Kepir,
n'oldu o kaydırmaz uygulaması olayı, kesti mi yol sesini? Niye bagaja uygulamaktan bahsettiniz bir de, o ses sanki tekerlekler civarıyla alakalı gibi?
Baskı balata olayıyla ilgili de şunu söylemek istiyorum; benimki de sıkışık trafikte giderken 1000 dev./dk'nın altına inince 2 ve üzeri viteslerde titreyerek stop ediyor. Ama hemen altına değil tabii ki, nasıl anlatsam, belki 750 dev./dk civarlarında falan, yani duracak kadar yavaşlayıp da fren ve debriyaja basmayınca gibi düşünün ya da şöyle söyleyeyim trafik çok yavaş ilerliyor, ben 2 ya da 3. vitesteyim, devir de 1000'in altına indi ve o anda trafik birden ilerlemeye başladı ben de gaza bastım, araba hafif devrini alamamış gibi titriyor önce, sonra tabii devir 1000'nin üzerine çıkınca normal bir biçimde hızlanıp gidiyor. Çok sıkışık, cm cm ilerleyerek sürekli dur kalk olan trafikte 1. viteste kullanarak gidiyorum bu yüzden. Bazen öyle sıkışıyor ki İstanbul'da, önümdeki araç birkaç metre ilerleyip duruyor, arada bir arabalık mesafe bırakınca da illa ki bir taksici, dolmuşçu veya bir terbiyesiz küt diye kırıyor, hem de sinyal vermeden, o nedenle kalkarken 1. viteste ve yarım debriyaj gidebiliyorum kimi zaman çünkü mesafe çok kısa, 2 m falan oluyor, gaza hafif dokununca araba hızlanıverip kalkıyor (atak ya kerata), bir de debriyajdan biraz hızlı kaldırsam stop edebiliyor. 2 viteste de kalkıyor ama ben öyle kaldırmam, denedim sadece, yoksa 1. vites niye var di mi

? 3. viteste kaldırmayı da denedim birkez olmadı, titreyerek stop etti, devrini alamadı. Balatayı biraz yemiş olabilirim, ilk aldığımda yokuşta kaldırmakta zorlanmıştım bir keresinde ama geçenlerde servise gittiğimde değiştirmeye gerek olmadığı söylendi. Siz değiştirince tam olarak nasıl bir fark oldu ayrıntılı anlatır mısınız?
Teşekkürler.