Sirion gti yazdı:focusla karşılaştırmak haksızlık olur sirion ekonomi sınıfı bir araç .
SuperSonic yazdı:Arkadaşlar malesef Sirion 1. Nesil ve YRV'nin klima sistemleri yetersiz. Hem polen filtreleri yok, hem de güçsüzler... O kadar güçsüzler ki SonCuoreci bizim arabaya binince Cuore'nin klimasının çok daha güçlü olduğunu söylediAynı şeyi ben de farklı araçlarda birçok kere farkettim. Birçok aracın kliması mekanı hızlıca soğuturken, bizimkisi ancak uzun yolda ve yüksek hızda çalıştırılırsa -eh işte-soğutabiliyor. Bunun dışında çok sıcak yaz günlerinde ev-iş arası yolculuklarda klimayı cama değil, direk surata vererek serinleyebiliyoruz, bu da yaz ortası hastalıklara sebep oluyor. Hasta olmamak için klimayı yüze verdiğimiz zaman hızını azaltmamız ve bazen de derecesi ile oynamamız tek çözüm.
Doorman yazdı:Peki bu klimanın bakımında dikkat edilmesi gerekenler neler?
Biliyorsunuz piyasada birçok özel yer klima gazı doldurulur klima bakımı yapılır gibi ilanlar veriyor. Ama güven meselesi malumunuz..
Klima gazı doldurtma ( tamamlatma eğer eksik olunca tamamlanıyorsa ) ve sistemin genel bakımı ne kadara mal oluyor?
Tatile gitmeden klimaya baktırıyım diye bir düşüncem varda.
SuperSonic yazdı:Faturalarda da görmedim hiç klima bakımı payı. Herhalde ücretsiz yapıyor yetkili servis bunu bakıma gelen arabalara.
SonCuoreci yazdı:SuperSonic yazdı:Faturalarda da görmedim hiç klima bakımı payı. Herhalde ücretsiz yapıyor yetkili servis bunu bakıma gelen arabalara.
Peki faturaların ayrıntısında klimanın bakımının yapıldığına dair bir ispat gördün mü?
SuperSonic yazdı:SonCuoreci yazdı:SuperSonic yazdı:Faturalarda da görmedim hiç klima bakımı payı. Herhalde ücretsiz yapıyor yetkili servis bunu bakıma gelen arabalara.
Peki faturaların ayrıntısında klimanın bakımının yapıldığına dair bir ispat gördün mü?
Hayır. Yani hatırlamıyorum. En çok beni cam suyuna katılan sabunun listelenmesi şaşırtıyordu. Kullanılan vidaya kadar herşeyi yazıyorlar. Yani belki de gözümden kaçtı ama hatırlamıyorum. Elinde bakım faturası olan arkadaşlar da baksınlar, belki de yazıyordur. Ama ben hatırlayamıyorum öyle birşey.
SonCuoreci yazdı:Bu nokta çok ilginç işte abicim... Ben de Merkez Servis'e 7500 bakımına gittiğimde cam suyu sabununun bile maliyetini yazmışlardı faturaya... (1,5 YTL miydi neydi...)
Sen "Klimanın bakımını da yapar mısınız?" dediğinde onlar kaputu açıp, klimanın yerinde durup durmadığına bakarak da bakım yapmış olabilirler yani![]()
Çünkü benim bildiğim kadarıyla klimanın gazı, cam suyuna sabun katkısına nisbetle daha maliyetli bir kalem...
SuperSonic yazdı:SonCuoreci yazdı:Bu nokta çok ilginç işte abicim... Ben de Merkez Servis'e 7500 bakımına gittiğimde cam suyu sabununun bile maliyetini yazmışlardı faturaya... (1,5 YTL miydi neydi...)
Sen "Klimanın bakımını da yapar mısınız?" dediğinde onlar kaputu açıp, klimanın yerinde durup durmadığına bakarak da bakım yapmış olabilirler yani![]()
Çünkü benim bildiğim kadarıyla klimanın gazı, cam suyuna sabun katkısına nisbetle daha maliyetli bir kalem...
Orası öyle ama itiraf ediyorum, benim hiç gazım eksilmedi. Hep gazım tamdı. Baktılar, abi senin gazın tam, kuru fasülye mi yedin dediler. Kendimden nefret ediyorum
SuperSonic yazdı:SonCuoreci yazdı:Bu nokta çok ilginç işte abicim... Ben de Merkez Servis'e 7500 bakımına gittiğimde cam suyu sabununun bile maliyetini yazmışlardı faturaya... (1,5 YTL miydi neydi...)
Orası öyle ama itiraf ediyorum, benim hiç gazım eksilmedi. Hep gazım tamdı. Baktılar, abi senin gazın tam, kuru fasülye mi yedin dediler. Kendimden nefret ediyorum
Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir