Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Sirion Teknik Servis ve Bilgi Danışma

Mesajcccengiz, 19 Ara 2007, 15:22

Herkese merhaba, öncelikle tüm Daihatsu ailesinin Kurban bayramını kutluyorum.
Arkadaşlar bende de 2004 model Sirion var.Aracımı aldığım günlerde tanıştığım arkadaşlarla başlayan bilgi paylaşımımızın halen devam ediyor olması gerçekten çok güzel. Aracımı aldığım günden bugüne , yağ değişimi ve lastik değişimi haricinde ekstra hiç bir masrafım olmadı. Çok ekonomik ve güzel bir araba. Yalnız son 2 aydır falan , gösterge panelindeki "motor" işareti zaman zaman yanıyor. Uzun bir yolculuk öncesi Daihatsu'nun Küçükyalıdaki servisine gittim ve aracımı gösterdim. Aracı bilgisayarlı arıza tespit cihazına bağladılar ve arabada 2 kez hava yastığı ve bir kez de immobiliser arızası olduğu ve bu arızaların giderildiğine dair kayıtların araç hafızasında görüldüğünü söylediler. Küçükyalı servis sorumlusu ŞÜkrü bey, motor ikaz lambasının araç çalışır durumda iken yanmasının sebebinin düşük kalitede benzin kullanmak olabileceğini belirtti. 95 oktan kurşunsuz benzin kullandığımı söylediğimde, aracın kullanım kitapçığında 95 oktan ve üzeri tavsiye edildiğini ve benimde 97 oktan kullanırsam bu sorunla karşılaşmayacağımı belirtti. Gerçi aracımda bu ışık yandığında hiç bir arıza hiisetmedim ama benim kafama takılmıştı. Bir kaç kez 97 oktan benzin aldım, ama yine 95 oktan kullanmaya devam ettim. hani o günden bugüne 97 oktan kullanmaya devam etmedim. Daha düne kadar bu ışık yine yanıyordu. bazen fasılalı yanıp sönüyor, bir türlü anlamadım. İlk bakımda bu konuyu ayrıntılı incelettirmeyi düşünüyorum. Sizin de görüşlerinizi almak istedim. Şimdiden herkese teşekkürler.
cccengiz

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajFaTiH, 20 Ara 2007, 23:17

Merhaba Cengiz..İyi dileklerin için teşekkürler;ben de herkesin bayramını tebrik ederim..
İşin doğrusu motor uyarı lambası yanan nadir bir kullanıcısın sen..Tam olarak belirlenememiş bir nedenle patlak vermesi de üzücü bir olay!Yalnız95 oktan benzin kullanımı v.s. öngörüsünü ben pek inandırıcı bulmadım!Çünkü bu konuda başka forumlarda başka ark.larla yaptığımız istatistiki görüşmelerde bir çok kullanıcının 95 oktan kullandığını..97 oktan kullanan birkaç kişininse pek bir artı hissetmemesi üzerine bir süre sonra 95 oktana döndüklerini gözlemledik!Kimse benzer bir sıkıntıdan bahsetmedi!
Bence iyinin iyisi vardır!Küçükyalı da Özay otomotiv e mi gittin yoksa Daihatsu merkez servis e mi?Bence merkez servis i denemelisin!Sonuçta gerçek uzman onlar!Ve bir şekilde her ne olursa olsun bu lambanın yanmaz hale gelmesini;ağrızanın kesin tespitini ısrarla istemelisin!Sonuçta bunu çözmekle yükümlüler!Lütfen aşamalardan bizleri de haberdar et! Görüşmek üzere!!!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajilker, 24 Ara 2007, 13:36

Motor arıza lambası bir çok sebepten yanabilir ama fasılalı olarak yanıp sönüyordu dediğin için ve sana yakıtla ilgili tavsiyelerde bulunduklarından ötürü, bujilerini bir kontrol ettirmeni, gerekiyorsa değiştirmeni ama araç kullanım klavuzunda önerilen bujilerin haricinde bir buji taktırmamanı öneririm... Yüksek ihtimalle yanıp sönen arıza ışığı ateşleme bozukluğundan ötürü Missfire hatası ve bağlı olarak Lambda sensörü adı verilen O2 sensörü hatasından dolayı oluşmuştur... Şartlar normale döndüğünde kendiliğinden ortadan kalkabilir de , diagnostic cihazla resetlenmesi gerekebilirde...Kalitesiz benzin veya benzinde su olması gibi olasılıklarda buna sebep verebilir... Ama benzin oktan sayısı bununla pek alakalı değil...95 de olur, 97 de olur, 100 de yeter ki susuz ve sek olsun :)

Saygılar,
ilker
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajcccengiz, 25 Ara 2007, 19:19

fasılalı yanıp sönmesinden kastım, özellikle aracın benzin deposu dibe vurduğunda ışık bir kaç kere yanıp sönüyordu. Bu bir kaç yanıp sönmeden sonra tamamen sönüp , bir süre sonra , ya tamamen yanmaya devam ediyor ya da bir daha yanmıyordu ama genelde bezin dibe vurunca, bir kaç kez yanıp söndüğünde, sonrasında tamamen yanmaya devam ediordu. artık ben onu benzin gösterge ışığı olarak kabul etmeye başlamıştım :) ne zaman depoya benzin doldursam ışık sönüyordu. acaba diyorum, deponun dibinde benzin pisliği falan filanmı var. ve ne hikmettir, bu konuyu buraya yazdığım gün ışık söndü bir dahada yanmıyor. depomu fullemiştim. şimdi az bi benzinim kaldı, bakalım ışık benzin iyice azaldığında yine yanacak mı.. yorumlarınız için teşekkürler..Daihatsu kullananlar olarak , sayımız az olsada hepimizin bir arada olması çok güzel..
teşekkürler umut..
cccengiz

Mesajilker, 26 Ara 2007, 17:27

Eveeett...Mesele anlaşıldı :) Şimdi eğer kaybetmediyseniz, Daihatsu Sirion Kullanım Klavuzunu alıp bölüm 5-10 a bakınız. Bulamadıysanız da sorun değil ben yazıyorum. Der ki ;

UYARI : Aracınızı, yakıt göstergesi ibresi alt çizginin altına gemiş haldeyken kullanmayınız. Bu, motorun teklemesine ve katalitik konverterin hasar görmesine yol açabilir. Ayrıca, sürüş sırasında motor stop ederse ya da teklerse bir kaza meydana gelebilir.
DİKKAT

Çeyrek depo benzininiz kaldığında benzin almayı bir alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ederiz.

Tüm bu yazılanların özeti şudur aslında : Tavsiyelerimizi dinlemezseniz yedek parçası, yerli arabaların 3 katı olan bu arabanın motorunu kucağınızda eve kadar taşıyıp, salonunuza koyarsınız ve üzerine kestireceğiniz bir cam ile sehpa niyetine kullanırsınız.

Check Engine ışığı yanar tabi abicim. Hem deponun dibindeki pisliklerin yakıt filtresini tıkaması, hem de yakıt pompasının benzini bir çekip bir çekememesi yüzünden ECU ya benzin yok sinyalinin gitmesi buna neden oluyordur.

Bu tip arabalarda benzin bitmesi sonucu karşılaşılabilecek en büyük problem katalitik konvertörün hasar görmesidir ki Lada Vega' nın konvertörü 600 - 700 ytl arası, Sirion konvertörünü tahmin edin işte.

Bence benzin uyarı ışığı olmamasının tek sebebi tüketiciyi çeyrek deponun altında benzin kullandırmaktan sakındırmak. Yoksa benzin şamandırasına irtibatlanacak bir switch ile panele eklenecek bir adet ampülün araç fiyatına ekleyeceği 30 ytl değil. EBD yi standart sunduğu bir otomobilde böyle küçücük bir şeyden kaçmaz Daihatsu.

Arabalarımızı seviyoruz madem o zaman üretici tavsiyelerine uyalım arkadaşlar.

Saygılar,

ilker
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajcccengiz, 26 Ara 2007, 19:03

İlker, valla Umut'un başka bir yazında sana söylediği gibi, Bu doyurucu bilgiler için çok teşekkürler. Ben aracımı 2. el aldığım için kullanma klavuzu falan , hiç bir şey yok elimde. Ama bir klavuz örneği bulabilsem çok iyi olur. Ve özellikle bu konuda kitapçıkta yazan uyarıyı verdiğin için çok teşekkürler, zira ben sürekli ibre sonlarda iken aracı kullanmaya devam ediyordum. Dün akşam yine ibre sona yaklaşmıştı ve bu şekilde devam edecektim ki, yanımda arkadaşım benzin almamı söyledi. Gerek yok, daha bitmez o benzin dediysem de, bugün olmasa yarın alacaksın deyince depoyu çeyrek doldurdum. Bundan sonra , senin de dediğin gibi, motoru elimize alıp sehpa niyetine kulanmamak için benzini dibine kadar vurdurmayacağız. Şayet bu şartlar altında da aynı sorunla karşılaşırsam burada paylaşırım . zaten yukrıdada da dediğim gibi, depoya benzin koyunca ışık Şak diye sönüyordu. İlker sen sirion konusunda her şeyi biliyorsun anladığım kadarıyla. Özellikle dikkat etmemiz gerektiğine inandığın noktalarda bizi bilgilendirirsen çok sevinirim.
Saygılar..
cccengiz

benzin deposu

Mesajcamoka, 26 Ara 2007, 19:53

benzin göstergesi zıpır sirion'u çalıştırdığımız an hiç kıpırdamıyorsa biliyoruz ki arabada 6 litre benzin var. ona göre benzinciye gitmek lazım.
enjektörler temizlensin (benzinci mi kandırdı bilemem tabi) diye 97 .oktan aldım, ilk bir kaç ışıkta patinaj etti alışamadık duruma sonra toparladık. artık depo başına 2 Ytl fazladan verip keyfini çıkarmak gerek arada sırada.
başlamışken size de sorayim sizin cam kumanda düğmeleriniz ne alemde? sürücü tarafındaki kumandanin düğmeleri çıtır çıtır gidiyo maalesef bende, servis 160 Ytl'ye yenileriz dedi, ekonomik durum stabil olana kadar bekleyeyim diyince düğmelerin plastiğinin bozulma sebeplerini anlatti usta size de aktarayim da dikkat edin. silikon içeren temizleyiciler içeri sızıp havanın ısınması ile plastiğin yapısını bozuyormuş, açıkcası plastiği gevretip kırılmalara sebep oluyormuş, o yüzden iç dış yıkama yaptırırken elemanları uyarmak lazımmıs. saygılar!
Kullanıcı avatarı
camoka

MesajFaTiH, 26 Ara 2007, 20:40

Camoka benzin cidden bu kadar açık bir fark yarattı mı?Emin misin??Benzincinin gazına gelip de piskolojikman etkilenmiş olabilir misin?Şüpheci yaklaşımım için kusura bakma;bu konuyu daha önce de konuşmuştuk da pek bi fark hissetmediklerini söylemişlerdi uzun vadeli kullanan ark.lar..!
Bunun dışında;umut un da cam açma düğmesinde sıkıntı vardı..Sanırım ona söylenen rakam senle aynı değildi ama yine de pahalıydı hatırladığım kadarıyla!İstersen özelden bir mesaj at kendisine!Bu arada benim de şöför camımın düğmesi yerinde çok oynamaya başladı..Ara ara görev de yapmaz oldu..Cuma akşamı daihatsu-tecimeroğlunda olacağım, o zmn bende fiyat sorayım bakalım ne çıkacak..Ben de yaptıracağım birşeyler artık mecburen!Kışın hadi neyse de yazın açılmayan şöför camı ölüm demektir!Yalnız ben, aracının iç yıkamasını kendisi yapan biri olarak bahsettiğin konuda son derece dikkatli davrandığımı söylemek isterim!!Benim teşhisimse orada ki bir grup düğmeye son derece hassas davranmak ve zorlamadan kullanmak!Çünkü malzeme kalitesi olarak yeterince dayanıklı değiller!Burada bahsettiğimiz araçlar nihayetinde maksimum 4-5yıllık araçlar!Yavaş yavaş ufak tefek dikkat etmemiz gereken nüansları ortaya çıkıyor!
Dediğim gibi;nazik olalım düğmelerimize!! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 26 Ara 2007, 22:29

cccengiz yazdı:İlker, valla Umut'un başka bir yazında sana söylediği gibi, Bu doyurucu bilgiler için çok teşekkürler. Ben aracımı 2. el aldığım için kullanma klavuzu falan , hiç bir şey yok elimde. Ama bir klavuz örneği bulabilsem çok iyi olur. Ve özellikle bu konuda kitapçıkta yazan uyarıyı verdiğin için çok teşekkürler, zira ben sürekli ibre sonlarda iken aracı kullanmaya devam ediyordum. Dün akşam yine ibre sona yaklaşmıştı ve bu şekilde devam edecektim ki, yanımda arkadaşım benzin almamı söyledi. Gerek yok, daha bitmez o benzin dediysem de, bugün olmasa yarın alacaksın deyince depoyu çeyrek doldurdum. Bundan sonra , senin de dediğin gibi, motoru elimize alıp sehpa niyetine kulanmamak için benzini dibine kadar vurdurmayacağız. Şayet bu şartlar altında da aynı sorunla karşılaşırsam burada paylaşırım . zaten yukrıdada da dediğim gibi, depoya benzin koyunca ışık Şak diye sönüyordu. İlker sen sirion konusunda her şeyi biliyorsun anladığım kadarıyla. Özellikle dikkat etmemiz gerektiğine inandığın noktalarda bizi bilgilendirirsen çok sevinirim.
Saygılar..

Selam Cengiz,

Seninle aynı durumda olan arkadaşlar mutlaka vardır. Onlara çözüm olabilmek amacıyla bizim arabanın kitabını scan edip siteye yüklemeye çalışayım bakalım. Gerçi yüzlerce sayfa... O yüzden şu zamanda yapabilirim diye bir söz veremiyorum ama aklımda. Mutlaka yapacağım.

Sevgiler,
Umut
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: benzin deposu

MesajUmut-Gultekin, 26 Ara 2007, 22:33

camoka yazdı:benzin göstergesi zıpır sirion'u çalıştırdığımız an hiç kıpırdamıyorsa biliyoruz ki arabada 6 litre benzin var. ona göre benzinciye gitmek lazım.
enjektörler temizlensin (benzinci mi kandırdı bilemem tabi) diye 97 .oktan aldım, ilk bir kaç ışıkta patinaj etti alışamadık duruma sonra toparladık. artık depo başına 2 Ytl fazladan verip keyfini çıkarmak gerek arada sırada.
başlamışken size de sorayim sizin cam kumanda düğmeleriniz ne alemde? sürücü tarafındaki kumandanin düğmeleri çıtır çıtır gidiyo maalesef bende, servis 160 Ytl'ye yenileriz dedi, ekonomik durum stabil olana kadar bekleyeyim diyince düğmelerin plastiğinin bozulma sebeplerini anlatti usta size de aktarayim da dikkat edin. silikon içeren temizleyiciler içeri sızıp havanın ısınması ile plastiğin yapısını bozuyormuş, açıkcası plastiği gevretip kırılmalara sebep oluyormuş, o yüzden iç dış yıkama yaptırırken elemanları uyarmak lazımmıs. saygılar!

Selam,

Malesef bende de durum aynı. Sağ ön camı kontrol eden düğme bozuk. Servis bana da aynı fiyatı verdi. Ben de kıyıp yaptırmadım. Uygun bir zamanımda kendim kurcalayacağım. En kötü ihtimalle düğmelerin olduğu parçayı bozarız. Ama zaten o 160 lirayı o parçayı değiştirmek için istiyorlar. Demek ki kaybedecek hiçbirşey yok :wink:

En kötü ihtimal eğer yapılabilirse, arka camlardan birisinin düğmesi sökülüp öndeki bozuk yere monte edilebilir...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

sağ ön cam ve 97 oktan

Mesajcamoka, 27 Ara 2007, 10:47

tabi ki olabilir, çünkü benzini aldiktan sonra 4 gün zıpırdan uzak kaldım bayram sebebiyle, o sırada 97 oktan mayalanmış olabilir.
işin şakası gerçekten 4 günden sonra arabaya bindim, ama bana daha bir istekli gidiyor gibi geldi, patinaj işi de gerçek bu arada. denemesi depo başına 2 YTL, hem duyduğuma göre benzin istasyonlarına (hepsine değil, sadece kansız olanlara) iki tür 95 oktan geliyormuş birisi gerçekten iyi, diğeri vasatın altında, doğru ya da yanlış açıkçası kimseyi yanıltmak istemem. zaten enjektörler temizlensin diye aldım bir daha da almam, 80 depodaki fark bir elektrikli cam kontrol kumandası demek benim için.
şoför tarafındaki kumandayı açmak istersen yardımcı olabilirim, çünkü önceden görmek lazım nasıl açıldığını. açıklamak için kelimeler kifayetsiz kalır gibi geliyor şimdi. ama istersen bir gün kasar kelimelere döker, videosunu bile yollarım. Saygılar.
Kullanıcı avatarı
camoka

Re: sağ ön cam ve 97 oktan

MesajUmut-Gultekin, 27 Ara 2007, 10:54

camoka yazdı:şoför tarafındaki kumandayı açmak istersen yardımcı olabilirim, çünkü önceden görmek lazım nasıl açıldığını. açıklamak için kelimeler kifayetsiz kalır gibi geliyor şimdi. ama istersen bir gün kasar kelimelere döker, videosunu bile yollarım. Saygılar.

harika olur :D teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 27 Ara 2007, 13:35

ben aracı aldığımda sürücü tarafı cam kontrol düğmelerini değiştirmiştim. sol ön camın düğmesi çalışmıyordu. ama arac garanti kapsamında olduğu için para vermemiştim. aracu halen garanti kapsamında olan arkadaşlara duyrulur.

benzin konusuna gelince tam 1 yıl boyunca ( geçtiğimizi kasım ayına kadar ) hep 87 shell kullandım şimdi ( son 2 aydır ) 95 shell kullanıyorum açıkcası bir fark göremedim. arac yazın neyse hala aynı şekilde gidiyor. 2 ytl çok bir fark değil ama;
bende söyle birşey duymuştum, 95 oktana göre ayarlı olan araçlarda sürekli 97 yada 100 oktan kullanmak zararlı olabiliyormuş. nasıl ve ne için zararlı bilmiyorum. tamamen 97 oktana kıl bir arkadaşta uydurmuş olabilir başına birşey gelmiş bir arkadaşta.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 27 Ara 2007, 14:05

Doorman yazdı:ben aracı aldığımda sürücü tarafı cam kontrol düğmelerini değiştirmiştim. sol ön camın düğmesi çalışmıyordu. ama arac garanti kapsamında olduğu için para vermemiştim. aracu halen garanti kapsamında olan arkadaşlara duyrulur.

Du bakalım şu garanti olayını bir zorlayalım. Bakalım değiştirecekler mi? 8)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajcccengiz, 27 Ara 2007, 14:15

Arkadaşlar sanırım araçlarımızda karşılaştığımız sorunlar hep ortak noktalarda. Benimde bir kere ön yolcu koltuğumun cam açma-kapama düğmesi çok kısa süreliğine çalışmamıştı. Bir temassızlık olduğunu düşünmüştüm ki bir kaç denemeden sonra tekrar çalışmıştı. Sonrasında bir daha da tekrarlamadı zaten. Ben bir de araçların motor sesinin yaz ve kış mevsimlerine göre farklılık gösterip göstermeyeceğini sormak istiyorum. Kışla birlikte sanki motor sesim daha farklı çıkıyor gibi geldi bana. Eşimin abisinde Opel Astra vardı 2007 model. Ona bu konuyu sorduğumda , daha çok az km yapmasına rağmen kendi aracında da olduğunu ve kışın havanın soğuk olmasından kaynaklandığını söyledi. Tabi hava filtresinin, yağ filtresinin de değişme zamanının gelmesinin de payı olabileceğini düşünüyorum. Ama rahatsız etmeyecek derecede , çok az bir farklılık. Fakat rölantide çalışır durumda iken, dışardan sanki araba çalışmıyormuşcasına hiç ses yok nerdeyse:):) Saat gibi tıkır tıkır maşallah :):)
cccengiz

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir