Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Mesajibuhara, 06 Eyl 2009, 01:39

Olağan olmalı. Sirion'un haricinde YRV'lerde de var bu durum. Gerçi ben tozdan daha fazla rutubet ve nem gibi algılıyorum bu kokuyu. Sizinki de benzer birşey mi?

Evet bu koku dediginiz gibi rutubet demek daha doğrudur. :)
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajibuhara, 06 Eyl 2009, 01:43

cumhur yazdı:Balata fiyatlarını öğrenebildin mi peki ?

Uzgunum balatalarda birsey yok degince sevincten soramadim.
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Mesajmaster, 07 Eyl 2009, 10:36

Bu polen filtresini japon niye koymamış anlamadım.Resmen bakteri soluyoruz hele bide benim gibi allerjik bir kişi iseniz arabada hapşırmadan duramazsınız .Piyasda 15 tl civarı satılan bir ürün, hava emiş yerinde bi yer bulsam en sonunda kesip biçip üreticem bitane :D Ha bu arada piyasa da satılan klima kanal temizleyicileride polen filtresi olmadan hiç bir işe yaramıyo boşuna denemeyin.
master

Mesajibuhara, 08 Eyl 2009, 01:00

master yazdı:Bu polen filtresini japon niye koymamış anlamadım.Resmen bakteri soluyoruz hele bide benim gibi allerjik bir kişi iseniz arabada hapşırmadan duramazsınız .Piyasda 15 tl civarı satılan bir ürün, hava emiş yerinde bi yer bulsam en sonunda kesip biçip üreticem bitane :D Ha bu arada piyasa da satılan klima kanal temizleyicileride polen filtresi olmadan hiç bir işe yaramıyo boşuna denemeyin.

Hadi ya, bende o spreylerden almayi dusunuyordum. Hatta almistim ve son anda birakmistim, tabi polen filtresiyle bir alakasi oldugunu dusunmuyordum bunun, Peki, bu arabalarda klima bakimi diye bir sey var mi. Sonucta orasi mikrop yuvasi. Sormusken gaz degişimni de sorayim yapan var mi? :)
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Mesajmaster, 10 Eyl 2009, 22:52

Gaz değişimini 3yılda bir öneriyolar.Ama bence klimada bi cansızlık hissettiğinizde değiştirin derim.Bosch servislerde 60 tl ye gazı yeniliyolar.Birde sistemin içine boya katıyolar eğer gaz kaçağı şüpheniz var ise bu boya kaçağı bulmanızı sağlıyor.boya fiyatı 10 tl.Klima gazı değiştikten sonra farkedilir dercede iyi soğutuyor.
master

Mesajgkhnslck, 12 Şub 2010, 09:28

merhaba arkadaşlar 10 gün önce 2. nesil otomatik sirion aldım 2006
bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim kontak anahtarını çıkarınca üzerinde anahtar resmi alan araba görüntüsü gösterge panelinin üstünde kırmızı rekte yanıp yanıp sönüyor bu ne demek
gkhnslck

Model: Sirion 2. Nesil

MesajSonCuoreci, 12 Şub 2010, 14:54

gkhnslck yazdı:merhaba arkadaşlar 10 gün önce 2. nesil otomatik sirion aldım 2006
bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim kontak anahtarını çıkarınca üzerinde anahtar resmi alan araba görüntüsü gösterge panelinin üstünde kırmızı rekte yanıp yanıp sönüyor bu ne demek

Immobilizer devreye giriyor anahtarı çakartınca, onun uyarısıdır. anahtarı çıkartınca direksiyonun oralarda bir yerde de kırmızı bir ışık yanıp sönmeye başlıyordur muhtemelen... bizim Cuoreler'de böyle...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajugurkurt, 17 Ağu 2010, 19:27

slm arkadaslar aranıza katılalı 6 ay oldu sırıon dan cok memnunum ama bozuk yollarda suspansıyon cok kotu acaba ne yapmalıyım lastıklerı degıstırsem sorun cozulurmu sızce, bırde bu motor arıza lambası bendede bır yanıyor bır sonuyor servıste bujılerı degıstırdım orjınal bujıler bıraz bahalı olmasına ragmen ısık yıne yandı bılgısayara baglayınca motor patlama sorunu gosterıyor ama ısık sagolsun kafasına gore bır yanıyor bır sonuyor anlamadım bende.
Kullanıcı avatarı
ugurkurt

Mesajredoknot, 13 Tem 2011, 13:13

Arkadaşlar konuya ben iyice araştırdım piyasada gözümü korkuttular
aracıma katkı koymadım,araştırmalarım sonucunda bunları
buldum.
Reklam kurulunun bu ürün hakkında yanıltıcı reklam vermekten dolayı kararı resmi gazetedede yayınlanmış.enerji bölümünde.linki aşağıda;
http://www.resmi-gazete.org/gundem/duyu ... lteni.html
sizde inceleyin...

RESMİ GAZETE DE Kİ METİN:

V- ENERJİ

1) 2008/250- NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malzemeler Ar-Ge Sanayi Tic. A.Ş. adlı firmaya ait tanıtım broşürlerin ve anılan firmanın www.nnt.com.tr adresli internet sitesinde yer alan "S 250 Gold, Marine, Nanolube, MS 250, MS 600, GBX" adlı ürünlere ilişkin tanıtımlarda yer alan "BORPOWER ® bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor´un eşsiz özelliklerinden yararlanarak hareketli motor parçalarındaki Sürtünmeyi yüzey kaplama ve bilye yatağı etkisi ile en az seviyeye indirir. BORPOWER ®'nin etkinliği aktif maddelerinin (MCDP ve nanobor) nanokristal özelliklerinden kaynaklanır. Bu nano parçacıklar NNTnin üstün tecrübe ve birikimi ile benzeri olmayan nano teknolojik yöntemlerle üretilmiştir. BORPOWER ® kati yağlayıcılar sınıfındaki en etkili Nano yağlayıcı katkı maddesidir. Örneğin içerdiği aktif maddelerden biri olan nanobor katı yağlayıcı maddeler arasında en düşük sürtünme değerine sahiptir (…)" şeklindeki ifadeleri ispatlar nitelikteki 'bilimsel' çalışmaların gerçeği yansıtmaması dolayısıyla bahsi geçen tanıtımların tüketicileri aldatıcı nitelikte olması gerekçesiyle Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik'e uygun olmadığına,

Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malzemeler Ar-Ge Sanayi Tic. A.Ş. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.
redoknot

Model: Terios 1. Nesil

Mesajargyle, 13 Tem 2011, 14:41

Vay namussuzlar!
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. Bu arada hoşgeldiniz.
Ama budur işte! Verilen cezaya bak, o ceza verilene kadar adamlar kim bilir kaç kişiye kakalayıp voliyi vurdular?! Bizim memleket bu işte!
argyle

Mesajtenay, 14 Tem 2011, 00:57

haydaaa sanayide usta baya bi övdü daha bugün koyduk iyimi..
tenay

Mesajargyle, 16 Tem 2011, 11:24

Merhaba,
bir soru da benden:
LPG taktıranların hemen hepsi düz vitesli sanırım, otomatik vitesli aracına LPG dönüşümü yaptıran var mı? Arkadaşların söylediklerine göre 7000 gibi yüksek devirlerde vites arttırıyormuş, LPG buna uygun bir yakıt mıdır? Sırf meraktan soruyorum, benimki düz vites.
Teşekkürler.
argyle

Mesajkoray1983, 17 Tem 2011, 11:37

argle;
lpg hakkında bilgin yok fakat otomatik sirionlarda vites 2000 devirde atıyor sen gazla ayar yaparak daha üst devirlerdede bu geçişi ayarlayabiliyorsun. 7000 devir olayı surdan geliyor gazı tam köklediğinde vites sen istemesende 7000 civarında atıyor. ama bu herzaman vites geçisleri 7000 civarında oluyor gibi kalmasın aklında.:)
koray1983

Mesajargyle, 17 Tem 2011, 21:44

Tamam. Ama bir otomatik Sirion görmeden yine de tam öğrenmiş olmayacağım. :)
argyle

MesajFaTiH, 18 Tem 2011, 19:08

Otomatik vitesli 1. Nesil Sirion uma BRC marka LPG taktırdım..Henüz 5. gününde.. Birşey ısınacakmış yerine tam olarak oturacakmış; ondan sonra tam hassas ayar yapılacakmış.. Şu anda ilk takıldığında yapılan ayarlamalarla birlikte son durum şundan ibaret; İlk %80 uzun yol + %20 şehir içi deneyimim sonucunda km.de 15 kuruş yaktı tüketimi! Bakalım aradan geçen zaman neler gösterecek...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir