oguzkirer yazdı:MOtor ariza isigiyla bir kez karsilastim. 2006 yılında Bagaj tam yuklu ve arac icinde 4 kisi Adana - Erzurum yolculuk yaparken, Sivas Erzurum arasinda oldukca bozuk olan yollarda uzun saatler yolculuk yaptiktan sonra Erzurum'a 1 saat mesafede ariza isigi yanmaga basladi. Bir sure o sekilde gittikten sonra bir yerde durarak motoru kapattim ve bir sure bekledim. Fakat tekrar calistirdigimda isik hala yaniyordu. Sirion'uma guvenerek yola devam ettim. Hic problem cikmadi yolda..Asagi yukari 2 ay o sekilde Sirion'a binmek zorunda kaldim cunku burdaki servis bir cozum bulamadi. Zaten 2 ay sonrasinda isik kendiliginden söndü. O gun bugun hic yanmadi. Ya isik bozuldu surekli yanmaktan, ya da bir sekilde duzeldi problem. Motor ariza isigi daha cok bildigim kadariyla elektrik arizasindan yaniyor.
FaTiH yazdı:Arkadaşlar Sirion unun kapı içi döşemelerini açtırmış ya da kendisi açmış olan varmı acaba aramızda!???Hangi vidaları sökmemiz gerekiyor??Ben araya uygun bir ses yalıtım malzemesi buldum da onu uygulamak istiyorum bizzat..!?? Malzemeyi v.s. aldım belki bilen vardır diye de danışayım dedim...!???
SuperSonic yazdı:FaTiH yazdı:Arkadaşlar Sirion unun kapı içi döşemelerini açtırmış ya da kendisi açmış olan varmı acaba aramızda!???Hangi vidaları sökmemiz gerekiyor??Ben araya uygun bir ses yalıtım malzemesi buldum da onu uygulamak istiyorum bizzat..!?? Malzemeyi v.s. aldım belki bilen vardır diye de danışayım dedim...!???
Tutma yerindeki vidayı söküyorsun ve o plastik parçayı çıkartıyorsun. Sonra cam kontrollerini yerinden köşesinden kanırtmak suretiyle kaldırıp, arkasındaki soketini söküp yerinden ayırıyorsun. Kapı kolunun orada vida varsa onu söküp, parçayı söküyorsun. Sonra iç döşemeyi çekip çıkarıyorsun (geçmeli) YRV'ninkiler yukarı doğru itildiğinde daha kolay ayrılıyor, bilgin olsun.
Not: Buraya kadar hepsi kolay ama kapı kolunu sökmen gerekirse yerine tekrar takmak problem olabilir. Eğer kapı kolunu vidasını çıkardığında havaya kalkıyor, o pozisyonda iken, yerinden çıkartılmış döşemenin içinden geçirerek hiç sökmeksizin üstünde bırakabilirsen çok rahat edersin. 5 dakikalık iş yani.
FaTiH yazdı:Valla bu yağ yakma bizim Sirion larda olağan kabul edilen bir durum değil! Bu sorun var olduğu için garantiden motoru değişmiş biri olduğunu biliyorum..
Ama bunun yanında Cengiz üyemizin de buna ilişkin sorunu vardı..Aracın her yerini yetkili servste kontrol ettirmesine rağmen bir sebep ya da bu durumun yol atığı bir sorun bulamadılar..Sonrasında da satmıştı aracı..
Bir kontrol ettirseniz iyi olur derim...!
ibuhara yazdı:bu arada bizim araclarda polen filtresi yokmus, klimayi actigimda bir konu geliyorsu ilk calistirdigimda toz kokusu gibi birsey, bu olagan mi, servis pek birsey demedi, tozdandir dediler.
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir