yok oto. şanzumanla ilgili olarak..
Ki ben 70000 km. kadar düz viteslisini kullandım; arkasından 2000 km. kadar oldu otomatik viteslisine değiştim..Otomatik vitesli versiyonu, şehir içini çok bilemem ama şehirlerarası KESİNLİKLE manuel vitesli versiyondan daha az yakıyor!İddia ediyorum! O yüzden hem konfor açısından hem sorunsuzluk açısından hem de ekonomi açısından bence oto. vites tercih nedenidir bu araçta!
Hakkınızda hayırlısı...Bir gün Eryaman a yolunuz düşerse aracımla da tanıştırırım sizi hem de yüzyüze tanışmış oluruz..Daha net bilgi sahibi olursunuz böylece de..Görüşmek üzere...

Adaş ilgine ve verdiğin cevaplara çok teşekkür ederim. Bende Etlikte oturuyorum. Ben offroad la ilgileniyorum 4000 motor yapılı kare kasa cherokee aracım var malum motor büyük olunca yakıt el yakıyo o yüzden ikinci araç olarak düşünüyorum. Bende seni beklerim hatta ben iki haftada bir etkinliğe giderim dağ bayır çamur arazi biraz adrenalin yaparız , bir gün nasip olursa seni davet edeyim istersen tabi
Kullanıcı avatarı
fatihyıldırım

Mesajgönderen fatihyıldırım tarih 17 Haz 2011, 12:30

serdarsword yazdı:MERHABA FATİH BEY SORDUĞUNUZ SORULARIN CEVAPLARINI FORUMU BİRAZ İNCELERSENİZ BULABİLİRSİNİZ.

Doğru söylüyorsun forumu aynı konularla doldurmamak lazım, biraz vaktimin kısıtlı oluşu ve azıcıkta üşengeçliğimden yazıverdim. Ayrıca yanlış anlaşılma da olmasın amacım sorularımı öğrenip bir daha foruma uğramamak değil, forumu sıcak buldum ve üye oldum. Teşekkürler ...
Kullanıcı avatarı
fatihyıldırım

Mesajgönderen argyle tarih 24 Haz 2011, 19:06

Fatih,
sen askerdeyken bir de koltuk-direksiyon ayarı ve arka sileceği olmayan bir modeli çıktı :)
İnanmazsan bak şu sayfadaki yazdıklarıma:
1-nesil-sirion-almak-istiyorum-gorus-belirtir-misiniz-t1814-30.html
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir