Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

MesajDoorman, 27 Haz 2008, 08:31

Gökhun TÜRKER yazdı:Ankara' nın neresinde rastladın? Saat kaç gibi? Bu arada 10-40 yağ kullanacağız anlaşılan ben genelde araçlarımda castrol marka yağ tercil ediyorum. 10-40 yağı kaç binde değiştiriyorsun? çok soru oldu sanırım :D

Optimum şeker fabrikası arası yolda, saatini hatırlamıyorum. servislerinde shell konduğu için shell'i kullanıyorum ben özel bir seçim değil yani. ben yağı 15.000'de bir değiştiriyorum. ama sağlıklısı 10.000 sanırım.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajGökhun TÜRKER, 27 Haz 2008, 11:51

Demek ki başka bir tane daha beyaz sirion var ve onuda bir bayan kullanıyor. Yani o benim eşim değil. Bizim hatun çukurambar'dan arjantin caddesine gidiyor ve de geliyor tabi. Daha diyer güzergahları kullanacak kıvama gelmedi. :lol:

Ben araba konusunda biraz titizim birde eşim kullandığı için iyice titizleniyorum. Bu aracı da hiç tanımıyorum. Dikkat edilmesi gereken özel birşey var mı?

Daha öncede söylediğim gibi otomatik şanzıman yağını değiştirdim. Sürücü tarafındaki cam açma kapama düğmesi takılıyordu onuda değiştirdim. Şimdide yağ, yağ filitresi, benzin filitresi, buji, hava ve polen filitresi değiştireceğim. Rutin fren balataları kontrolleri.

Forumdan okuduğum kadarıyla benzin göstergesi uyarı ışığı yok çeyrek depo kalınca benzin alması gerektiğini söyledim eşime, gerçi ben yinede kontrol edip benzini ben alıyorum ama. Bunun gibi kritik başka birşeyler var mı?

Bir de arabayla ilgili birkaç yorum yapayım. Şimdiye kadar birçok marka ve model araç kullandım bu kadar atak, şirin ve dikkat çekici bir araç kullanmadım. Eşimde çok memnun gerçi aracı bulana kadar canımız çıktı ama sonunda değdiğini düşünüyorum.
Citroen C4 110 HDİ 2006
Daihatsu sirion Otv. 2003
Gökhun TÜRKER

MesajUmut-Gultekin, 27 Haz 2008, 12:39

Gökhun TÜRKER yazdı:Demek ki başka bir tane daha beyaz sirion var ve onuda bir bayan kullanıyor. Yani o benim eşim değil. Bizim hatun çukurambar'dan arjantin caddesine gidiyor ve de geliyor tabi. Daha diyer güzergahları kullanacak kıvama gelmedi. :lol:

Çok ilginç :) Beyaz en nadir renklerden bir tanesi.

Gökhun TÜRKER yazdı:Daha öncede söylediğim gibi otomatik şanzıman yağını değiştirdim. Sürücü tarafındaki cam açma kapama düğmesi takılıyordu onuda değiştirdim. Şimdide yağ, yağ filitresi, benzin filitresi, buji, hava ve polen filitresi değiştireceğim. Rutin fren balataları kontrolleri.

Sürücü tarafı cam açma kapama düğmeleri fabrikasyon hata. Neredeyse her arabada oldu ve neredeyse hepimizinki değişmiştir :) Arabalarda polen filtresi yok, hiç aramayın :)

Gökhun TÜRKER yazdı:Forumdan okuduğum kadarıyla benzin göstergesi uyarı ışığı yok çeyrek depo kalınca benzin alması gerektiğini söyledim eşime, gerçi ben yinede kontrol edip benzini ben alıyorum ama. Bunun gibi kritik başka birşeyler var mı?
Yok, ama çeyrek depo iken alması ille de gerekmiyor. Çünkü benzin bitiyor uyarı ışığının yokluğunu koca bir rezerv koyarak çözmüşler japonlar. 40 litrelik deponuz olmasına rağmen ibreyi E ye getirince, hatta altına ininceye kadar kullanın arabayı ve depoyu fulleyin, 30-32 litre benzin aldığını göreceksiniz. Yani ibre E yi gördüğü an bile 10 litre benzininiz var. Bu da en agresif kullanımla bile en az 100 km götürür.

Gökhun TÜRKER yazdı:Bir de arabayla ilgili birkaç yorum yapayım. Şimdiye kadar birçok marka ve model araç kullandım bu kadar atak, şirin ve dikkat çekici bir araç kullanmadım. Eşimde çok memnun gerçi aracı bulana kadar canımız çıktı ama sonunda değdiğini düşünüyorum.

Haa aklıma geldi, evet dikkat etmeniz gereken birşey var. 40 km ile sabit hızda giderken (4. viteste) bir anda gazı köklediğiniz zaman araç vitesi 4'den 1'e geçirip şahlanınca(şaka yapmıyorum gerçektir bu), arka bagaj kapağından düşmemek için bir yerlere tutunmaya dikkat etmek gerekiyor :D
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajGökhun TÜRKER, 27 Haz 2008, 15:56

Deponun 40 litre olduğunu öğrenmem çok iyi oldu. Bu olay çok stres yapıyordu beni. Bizim hatunun Ankara'nın en işlek yollarında kalması beni korkutuyordu. Birde acemilik var bizimkinde.

Bu konu benim de dikkatimi çekmişti ilk aldığımızda. Bizim hatunun korku dolu bakışları altında bu konuyla ilgili çeşitli demeler yaptım. Performans takdire şayan. Daha önceleri otamatik vitese şiddetle karşı olmama ve bazı dostlarımı otomatik vites araba almaktan vazgeçirmeme rağmen sirion'u kullanınca bütün fikirlerim değişti. Aracın hafif olması, motor gücünün yüksek olması ve otomatik vites sisteminden dolayı çok fazla sürüş zevki veriyor. Ama şunu da belirteyim bütün otomatik vites araçlarda durum böyle değil. Sanırım bundan sonra kendime alacağım araç otomatik vites olacak. Tabiki bu performansta otomatik vites araç bulursam.
Citroen C4 110 HDİ 2006
Daihatsu sirion Otv. 2003
Gökhun TÜRKER

MesajUmut-Gultekin, 27 Haz 2008, 16:16

Gökhun TÜRKER yazdı:Bizim hatunun korku dolu bakışları altında bu konuyla ilgili çeşitli demeler yaptım. Performans takdire şayan. Daha önceleri otamatik vitese şiddetle karşı olmama ve bazı dostlarımı otomatik vites araba almaktan vazgeçirmeme rağmen sirion'u kullanınca bütün fikirlerim değişti. Aracın hafif olması, motor gücünün yüksek olması ve otomatik vites sisteminden dolayı çok fazla sürüş zevki veriyor. Ama şunu da belirteyim bütün otomatik vites araçlarda durum böyle değil. Sanırım bundan sonra kendime alacağım araç otomatik vites olacak. Tabiki bu performansta otomatik vites araç bulursam.

Neredeyse hiçbir arabanın otomatik şanzımanı bu kadar agresif değil. Bir keresinde bir Citroen kullanmıştım. Tiptronikti. Vites değiştirme düğmesine 4. vitesteyken bastıktan iki saniye sonra falan 3. vitese geçiyordu ancak ve sadece 3'e geçiyordu. Acayip bayık bir arabaydı... Millet bu tarz şeylere alıştığı için otomatik deyince hemen bir kaş kaldırıyorlar. Halbuki kötü birşey olsa Japonlar YRV Turbo'ya sadece otomatik şanzıman koymazlardı herhalde :)

:) Herkese hep anlatmaya çalışıyorum. İyi bir otomatiği kullanmak düz'den daha zevklidir diye ama bilmiyorum ne derece inandırıcı oluyorum :) Benim fikrim böyle en azından.

YRV'nin şanzımanı öğrenebiliyor yahu :) Ekonomik, sert vs. sürücünün kullanım şeklini öğrenip, ona göre çalışma düzenini adapte ediyor. İnanılmaz bir olay bence. Arabayı ilk aldığımızda çok üzülüyordum Sirion gibi 4-1 yapamıyorum diye. İlk önce böyle bir kapasitesi yok sandım. Sonra bir arkadaş söyledi ECU'yu resetle ya da bekle eninde sonunda eski sürücüsünü unutup senin kullanım tarzını öğrenir diye... Bu arada eski sürücüsü 50+ yaşındaydı. Tam ECU reset'i olayına girmeye niyetlenmişken bir de baktım bir gün kendiliğinden yapmaya başladı :) Sonra arabanın adını Atılgan koyduk 8)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 27 Haz 2008, 19:24

Gökhun TÜRKER yazdı:Deponun 40 litre olduğunu öğrenmem çok iyi oldu. Bu olay çok stres yapıyordu beni. Bizim hatunun Ankara'nın en işlek yollarında kalması beni korkutuyordu. Birde acemilik var bizimkinde.

Bu konu benim de dikkatimi çekmişti ilk aldığımızda. Bizim hatunun korku dolu bakışları altında bu konuyla ilgili çeşitli demeler yaptım. Performans takdire şayan. Daha önceleri otamatik vitese şiddetle karşı olmama ve bazı dostlarımı otomatik vites araba almaktan vazgeçirmeme rağmen sirion'u kullanınca bütün fikirlerim değişti. Aracın hafif olması, motor gücünün yüksek olması ve otomatik vites sisteminden dolayı çok fazla sürüş zevki veriyor. Ama şunu da belirteyim bütün otomatik vites araçlarda durum böyle değil. Sanırım bundan sonra kendime alacağım araç otomatik vites olacak. Tabiki bu performansta otomatik vites araç bulursam.

Evet o başka bir bayanmış. Enteresan olan oda beyazdı.
Gökhan bey merak etmeyin pek bozulan bir araç değil, hatta servisleri bundan şikayet eder durumda.
Ben depoyu boşaltmayı denedim. E'ye geldikten sonra 1 hafta daha kullandım, daha fazla gözüm yemedi gittim benzinliğe 37 Lt aldı. içiniz rahat olsun yani.
Maalesef otomatiğini hiç kullanmadım.

Umut bu arada ben buluşmada senin araçı kullanma fırsatı bulamadım yaa!!!
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 27 Haz 2008, 20:03

Doorman yazdı:Umut bu arada ben buluşmada senin araçı kullanma fırsatı bulamadım yaa!!!

Evet malesef. Gerçi sadece zaman değil, kullanılıp basılacak yer de yoktu. Bir sonraki buluşmada söz inşallah :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 27 Haz 2008, 22:37

SuperSonic yazdı:
Doorman yazdı:Umut bu arada ben buluşmada senin araçı kullanma fırsatı bulamadım yaa!!!

Evet malesef. Gerçi sadece zaman değil, kullanılıp basılacak yer de yoktu. Bir sonraki buluşmada söz inşallah :)

Sağolasın.
Agustos başlarında İstanbula gelme ihtimalim var . müsait olursan görüşürüz.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajfeylesof, 01 Eki 2008, 17:10

Herkese Merhaba,

Sağ kapı cam anahtarı plastiği içten kırıldı sanki, düğme fonksiyonu yerine getiriyor, fakat yerinde neredeyse sallanıyor mekanizmayı açıp kurcalamak istedim fakat açamıyorup, nasıl açılabileceğini tariflayecek biri varmıdır? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu arada, 185/60/14 lastiklerimi 185/55/14 ile değiştirdim sonunda içim rahatladı.

2000 km sonra 60.000 bakımına gireceğim şanzımana bor power koymayı düşünüyorum geçişleri rahatlatır belki, bujilerin değişmesi artık gerekiyor sanırım, kontağı çevirdiğimde motorun çalışması 1,2 saniye normale göre geç oluyor sanırım.
feylesof

MesajSinanATASOY, 01 Eki 2008, 20:44

Bor katkılarını epey inceledim, sonuç: çok paran varsa koy işe yaramadığını gör üzülme.. Paran yoksa koyma ve üzülme..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Borpower

MesajUmut-Gultekin, 02 Eki 2008, 10:34

Daha önce forumumuzda iki farklı konuda incelendi Bor Power ya da BorPower ürünü. İncelemelerden birisi olumlu, diğeri olumsuz sonuçluydu. Karar vermenizde faydalı olabilir:

terios-a-borpower-denedim-inanilmaz-t181.html
sirion-a-bor-power-denedim-inanilir-t253.html
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSinanATASOY, 02 Eki 2008, 11:42

Sirionda ki rakamsal veriler Teriosda hissedilen değişiklikten daha inandırıcı :wink:
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajfeylesof, 02 Eki 2008, 13:41

Cam açma düğmesi için 160 ytl çok yüksek geldi, benim önceki arabam Corolla GLİ ile Sirionun bu düğmeleri aynı yada çok benziyor belki toyota yedek paça satn yerlerde vardır ve belki yaris yada corolladan uyacak bişeyler bulabiliriz.

Cihazı nasıl sökebilirim acaba kimseye göstermeden önce kendim bakmak istiyorum, sağ ön cam açma düğmesi.
feylesof

MesajUmut-Gultekin, 02 Eki 2008, 13:49

feylesof yazdı:Cam açma düğmesi için 160 ytl çok yüksek geldi, benim önceki arabam Corolla GLİ ile Sirionun bu düğmeleri aynı yada çok benziyor belki toyota yedek paça satn yerlerde vardır ve belki yaris yada corolladan uyacak bişeyler bulabiliriz.

Cihazı nasıl sökebilirim acaba kimseye göstermeden önce kendim bakmak istiyorum, sağ ön cam açma düğmesi.

Ben serviste sökülürken gördüm. O düğmelerin yer aldığı panelin kenarını tornavida ile hafif kanırtınca yerinden çıkmıştı. İçinde de bir soket var. Kabloyu soketten sökünce çıkmış oluyor. Tabi bu sol kapı için idi ama sağın da farklı olduğunu sanmıyorum.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 02 Eki 2008, 17:34

evet umut abinin dediği gibi çıkıyor panel çok basit kendinde kontrol edebilirsin hatta değiştirebilirsin
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir