Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirion yağ+hava Filtresi

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Sirion yağ+hava Filtresi

Mesajsakiin, 10 Ara 2009, 19:28

Sirionumun garantisi bitti. Servise yolunmak istemediğim için yağı sanayide değiştireyim dedim tabi ki hava ve yağ fitreleri bulunamadı. Hava filtresine hava tutup taktılar. Yağ fitresi aynen devam. İstanbul'da servis dışında bulunabilecek adres verebilecek olan var mı? Ayrıca Silivri'de oturuyorum. Umut beyden özellikle cevap bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
sakiin

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: Sirion yağ+hava Filtresi

MesajUmut-Gultekin, 10 Ara 2009, 20:06

sakiin yazdı:Sirionumun garantisi bitti. Servise yolunmak istemediğim için yağı sanayide değiştireyim dedim tabi ki hava ve yağ fitreleri bulunamadı. Hava filtresine hava tutup taktılar. Yağ fitresi aynen devam. İstanbul'da servis dışında bulunabilecek adres verebilecek olan var mı? Ayrıca Silivri'de oturuyorum. Umut beyden özellikle cevap bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

:) Cevap vereyim ama çözüm öneremeyeceğim. Filtreleri servisten almak neredeyse tek ve en güvenilir çözüm. Yan sanayisi çok zor bulunuyor, bulunsa da sorun çıkıyor. Ayrıca filtreler pahalı da sayılmaz 20-30 Lira civarı olması lazım fiyatları. Servisten temin edip kendiniz takabilir ya da istediğiniz yerde taktırabilirsiniz serviste bakım yaptırmak istemiyorsanız. Benim tabii ki tavsiyem; bakımları yetkili serviste yaptırmaktan yana olacak :)

Madem yakınız, bir gün belki görüşüp tanışabiliriz :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajsakiin, 10 Ara 2009, 21:34

En kısa zamanda alacağım servisten ama yağ filtresini artık değiştiremem değil mi? Yeni yağ değiştirdim de. Ayrıca servis fiyatları normalin nerdeyse iki katı tutuyor. Bir gün oturup bilgi paylaşımı yapabiliriz. Görüşmek üzere.. Teşekkürler.
sakiin

MesajUmut-Gultekin, 11 Ara 2009, 00:02

sakiin yazdı:En kısa zamanda alacağım servisten ama yağ filtresini artık değiştiremem değil mi? Yeni yağ değiştirdim de. Ayrıca servis fiyatları normalin nerdeyse iki katı tutuyor. Bir gün oturup bilgi paylaşımı yapabiliriz. Görüşmek üzere.. Teşekkürler.

Biraz zor olabilir şu saatten sonra :) Görüşmek üzere.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajFaTiH, 11 Ara 2009, 14:04

Orjinal yağ filtresi sanırım 15 TL civarındaydı; hava filtresi ise 20 TL civarında..Bunlar her 10.000 km de bir değişmek için hiç de pahalı sayılmaz arkadaşlar..Rica ediyorum bunlardan da kaçmayalım..Muadili yan sanayiini bulsanız bile edeceğiniz kâr maksimum 10 TL yi bulur..Bunu riske etmek ne derece mantıklıdır takdiri size bırakıyorum..

Ama tabii ki yağı istediğiniz herhangi bir yerden uygun aralıkta olduktan sonra ( zannımca 2. nesil Sirion da 5W - 30 kullanıyordu) istediğiniz marka model tercih edebilir; dışarıda da değişimini yapabilirsiniz...! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

MesajYağmurAdam, 11 Ara 2009, 17:43

Her yağ değişiminde mutlaka yağ filtresini de değiştirin. Ayrıca karter tıpa contası diye birşey var onun da değişmesi gerekecektir.
Motor sağlığı açısından orjinal dışında malzeme kullanmamak gerekir.
Bende YRV Turbo var. Edge 5w-40 kullanıyorum.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajkaanbaydar, 17 Şub 2010, 13:25

Hava filtresinin ydek parçası çok zor bulunuyor. Alternatif bir çözüm olarak k&n marka hava filtresi kullanabilirsiniz. Temizliğini kendiniz yapabildiğiniz için çok ekonomik bir parça. Ayrıca 1.3 ve altı için modeli mevcut. Motoru rahatlattığından performansıda bir nebze arttıracaktır.
kaanbaydar

Mesajsalih karali, 17 Şub 2010, 14:25

K N nın ikinci nesil siriona göre filitresi varmı ki kutu içi varsa nerden bulabiliriz
Kullanıcı avatarı
salih karali

Mesajkaptan10194, 27 Mar 2010, 19:04

selam arkadaşlar benımde 2006 sirionum var aksarayagittim 10tl ye hava filitresi 5 tl yeyağ filitresı aldım yağ filitresını yanliş almişim onu değiştirmedım 50 tl yede castrol 4 litre yağ aldım benım lpg ci arkadaşim var orda değiştirdim diyeceğim şu sorun yok aksarayda hepsı var
bır de4 adetbujı aldım oda20 tl bu arada atiker marka tüp takdırdım hiç bir sorun yok kullanıyorum takdırmak isteyenler veya bilgi almak isteyenler avcilardan haramıdereye inerken abc petrolun içinde garanti otogaz var takdırabılır
kaptan10194

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir