İkinci sayfadaki yazılanları şimdi fark ettim, fabrika verisini şehir dışı 4.7 şehir içi 7.6 olarak biliyorum yanlışsa lütfen düzeltin, ayrıca benimle birlikte gelen kuzenim onun aracıda sirion 435 km aynı yolu 25 lt. ile tamamladı, onun kliması yolculuk boyunca ful açıktı ve bir kişi fazlası vardı bunlardan artakalan fark içinde kısaca kullanım diye biliriz sanırım.
ayrıca onun lastikler 165/65/14 benimkiler 185/60/14 tabi buradan geniş lastik azyakar sonucunu kesinlikle çıkarmayalım bu yanlış olur.
Ekonomi meselesi bu kadar derine gidince bazı ayrıntılara girmek istedim lastiklerin tamamına 33 basarm, diğer siriona 31 basmıştık ebat farklı olduğu için, genelde 2500 d/d vites büyütürüm, yokuşa varmadan önce hızımı arttırırım ve yokuş içinde gaza o orandan fazla basmam, aynı gaz seviyesinde eğer hız 5. vitesin taşıyamayacağı düzeylere düşerse ihtiyaca göre vites küçültürüm, şehir içinde yük durumuna göre 70, 80 km cıvarı 5. vit atar bu süratlerde 5 ile kullanırım arabada çok akıllı motor olduğu için alt devirlerde yeterli tork alınabiliyor bu sayede 2000 d/d hatta biraz daha aşağısında 5. viteste aracı çok rahat taşıyabilmektedir, tabi sürat yükseldikçe camları daha çok kapamak gerekli, yetmiyorsa fan soğutması açılmalı oda kurtarmassa clima mavinin en altından birkaç kademe yukarıda çalıştırılmalı, sunroftan elimizi çıkarttığımızda rüzgar direncini hissedebiliriz bu nedenlede, 110 yerine 80, 90 ile gittiğimizde tüketimi etkileyen bir faktörü daha aşağı çekmiş oluruz.
Aynı mesafeyi 3 yıl önce Toyota corolla GLİ ile 26 litre 436 km olarak gitmiştim klimasız 5 kişi 80, 110 arası.