Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Mesajbfd, 02 Eki 2008, 18:28

feylesof yazdı:2000 km sonra 60.000 bakımına gireceğim şanzımana bor power koymayı düşünüyorum geçişleri rahatlatır belki...

slm. düşündüğünüz uygulama için bu link i inceleyebilirsiniz
http://www.daihatsuaskina.com/forum/nulon-t373.html
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajfeylesof, 03 Eki 2008, 15:14

SuperSonic yazdı:
feylesof yazdı:Cam açma düğmesi için 160 ytl çok yüksek geldi, benim önceki arabam Corolla GLİ ile Sirionun bu düğmeleri aynı yada çok benziyor belki toyota yedek paça satn yerlerde vardır ve belki yaris yada corolladan uyacak bişeyler bulabiliriz.

Cihazı nasıl sökebilirim acaba kimseye göstermeden önce kendim bakmak istiyorum, sağ ön cam açma düğmesi.

Ben serviste sökülürken gördüm. O düğmelerin yer aldığı panelin kenarını tornavida ile hafif kanırtınca yerinden çıkmıştı. İçinde de bir soket var. Kabloyu soketten sökünce çıkmış oluyor. Tabi bu sol kapı için idi ama sağın da farklı olduğunu sanmıyorum.

Teşekkürler Bugün yada yarın deneyeceğim, kendi işimi kendim görmeyi seviyorum.
feylesof

Mesajfeylesof, 03 Eki 2008, 20:01

Merhabalar,
Bugün cam açma düğmesinin tamiratını yaptım önce Umut Beyin belirttiği şekilde cihazı arka tarafından tornavida ile kanırtarak çıkarttım, sonra soketini çıkarttım, mekanizmayı tornavida ile tırnaklarına basarak ayırdım, son olarak düğmeyide yerinden söktüm ve parçayı bir bez üzerinde salladım kırılan küçük parçada bulunmuş oldu, kırılan parçayı japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım, düğme ilk çıkartıldığında içerideki terminallerin yönüne ve konumuna dikkat edilmesi gerekiyor, ilk denememde terminal yönleri yanlış olduğu için parçayı tekrar kırıp yapıştırmak zorunda kaldım, tekrar söktüğüm şekilde mekanizmayı toplayarak yerine monte ettim, şu anda çalışıyor problem kalmadı.

Fotosu ektedir.
Eklentiler
3.JPG
Sağ cam açma düğmesi krılan plastik parça
feylesof

MesajUmut-Gultekin, 03 Eki 2008, 20:14

feylesof yazdı:Merhabalar,
Bugün cam açma düğmesinin tamiratını yaptım önce Umut Beyin belirttiği şekilde cihazı arka tarafından tornavida ile kanırtarak çıkarttım, sonra soketini çıkarttım, mekanizmayı tornavida ile tırnaklarına basarak ayırdım, son olarak düğmeyide yerinden söktüm ve parçayı bir bez üzerinde salladım kırılan küçük parçada bulunmuş oldu, kırılan parçayı japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım, düğme ilk çıkartıldığında içerideki terminallerin yönüne ve konumuna dikkat edilmesi gerekiyor, ilk denememde terminal yönleri yanlış olduğu için parçayı tekrar kırıp yapıştırmak zorunda kaldım, tekrar söktüğüm şekilde mekanizmayı toplayarak yerine monte ettim, şu anda çalışıyor problem kalmadı.

Fotosu ektedir.

Bu da bizim 160 YTL'yi boşa verdiğimizin kanıtı olarak tasdiklenmiş oluyor :wink: Teşekkürler paylaşımınız için.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajavivaviva, 27 Eki 2008, 00:03

Merhaba arkadaşlar; 1 hafta önce sirion sahibi oldum. Genel olarak araçlar hakkında pek fazla bilgim yok. Fakat kulaktan dolma bildiklerimde aracın özellikle değişenin olmamasıdır. Benim aldığım sirionda değişen yok. Fakat sol ön ve sağ-sol arka çamurluk ile bagaj kapısında boya olduğu söylendi expertz için gittiğimde. Fakat aracın tamamen orjinal olduğu kesinlikle değişen parçasının olmadığını ilettiler. Servise sorduğumda bu boyalı kısımların önemli olmadığını alım satımda sorun olmayacağını ilettiler ve İSTANBUL 'da boyasız darbesiz aracında çok nadir olacağından bahsettiler..

Bende bu Sirion merakı olduğu için ve yetkili servisin söylediklerinden sonra bu aracı ALDIM.. :)

Yorumlarınız..?
avivaviva

Marka: Henüz Arabam Yok

MesajDoorman, 27 Eki 2008, 00:22

avivaviva yazdı:Merhaba arkadaşlar; 1 hafta önce sirion sahibi oldum. Genel olarak araçlar hakkında pek fazla bilgim yok. Fakat kulaktan dolma bildiklerimde aracın özellikle değişenin olmamasıdır. Benim aldığım sirionda değişen yok. Fakat sol ön ve sağ-sol arka çamurluk ile bagaj kapısında boya olduğu söylendi expertz için gittiğimde. Fakat aracın tamamen orjinal olduğu kesinlikle değişen parçasının olmadığını ilettiler. Servise sorduğumda bu boyalı kısımların önemli olmadığını alım satımda sorun olmayacağını ilettiler ve İSTANBUL 'da boyasız darbesiz aracında çok nadir olacağından bahsettiler..

Bende bu Sirion merakı olduğu için ve yetkili servisin söylediklerinden sonra bu aracı ALDIM.. :)

Yorumlarınız..?

Hayırlı olsunn. Aramıza hoş geldin.
Aldın ama hangi sirion aldın yeni kasa eski kasa?
Boyalı parca, değişen olmadıgında pek problem değil ama hem bagaj hemde camurluklar niye boyanmış sebebini arastırdınmı?
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajavivaviva, 27 Eki 2008, 00:28

Teşekkür ederim. 2004 model eski kasa.. Walla açıkçası araştırmadım. Fakat servisdeki kişi darbe almıştır arkadan diye belirtti.. Bende değişen olmadığı için pek önemsemeyip ilgilenmedim.. Belkide aracı çok fazla sahiplenip bir an önce benim olmasını istediğim içindir.. :)
avivaviva

MesajDoorman, 27 Eki 2008, 00:44

avivaviva yazdı:Teşekkür ederim. 2004 model eski kasa.. Walla açıkçası araştırmadım. Fakat servisdeki kişi darbe almıştır arkadan diye belirtti.. Bende değişen olmadığı için pek önemsemeyip ilgilenmedim.. Belkide aracı çok fazla sahiplenip bir an önce benim olmasını istediğim içindir.. :)

E hayırlı olsun ozaman güle güle gönlünce kullan. dogru bir tercih yapmıssın.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajavivaviva, 27 Eki 2008, 22:36

Teşekkür ederim..
avivaviva

Mesajavivaviva, 27 Eki 2008, 23:23

Arkadaşlar aklıma gelmişken sirionumla ilgili bir konuda daha sizlere danışacaktım. 8 yıllık ehliyet sahibiyim ve hemen hemen tüm araçları kullandım. Bu 2004 sirion aracımda debriyaj kavraması çok yukarda. (yarımın üstünde) Bu nedenlede özellikle yokuş çıkarken biraz fazla gaz basıyorum. Bir türlü ilk kalkıştaki istediğim kavramayı yakalayamadım. Ayrıca belli aralarda yine 1. vitesle kalkışlarımda aracı 2-3 sn kadar titretiyorum o kadar debriyajla ve gazla oynamama rağmen. Acaba bu tip sorunla karşılaşan var mı?

Sorun bende mi? :?
avivaviva

MesajDoorman, 27 Eki 2008, 23:41

avivaviva yazdı:Arkadaşlar aklıma gelmişken sirionumla ilgili bir konuda daha sizlere danışacaktım. 8 yıllık ehliyet sahibiyim ve hemen hemen tüm araçları kullandım. Bu 2004 sirion aracımda debriyaj kavraması çok yukarda. (yarımın üstünde) Bu nedenlede özellikle yokuş çıkarken biraz fazla gaz basıyorum. Bir türlü ilk kalkıştaki istediğim kavramayı yakalayamadım. Ayrıca belli aralarda yine 1. vitesle kalkışlarımda aracı 2-3 sn kadar titretiyorum o kadar debriyajla ve gazla oynamama rağmen. Acaba bu tip sorunla karşılaşan var mı?

Servise gidip debriyaj ayarı yaptırabilirsin. Sana göre ayarlayacaklardır debriyajı.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajfeylesof, 28 Eki 2008, 23:43

Gösterge tablosunda Mıll diye tabir edilen işaret yandı bugün, katalizörden olabilirmi önemli birşeymidir acaba, hafta sonu servisin yolu gözükecek bize, problemi bugün farkettim benzin çok az kalmıştı depoda acaba pislikmi çekti, bakalım ne çıkacak.
feylesof

Mesajavivaviva, 30 Eki 2008, 23:21

Doorman yazdı:
avivaviva yazdı:Arkadaşlar aklıma gelmişken sirionumla ilgili bir konuda daha sizlere danışacaktım. 8 yıllık ehliyet sahibiyim ve hemen hemen tüm araçları kullandım. Bu 2004 sirion aracımda debriyaj kavraması çok yukarda. (yarımın üstünde) Bu nedenlede özellikle yokuş çıkarken biraz fazla gaz basıyorum. Bir türlü ilk kalkıştaki istediğim kavramayı yakalayamadım. Ayrıca belli aralarda yine 1. vitesle kalkışlarımda aracı 2-3 sn kadar titretiyorum o kadar debriyajla ve gazla oynamama rağmen. Acaba bu tip sorunla karşılaşan var mı?

Servise gidip debriyaj ayarı yaptırabilirsin. Sana göre ayarlayacaklardır debriyajı.

walla bir diş daha aşağı aldırttım şimdi daha iyi.. Fakat yine özellikle yokuş yukarı çıkarken sıkıntı oluyor. Servisdekiler mutlaka el frenini kulan diyorlar. Ayrıca konu başında araçtan koku geliyor muhabbetini açtığımda debriyajı yakmışsın bu şekilde devam edersen parçalarsın dedi.
avivaviva

Mesajfeylesof, 31 Eki 2008, 23:17

feylesof yazdı:Gösterge tablosunda Mıll diye tabir edilen işaret yandı bugün, katalizörden olabilirmi önemli birşeymidir acaba, hafta sonu servisin yolu gözükecek bize, problemi bugün farkettim benzin çok az kalmıştı depoda acaba pislikmi çekti, bakalım ne çıkacak.

Benzindenmiş arkadaşlar,

Ya aldığım benzin kötüydü yada çok aç bırakmışım.

shelden 97 oktan koyunca düzeldi.
feylesof

Mesajavivaviva, 01 Kas 2008, 18:38

walla ben servise sorduğumda bana 95 Oktan Kurşunsuz koy dediler. Bende öyle yapıyorum..
avivaviva

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir