Arkadaşlar hepiniz arabalarınızı 0 km mi aldınız bilmiyorum ama 2. el alanlar için şunu söyleyebilirim. Demek ki sizden önceki araç sahipleri bu switchleri deforme edecek kadar dikkatsiz ve hor kullanmışlar. Zira benim aracım 3 senedir bununla ilgili en küçük bir problem çıkarmadı. Eğer butonlarınız aşağıya ve yukarıya normal hareketlerini yapıyorsa problem plastik aksamda değil switchlerin içinde bulunan ve elektriksel anahtarlamayı yaparak polariteyi değiştiren metal kontaktadır. Plastik parçanın deforme olması veya çatlaması, kırılması sebebiyle normal hareketini yapamaz hale gelmesi için yapacak bir şey yok maalesef ( yine de görmek lazım tabi ). Tekrarlıyorum, eğer plastik aksam düzgün çalışıyor ama camın aşağı yukarı çıkışı sırasında tutukluk, kesinti, bir kaç denemeden sonra çalışma gibi bir sorun mevcutsa yapılacak iş, switchi çıkartarak içerisindeki metal kontağın temizlenmesidir.
Hatırı sayılır bir akım çeken cam motorlarının kontrolü sırasında ortaya çıkan elektrik arkları kontaklar üzerinde kurumlaşmaya ve gün be gün elektrik iletimini daha fazla engellemeye başlamaktadır. Hiç bir yetkili servis bunun temizliği ile uğraşmaz ve en karlı ve kolay çözüm olan değiştirme cihetine gider.
Araçları garanti kapsamında olan arkadaşların izleyecekleri yol doğal olarak garanti kapsamında yenilenmesidir. Hiç uğraşmaya gerek yok.
Garanti periyodu dolan araçlar içinse 160 ytl dediğiniz bu switchlerin, ( sanırım sağ ve sol switchlerin fiyatı farklıdır çünkü şöför tarafındakinin AUTO özelliği var ) açılarak temizlenmesi en ekonomik çözümdür.
Bu nasıl mı yapılacak.... Evet

To Be or Not To Be burada başlıyor işte.. Benim için 4 dakikayı aşmayan bu işlem, eğer yeterli tecrübeniz ve el yatkınlığınız yok ise sizin için bir kabusa dönüşebilir. Genellikle bu tip switchlerde tamir edilmesini en zor hale getirecek bir yapı kullanılmıştır ve açtığınız anda mikro helezonların sağa sola fırlayışını havada görür ama onları bir daha asla düştükleri yerde bulamazsınız.
Ankarada olanlara yardımcı olmaya çalışırım ama Ankara dışındakilere bol şans ve sabır diliyorum
Not : Benzinle ilgili olarak ayrı bir topicde cevap yazıyorum.
Saygılarımla,
ilker