Herkese merhaba, öncelikle tüm Daihatsu ailesinin Kurban bayramını kutluyorum.
Arkadaşlar bende de 2004 model Sirion var.Aracımı aldığım günlerde tanıştığım arkadaşlarla başlayan bilgi paylaşımımızın halen devam ediyor olması gerçekten çok güzel. Aracımı aldığım günden bugüne , yağ değişimi ve lastik değişimi haricinde ekstra hiç bir masrafım olmadı. Çok ekonomik ve güzel bir araba. Yalnız son 2 aydır falan , gösterge panelindeki "motor" işareti zaman zaman yanıyor. Uzun bir yolculuk öncesi Daihatsu'nun Küçükyalıdaki servisine gittim ve aracımı gösterdim. Aracı bilgisayarlı arıza tespit cihazına bağladılar ve arabada 2 kez hava yastığı ve bir kez de immobiliser arızası olduğu ve bu arızaların giderildiğine dair kayıtların araç hafızasında görüldüğünü söylediler. Küçükyalı servis sorumlusu ŞÜkrü bey, motor ikaz lambasının araç çalışır durumda iken yanmasının sebebinin düşük kalitede benzin kullanmak olabileceğini belirtti. 95 oktan kurşunsuz benzin kullandığımı söylediğimde, aracın kullanım kitapçığında 95 oktan ve üzeri tavsiye edildiğini ve benimde 97 oktan kullanırsam bu sorunla karşılaşmayacağımı belirtti. Gerçi aracımda bu ışık yandığında hiç bir arıza hiisetmedim ama benim kafama takılmıştı. Bir kaç kez 97 oktan benzin aldım, ama yine 95 oktan kullanmaya devam ettim. hani o günden bugüne 97 oktan kullanmaya devam etmedim. Daha düne kadar bu ışık yine yanıyordu. bazen fasılalı yanıp sönüyor, bir türlü anlamadım. İlk bakımda bu konuyu ayrıntılı incelettirmeyi düşünüyorum. Sizin de görüşlerinizi almak istedim. Şimdiden herkese teşekkürler.