sirion2 ve atiker sıralı SORUNSUZ

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

sirion2 ve atiker sıralı SORUNSUZ

Mesajgönderen baraquda13 tarih 28 Ağu 2010, 01:11

Arkadaşlar herkese merhaba.
Mayıs ayından bu yana 2 . nesil sirion kullanıcısıyım. Aranıza yeni katıldım. Arabayı aldıktan sonra Ankara da Tecimeroğlu nda kontrol ettirdim ve lpg montajını orada yaptırdım. Atiker marka sıralı sistem lpg sorunsuz takıldı ancak simit depo takabilmek için arka stepne bölümünün biraz çekiçlenerek aşağı doğru çökertilmesi gerekti. Aracı 3,000 km dir kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. Tatilde 2,000 km yol yaptım ağırlıklı olarak şehirler arası yol gittim hesplarıma göre sadece gazda 2,000 km yolda 300 TL tuttu. ortalama km de 14-15 krş arası yakmış (Klima açık ve ortalama 90-130 km/s hızda). İlk 1,000 km ayarı yapılmadan bu yolu katettim. İlk bilgiasayarlı ayarı yeni yaptırabildim. Aracın çekişi daha da düzeldi benzin ile kullanım arasında bir fark yok. klimyaı açınca biraz fark ediyor. Ben lpg taktırırken biraz çekimser yaklaşmıştım ama endişlenecek bir durum olmadı.
Basit hesapla araba şehir içinde benzinde 100 km de 7 lt yaksa 7x3,6 = 25,2 TL yakar . lpg de 9 lt gaz harcasa 10x1,80=16,2TL (Ankarada lpg lt fiayatı 1,80 TL) yakar aradaki 9- 10 krş luk fark bence çok iyi. 1 kmde 10 krş ,10 km de 1TL , 1000 kmde 100 TL, yılda 12,000 km yapsanız 1,200 TL karınız olur oda kasko, zorunlu trafik sig. ve yıllık rutin bakımınızı karşılar. Bu aracı rahat 10 seneden fazla kullanırsanız yıllık 12,000 kmden 10 yılda 12,000 tl kar edersiniz. LPg bence bizim araçlar için büyük kar sağlar.

Sirion nun Yarisle aynı 1300 cc lik motoruyla hem daha düşük vergi ödeyip 90 beygirlik klimalı 4 hava yastıklı ABS li bir araca 4 yeni michelin lastik sıralı sistem lpg montajı ruhsat ve devir işlmeleri dahil 18,000 TL nin altında 2007 model bir araca sahip olmak bence büyükbir ayrıcalık. Yedek parça biraz pahalı deniyor ama japon yedek parçaçılarda 1,3 yarisle aynı olan parçaları servislerden daha ucuza mal edip garantisi dolan sirionunuzu güvendiğiniz bir japon ustasında rahatlıkla servisin yarı fiyatına halledebilirsiniz.

Herkese Saygılarımla
baraquda13

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir