Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

MesajSirion gti, 11 Oca 2008, 19:11

Sistemin ve ampüllerin bir sene garantisi var ampüllerin tanesi 75 ytl..
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajFaTiH, 11 Oca 2008, 23:43

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun uyarınca üreticiler ürünlerine 2yıl garanti vermek zorundadırlar!Aksi ancak tüketici lehine belirlenebilir..! (2yıl ve daha üzeri) Fakat bundan daha aşağı bir garanti süresi taraflarca sözleştirilmiş olsa dahi geçerli olmaz..!

1yıl değil;2 dir mutlaka!Olmasa bile oldururuz!! :wink: :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajSirion gti, 12 Oca 2008, 15:24

Fatih senimi kırcam 2 sene olsun aramızda bir senenin lafımı olur
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajUmut-Gultekin, 14 Oca 2008, 11:35

Sirion gti yazdı:Fatih senimi kırcam 2 sene olsun aramızda bir senenin lafımı olur

Fatih Hukuk okuyor. O yüzden hukuksuzluklara karşı hassas :D
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajcamoka, 15 Oca 2008, 09:43

Doorman yazdı: sanki birisi aracın tamponundan kaldırıp kenara koymuş gibi oluyor. ama dediğiniz gibi çaresi geniş lastik olmadı bu durumun, .

doorman yazmış bu mesajı daha farklı bir yerde ben yeni farkettim yazdıklarını, aynı durumu ben, sanki ayağım burkuluyormuş gibi algılıyordum, sirion'um ile bütünleşme hesabı. şimdiye kadar EBD'nin arka tekerleklerin dönüş hızını değiştirip dönüş yapmak istediğiniz yere doğru dönüş etkisini artırmak için tasarlanmış diye düşünüyordum, hep de EBD'yi suçluyordum ayağımın burkulma efekti için. meğer süspansiyonmuş suçlu.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

MesajDoorman, 15 Oca 2008, 11:04

Haftasonu İlker abimiz ile beraberdim. Birlikte onun ustasının yanına gittik, tesadüf bu süspansiyon konusu gündeme geldi. İlker abinin konuşmalarından anladığım kadarı ile sirionlardaki süspansiyon sistemi ( yaylar bağlantılar bütün sistem ) düz asfalt yol için ideal olarak tasarlanmış bir sistem ve düzgün asfaltta avantajlı. Fakat zemini bozuk yollar içinse bir o kadar dezavantajlı. ( İlker abi, düzeltirsin eksik gedik yerleri sana zahmet ). İlker abi sadece amörtisörleri değiştirerek bu sorunun çözülebileceğini düşünmediğini söyledi.
Ben aracın su anki durumdan memnunum. Değişimden sonra aynı şeyi tekrar yaşamadım.
Zaten bu değişikliği merkez servis ile görüştükten sonra yaptırmıştım. Onlar bu şikayet ile kendilerine gelen müşterilerine bu değişikliği önerdiklerini değişim yapılan araçlardan daha sonra şikayet olarak geri dönüş olmadığını söylediler.
Yalnız tekrar hatırlatıyım Umut gibi sirion’un mevcut süspansiyon sistemini sert bulan arkadaşlar bu değişikliği yaptırmasınlar. Benim aracım muhtemelen Umut’a göre şuanda kazık gibidir.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 15 Oca 2008, 11:36

Doorman yazdı:Yalnız tekrar hatırlatıyım Umut gibi sirion’un mevcut süspansiyon sistemini sert bulan arkadaşlar bu değişikliği yaptırmasınlar. Benim aracım muhtemelen Umut’a göre şuanda kazık gibidir.

Bence sen şu an asfalt üstünde sek sek oynuyosundur :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 15 Oca 2008, 12:05

umutgultekin yazdı:
Doorman yazdı:Yalnız tekrar hatırlatıyım Umut gibi sirion’un mevcut süspansiyon sistemini sert bulan arkadaşlar bu değişikliği yaptırmasınlar. Benim aracım muhtemelen Umut’a göre şuanda kazık gibidir.

abi naptın ya! :mrgreen:
yakışmadı sek sek filan :D

yok abi okadar değil ( tabi bana göre )
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 15 Oca 2008, 12:15

Doorman yazdı:
umutgultekin yazdı:

abi naptın ya! :mrgreen:
yakışmadı sek sek filan :D

yok abi okadar değil ( tabi bana göre )

Şaka yapıyorum zaten. Yoksa şahsi fikrim YRV ile Sirion süspansiyon serliği arasında çok büyük fark yok. Zaten Sirion'unkiler çok sert olduğu için, YRV'ye binince çok yabancılık hissetmiyorsunuz :lol:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 26 Oca 2008, 21:26

Valla bana şu haliyle bile sert gelirken daha da sert bir süspansiyon seçeneğini düşünmek pek mantıklı gelmiyor..Son zamanlarda sıkça uzun yol yaptığım için aracın bu noktada konforu konusunda fikirlerim biraz bu yöne kaymış durumda..Ama bu pütürlü virajlarda arka tarafın ufak tefek yana atmaları dışında yol tutuşun üzerinde ki standart süspansiyonlarla dahi mükemmel olduğunu düşünüyorum..Zorlamalarım hep sonuçsuz kaldı(arabayı yolundan çıkarmak konusunda)..Ve bu sonuçsuzluktan da oldukça memnunum..Çok zorladığımda ufak bir kayma yapmasına rağmen 43000 km.lik Dunlop sp10 larımla;arabayı tekrar yoluna koymak oldukça kolaydı!! :wink:

Bu arada ark.lar arka tamponlarımızın altında ki ufak çekici halkası gizleyici kapaklarımıza dikkat edelim;düşürmeyelim;hatta mümkünse yerini sağlamlaştıralım;çünkü 39 ytl imiş!! Evlere şenlik değil mi!?Fiyat istediğim servis sorumlusu, ilgili birimi gözümün önünde aradı ve fiyatı duyduğu an kendisi dâhi şaşırarak tel.i kapatıp bana rakamı söyledi!
Kapağı da bi camel trophy denemesinde düşürdüm!!Ama arazi koşullarında dahi süperdi yaa aracımız!!Nerelerden nasıl geçtim inanamazsınız!Araçtaki iki yol ark.ım inanmakta oldukça zorluk çektiler!"Dur oraya girme;burdan inme;burdan çıkma" deyip durmaktan canları sıkıldı (ya da pişman oldular) ki bir süre sonra sustular.. Fakat araçtan inince ikisi de;"vay beaa;araba hakikaten manyakmış" dediler!! :D
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajDoorman, 27 Oca 2008, 02:10

Fatih hayırdır kendini dağlara vurmuşşun sınavlar bitti anlaşılan? :mrgreen:
sirion az gelirse sana bir terios alalım :D
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 27 Oca 2008, 11:49

Ben de şu en son sellerden sonra Tekirdağ'a giderken acayip bozuk bir yolla karşılaştım. Her yer tekerlek boyu çukurlarla dolu. Asfalt paramparça olmuş. Her yer taş içinde... Çukurlardan kaçacağım diye yavaş gitsen, soldan geçenler çatır çutur taş atıyorlar. Baktım cam kırılacak, tamam o zaman dedim ve sola geçtim. O çukurlardan sollu sağlı kaçarken bir iki kere denge kaybı yaşıyor gibi olduysak ve arabadakilerin bağırsakları hafiften düzenzisleştiyse de, sonuçta Tekirdağ'a kazasız belasız vardık. Vardığımda o kapak düşmek üzereydi :) Dönüş yolunu düşünerek hemen çıkartıp cebime koydum :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 27 Oca 2008, 14:50

Valla nebi dostum girdiğim gireceğim en kötü koşullar oydu;onun da sirion umuzla anlımızn akıyla üstesinden geldik..!Çok şükür bitti şimdilik..Haziran a kadar rahatım sayılır.. :wink: Yeniden aranızdayım..!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 27 Oca 2008, 15:06

FaTiH yazdı:Valla nebi dostum girdiğim gireceğim en kötü koşullar oydu;onun da sirion umuzla anlımızn akıyla üstesinden geldik..!Çok şükür bitti şimdilik..Haziran a kadar rahatım sayılır.. :wink: Yeniden aranızdayım..!

Hoşgeldin. Özlettin kendini :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 27 Oca 2008, 15:23

Vallahi ben de özledim!Gerçi Sirion umla birlikte olduğumuzdan Daihatsu hasretinin beni alıp götürmesine izin vermedim tabii ama burası bir başka!!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir