Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

sirion1 ve sirion 2 için yay buldum ama nasıl alırız bir ilg

Lütfen bu alana açacağınız konu başlığının genel bir konu olduğundan emin olunuz. Eğer tek bir modele hitap eden bir konudan bahsediyorsak, örn: "Sirion fren sistemi güçlendirmesi" gibi, bunun Sirion'a ait kategoride yazılması, bilgiye kolay ulaşılabilirlik açısından daha uygun düşecektir.

Re: sirion1 ve sirion 2 için yay buldum ama nasıl alırız bir ilg

MesajUmut-Gultekin, 12 Eyl 2008, 02:37

Şimdi Twona der ki; arabaya büyük jantlar daha yakıştı. Doğrudur. İlker der ki ama performansı negatif yönde etkiler. O da doğrudur. Twona der ki, ille de hızlanma ya da son hız değil, viraj performansı önemli bu yüzden arabanın sert süspansiyonla alçaltılması lazım ki virajlarda yatmasın. Doğrudur. İlker der ki, katılıyorum ama arabaya ek para harcanıp takılacak bu yayların arabaya virajlarda yapacağı etki ancak pistte fark edilir. Caddelerde yanlaya yanlaya viraj dönmediğimize göre bu parayı harcamak hem gereksiz hem de arabayı gereksiz yere daha sertleştirmek olacaktır. Bu da doğrudur. Twona der ki ben sert süspansiyonlu araba seviyorum daha sportif hissediyorum hem belki her dakika süspansiyonun sertliği bana lazım olmayabilir ama ayda yılda bir lazım olacağı anlar için genel konfordan vazgeçmeye razıyım, bu da kabul edilebilir :) İlker diyor ki, madem öyle Türkiye'mizde yollarımızda çukur tümsekten geçilmiyor o zaman sert süspansiyon yerine arabanın orijinal süspansiyonları daha bile avantajlı olabilir çünkü arabanın tekerleklerinin yerden kesilmemesi yönünde faydaları var. Bu da doğrudur.

Fakat benim düşünceme göre;

1. Normal kullanılacak bir araç için orijinal süspansiyon daha faydalı ve konforludur.
  2. Daha fazla viraj performansı ve stabilite isteniyorsa sert süspansiyon zemin bozuk bile olsa faydalıdır. Misal: Sirion ile 80 ile inerken arabayı yatıran bir virajı şimdi YRV Turbo ile 100 ile insem korkmuyorum çünkü yatmıyor. Ya da viraj içinde bir engebede Sirion ile araba engebenin üstünden atlarcasına arkasını bırakıyordu. YRV Turbo'ya geçtiğimden beri bu olay yok denecek kadar azaldı. Yani engebelerin üstünden geçerken belki arabanın ayağı yerden biraz daha kesiliyor olabilir yumuşak süspansiyona göre ama bu herhalde yayların karakteristiği ile ilgili çünkü araba yerden daha çok havalanıyor olsa Sirion'a kıyasla arkayı daha fazla bırakıyor olmalıydı, oysa neredeyse hiç yok o olay. Demek ki ufak bu gibi engebelerde süspansiyon sert bile olsa araba yerden kalkmıyor. Bu da amortisörler dahil tüm süspansiyon sistemi ile elde edilebileceğine inandığım birşey. Yani sadece yay değiştirerek bu noktaya gelinebiliyorsa harika, çok bilgim yok. Sadece varsayımda bulunyorum.
  3. Görsel olarak arabanın alçaltılması daha güzel gözükse bile olay bozuk zeminde performansa geldiği zaman ilker'in dediği doğru ama modifiye bir tutku deyim yerindeyse ve twona da bu tutkudan hakkına düşeni fazlasıyla almış bu yüzden zannetmiyorum ki arabasını ralli arabası gibi göstermek istesin. Çoğu modifiye düşkünü insan arabasını caddelerdeki asfaltı kazıyacakmış gibi göstermek istiyor :) Bu da kocaman jantlar, kalın lastikler ve alçaltılmış bir araçla başlıyor. Bu daha düşük performansı, daha çok tüketimi, daha az konforu ve daha az yük taşıyabilme potansiyelini beraberinde getiriyor olsa bile modifiye düşkünleri bunu yapıyorlar çünkü bir arabanın görünüşü gerçekten çok önemli bir etken.
  4. Bence herkes birbirinin görüşüne ve bilgisine saygı duymalı ve karşısındaki ile empati kurmayı denemeli. Ben mesela luzumsuz masraf olarak gördüğü yay fikrinden twonayı vazgeçirmek isteyen ilker'i de anlayabiliyorum, ya kardeşim bu araba leylek gibi duracak ben almışım 1.5 sporty arabayı takmışım fıstık gibi jantları alçalması lazım yarış arabası gibi durması lazım diyen twona'yı da anlayabiliyorum. Sitemizin üye sayısının 200'ü geçtiği bu günlerde farkındayım ki bu siteye abone olmuş herkes birbirinin iyiliğini düşünen, bilgisini paylaşan ama en önemlisi hepsi Daihatsu markasına gönülden bağlı kişiler. Dolayısıyla birlikten kuvvet doğar diyerek, sizin bu güzide atışmanızın gelecekte kafasında sert yay-büyük jant konusunda soru işareti olan gelecek nesillere örnek teşkil etmesini temenni ederek hepinizi saygıyla selamlıyorum. Amma da Türkçe parçalarmışım be :)
  5. Son söz; bence twona yayları alsın çünkü twona maksimum perforans alabileceği, virajlarda daha emin hissedeceği ama daha da önemlisi leylek gibi yüksek olmayan bir araca sahip olmak istiyor. İlker ise daha çok geçmiş tecrübelerini kullanarak işin fonksiyonellik ve harcama/fayda yönüne bakıyor. Bütün bunların sonunda ortaya çıkan bilgi birikimi hepimizin işine yarıyor. Bir sonraki buluşmamızda twona ve ilker aynı virajı aynı hızda sırayla dönerler, ilk spini atan kaybeder :) Böylece sert yay mı yoksa standart yaylar mı daha avantajlı hepimiz görmüş oluruz :) Hatta yapabilseydik bu işi şu Autodrom'daki iftar yemeğine denk getirirdik ama ses çıkmadı kimseden :(
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajtwona, 13 Eyl 2008, 01:01

yazdığım msj nereye gitii????
Kullanıcı avatarı
twona

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Mesajbfd, 13 Eyl 2008, 09:17

sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 13 Eyl 2008, 10:15

twona yazdı:yazdığım msj nereye gitii????

Son 2 mesajın içeriği bilgi paylaşımından çıkıp karşılıklı mesajlaşmaya dönünce ve konu ile ilgilisini yitirince onları Polemik kısmı altına taşımak durumunda kaldım. İsterseniz aynı yerden veya sitemizin özel mesaj özelliğini kullanarak karşılıklı mesajlaşmaya devam edebilirsiniz. Burası tamamen demokratik bir ortam. Yazılan yazıları küfür ve hakaret içermedikçe asla silmiyoruz.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajserdarsword, 24 Haz 2010, 22:23

UĞRAŞABİLENE SİRİON SÜSPANSİYON...
VAY ARKADAŞ YOKMU BUNLARI TÜRKİYEDE SATAN Bİ BABA YİĞİT?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/KIDO-RAC ... 3a5c2e0d21
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajserdarsword, 13 Eyl 2010, 22:19

ARKADAŞLAR ELİF TUNİNG DE VOGTLAND IN BİR YAYI VAR 2005 VE ÜZERİ SİRİONLAR İÇİN DİYOR.
ELİF TUNİNG E MAİL ATARAK SORDUM 2004 E UYUMLUMUDUR DİYE SERVİSE ATTILAR TOPU SORUNUZ DİYE.
ÜRÜN LİNKTE YARDIM VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.TEŞEKKÜRLER.
http://www.eliftuning.com/index.php?p=s ... n=DAIHATSU
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Önceki

Dön Aksesuarlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir