Sirion yakıt tüketimi hakkında

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion yakıt tüketimi hakkında

Mesajgönderen argyle tarih 01 Ara 2011, 17:09

Ooooooooğlum haber versene! 500'de sınırlamış namussuzlar demek ki. 09:08(tükendiği saat)-08:22(bana gelen e-posta saati)=46dk'da bitmiş ulen, yuh! Ne fırsatçı milletmiş! :)
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 15 Oca 2012, 20:58

Son tüketim değerlerim:

Şehiriçi: 17.81 L LPG ile 244 km, 9.03 L/100 km (Bunda bir tuhaflık oldu, göstergenin 4. ve 3. ışıkları çok çabuk söndü, ya pompada bir dümen oldu ya da sıkışık trafik ve yokuş yukarı çok gittim ondan oldu ama İstanbul için normal bir tüketim)

Şehirdışı: 18.19 L LPG ile 234.7 km, 7.75 L/100 km

Şehirdışı: 19.02 L LPG ile 265 km, 7.18 L/100 km

Şehirdışı olanlarda bastım ve 2.'sinde radar cezası yedim (iyi halt yedim :) ).
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen ibuhara tarih 17 Oca 2012, 00:01

Ben de en son 7.2 L/100 km LPG (sehir ici+disi)
buhara
Kullanıcı avatarı
ibuhara

Mesajgönderen Karal tarih 25 Şub 2012, 21:47

416 Km'de 30.36 L tüketim. Tamamı şehir içi. 7.3 L/100 Km.

Güncel fiyata göre (Total 2.19 TL/L) Km'de 16 Kuruş. Her depoda tüketimi biraz daha düşürüyorum, sanırım araçla birbirimize alışmakla ilgili (4 ay oldu alalı). Bir sonraki depoda 7 litrenin altına düşmeyi becerebilecek miyim bakalım...
Karal

Mesajgönderen goktay tarih 26 Şub 2012, 13:35

merhaba arkadaşlar
şu yakıt tüketimi hakkında delirmek üzereyim.yazılanlara bakıyorum birde benim ölçümlerime arada korkuç fark var.tabi birde servisin verdiği değerlere bakıyorum benim tüketim gayet normal görünüyo.şimdi servisin verdiği 90 km sabit hız benzin verisi 6 lt 100 km de gaz %20 fazla yaktığına göre uzun yol 7.2 lt yakması gerekir tabi bu fabrika verileri servisin söylediği 7-8 lt arası gayet iyi bir yakıt tüketimi.şehir içi 8 lt 100 km de benzinle gaz oluncada 9.6 lt oluyor 10 lt ye kdarda gayet iyi bir tüketim dediler.şimdi yazılanlara bakıyorum şehir içi tüketimler uzun yol tüketimlerinden düşük.ben depoyu fulledim 380 km yol yaptım 39.12 lt gaz aldı buda 10.25 lt 100 km de ediyor.servisin söylediği gayet iyi bir tüketim.uzun yola henüz çıkmadım o nedenle ne tükettiği hakkında bir fikrim yok.şimdi 7- 7.2 -7.5 gibi yakıt tüketen arkadaşlar bu değerleri nasıl yakalıyorsunuz lütfen detaylarıyla yazarmısınız ben nasıl bir hata yapıyorum anlamadım birtürlü.benim araba 1.3 sirion automatik comfort 95.000 km de bütün bakımları aykonda yapılmış hiçbir bakımı geçirilmemiştir.lastikler 175X65X14 şimdiden teşekürler.
goktay

Mesajgönderen FaTiH tarih 26 Şub 2012, 15:36

Dostum ben de çok zorluk çekmeden Karal arkadaşımızın elde ettiği verileri elde ediyorum..Burda çokca da paylaştık..Otomatik vites kullanırken; ekonomiyi hedefliyorsak; doğru kullanımı, aracın dilinden anlamayı iyi bir öğrenmemiz lazım..Gaza basarken ayağınızın altında toplu iğne varmışcasına basacaksınız..Çok çok az demiyorum; tabii ki araç gidecek :) ancak mümkün olduğunca az diyorum..Ekonomiğe yönelik doğru bir kullanımda gaza basarsanız; ortalama 45-50 km. hız civarındayken 4. vitese atmış olmalı araç!Ayrıca tam olarak 65 km. hıza gelindiğinde overdrive dişlisine geçmiş olmalı..(yani tam bu hıza gelirken aracın devir göstergesini gözlemleyin, yeni bir üst vitese geçiyormuş gibi olur, yani gösterge biraz düşer,yeniden yükselmeye başlar)..Bahsettiğim hızlarda bahsettiğim geçişleri yakalarsanız tam olarak ekonomik sürüş modunu yakalamışsınız demektir!Ayrıca ışıklara gelirken kırmızı yanıyorsa gaza basmayı birazcık evvelden yapın..Bu ve buna benzer ekonomiye yönelik önlemleri kendi kendinize geliştirebilirsiniz...
Ayrıca lastiğinizin 175/65 olması da fazla yakıt da (az da olsa) bir etken...Lütfen mümkün olduğunca orjinal ebatlar olan 165/65 ten VAZGEÇMEYİN! Lastikçiler farketmez abi, bu da uyar v.s. derler; siz onları dinlemeyin, onlar çoğunlukla ellerinde ne mal varsa onu satmaya çalışırlar! Israrla 165/65/14 ü arayın! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 26 Şub 2012, 19:38

Fatih'in taktiklerine manuel vites ile kıyaslama yaparak karşılık vereyim:
Düz viteste, İstanbul gibi trafik keşmekeşi ve sürekli tepe bayır olmaz olası bir şehirde yaşamak zorunda iseniz, kalkışlarda aracı stop ettirmeyeyim diye benim gibi gaza biraz fazla yüklenirseniz tüketim artıyor. Dur-kalk ve kalkışların gazlı yapılması tüketim artışında ciddi bir etken. Gaz pedalımız da sağolsun milimetrik hassasiyette, bir milim basın, hööyn diye gazlıyor, debriyajımız da aynı milimetrik hassasiyette, kavrama noktasını iyi yakalamaya alışmak gerekiyor, alışana kadar az stop ettirmemiştim :) . Bazen bende de enteresan tüketim çıkıyor, en son 9 L civarı ölçtüm şehiriçi, kullanım koşullarından kaynaklanıyor sanıyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 08 Nis 2012, 22:57

Son tüketim ölçümüm bugün Ankara'da eski İstanbul yolunun yaklaşık Batıkent kavşağının orası ile TEM üzerinde İzmit yakınındaki McDonald's arasında.

Kullanım koşullarım: Klima kapalı, cam kapalı. Hızım genelde hep 130 km/sa civarı. Dik inişlerde zaman zaman 140 km/sa gördüm. Yokuşlarda ise hızımı korumaya çalışmadım. Otomobili 4000 devrin üzerine çıkarmamaya, gaza pedalına fazla basmamaya dikkat ettim. Bu nedenlerle bazı dik yokuşlarda hızımın düşmesine izin verdim.

Sonuç: 6.35 litre / 100 m tüketim. Dizel otomobil (Albea Multijet) sahibi bir arkadaşım bu tüketim rakamına epey bir sinir oldu :)
Gokceaydin

Mesajgönderen argyle tarih 09 Nis 2012, 13:53

Gökçe, 6,35 L benzin ile 100 m gitmişsin, çok tüketmişsin :lol: .

Bu arada, bayır aşağı ben debriyajı kökleyerek indim birkaç kez, ne diyorsunuz?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 Nis 2012, 17:57

argyle yazdı:Gökçe, 6,35 L benzin ile 100 m gitmişsin, çok tüketmişsin :lol: .

Bu arada, bayır aşağı ben debriyajı kökleyerek indim birkaç kez, ne diyorsunuz?

Debriyajı kökleyeceğine peygamber vitesine alaydın ya hacı?
Hem ayağına hem debriyaja fuzuli yorgunluk vermişsin :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 09 Nis 2012, 19:18

O ne babuş? :lol:
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 Nis 2012, 19:19

argyle yazdı:O ne babuş? :lol:

boş vitesin halk jargonundaki karşılığı :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 14 Nis 2012, 09:23

Argyle yazdı:Gökçe, 6,35 L benzin ile 100 m gitmişsin, çok tüketmişsin

Pardon, mL olacaktı o :P[/quote]

Argyle yazdı:Bu arada, bayır aşağı ben debriyajı kökleyerek indim birkaç kez, ne diyorsunuz?

:) :) Şimdi bizim aracımız hem çok hafif hem de aerodinamik yapısı berbat (çok fazla hava sürtünmesi alan) bir araç olduğu için inişlerde boşa almak çok faydalı olmuyor, araç hızını koruyamıyor. Ben son yolculuğumda Bolu Dağı Tünelini geçtikte sonraki o %4 olduğu rivayet edilen inişte aracı boşa aldım. Araç 115 - 120 km/sa arası bir hızı korudu. Bir tanıdıkta 90 BMW 5.20i var, o aynı şeyi yaptığında araba 140'ı geçiyormuş.
Gokceaydin

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir