Sirion yakıt tüketimi hakkında

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirion yakıt tüketimi hakkında

Mesajgönderen FaTiH tarih 09 Tem 2011, 23:44

Hizli ve ofkeli filminde sorunun cevabi bolca yatiyor abi;izlememissen hic,sasiracagIm dogrusu!?
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Tem 2011, 23:52

Elbette sürekli yüksek devirde kullanmanın zararı var. Bir çamaşır makinesi düşün. 1000 devir olsun kapasitesi. Makine bu kapasiteyi sadece gerektiğinde, yani sıkmada kullanır. Her dakika sıkma yapan makina nasıl bozulursa, yüksek devire de arada bir (gerektiğinde) çıkmak gerekir.

Yanlamanın ne olduğunu mutlaka biliyorsundur. Çocuklar hani arabanın arkasını kaydırırlarya oyun oynarken. Onun kontrollü hali; viraja arabayı bilerek ve isteyerek arkasını kaydırarak hatalı açıda sokmak ve direksiyon manevrasıyla gidilen yönü düzelterek şov yapmak ya da eğlenmek.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen argyle tarih 10 Tem 2011, 00:37

FaTiH şaşır valla :) İzlemedim abi. Aksiyon filmlerinden hiç hoşlanmıyorum. Ama sen dedin ya izleyeceğim mutlaka yalnız 4 mü oldu kaç oldu, hangisini izleyeyim? "Yanlama nedir"in cevabı mı yoksa bu "yüksek devir işinin zararı var mı"nın cevabı mı?

Sayın Gültekin, teşekkürler anladım. Ona mı yanlamak deniyormuş, hey Allahım yaa! Ergen hareketi, babasının arabasını kaçıranların işi. Ya da oto tamircide çalışan genç çocukların artık denemeye çıktıkları mı (öyleyse eyvah eyvah) yoksa kendilerine aldıkları ucuzundan arkası kaldırılmış arabalarla mı yaptıkları saçma iş. Boş yere lastik yeme. Buna tav olan kız var mıdır yav? Hep kızlara yaparlar o saçma şovları. Motoru sürekli bağırtarak gidenler de genelde bu tipler. Ralliciler o "yanlama"yı el freniyle yapıyorlar galiba. Geçenlerde biri önümde yaptı, çok ama çok tehlikeli birşey. Allah denk getirmesin diyorum ben.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 10 Tem 2011, 15:08

1. yi izle yeter argyle..! Yanlama nedir in cevabı var orada! Hem de bolca! ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen feylesof tarih 11 Tem 2011, 13:00

feylesof yazdı:Merhabalar,

son denememde 460 km yolu 25.4 litre ile gittim 100 km'de 5.5 litre yapar tamamı şehir içi ağırlıklı bursa güzelyalı, pilot organize sanayi arasında 2500 d/d pek aşmadan genellikle 2000 devir cıvarında kullanarak iş gidiş geliş saatlerinde yapılmıştır. Güzergahta 7 trafik ışığı var.
Artık benzini full'den alıyorum 97 oktan fiyat 4.03 tl.

Dün fulladim 27 l. 475 km 100km/5.6 lt. yapıyor.

Sevgili argyle,
7000 devirde gelen ses mümkemmel her devirin yeri ayrı.
feylesof

Mesajgönderen argyle tarih 11 Tem 2011, 15:59

İzleyeceğim FaTiH.

feylesof, çok iyi tüketim, zaten bundan iyi de olamaz.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 11 Tem 2011, 17:50

Eğer benzini Full'den aldıysan abi, km'ye 23 kr yakmış oluyorsun. Yalnız, Bursa'da Full yok, nasıl Full'den alıyorsun? "Çok yakında açılacak" diyor sitesinde, açılsın bekliyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 11 Tem 2011, 18:05

Bursa da var yaa; Emek ve Karacabey de; http://www.full.com.tr/Modul/Stations/Default.aspx
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 12 Tem 2011, 15:55

Abi çok ilginç,
ben bu full.com.tr'ye birkaç aydır girerim yakıt fiyatlarına bakmaya. Fiyatlar güncel olmazdı. Ne hikmetse istasyon bilgileri de güncel değilmiş demek ki. Nasıl oluyorsa bende güncel site açılmıyor sanırım. Ben girdiğimde istasyonlar altındaki şehirlerde Bursa yoktu, daha dün baktım. Ama senin verdiğin linke girdim, Bursa var, hayret birşey!!
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen tenay tarih 14 Tem 2011, 00:42

arkadaşlar merhaba,
aracı evelki gün aldık, 50 liralık lpg alıp km sıfırladım 380 km gitti. şehirler arası yol yaptık,110-120 bastım 2500-3500 devir kullandım birde 205/40/17 lastik.. 13kuruşa geldi
tenay

Mesajgönderen serdarsword tarih 14 Tem 2011, 23:37

tenay yazdı:arkadaşlar merhaba,
aracı evelki gün aldık, 50 liralık lpg alıp km sıfırladım 380 km gitti. şehirler arası yol yaptık,110-120 bastım 2500-3500 devir kullandım birde 205/40/17 lastik.. 13kuruşa geldi

NEEEYYY 17 LASTİKMİ NASIL YAAA SÜRTME YAPMIYORMU O ARKAYA BİRİ OTURUNCA :?:
FaTiH yazdı:1. yi izle yeter argyle..! Yanlama nedir in cevabı var orada! Hem de bolca! ;)

HAYIR FATİH EN ÇOK YANLAMA 1 DE DEĞİL 3 DE YANİ TOKYO DRİFT :D
HATTA BUYRUN SİZE BİR KUBLE TOKYO DRİFT FRAGMANI
http://www.youtube.com/watch?v=aScHDjMJjfg
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 17 Tem 2011, 23:17

7000 gibi yüksek devirleri arada bir (çok fazla olmamak kaydıyla) yapmak motora tam tersi faydalıdır. Motorun canlılığını korur. "Sağır olmuş" denilen motor koşulu sürekli düşük devirlerde kullanılmaktan meydana gelir, motorun performansı düşer, yakıt tüketimi artar.

Biz de bu yüksek devirleri genelde arabayı çok seri ivmelendirmek gerektiğinde yaparız. Netekim bu mevzuda da otoyolda haddini bilmez bir Tempra sürücüsü birkaç kez beni arkadan sıkıştırmaya kalkıştı, her seferinde de aynamda küçülerek kaybolmasını zevkle izledim :)
Gokceaydin

Mesajgönderen FaTiH tarih 18 Tem 2011, 19:14

Otomatik vitesli 1. Nesil Sirion uma LPG taktırdım..Henüz 5. gününde.. Birşey ısınacakmış yerine tam olarak oturacakmış; ondan sonra tam hassas ayar yapılacakmış.. Şu anda ilk takıldığında yapılan ayarlamalarla birlikte son durum şundan ibaret; İlk %80 uzun yol + %20 şehir içi deneyimim sonucunda km.de 15 kuruş yaktı tüketimi! Hız ortalaması 100-110 civarında; yokuşlarda, karadeniz yollarında 80 civarında gezindiğim bir kaç on km.de oldu muhakkak.. Bakalım aradan geçen zaman neler gösterecek...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 19 Tem 2011, 12:55

Hayırlı olsun. Seni de LPG'li görmek güzel. Bu fiyatlarla benzini araç kullanmak iyi bir cüzdan ister.

Motor ışığı yanmadıktan sonra sorun yok. Yanarsa kesin müdahale ettir ve düzelttir. Bizim memleketteki YRV Turbo'ya BRC takanlar motor ışığı önemli değil diye babamı kandırmışlar. 140.000 de sübaplar değişti. Motor rektefe oldu yani. Normalde 250.000 civarı falan olurdu. 1500 tl masraf çıkarttı. Aslında yapılan tasarrufa bakılınca hiçbirşey değil ama ayar düzgün olsa 200bin civarı ihtiyaç olurdu.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen argyle tarih 19 Tem 2011, 13:31

Fatih hayırlı olsun.
YağmurAdam, geçmiş olsun. Sorun neymiş ki niye rektifiye oldu? Teknik servisten "LPG sisteminden kaynaklı" diye rapor alıp dava etseydiniz o BRC takanları.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir