Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

MesajDoorman, 28 Oca 2008, 11:17

FaTiH yazdı:Vallahi ben de özledim!Gerçi Sirion umla birlikte olduğumuzdan Daihatsu hasretinin beni alıp götürmesine izin vermedim tabii ama burası bir başka!!

Hoşgeldin fatih? umarım sınavların iyi geçmiştir.
Bu arada hiç ölçtünmü ne kadar yakıt tükettiğini.
Ben bu hafta ölçtüğümde, bu güne kadar gördüğüm en yüksek değeri gördüm. 7,3Lt/100 km
tamam bu hafta biraz agrasif sürdüm ama bu kadarda beklemiyordum.
YORUMLARINIZI ALIYIM??
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajFaTiH, 28 Oca 2008, 11:31

Teşekkür ederim;fena değildi sınavlarım şükürler olsun!Allah tan bi aksilik çıkmazsa bu sene okulumuz biter haziran da..Neyse;Konya-Ankara Her ikisinin şehir içleriyle birlikte(gerçi toplasanız 30 km. si şehir içinde geçmiştir toplam 290 km.lik yolumun); sadece birkaç dakikalık bi 170 km hız..Onun haricinde 90-100 km hızla km.de 169000 eski türk lirası yakmışım ayrıntılı hesabıma göre..(Konya da 95 oktan benzini Opet ten 3.09 ytl den almıştım)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajDoorman, 28 Oca 2008, 11:41

FaTiH yazdı:Teşekkür ederim;fena değildi sınavlarım şükürler olsun!Allah tan bi aksilik çıkmazsa bu sene okulumuz biter haziran da..Neyse;Konya-Ankara Her ikisinin şehir içleriyle birlikte(gerçi toplasanız 30 km. si şehir içinde geçmiştir toplam 290 km.lik yolumun); sadece birkaç dakikalık bi 170 km hız..Onun haricinde 90-100 km hızla km.de 169000 eski türk lirası yakmışım ayrıntılı hesabıma göre..(Konya da 95 oktan benzini Opet ten 3.09 ytl den almıştım)

Bende bundan bahsediyordum şehirler arası 5,5-6 arası rakamları bende yakalıyordum. şehir içindede 6,5'i geçmiyordu. ama bu sefer 7,3 çok geldi bana.
fatih sende 5,47Lt/100km tüketim değerindesin.
ama niye ben bu kadar çok yakıyorum?
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 28 Oca 2008, 11:43

Ben ne kadar zorladıysam zorlayayım 7.3 litrenin üstünü hiçbir koşulda görmedim. Üstelik her depoyu ölçüyorum.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajFaTiH, 28 Oca 2008, 11:47

Şehir dışında da bende ki rakamlardan farklı rakamlar elde ediyorsan abiciğim;bence sorun aramalısın!Ama senin de bahsettiğin gibi şehir içinde sürüş karakteristiğimizden yolun karakteristiğine;trafiğin durumuna,ışıklara yakalanma yüzdemize kadar bir çok etken devreye giriyor!Her zaman gittiğin güzergahta her zamankinden farklı bir yakıt tüketimiyle karşılaşmışsan o zaman başka tabii!Bir de senin lastiklerinde daha kalın benimkinden;biliyorsun zaten!Hele bir de bu hafta ki milleti aynada görme çaban arttıysa bunun da etkisi olmuştur!! :D
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajSirion gti, 28 Oca 2008, 12:42

Basınca su gibi içiyor ben istanbuldan boluya nerdeyse üç çeyrekten fasla yakmıştım ama 205 ide görmüştüm yani :shock:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDoorman, 28 Oca 2008, 13:09

FaTiH yazdı:Şehir dışında da bende ki rakamlardan farklı rakamlar elde ediyorsan abiciğim;bence sorun aramalısın!Ama senin de bahsettiğin gibi şehir içinde sürüş karakteristiğimizden yolun karakteristiğine;trafiğin durumuna,ışıklara yakalanma yüzdemize kadar bir çok etken devreye giriyor!Her zaman gittiğin güzergahta her zamankinden farklı bir yakıt tüketimiyle karşılaşmışsan o zaman başka tabii!Bir de senin lastiklerinde daha kalın benimkinden;biliyorsun zaten!Hele bir de bu hafta ki milleti aynada görme çaban arttıysa bunun da etkisi olmuştur!! :D

bu hafta nedense içinde karşı koyamadığım bir maceracı ruh vardı o konuda doğrusun.
bir konuyuda açıklığa kavuşturuyum ben 5,5 lt/100km tüketimi ankara - konya - karaman arası yapmıştım. ve 90'ı hic gecmedim.
su anda 175/65R14 kış lastiği var o zamanda 185/55R14 vardı üzerinde.
muhtemelen ben herdurumda senden daha fazla yakıt yakarım Fatih :( :( :(
sen benim kadar yavaş gitsen 5'e yaklaşırsın sanırım.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajDoorman, 28 Oca 2008, 13:11

Sirion gti yazdı:Basınca su gibi içiyor ben istanbuldan boluya nerdeyse üç çeyrekten fasla yakmıştım ama 205 ide görmüştüm yani :shock:

200'le giderken benzin ibresinin aşağı doğru inişe geçtiğini görebiliyorsunuz.
ama sakin kullanımla 3 ceyrekle ankara - bolu gidip gelebiliyor.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajFaTiH, 28 Oca 2008, 13:23

En son rutin bakımına gittin mi??Uzun süredir değişmeyen bujiler;hava filtresi v.s. yakıt tüketimini tetikleyebilir..Ne desem bilemiyorum vallahi!? Dediğin gibi;bu kadar çok farketmemesi lazım!Umut un otomatik viteslisi dahi bu rakamı çok zor gördüğünü söylüyor!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajDoorman, 28 Oca 2008, 15:55

FaTiH yazdı:En son rutin bakımına gittin mi??Uzun süredir değişmeyen bujiler;hava filtresi v.s. yakıt tüketimini tetikleyebilir..Ne desem bilemiyorum vallahi!? Dediğin gibi;bu kadar çok farketmemesi lazım!Umut un otomatik viteslisi dahi bu rakamı çok zor gördüğünü söylüyor!

Bu araba bazen beni cidden şaşırtıyor :D
bakımlarını zamanında yaptırdım. hatta aralık sonunda 75.000 bakımını yaptırdım.
neyse kafası bozulmuştur birşeye muhtemelen :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajcamoka, 30 Oca 2008, 10:13

7.3 lt, 100 km'de 3.1 YTL'den km başına 226 bin eski TL yapar, e bu rakam da şehir içinde normaldir diyorum. yoksa bizim sirionların daha mı az yakması gerekiyor?
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

MesajDoorman, 30 Oca 2008, 10:51

camoka yazdı:7.3 lt, 100 km'de 3.1 YTL'den km başına 226 bin eski TL yapar, e bu rakam da şehir içinde normaldir diyorum. yoksa bizim sirionların daha mı az yakması gerekiyor?

daha az yakması bekleniyor diye düşünüyorum. Umut' otomatikle bu kadar çok yakmadığını söylüyor. bende hic bukadarı ile karşılaşmamıştım. şimdi tekrar ölçüyorum. bu sefer sakin kullanıcam. bakalım gene yüksek cıkarsa götürüp bir kontrol ettiricem.

75.000 bujiler saglam demiş ve değiştirmemişlerdi. muhtemelen 60.000'de de değişmemiş. olmadı onları değiştiririm.
Sirion'ları bujileri hakkında bilgisi olan arkadaşlar; orjinal bujileri sanırım 3 tırnaklı 4 tırnaklı performans bujisi denilenden takan yada taktırmışı duyan varmı?
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajFaTiH, 30 Oca 2008, 11:20

Doorman;daihatsu Türkiye nin sitesinde satış sonrası bölümünde bakım periyotları link.ine tıkladığın zaman araca her bir bakım periyodunda nelerin zorunlu olarak yapılması gerekip nelerin kontrol edilip duruma göre değiştirileceğine dair bir liste verilmiş..!Orada bizim sirionlar ile ilgili kısımda 30-60 ve 90000 km bakımlarında bujiler değiştirilecek biçiminde not düşülmüş!Benim 30000 km bakımında ben nelerin değiştirilip nelerin kontrol edileceğine bakıp;araç servisteyken aracın başında durup tek tek kontrol etmiştim müdahaleleri ve sormuştum..Sağolsunlar sıkılmadan beni aydınlatmışlardı..Uzun lafın kısası eğer 60000 km de bujilerin değiştirilmediğinden eminsen lütfen bunun bir peşine düş!Çok yakmana etkin sebeplerden biri bu olabilir!Hele de senden bujileri değiştirmemelerine rağmen sözkonusu (resmi sitede belirtilen) servis fiyatı kuruşu kuruşuna alınmışsa hesap sorman için daha önemli bir sebebin var demektir!!Ama önce dediğim gibi 60000de bujilerinin değiştirilip değiştirilmediğinden emin ol dostum!?Bundan emin olmadan başka birşey söylemeyelim?
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 30 Oca 2008, 11:25

Arkadaşlar,

Ben her gün Kumburgaz-Yeşilköy arası 35 km gidiş-35 km dönüş, toplam 70 km kullanıyorum. Bunun yaklaşık 40 km'si şehirlerarası gibi düşünülebilir. Kalan 30 km ise yoğun şehir içi trafiği (Beylikdüzü'nden başlar, hava alanına varıncaya kadar). Bu aralıkta sürekli yaptığım ölçümlere göre (trafik ve yol durumları hep değişken) şimdiye kadar en düşük 5.8 litre, en yüksek 7.2 litre gördüm (2 senelik periyod içinde). Genel olarak hep 6.3-6.5 litre ölçüyorum. Her hafta bir depo benzin tükettiğim ve arabanın her bakımını geciktirmeden hep yetkili serviste yaptırdığım için, sanırım bunlar tiptronik Sirion'un benzin tüketimi ile ilgili olabilecek en tutarlı ve objektif verilerdir.

Ayrıca tatile giderken toplam 2000 km yol gittik. Kimi yerde 80, kimi yerde 120 ile. Ama genel olarak 90 civarı... 5.3 litre tüketti.

Bence ekonomik. Siz ne dersiniz?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajFaTiH, 30 Oca 2008, 11:34

mükemmel der;saygılarımızı iletiriz!! :D
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist