Dostum ben de çok zorluk çekmeden Karal arkadaşımızın elde ettiği verileri elde ediyorum..Burda çokca da paylaştık..Otomatik vites kullanırken; ekonomiyi hedefliyorsak; doğru kullanımı, aracın dilinden anlamayı iyi bir öğrenmemiz lazım..Gaza basarken ayağınızın altında toplu iğne varmışcasına basacaksınız..Çok çok az demiyorum; tabii ki araç gidecek

ancak mümkün olduğunca az diyorum..Ekonomiğe yönelik doğru bir kullanımda gaza basarsanız; ortalama 45-50 km. hız civarındayken 4. vitese atmış olmalı araç!Ayrıca tam olarak 65 km. hıza gelindiğinde overdrive dişlisine geçmiş olmalı..(yani tam bu hıza gelirken aracın devir göstergesini gözlemleyin, yeni bir üst vitese geçiyormuş gibi olur, yani gösterge biraz düşer,yeniden yükselmeye başlar)..Bahsettiğim hızlarda bahsettiğim geçişleri yakalarsanız tam olarak ekonomik sürüş modunu yakalamışsınız demektir!Ayrıca ışıklara gelirken kırmızı yanıyorsa gaza basmayı birazcık evvelden yapın..Bu ve buna benzer ekonomiye yönelik önlemleri kendi kendinize geliştirebilirsiniz...
Ayrıca lastiğinizin 175/65 olması da fazla yakıt da (az da olsa) bir etken...Lütfen mümkün olduğunca orjinal ebatlar olan 165/65 ten VAZGEÇMEYİN! Lastikçiler farketmez abi, bu da uyar v.s. derler; siz onları dinlemeyin, onlar çoğunlukla ellerinde ne mal varsa onu satmaya çalışırlar! Israrla 165/65/14 ü arayın!