Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

MesajDoorman, 30 Oca 2008, 12:15

FaTiH yazdı:Doorman;daihatsu Türkiye nin sitesinde satış sonrası bölümünde bakım periyotları link.ine tıkladığın zaman araca her bir bakım periyodunda nelerin zorunlu olarak yapılması gerekip nelerin kontrol edilip duruma göre değiştirileceğine dair bir liste verilmiş..!Orada bizim sirionlar ile ilgili kısımda 30-60 ve 90000 km bakımlarında bujiler değiştirilecek biçiminde not düşülmüş!Benim 30000 km bakımında ben nelerin değiştirilip nelerin kontrol edileceğine bakıp;araç servisteyken aracın başında durup tek tek kontrol etmiştim müdahaleleri ve sormuştum..Sağolsunlar sıkılmadan beni aydınlatmışlardı..Uzun lafın kısası eğer 60000 km de bujilerin değiştirilmediğinden eminsen lütfen bunun bir peşine düş!Çok yakmana etkin sebeplerden biri bu olabilir!Hele de senden bujileri değiştirmemelerine rağmen sözkonusu (resmi sitede belirtilen) servis fiyatı kuruşu kuruşuna alınmışsa hesap sorman için daha önemli bir sebebin var demektir!!Ama önce dediğim gibi 60000de bujilerinin değiştirilip değiştirilmediğinden emin ol dostum!?Bundan emin olmadan başka birşey söylemeyelim?

işte sıkıntı orda ben hatırlamıyorumki bujilerin değişip değişmediğini :mrgreen:
değişti diye düşünüyorum ama emin değilim ki. offf!! :(
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajDoorman, 30 Oca 2008, 12:17

umutgultekin yazdı:Arkadaşlar,

Ben her gün Kumburgaz-Yeşilköy arası 35 km gidiş-35 km dönüş, toplam 70 km kullanıyorum. Bunun yaklaşık 40 km'si şehirlerarası gibi düşünülebilir. Kalan 30 km ise yoğun şehir içi trafiği (Beylikdüzü'nden başlar, hava alanına varıncaya kadar). Bu aralıkta sürekli yaptığım ölçümlere göre (trafik ve yol durumları hep değişken) şimdiye kadar en düşük 5.8 litre, en yüksek 7.2 litre gördüm (2 senelik periyod içinde). Genel olarak hep 6.3-6.5 litre ölçüyorum. Her hafta bir depo benzin tükettiğim ve arabanın her bakımını geciktirmeden hep yetkili serviste yaptırdığım için, sanırım bunlar tiptronik Sirion'un benzin tüketimi ile ilgili olabilecek en tutarlı ve objektif verilerdir.

Ayrıca tatile giderken toplam 2000 km yol gittik. Kimi yerde 80, kimi yerde 120 ile. Ama genel olarak 90 civarı... 5.3 litre tüketti.

Bence ekonomik. Siz ne dersiniz?

Umut, yaz kış arası fark gözüne çarptımı hiç.
yada tüketimin çok çıktığı haftalarda soğuk motorla kısa mesafe kullanımında herhangi bir artış varmıydı.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 30 Oca 2008, 12:24

Yaz kış farkı pek olmuyor. Çünkü kışın yerlerin ıslaklığı nedeniyle olan ufak artış, yazın da klimanın açılması ile karşılanıyor :D
Soğuk motorla kısa mesafe yolculuk hiç yapmıyorum, o yüzden birşey diyemeyeceğim.

Umarım tüketim değerini aşağı çekmeyi başarırsın çünkü 6 litre dolayına indirdiğim zaman ben çok mutlu oluyorum (sabahları erken kalkarak trafikten sakınarak vs) :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajDoorman, 30 Oca 2008, 14:03

umutgultekin yazdı:Yaz kış farkı pek olmuyor. Çünkü kışın yerlerin ıslaklığı nedeniyle olan ufak artış, yazın da klimanın açılması ile karşılanıyor :D
Soğuk motorla kısa mesafe yolculuk hiç yapmıyorum, o yüzden birşey diyemeyeceğim.

Umarım tüketim değerini aşağı çekmeyi başarırsın çünkü 6 litre dolayına indirdiğim zaman ben çok mutlu oluyorum (sabahları erken kalkarak trafikten sakınarak vs) :)

bende acaip mutlu oluyorum.
yazın uzun yolda 5.5Lt ortalama çıkmıştı yarım saat arabayı seyretmiştim sırıtarak :D :D :D
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSirion gti, 30 Oca 2008, 14:25

Nemutlu bizeki seri ama az yakan ucuz ama kaliteli bir araç sahibiyiz!!
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajAkihito, 12 Şub 2008, 12:02

selam arkadaşlar daha önce bahsetmiştim
bu ayın sonuna doğru
yeni araba işini halletmeyi planlıyorum ve daha önce dediğim gibi sirion almak istediğim modellerin en başında geliyor....
araçlarla ilgili yeterli bilgim olmadığından ve bu araçlarda piyasada pek fazla olmadığından bakıcağım araçları yetkilibir servise gösterme taraftarıyım istanbul içinde anadolu ve asya yakasındaki hangi servisleri tavsiye edersiniz
Akihito

MesajDoorman, 12 Şub 2008, 12:40

Akihito yazdı:selam arkadaşlar daha önce bahsetmiştim
bu ayın sonuna doğru
yeni araba işini halletmeyi planlıyorum ve daha önce dediğim gibi sirion almak istediğim modellerin en başında geliyor....
araçlarla ilgili yeterli bilgim olmadığından ve bu araçlarda piyasada pek fazla olmadığından bakıcağım araçları yetkilibir servise gösterme taraftarıyım istanbul içinde anadolu ve asya yakasındaki hangi servisleri tavsiye edersiniz

İstanbulda merkez servis var bildiğim kadarıyla. daihatsu'nun internet sayfasından adresini bulabilirsin.
yetkili servisler 40-50 YTL gibi bir ücrete araca detaylı bir inceleme yapıp bir rapor veriyorlar. ( ayrıca ustayı kenara çekip kişisel fikrinide alabiliyorsunuz )
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 12 Şub 2008, 13:54

Doorman yazdı:
Akihito yazdı:selam arkadaşlar daha önce bahsetmiştim
bu ayın sonuna doğru

İstanbulda merkez servis var bildiğim kadarıyla. daihatsu'nun internet sayfasından adresini bulabilirsin.
yetkili servisler 40-50 YTL gibi bir ücrete araca detaylı bir inceleme yapıp bir rapor veriyorlar. ( ayrıca ustayı kenara çekip kişisel fikrinide alabiliyorsunuz )

Merkez servis yetkilisi Şükrü Kesim. Çok yardımsever ve bilgili bir insandır. Konuştuğum herkesten aynı şeyi işitmişimdir. Yalnız tavsiyem aracı götürmeden önce ekzpertiz hizmeti gibi birşey olup olmadığını ve varsa fiyatını telefonla sormanız yerinde olur. Çünkü bundan 2 sene önce bu hizmet için bir servis benden 350 lira istemişti. Biz arabayı alırken arabının tüm bakımlarının merkez serviste yapıldığını farketmiş ve arabayı direk oradan soruşturmuştuk. Eğer hep aynı servise gidildiyse, arabanın silecek suyuna katılan sabun bile kayıtlı oluyor :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajAkihito, 12 Şub 2008, 14:14

daihatsunun sitesinden baktım servislere ama hangisi daha bilgili hangisi daha ilgili gibi şeyleri öğrenmek istedim sadece merkez hatırladığım kadarıyla küçükyalı dolaylarındaydı peki rumeli yakasında hangi servisi önerirsiniz... yada maslaktaki servis bize yakın giden bilen varmı ?

Birde aslında serviste olanlardan çok servisdışında olanları bilmek önemli oyüzden iyibir expertiz raporu tüm dertlerime derman olacaktır diye düşünüyorum ...
Akihito

MesajUmut-Gultekin, 12 Şub 2008, 14:19

Akihito yazdı:maslaktaki servis bize yakın giden bilen varmı ?

Maslak'ta iki tane servis var. Ben bir tanesini tanıyorum: Per Oto. Servis yetkilisi Naki Karakuş. Arabayı son 2 bakıma oraya götürdük. Mekan ufak olsa da, ilgi ve bilgi seviyesi çok iyi.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 12 Şub 2008, 15:15

umutgultekin yazdı:
Akihito yazdı:maslaktaki servis bize yakın giden bilen varmı ?

Maslak'ta iki tane servis var. Ben bir tanesini tanıyorum: Per Oto. Servis yetkilisi Naki Karakuş. Arabayı son 2 bakıma oraya götürdük. Mekan ufak olsa da, ilgi ve bilgi seviyesi çok iyi.

peroto'yu bende tavsiye ederim
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajFaTiH, 13 Şub 2008, 21:19

Per oto nun ismini ben Ank.da olmama rağmen ben dâhi duydum!Kendileri Daihatsu konusunda ciddi anlamda iiler die kulağıma geldi!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajGökhun TÜRKER, 26 Haz 2008, 16:35

Merhaba arkadaşlar;
Ben Gökhun TÜRKER Ankara'da ikamet etmekteyim. Eşime işne gitsin gelsin diye 2003 model 90.000'de beyaz Otomatik vites bir sirion aldım. Aracı 2. el aldığımız için kullanım kitapçığı vs. yok. Aracı bakıma sokmak istiyorum. Benzin filitresi, Hava filitresi, polen filitresi (varsa), Yağ ve yağ filitresi değişimi ve fren balatası vb. genel kontroller. Aklıma takılan bir soru var. Yağ viskozitesi ne olacak. Forumu genel itibariyle okudum. Çeşitli viskosite değerlerinden bahsedilmiş. Servis 10-40 diyor ama kitapçıkta 5-30 yazıyor deniyor. Bu konuda bilgi danışmak istiyorum doğrusu nedir şimdi? Bu arada aracı alır almaz otomatik şanzıman yağını değiştirmiştim. Herkese yardımları ve bilgi paylaşımları için şimdiden teşekkürler.
Citroen C4 110 HDİ 2006
Daihatsu sirion Otv. 2003
Gökhun TÜRKER

MesajDoorman, 26 Haz 2008, 20:33

Gökhun TÜRKER yazdı:Merhaba arkadaşlar;
Ben Gökhun TÜRKER Ankara'da ikamet etmekteyim. Eşime işne gitsin gelsin diye 2003 model 90.000'de beyaz Otomatik vites bir sirion aldım. Aracı 2. el aldığımız için kullanım kitapçığı vs. yok. Aracı bakıma sokmak istiyorum. Benzin filitresi, Hava filitresi, polen filitresi (varsa), Yağ ve yağ filitresi değişimi ve fren balatası vb. genel kontroller. Aklıma takılan bir soru var. Yağ viskozitesi ne olacak. Forumu genel itibariyle okudum. Çeşitli viskosite değerlerinden bahsedilmiş. Servis 10-40 diyor ama kitapçıkta 5-30 yazıyor deniyor. Bu konuda bilgi danışmak istiyorum doğrusu nedir şimdi? Bu arada aracı alır almaz otomatik şanzıman yağını değiştirmiştim. Herkese yardımları ve bilgi paylaşımları için şimdiden teşekkürler.

Ben shell'in 10-40 yagını kullanıyorum. 5-30 yanlış hatırlamıyorsam genel hava sıcaklığın çok düşük olduğu bölgelerde ve 7500 km'de bir değişimlerde kullanılıyor.
Buarada geçen gün bir bayanın kullandığı beyaz bir sirion görmüştüm :D
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajGökhun TÜRKER, 26 Haz 2008, 21:46

Ankara' nın neresinde rastladın? Saat kaç gibi? Bu arada 10-40 yağ kullanacağız anlaşılan ben genelde araçlarımda castrol marka yağ tercil ediyorum. 10-40 yağı kaç binde değiştiriyorsun? çok soru oldu sanırım :D
Citroen C4 110 HDİ 2006
Daihatsu sirion Otv. 2003
Gökhun TÜRKER

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir