Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

MesajFaTiH, 21 Ara 2008, 12:34

Arkadaşlar aramızda en uzun boylumuz kaç cm. acaba??Ya da bizim şoför koltuğuna rahat bir biçimde oturabilmek için maksimum kaç cm uzunlukta olmamız gerekiyor??Benim boy 180,çok da rahatım,tepemde de boşluk kalio ama bunun üst sınırı nedir bilemiyorum onu..Net.ten biri bana mesaj atmış da bir başka sitede:"ben 190 boya sahibim,Sirion düşünüyorum ama bu araca sığabilir miyim rahat edebilir miyim acaba" diye??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajfeylesof, 24 Ara 2008, 00:15

1.90 direksiyon ayarı olmadığı için bacaklardan yana rahat edemez bence.
feylesof

Mesajoguzkirer, 26 Ara 2008, 19:15

MOtor ariza isigiyla bir kez karsilastim. 2006 yılında Bagaj tam yuklu ve arac icinde 4 kisi Adana - Erzurum yolculuk yaparken, Sivas Erzurum arasinda oldukca bozuk olan yollarda uzun saatler yolculuk yaptiktan sonra Erzurum'a 1 saat mesafede ariza isigi yanmaga basladi. Bir sure o sekilde gittikten sonra bir yerde durarak motoru kapattim ve bir sure bekledim. Fakat tekrar calistirdigimda isik hala yaniyordu. Sirion'uma guvenerek yola devam ettim. Hic problem cikmadi yolda..Asagi yukari 2 ay o sekilde Sirion'a binmek zorunda kaldim cunku burdaki servis bir cozum bulamadi. Zaten 2 ay sonrasinda isik kendiliginden söndü. O gun bugun hic yanmadi. Ya isik bozuldu surekli yanmaktan, ya da bir sekilde duzeldi problem. Motor ariza isigi daha cok bildigim kadariyla elektrik arizasindan yaniyor.
Kullanıcı avatarı
oguzkirer

MesajUmut-Gultekin, 26 Ara 2008, 21:11

oguzkirer yazdı:MOtor ariza isigiyla bir kez karsilastim. 2006 yılında Bagaj tam yuklu ve arac icinde 4 kisi Adana - Erzurum yolculuk yaparken, Sivas Erzurum arasinda oldukca bozuk olan yollarda uzun saatler yolculuk yaptiktan sonra Erzurum'a 1 saat mesafede ariza isigi yanmaga basladi. Bir sure o sekilde gittikten sonra bir yerde durarak motoru kapattim ve bir sure bekledim. Fakat tekrar calistirdigimda isik hala yaniyordu. Sirion'uma guvenerek yola devam ettim. Hic problem cikmadi yolda..Asagi yukari 2 ay o sekilde Sirion'a binmek zorunda kaldim cunku burdaki servis bir cozum bulamadi. Zaten 2 ay sonrasinda isik kendiliginden söndü. O gun bugun hic yanmadi. Ya isik bozuldu surekli yanmaktan, ya da bir sekilde duzeldi problem. Motor ariza isigi daha cok bildigim kadariyla elektrik arizasindan yaniyor.

Arıza ışığının yanmasının yüzlerce sebebi olabilir. Araba her fonksiyonunu sürekli olarak diagnostic'den geçiriyor ve arızalı bir durum saptadığında arıza ışığını yakıyor. Servisin sebebini nasıl bulamadığını anlamadım doğrusu çünkü bizim arabalarımızdaki ScanGauge bile arıza kodu okuyabiliyor. Kodu internetten arayınca ne olduğuna hemen ulaşabiliyorsunuz. Ben LPG montajı sırasında yanan arıza ışığının kodlarını birkaç kere kolaylıkla bulmuştum.

Sizin arıza ışığınızın kendiliğinden sönmesi ve yandığı bölgeyi göz önünde bulundurarak kalitesiz yakıt almış olabileceğinizi tahmin ediyorum :)

İpucu: Kontağı ON konumuna getirdiğiniz zaman arıza ışığı yanar test amaçlı. Yanmıyorsa lamba bozulmuş demektir :wink:
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajFaTiH, 07 Oca 2009, 14:24

Arkadaşlar Sirion unun kapı içi döşemelerini açtırmış ya da kendisi açmış olan varmı acaba aramızda!???Hangi vidaları sökmemiz gerekiyor??Ben araya uygun bir ses yalıtım malzemesi buldum da onu uygulamak istiyorum bizzat..!?? Malzemeyi v.s. aldım belki bilen vardır diye de danışayım dedim...!???
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 07 Oca 2009, 14:38

FaTiH yazdı:Arkadaşlar Sirion unun kapı içi döşemelerini açtırmış ya da kendisi açmış olan varmı acaba aramızda!???Hangi vidaları sökmemiz gerekiyor??Ben araya uygun bir ses yalıtım malzemesi buldum da onu uygulamak istiyorum bizzat..!?? Malzemeyi v.s. aldım belki bilen vardır diye de danışayım dedim...!???

Tutma yerindeki vidayı söküyorsun ve o plastik parçayı çıkartıyorsun. Sonra cam kontrollerini yerinden köşesinden kanırtmak suretiyle kaldırıp, arkasındaki soketini söküp yerinden ayırıyorsun. Kapı kolunun orada vida varsa onu söküp, parçayı söküyorsun. Sonra iç döşemeyi çekip çıkarıyorsun (geçmeli) YRV'ninkiler yukarı doğru itildiğinde daha kolay ayrılıyor, bilgin olsun.

Not: Buraya kadar hepsi kolay ama kapı kolunu sökmen gerekirse yerine tekrar takmak problem olabilir. Eğer kapı kolunu vidasını çıkardığında havaya kalkıyor, o pozisyonda iken, yerinden çıkartılmış döşemenin içinden geçirerek hiç sökmeksizin üstünde bırakabilirsen çok rahat edersin. 5 dakikalık iş yani.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 07 Oca 2009, 15:37

SuperSonic yazdı:
FaTiH yazdı:Arkadaşlar Sirion unun kapı içi döşemelerini açtırmış ya da kendisi açmış olan varmı acaba aramızda!???Hangi vidaları sökmemiz gerekiyor??Ben araya uygun bir ses yalıtım malzemesi buldum da onu uygulamak istiyorum bizzat..!?? Malzemeyi v.s. aldım belki bilen vardır diye de danışayım dedim...!???

Tutma yerindeki vidayı söküyorsun ve o plastik parçayı çıkartıyorsun. Sonra cam kontrollerini yerinden köşesinden kanırtmak suretiyle kaldırıp, arkasındaki soketini söküp yerinden ayırıyorsun. Kapı kolunun orada vida varsa onu söküp, parçayı söküyorsun. Sonra iç döşemeyi çekip çıkarıyorsun (geçmeli) YRV'ninkiler yukarı doğru itildiğinde daha kolay ayrılıyor, bilgin olsun.

Not: Buraya kadar hepsi kolay ama kapı kolunu sökmen gerekirse yerine tekrar takmak problem olabilir. Eğer kapı kolunu vidasını çıkardığında havaya kalkıyor, o pozisyonda iken, yerinden çıkartılmış döşemenin içinden geçirerek hiç sökmeksizin üstünde bırakabilirsen çok rahat edersin. 5 dakikalık iş yani.

Bir iki ekleme yapıyım dedim Umutun yazdklarına.
1. kapı acma kolunun icinde de vida var onu sökmek isteyebilirsin.
2. dösemeyi tutan tırnaklar vardır. bu tırnaklar soguk havalarda kırılabiliyorlar. o yuzden birkac yedekle bu işe baslamak daha iyi olabilir.
3. dösemeyi sokmek icin önce tırnaklardan kurtarman gerek. önce kapının alt uc kösesinden baslayarak dosemeyi kanırtarak baslamak iyi oluyor. butun tırnaklardan kurtuldugunda ise
4. kapı kolunun sokmeden dosemenin icinden gecirebilirsin ama üstteki kilit piminin kafasını sokmen gerek. cevirerek sökebilirsin cok basittir ama o cıkmadan dosemeyi ayıramazsın.
5. yalıtım malzemesini yerleştiriken otomatik cam sistemine özellikle dikkat et. sistemi engelleyici bir montaj yaparsan kas yapıyım derken göz cıkarabilirsin.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajFaTiH, 07 Oca 2009, 18:08

Teşekkür ederim Supersonic ve Doorman..Bu konuyu ayrı bir başlık altında uygulamalı foto.larımla değerlendireceğim..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajFaTiH, 09 Oca 2009, 19:07

Geçenlerde ismi lazım değil bir yapı marketteydim..Motor yağlarına göz gezdirirken Castrol ün "tavsiye" tablosuyla karşılaştım.. Bizim Sirion lar için 2 grup vardı: "Tavsiye edilen" bir de "Asgari ihtiyacı gideren ve tavsiye edilen" diye (yani ikinci grubu biraz daha düşük göstermeye çalışmış tablo..Bir de 3. grup vardı ki onda da sadece "Asgari ihtiyacı gideren" yazıyordu..Fakat Sirion un hizasında onunla ilgili bir işaretleme yoktu..)
Tavsiye edilen grubuna "Castrol EDGE tam sentetik 0W-30" yazılmıştı.. Asgari ihtiyacı gideren ve tavsiye edilen grubuna ise " Castrol magnatec 5W-30 (Performance A1 5W-30) " yazılmıştı aynen! Bilgilendirme olması anlamında söyledim..Ben bu arada Performance A1 5W-30 kullanıyorum (Castrol ün resmi internet sitesindeki tavsiye üzerine bunu almıştım.Orada Sirion için sadece bunu tavsiye ediyordu.Bir sıkıntım yok,eksiltme v.s. de yaşamadım 5000 km.yi devirdiğim şu günlerde)
Aralarında ki fiyat farkları ise benim gözlemlediğim kadarıyla Performance A1 45 ytl ; Magnatec ortalama 15-20 ytl daha pahalıya satılıyor Performance A1 den..EDGE ise 100 ytl civarlarında ne yazık ki!!!

Aklımdan "ver yangını hepsine;git başka,pek bilinmedik marka bir tam sentetik 5W-30 u al" diye geçiyor ama dur bakalım bir daha ki yağ değişimine kadar ne olacak...Görüşmek üzere.... :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajibuhara, 31 Ağu 2009, 03:04

merhaba
en son 8500 km once yag degistirdim serviste, bugun baktiimda yag seviyesine yag cubugu neredeyse hic yaglanmadi, arabanin yagi bitmis olabilirmi, ayrica yag gostergeside yanmiyordu, yarim litre yag koydum koydum arabaya ve cubugun ucu hafifce yaglandi, hafta ici servise goturecegim. Sizce bu bir sorun mu yoksa tipik bir durum mu?
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

MesajFaTiH, 31 Ağu 2009, 13:17

Valla bu yağ yakma bizim Sirion larda olağan kabul edilen bir durum değil! Bu sorun var olduğu için garantiden motoru değişmiş biri olduğunu biliyorum..
Ama bunun yanında Cengiz üyemizin de buna ilişkin sorunu vardı..Aracın her yerini yetkili servste kontrol ettirmesine rağmen bir sebep ya da bu durumun yol atığı bir sorun bulamadılar..Sonrasında da satmıştı aracı..

Bir kontrol ettirseniz iyi olur derim...! :roll:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajibuhara, 03 Eyl 2009, 17:41

FaTiH yazdı:Valla bu yağ yakma bizim Sirion larda olağan kabul edilen bir durum değil! Bu sorun var olduğu için garantiden motoru değişmiş biri olduğunu biliyorum..
Ama bunun yanında Cengiz üyemizin de buna ilişkin sorunu vardı..Aracın her yerini yetkili servste kontrol ettirmesine rağmen bir sebep ya da bu durumun yol atığı bir sorun bulamadılar..Sonrasında da satmıştı aracı..

Bir kontrol ettirseniz iyi olur derim...! :roll:

Servise gösterdim araci karterde delik yokmus, yag yakip yakmadiğini da sanirim test edebilirler egzostan. Birde ona gore degerlendiririm.
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Mesajibuhara, 05 Eyl 2009, 17:28

Araci bugun bakima soktum 75000 bakimi son fiyatlarla ilgili hesap dokumunu sizlere de sunayim dedim
yag filtresi 12,90
hava filtresi 18,80
motor yagi SHELL5W30 56,80 (4litre)
karter tapa contasi 2,40
Balata spreyi 7,00
Cam suyu 6,00
işcilik 45,00
Arti KDV
Yer DOSTEL

bu arada bizim araclarda polen filtresi yokmus, klimayi actigimda bir konu geliyorsu ilk calistirdigimda toz kokusu gibi birsey, bu olagan mi, servis pek birsey demedi, tozdandir dediler.
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Mesajcumhur, 05 Eyl 2009, 17:53

Balata fiyatlarını öğrenebildin mi peki ?
Kullanıcı avatarı
cumhur

MesajUmut-Gultekin, 05 Eyl 2009, 18:02

ibuhara yazdı:bu arada bizim araclarda polen filtresi yokmus, klimayi actigimda bir konu geliyorsu ilk calistirdigimda toz kokusu gibi birsey, bu olagan mi, servis pek birsey demedi, tozdandir dediler.

Olağan olmalı. Sirion'un haricinde YRV'lerde de var bu durum. Gerçi ben tozdan daha fazla rutubet ve nem gibi algılıyorum bu kokuyu. Sizinki de benzer birşey mi?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir