SİRİON YENİ KASA YAKIT DEĞERLERİ

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

SİRİON YENİ KASA YAKIT DEĞERLERİ

Mesajgönderen stunc tarih 12 Eyl 2011, 17:43

Arkadaşlar sirion 1.0 ve 1.3 yakıt değerlerini paylaşır mısınız?...100 km ne yakar?...bu aralar sirionum fazla yakmaya başladı gibi....
stunc

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: SİRİON YENİ KASA YAKIT DEĞERLERİ

Mesajgönderen ddiibb tarih 13 Eyl 2011, 11:36

resmi olarak 100/5,7 ancak 5,9 olduğunu belirten kaynaklarda var.

ayrıca şu sitedede özet olarak 5.8 olduğu sonucuna varılmış birebir kullanıcı istatisliklerine dayanan rakam.

http://www.oneshift.com/new_cars/car_fu ... hp?pid=604
Kullanıcı avatarı
ddiibb

Mesajgönderen stunc tarih 19 Eyl 2011, 19:04

sirion 1.0 kullanıyorum aracım önceleri gayet ekonomik yakıyordu...bu aralar ne oldu bilmiyorum bayağı fazla yakmaya başladı nazar mı değdi ne...yeni orjinal ölçüler doğrultusunda en iyi lastik aldım yağını değiştirdim..(5.000 km) yapmasına rağmen en iyi yağ kullandım araçta bir sıkıntı görünmüyor rahatsız edici bir seste yok gibi... arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var bu aralar ikamet ettiğim il de servis el değiştirdiği için şimdilk servis sıkıntımız da var....aracıma ne oldu bilmiyorum...?
stunc

Mesajgönderen stunc tarih 20 Eyl 2011, 16:28

cevap yok mu?
stunc

Mesajgönderen daysum tarih 25 Eyl 2011, 12:14

buji ve yağ filitresini gözden geçir bence...daha iyi fikri olan var mı?...
daysum

Mesajgönderen argyle tarih 28 Eyl 2011, 15:09

Tüketim ne kadar arttı? Benim gibi pimpirikli biri iseniz az bir artış bizi kıllandırır ama bir başkası önemsemeyebilir.
Ciddi bir fark ise öncelikle başka marka yakıt alıp deneyin derim. Bu arada bujiler eski ise onlara bir baktırın. Yağ filtresine ve varsa (bizde yokmuş) yakıt filtresine, pompasına baktırabilirsiniz.
Bence servise bir gidin ciddi bir tüketim artışı söz konusu ise (misal, önceden 6 L/100 km idi, şimdi 8 L/100 km oldu).
Hayırlısını diliyorum.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen stunc tarih 28 Eyl 2011, 18:30

araba konusunda dediğiniz gibi oldukça pinpirikliyim...önceleri yakıt ş.içi 100-5 lt iken şimdi 100-6.5 civarı gibi bu problemi paylaşmadan önce servise gittim bizim buraların servisini toyota plaza yapmışlar şimdilik servis sıkıntılı servisteki arkadaşlar daihatsu yetkilileri ile görüşmeler devam edecek ya elden başkasına devredeceğiz veya biz devam ettireceğiz dediler sorunuma geçici bir çözüm getirdiler...sanayide benim tanıdığım başka bir ustaya götürdüm aracımı bujiler gitmiş hemde bayağı gitmiş sanrım sorununu bulduk ama şimdide orjinal buji bulamıyorum....bildiğiniz bir yer varmı?..veya tel. no verirseniz..üç adet buji lazım!..ilginize şimdiden teşekkür ediyorum
stunc

Mesajgönderen argyle tarih 29 Eyl 2011, 12:49

Dostum şu arama kısmında buji ve/veya ngk diye aratırsan ilgili konular bulabilirsin. NGK adlı bir markanın bujileri oluyor diyordu arkadaşlar sanırım. Gugıllarsan internetten satan yerler de bulabilirsin belki.
Sorununun buji olmasına sevindim. Çözülünce bilgilendir.
Kolay gelsin.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen stunc tarih 04 Eki 2011, 12:10

Yaşadığım kentte servis kapandı gibi canım daihatsu servisini toyota plaza yapmışlar.Açıkçası içim yandı...beş para etmez araçlar trafikte cirit atıyor servis sıkıntısı yok medya da bol bol reklamları oynatırlar...insanlarımız da bunlara kanıp tüketim rolünü hakkıyla veriyor Daihatsu bunları hakketmiyor...
argyle dostum teşekkür ederim..aracımın bujilerini değiştirdim..internetten sipariş verdim ngk markalı buji aldım…daha uygun fiyatlı farklı modeller de vardı şunu paylaşmak istiyorum bizim canavarlara sıradan buji olmuyormuş bunu da öğrenmiş oldum araştırınca..orjinal Japon malı ngk markalı laser ırıdıum buji olası gerekir diğer taıwan çin malı bujiler hem ucuz hem de sıradan ve performans düzeyi oldukça düşük… Bujiler biraz tuzlu olsa da ilerleyen sürecte yakıtı eski performansına gelir umarım…
stunc

Mesajgönderen argyle tarih 07 Eki 2011, 16:30

Dostum, güzel, sevindim.
Bujilerle ilgili link verir misin?
Kaça aldın? Kaç binde bir değiştirmek lazım bunları?
Bir de neden 3 buji aldın, 4 silindir değil mi?
Sormamın sebebi:
sirion-yakit-tuketimi-hakkinda-t249-120.html
Benim sorunum da buji olabilir.
Teşekkürler.

NOT:Dikkatimi çekti, başlığı yeni kasa diye açmışsın ama profilinde 1. nesil Sirion'un var görünüyor; hangisi var sende?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen stunc tarih 07 Eki 2011, 18:18

sevgili argyle aracım yeni kasa 1.0 linkte yanlışlık yapmış olabilirim hemen düzelteceğim.buji ile ilgili link vereyim tel aradım satış sorumlusu yakup bey sağolsun bayağı ilgilendi kendiside bizim gibi sironcuymuş...http://www.ngkbujimarket.com/product.ph ... =109..evet 3 adet aldım 120 tl kargo ile yolladılar zaten aracın orjinal bujileri de ngk eski bujiler bayağı esmerleşmişlerdi :D aracım 70 000 sanırım aracımın ilk bujileri daha önce değiştirilmemiş...buji değiştirmeyi düşünürsen eski bujilerin üzerindeki rakamları nette gir bulursun ama rakamları aynı olmasına dikkat et...
stunc

Mesajgönderen FaTiH tarih 07 Eki 2011, 23:23

Eski kasa Sirionlarımız için söylüyorum, her 30000 km. de bir bujilerimizin değiştirilmesi tavsiye ediliyor..Bilginize..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 10 Eki 2011, 11:53

Arkadaşlar,
fcs.com diye bir internet sitesinin linkini vermiş bir arkadaş başka bir başlık altında, orada Fatih senin verdiğin BKUR6ETB-10 kodlu ngk bujiler 3.23 Euro görünüyor, dolayısıyla 4 tanesi 30 TL ediyor. Stunc, tanesi 40 TL olan senin buji nedir abi? Bu kadar fiyat farkı olduğuna göre, o bujinin olayı ne ola acep?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen stunc tarih 10 Eki 2011, 14:13

doğrusunu isterseniz bu konuyu bende kavrayamadım.netten buji aradın karşıma çıkan ilk site ile tel görüştüm aracımın motor numarasını verdim.sizin aracınıza lazer iridium özellikli buli olur dediler evet 120 tl aldım...aracıma taktırdım...daha sonra farklı sitelerde eski bujilerin kodunu yazdım...lazer iridium olmayan bujiler çıktı karşıma 9-10 lira civarı bende şaşırdım kaldım..şimdi normal buji ne oluyor lazer iridium buji ne oluyor farkı sadece fiyatımı aracı nasıl etkiler açıkçası kafam karıştı yukarıda paylaştığım linkte sirion için uygun diye geçiyor birde bu linki vereyim.http://www.otomobilyedekparcalari.com/D ... ...aradaki fark nedir anlayamadım? :?: :?: :?: ...
stunc

Mesajgönderen daysum tarih 14 Eki 2011, 11:19

ARAŞTIRINCA BULUVERİYOR İNSAN PAYLAŞMAK İSTEDİM...
Çeşitleri saymakla bitmeyecek kadar çok buji çeşidi vardır.
Genelde motorlu araç üreticileri piyasa sürdükleri benzinli motora sahip araçlarında birkaç bujiyi test edip kullanma kılavuzunda kullanıcının isteğine göre istediğini seçebilmesine olanak tanır.
Bu seçeneklerden birisi de iridyum denilen yüksek malzeme kalitesine sahip bujilerdir.
Fiyatları geleneksel bujilerin çok üzerinde olmasına rağmen ömürleri 80-100bin kilometre olarak bildirilir.
Yumuşak Bakır elektrodun yerine özel alaşımlı sert metallerin ve cüruf oluşumunu engelleyen kaplamaların kullanıldığı bu bujiler gerçekten de çok sağlamdır.İdeal çalışma koşullarının korunduğu ortamda bozulması imkansız gibidir.
Ancak bu bujilerin de bir düşmanı var.
Bu düşman hiç tahmin edilemeyen bir düşmandır ve sizin akünüzdür.
Akünüzün voltajı eğer düşükse ve eğer siz marşa basarsanız maalesef on yılda bozulamayan bu bujiler bir marşta arızalanabiliyor.
Bu durumda takviye yapsanız bile motorunuz belki hiçbirşeyi yokmuş gbi çalışıp birkaç gün sonra bujilerini bozabilir.Hemen orada da bozulabilir.Bunu tahmin edemiyoruz.
Ancak standart bujilerin böyle bir sorunu yok.
Bir arabanız varsa ben iridyumu eğer kesenize uyuyorsa ve çok kilometre yapıyorsanız tavsiye ederim.Ben şu anki arabamda iridyum buji varken bile söküp standart bujilerle değiştirdim.Çünkü çok kilometre yapmıyorum ve bazen uzun süre kullanmadan arabamı yatırabildiğimden yolda kalmayı göze almıyorum.

Buji kıvılcımla ateşlemeli motorlara sahip taşıtlarda en önemli parçalardan biridir. Buji, kıvılcımla ateşlemeli motorların optimum performansını ve güvenilir çalıştırılmasını önemli bir oranda belirler. Bu özellikle bujinin ve onun özel dizaynlarının artarak önem kazandığı modern motor yönetim sistemlerinde kullanılmasını sağlar.

Bujinin görevi, yanma odasına endüksiyon bobini tarafından üretilen yüksek voltajın iletilmesi ve elektrotlar arasında oluşturulan elektrik kıvılcımı vasıtasıyla yakıt/hava karışımının yakılmasını sağlamaktır.

İridyum bujiler yüksek ateşleme sağladıkları için yanma odalarındaki benzin-hava karışımının daha yüksek güçle patlamasını sağlayıp performans artışına yardımcı olurlar. Ancak iridyum bujinin normal bujiye yani içinde bakır yada bakır özlü nikel - krom çubuk elektrot olan bujiye göre daha yüksek ateşleme yapabilmesi için yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Çünkü bujiler tek başlarına elektrik üretmezler onlara bu elektrik akımını motorlarımızda bulunan ateşleme bobinleri sağlar. İşte burada küçük bir sorun baş gösteriyor iridyum buji kullanımında bakıra göre daha yüksek bir özgül kütleye sahip olan iridyumun ( civaya yakın ) ateşlemeyi sağlıklı yapabilmesi için daha yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Yani eğer iridyum buji kullanacaksak ateşleme bobinlerimizide ona göre değiştirmemiz lazımdır. Aksi takdirde normal ateşleme bobini iridyum bujiye gerçek randımanla ateşleme yaptıramayacağından performans kaybına sebep olabilir.

Zaten performan yükseltmek için yüksek ateşlemeye sahip bobin sistemleri çoğu motor markası için kit olarak satılmaktadır. İridyum bujiler bu kitler takıldıktan sonra kullanılırsa motora modeline ve gücüne göre 5 ile 20 beygir arasında güç kazandırabilir. Normal ateşleme bobini ile iridiyum buji ise çok büyük olmasa bile 2-3 beygir güç kaybına sebep olabilir..........
İnşallah anlaşılır bilgi verebilmişimdir.
alıntıdır..
daysum

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir