Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Sirionist arkadaslar bir baksanız....pls

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Sirionist arkadaslar bir baksanız....pls

Mesajxcentius, 11 Şub 2010, 02:26

Öncelikle sizlerle olmak benim adıma cok keyifli oldu.
Sitenizi tanıma vesilem bir araba satıs sitesinde sirionu gorup ne dir ne degıldır derken ınternet basında 9 saatımı ,genclık yıllarımda ılk defa gordugum bır kıza bakarmıs gıbı hem keyıflı hemde ıc gecırıken bı sekılde burda buldum kendımı.İnsanın mekanıkle askının tezahurunu cok net burda gordum tebrık mı edeyım allah akıl fıkır versın mı dıyeyım bılemıyorum :D ama gercekten hem arac hemde sızler hos sunuz.(gırıs kısmı oldu sanırım :) simdi gelişmeye girelim.
Evet 9 saat sonra almam gerekn arabanın sirion (1 nesıl) olduguna kara verdım.Daha dogrusu araba alıp almama konusunda hem butcemı hemde kendımı ıkna etmeye calısken nasıl oldu bılmıyorum kesın kararımı verdım araba alıcam ve sirion alıcam ,zaten dıger araclara bakasım gelmedı dogrusu.Siz deneyımlı dostlardan da yardım almam gerektıgıne karar verdım.Bir kac sorum olucak (sitede muhakka sorularım cevapları vardır ama artık yorgunlugun zırvesıne geldım dolasacak takatım kalmadı vaalhı yazma daha kolay geldi,ki en az 2 saattırde sitede gezıyorum).Musadenızle soruları sormak ıstıyorum
1)2005 model sirıonları genel fıyat aralıgı 13---16 arasında ve 13 e daha yakın dogrumu
2)1 nesılın donanımlarını full oldugu model hangısı
3)ben bu aracı hıc yakından gormedım :oops: abı ne yaptınız garajlardanda mı cıkarmıyorsunuz arabalarınızı oysakı cok dıkkat cekıcı (ıstanbulda yasıyorum) kafam egıkte gezmem genelde :roll: bu aracın uzunlugu ıle bıldıgımız klasık arac uzunluları kıyasını yapabılrımısınız su densıze(ornegın getz mı daha uzun sırıon mu)
4)nakıt para ıle 2005 model temız bır araya onume kım gelırse 13,000 tl fıyat bıcsem sızce sirion satıcısını kesermı bu fıyat :D (malum devletımız ogretmenlere kasıkla verıyor)
5)alırken ılk sormam gereken bakımları neler olmalı
6)en cok aranan rengı nedır(benım kırmızı hosuma gıttı-sonra turkuaz mavısı olanlar)
7)uzun yol performansı hakkında neler soyleyebılırsınız (tatıllerde en az 800km yola cıkarım yılda 2-3 kez)
8)aklımda daha bır suru soru var ama sanırım almadan-bınmeden anlasılmaycak gıbı gelıyor.....sımdıden ılgılenen arkadaslarıma tessekkur ediyorum
xcentius

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Sirionist arkadaslar bir baksanız....pls

MesajUmut-Gultekin, 11 Şub 2010, 12:32

xcentius yazdı:Öncelikle sizlerle olmak benim adıma cok keyifli oldu.
Sitenizi tanıma vesilem bir araba satıs sitesinde sirionu gorup ne dir ne degıldır derken ınternet basında 9 saatımı ,genclık yıllarımda ılk defa gordugum bır kıza bakarmıs gıbı hem keyıflı hemde ıc gecırıken bı sekılde burda buldum kendımı.İnsanın mekanıkle askının tezahurunu cok net burda gordum tebrık mı edeyım allah akıl fıkır versın mı dıyeyım bılemıyorum :D ama gercekten hem arac hemde sızler hos sunuz.(gırıs kısmı oldu sanırım :) simdi gelişmeye girelim.
Evet 9 saat sonra almam gerekn arabanın sirion (1 nesıl) olduguna kara verdım.Daha dogrusu araba alıp almama konusunda hem butcemı hemde kendımı ıkna etmeye calısken nasıl oldu bılmıyorum kesın kararımı verdım araba alıcam ve sirion alıcam ,zaten dıger araclara bakasım gelmedı dogrusu.Siz deneyımlı dostlardan da yardım almam gerektıgıne karar verdım.Bir kac sorum olucak (sitede muhakka sorularım cevapları vardır ama artık yorgunlugun zırvesıne geldım dolasacak takatım kalmadı vaalhı yazma daha kolay geldi,ki en az 2 saattırde sitede gezıyorum).Musadenızle soruları sormak ıstıyorum
1)2005 model sirıonları genel fıyat aralıgı 13---16 arasında ve 13 e daha yakın dogrumu
2)1 nesılın donanımlarını full oldugu model hangısı
3)ben bu aracı hıc yakından gormedım :oops: abı ne yaptınız garajlardanda mı cıkarmıyorsunuz arabalarınızı oysakı cok dıkkat cekıcı (ıstanbulda yasıyorum) kafam egıkte gezmem genelde :roll: bu aracın uzunlugu ıle bıldıgımız klasık arac uzunluları kıyasını yapabılrımısınız su densıze(ornegın getz mı daha uzun sırıon mu)
4)nakıt para ıle 2005 model temız bır araya onume kım gelırse 13,000 tl fıyat bıcsem sızce sirion satıcısını kesermı bu fıyat :D (malum devletımız ogretmenlere kasıkla verıyor)
5)alırken ılk sormam gereken bakımları neler olmalı
6)en cok aranan rengı nedır(benım kırmızı hosuma gıttı-sonra turkuaz mavısı olanlar)
7)uzun yol performansı hakkında neler soyleyebılırsınız (tatıllerde en az 800km yola cıkarım yılda 2-3 kez)
8)aklımda daha bır suru soru var ama sanırım almadan-bınmeden anlasılmaycak gıbı gelıyor.....sımdıden ılgılenen arkadaslarıma tessekkur ediyorum

Normalde hepsinin cevabı sitede var diyecektim ama giriş bölümünü çok beğendim o yüzden yanıt yazacağım :lol:

1. KM ve donanıma göre belirttiğiniz aralıkta değişiyor.
  2. Touring donanım pakedi üstün olandır. Bir de bunun üstüne sporty diye bir ek paket var. Piyasadaki çoğu Sirion zaten Touring'dir.
  3. Getz herhalde 20 cm falan daha uzundur. Corsa ile kafa kafaya diyebiliriz.
  4. Sıkışıp da 10.000'e satan bile oluyor. Takip etmeye ve hazırda para bulundurmaya bağlı bir durum. Normal şartlar altında o bütçe ile alabileceğinizi düşünüyorum.
  5. Bakım konusunda tek sormanız gereken periyodik bakımları yapılmış mı ve yapıldıysa hangi serviste yapılmış. Sonra o servisi arayıp arabanın geçmişini de öğrenebilirsiniz. Araçda zaten triger zincirli olduğu için değişim ihtiyacı yok. Bu yüzden ağır bakım diye tabir edilecek bir masrafı da olmuyor.
  6. Tespit doğru. En popüler renk kırmızı, sonra mavi, sonra gümüş gri...
  7. Otomatik Sirion ile 80-90 ile giderek (ortalama 76 km/s) İstanbul - Antalya arasını 5.3 litre ile gitmişliğim var. Normal şartlarda ise (şehir içi-dışı karışık) 6.5 - 7 litre arasında yakıyor otomatik Sirion.
  8. Rica ederiz. Zaten kullandığınız an ne kadar doğru bir seçim yaptığınızı anlayacaksınız :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajozgursula, 11 Şub 2010, 12:38

Arkadaşım benim aracım 2004 touring modeli (kırmızı) :-) arac özelliklerini gösteren mesajlara ulaşabilirsin. Uzun yol performansı için şunu söyleyebilirim. Her yıl Ankara'dan Malatya'ya gidiyorum belki yılda 2 kez aracımın baya yüklü olduğu zamanlar da oldu kesinlikle performans konusunda güvenin. Performasla ilgili hiç bir sıkıntısı olmadığı gibi bir çok aracı da perişan eden sevimli canavar diyebilirim kısaca. Kesinlikle alınası bir araçtır. Zaten bu aracı kullanan kişilere sorduğunda kim olursa olsun hepsi son derece memnundur bundan emin olabilirsin.
Size yakın olan kullanıcı arkadaşlar varsa onların aracını da görerek yakından görebilirsin. Siz baya araştırmışsınız aracı bu arada. Ben 2004 palio multijetimi satıp, aynı gün gidip Sirion aldım :-) hem de sadece bu sitedeki arkadaşlara sorarak. Bu aracı yakından dahi görmeden :-) Allaha çok şükür son derece memnun olduğum gibi, maddi bir sıkıntım olmadığı sürece satmayı dahi düşünmüyorum.

Hiç düşünme al derim.
ozgursula

Mesajsalih karali, 11 Şub 2010, 13:45

bende dün itibariyle 2005 model ama 2. nesil sirion 1.3 ls aldım şuanki izlenimim gayet zevkli ve kullanımı çok pratik bi araç yavaş tavaş bende aşıgı oluyorum=)
Kullanıcı avatarı
salih karali

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajxcentius, 11 Şub 2010, 15:41

ilginize ve verdıgınız cevaplardan dolayı tesekkur ederım.Bı ayrıntı kafama hep takılıyor turıng modellerının hepsı 102hp mı?bazen 75hp olanlarada rastlıyorum acaba onlar comfort mu kı comfortsa motor gucu dısında tum donanımlarını aynı yazıyorlar(malum sıtelerde) ozelıkle galerıcıler yanıltıcı bılgıler koyuyor arıyorsunuz yok oyle degıl denıyor,bazı arkadasların buradakı bazı yazılarında 2005 model turıng lerın 1,3 yazısının hepsınde kırmızı oldugunu ıfade eden bır yazı okumustum ama 2005 model turıng 1,3 yazısı kırmızı olmayan bır suru araca rastladım......yanı ozetle bır fıyat sıkalası yakalamak ıcın hangı araclara bakmalıyım onları anlamaya calısıyorum 13----16 arasında cok dengesız fıyat hareketlerı var herkez cok temız baktıgını soyluyorum muhakkak oyledır ama kılımotre hesabınında onemlı bır olcut oldugunu nedense hep ıskalıyorlar.........

Bu arada varsa gordugunuzu bıldıgınız,tandıgınız araclar(1 nesıl 2005 kırmızı yada mavı 40-90bın km aralıgında turıng+full ederıne nakıt alıcıyım )tavsıye ve yonlendırmelerınızı beklıyorum herkeze ıyı gunler
xcentius

MesajUmut-Gultekin, 11 Şub 2010, 16:12

xcentius yazdı:ilginize ve verdıgınız cevaplardan dolayı tesekkur ederım.Bı ayrıntı kafama hep takılıyor turıng modellerının hepsı 102hp mı?bazen 75hp olanlarada rastlıyorum acaba onlar comfort mu kı comfortsa motor gucu dısında tum donanımlarını aynı yazıyorlar(malum sıtelerde) ozelıkle galerıcıler yanıltıcı bılgıler koyuyor arıyorsunuz yok oyle degıl denıyor,bazı arkadasların buradakı bazı yazılarında 2005 model turıng lerın 1,3 yazısının hepsınde kırmızı oldugunu ıfade eden bır yazı okumustum ama 2005 model turıng 1,3 yazısı kırmızı olmayan bır suru araca rastladım......yanı ozetle bır fıyat sıkalası yakalamak ıcın hangı araclara bakmalıyım onları anlamaya calısıyorum 13----16 arasında cok dengesız fıyat hareketlerı var herkez cok temız baktıgını soyluyorum muhakkak oyledır ama kılımotre hesabınında onemlı bır olcut oldugunu nedense hep ıskalıyorlar.........

Bu arada varsa gordugunuzu bıldıgınız,tandıgınız araclar(1 nesıl 2005 kırmızı yada mavı 40-90bın km aralıgında turıng+full ederıne nakıt alıcıyım )tavsıye ve yonlendırmelerınızı beklıyorum herkeze ıyı gunler

Türkiye'de 75 hp 1. nesil Sirion yok. İlanlarında onu seçenler yanlış işaretleme yapıyorlar. Hepsi 1.3, 102 hp. 2004 model olanların arkasındaki 1.3 yazısı kırmızı, 2005'lerinki gümüş gri.

Tavsiyem: Comfort'a hiç bakmayın. Sadece Touring araçlara bakın. Mümkünse alaşım jantlı ve sunroof'lu olanları kovalayın :) İnşallah gölünüzdeki Sirion'a en kısa sürede kavuşursunuz.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajxcentius, 11 Şub 2010, 22:56

umut hocam;bır tane buldum 2005 turıng celık alasım 15''+sunroff+derı kaplama koltuk+94bınde gorunur ve soyledıgı temız bakmak,baktırmak lazım tabı 15bın tl dıyor ama pazarlık yapılabılır anlasılabılır nasıl fıyatı sence yoksa bıraz daha beklemelımıyım ıstedıgım ozellıklerın tumunun oldugu su an net pıyasasında bır tane var basaka da yok,bu aracı olan satmak da ıstemıyor mart a kadar bır arac almıs olmam lazım beklesem ıkıncı el pıyasası nasıl hareketlımı arada dusuyormu acaba bılemıyorum yoksa mal kapanın mı oluyor onuda anlayabılmıs degılım dogrusu :) ne yapmalı ?
xcentius

Mesajriogrande, 11 Şub 2010, 23:22

otomatik almanız bence daha iyi olur.

bence biraz daha bekle ayrıca ekspertiz raporu almadan arabayı alma.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 12 Şub 2010, 07:06

Bahsettiğiniz arabayı ben alıyor olsam 14.001 lira vermezdim çünkü KM'si yüksek. Düşük kilometrede olsa 14.500 edebilirdi (şahsi görüşürüm). İçinize siniyorsa ve servise gösterip rapor alın mutlaka, temizse, kaçırmayın derim. Gerçekten temiz arabalar durmuyor çünkü.

Diğer yandan düşük KM istiyor veya içinize sinmiyorsa bekleyin, her zaman daha iyisi, daha güzeli çıkar :) Özellikle de siz seçimi yapıp, arabayı aldıktan sonra çıkar :) Tecrübeyle sabittir.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajriogrande, 12 Şub 2010, 09:49

nette daha uygunları var.

http://www.sahibinden.com/44_000_km_de_ ... isplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_te ... isplayitem

bu arkadaşlara bir sor bakalım.kmleri oldukça iyi.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Mesajxcentius, 12 Şub 2010, 15:17

riongrande sevgili arkadasım ılgın ıcın tesekkur ederım ama otomatık vites dusunmuyorum bı 6 ay kullanmılsıgım var otomatık hıc bana gore degıl onu net anladım.Aractan araca degısıyordur muhakkak ;ama sankı kendımı ılk okul yıllarında babamın kucagında araba kullanır gıbı hıssedıyorum otomatık kulanırken :) el vitese degecek arkadasım yolda bırıne kızdıgımda vıtes tek teselım benım yoksa arabanın keyfıyetıne bırakamam o ısı :) .........evet 1 nesılerın km lerı hele aradagın renk ve donanımda tam aradıgım gıbı olunca fıyatı benım bu arac ıcın kafamda belırledıgım max degerlerı asıyor.Umut arkadasın soyledıgı gıbı bıraz beklemeye aldım bakalım daha az km de daha temız bır arac cıkar umarım ama bu gıdısle zor hele boyle bır sıte varken dahada zor :) sirionu olanın kendı aracı ıle munasebetıne burası farklı bır boyut katıyor (olmayanıda etkılıyor burası :) sahsımda oldugu gıbı )....mart sonuna kadar araba alma ısını sırf sırıon almak ıcın ertelıyorum.....Birde su ıkılem hakkında fıkırlerınız almak ıstıyorum km yuksek ama temız bakımlı ıse mantıgı ne kadar dogru bu duygusal bır bagmı ,ınsan kendısının yaslandıgınada pek kabul etmez km hesabına bakmaz ama sonucta yaslıyızdır fılan....(tabı gorecelı bır kavram 15 yasında bırıne gore yaslı 45 gore genc (yas 30) ) bu 1 nesıl sırıonları 2006 modelıde olmadıgıda bır gercek mesela bu sene 40-50 bınde bır 1 nesıl bulamazsan sene bulma olasılıgın cok daha dusuk o yuzden bu gercegıde ıskalamak ıstemıyorum gecmıste sırıon alırken aldıktan sonra daha az km sını buldum ama ıs ısten gecmıstı mantıgı artık cok ıslemez gıbı gelıyor malum sebepten dolayı...........
xcentius

MesajUmut-Gultekin, 12 Şub 2010, 19:12

Ben Eylül ayında 30.000 km'de Sirion buldum ve bulur bulmaz da aldım. Sonra 20.000 km bir Sirion'un ilanı bile çıktı. Ne arabalar var garajlarda yatan :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajxcentius, 12 Şub 2010, 20:37

beklemeye aldım sımdılık......dusuk km lı bır sırıon yakalarsam sanırım bende rahat edıcem.....aklınızda olsun arkadaslar gorur duyarsanız burdan yazabılırsınız ......sımdıden tesekkur ler
xcentius

Mesajilker, 13 Şub 2010, 02:51

xcentius yazdı:beklemeye aldım sımdılık......dusuk km lı bır sırıon yakalarsam sanırım bende rahat edıcem.....aklınızda olsun arkadaslar gorur duyarsanız burdan yazabılırsınız ......sımdıden tesekkur ler

Km ye çok takılmayın bence... 21. yüzyılın makineleri bunlar... 20. yüzyılın Renault 12 leri bile yollarda ;) çok az bir aşınmayla 200.000 km yi sorunsuz devirirler... Tabi adam gibi bir şöför ve bakımlarını zamanında yaptıran bir sahip konularına da takılın ama.... Yoksa 10.000 km de Sirionu bile haşat halde alabilme ihtimaliniz var... Hani " Dışı seni yakar , motoru yağ yakar " diye bir söz var ya ... ( içi beni yakar mıydı o ya :?: )

Arabayı da inceleyin elbette ama nacizane tavsiyem , sahibini daha çok inceleyin ;)
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajriogrande, 13 Şub 2010, 13:52

Kullanıcı avatarı
riogrande

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi