sirion sürüş keyfi

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

sirion sürüş keyfi

Mesajgönderen kepir tarih 04 Kas 2010, 16:05

arkadaşlar belki bileniniz vardır, sirion 1 sahibiyim ,aracı alalı 2 hafta kadar oldu.araçtan genel anlamda memnunum ancak sıkışık trafikte 1. ve 2. vites ağırlıklı kullanımda aracın sürüşünde biraz sıkıntı yaşıyorum.misal vermek gerekirse 1.vitesten devir alıp alıp 2.vitese taktığımda sıkışık trafikte fazla gaza basamadığım durumda araç titriyor,yarım debriyaj yapmak da hoşuma gitmiyor.sanki 1,5 vites istiyor gibi...
acemi değilim,kamyonet,minibüs,binek her türlü araçla tecrübem var,yüksek devirde çok güzel gidiyor ama bu aracın düşük devir sürüşü beni biraz sinir ediyor.
sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir?
Kullanıcı avatarı
kepir

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: sirion sürüş keyfi

Mesajgönderen ozgursula tarih 05 Kas 2010, 12:22

İlk defa sizden böyle bir şey duyuyurom. Benim aracım manuel ve şu ana kadar hiç öyle birşey yaşamadım. Hatta devirlenip ikiye attığın zaman patiye bile düşüyor. Arabadaki titreme bırak artıp şöyle bir fırlayayım gideyim cinsinden birşey olmasın :D Hatta şunu söyleyeyim sirion'un 1. ve 2. vites oranları bir çok araca göre muazzam derecede iyi diyebilirim.
ozgursula

Mesajgönderen feylesof tarih 06 Kas 2010, 00:32

Böyle birşeyi ilkdefa duydum, benim sirionda böyle bir problem yok, hanım 2. viteste çok durup kalkar ama araba hiç zorlanmıyor, ben aşağıda belirttiğim süratlerde problem yaşamadım.

1. vit 0-60
2. vit 0-103
3. vit 20-145
4. vit 50-190
5. vit 70-???
feylesof

Mesajgönderen kepir tarih 06 Kas 2010, 10:06

zorlanma derken gaza az basıp bir nevi rölantide gider gibi olunca araç stabil durmuyor,hafif bir şekilde ileri geri yapıyor.gaz istiyor diye de yorumlanabilir bu durum ama trafiğin durumuna göre her zaman istediği gazı veremiyoruz haliyle.bu durum belki alışkanlıkla da alakalıdır,zira dediğim gibi henüz 2 hafta oldu.
cevaplar için teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
kepir

Mesajgönderen feylesof tarih 08 Kas 2010, 00:24

Benimki düz yolda 2. viteste ayağımı tamamen gazdan çektiğimde yani rölentide zorlanmadan titreme olmadan rahatlıkla ilerliyor.
feylesof

Mesajgönderen ozgursula tarih 09 Kas 2010, 15:09

Anlattığınız gibi bir olayı hyundai accent'imde yaşamıştım. Araba sanki ileri geri sallanıyor gibi bir hal alıyordu devir oynuyordu saçma sapan. Serviste bilgisayara bağlattım ve oksijen sensörü arızası olduğu çıkmıştı. O parça değişince düzelmişti. En iyi tavsiye serviste bir bilgisayara bağlatmanız diyebilirim.
ozgursula

Mesajgönderen jadamaniac tarih 09 Kas 2010, 17:40

bahsettiğiniz sıkıntıyı çok iyi anladım, bu aracın genel bir sorunu değildir, oksijen sensörü arızası olması da pek muhtemel değil çünkü o tip bir arıza da titreme ve istikrarsız devirlenme sorunları daha belirgin yaşanır, hatta arada motorun zor çalışmasına veya çalışırken stop etmesine de sebep olur, oksijen sensörü arızasını direkt aracınız rölantide çalışırken 'devir tutamamasından' da anlayabilirsiniz.
Sizin sorununuz bana kalırsa çok büyük bir ihtimalle debriaj baskı balatanızda, ya balatanız artık aşınmaya başlamış hafif hafif devir kaçırıyor-silkeleme yapıyor yada bilyanız dağılmış, bilya da sorun olup olmadığını anlamanız çok basit, aracı vitese takmadan boşta rölantide çalıştırın, bilya sesi genelde 'dizel araba vuruntusu' gibi benzer bir ses çıkarır, motor subabı gibi şıkır şıkır vurur, debriaja basın, eğer motor sesinde bu tip bir vuruntu sesi aniden kayboluyor ise baskı bilyanız dağılmış demektir. Ses debriajdan ayağınızı çektiğinizde geri gelir, basınca tekrar kesilir, birkaç denemede hemen farkedeceksiniz, ama mutlaka camını açıp, mümkün olduğu kadar motordan ve şanzımandan gelen sesleri dikkatlice dinlemeye çalışın.
jadamaniac

Model: Copen

Mesajgönderen kepir tarih 09 Kas 2010, 18:48

arkadaşlar sağolun,sanırım baskı balatadan kaynaklanıyor zira aracı almadan önce ekspertizde de bu baskı balatanın değiştirilmesi gerektiği söylenmişti.ben de biraz idare ederim diye düşündüm.en kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum zaten.servis 600 küsür gibi bir rakam çıkardı.bakıcam artık...
sürüş zevki ile ilgili bir diğer ortak şikayet sanırım içerdeki gürültü olayı.bununla ilgili şu halı kaydırmaz pedlerden aldım,bu hafta sonu bagaj bölgesine bir uygulama yapacağım.bakalım bir etkisi olacak mı?
bir derece de kesse kardır.
Kullanıcı avatarı
kepir

Mesajgönderen bfd tarih 01 Oca 2011, 09:06

kepir yazdı:zorlanma derken gaza az basıp bir nevi rölantide gider gibi olunca araç stabil durmuyor,hafif bir şekilde ileri geri yapıyor.gaz istiyor diye de yorumlanabilir bu durum ama trafiğin durumuna göre her zaman istediği gazı veremiyoruz haliyle.bu durum belki alışkanlıkla da alakalıdır,zira dediğim gibi henüz 2 hafta oldu.
cevaplar için teşekkür ederim...

/// bu sorununuza çözüm bulabildinizmi? jadamaniac ın bahsettiği gibi baskı balatamı bilgilendirirseniz aklımızın bir köşesinde dursun...
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajgönderen kepir tarih 05 Mar 2011, 11:01

arkadaşlar bu hafta aracımın baskı balata takımını,şanzıman yağını vs değiştirdim.haliyle şu anda pamuk gibi bir debriyaja sahip oldu.kısmet olursa aracı uzun bir süre kullanmak amacındayım ve bu nedenle araca da iyi bakmak zorundayım:)
merak eden olursa yetkili servisteki bu işlem bana 660 tl.ye patladı, orjinal parçanın kendi fiyatı parçacılarda yaptığım araştırmalarda 400 tl civarı, servis dışında işçilik için de 150 istediler.buna yağını,işçiliğini de koyunca yetkili servis en mantıklısı geldi bana.
Kullanıcı avatarı
kepir

Mesajgönderen argyle tarih 30 Nis 2011, 17:06

Abi oha diyorum,
bu ne pahalılıkmış yav!
400 TL'ye balata mı olur?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 09 Haz 2011, 22:38

Kepir,
n'oldu o kaydırmaz uygulaması olayı, kesti mi yol sesini? Niye bagaja uygulamaktan bahsettiniz bir de, o ses sanki tekerlekler civarıyla alakalı gibi?
Baskı balata olayıyla ilgili de şunu söylemek istiyorum; benimki de sıkışık trafikte giderken 1000 dev./dk'nın altına inince 2 ve üzeri viteslerde titreyerek stop ediyor. Ama hemen altına değil tabii ki, nasıl anlatsam, belki 750 dev./dk civarlarında falan, yani duracak kadar yavaşlayıp da fren ve debriyaja basmayınca gibi düşünün ya da şöyle söyleyeyim trafik çok yavaş ilerliyor, ben 2 ya da 3. vitesteyim, devir de 1000'in altına indi ve o anda trafik birden ilerlemeye başladı ben de gaza bastım, araba hafif devrini alamamış gibi titriyor önce, sonra tabii devir 1000'nin üzerine çıkınca normal bir biçimde hızlanıp gidiyor. Çok sıkışık, cm cm ilerleyerek sürekli dur kalk olan trafikte 1. viteste kullanarak gidiyorum bu yüzden. Bazen öyle sıkışıyor ki İstanbul'da, önümdeki araç birkaç metre ilerleyip duruyor, arada bir arabalık mesafe bırakınca da illa ki bir taksici, dolmuşçu veya bir terbiyesiz küt diye kırıyor, hem de sinyal vermeden, o nedenle kalkarken 1. viteste ve yarım debriyaj gidebiliyorum kimi zaman çünkü mesafe çok kısa, 2 m falan oluyor, gaza hafif dokununca araba hızlanıverip kalkıyor (atak ya kerata), bir de debriyajdan biraz hızlı kaldırsam stop edebiliyor. 2 viteste de kalkıyor ama ben öyle kaldırmam, denedim sadece, yoksa 1. vites niye var di mi :) ? 3. viteste kaldırmayı da denedim birkez olmadı, titreyerek stop etti, devrini alamadı. Balatayı biraz yemiş olabilirim, ilk aldığımda yokuşta kaldırmakta zorlanmıştım bir keresinde ama geçenlerde servise gittiğimde değiştirmeye gerek olmadığı söylendi. Siz değiştirince tam olarak nasıl bir fark oldu ayrıntılı anlatır mısınız?
Teşekkürler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir