Sirionumda arızalar bitmiyor

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Sirionumda arızalar bitmiyor

Mesajgönderen feylesof tarih 13 Şub 2011, 19:36

Başlık gerçekten sirion gibi problemsiz bir arabaya hiç yakışmamış, sirion bu başlığı hiç haketmiyor.

Sadece başlığı okuyan konunun içeriğinden haberi olmayan kişilerin aklında sirion çok arıza çıkaran bir araba olarak kalabilir.
feylesof

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Sirionumda arızalar bitmiyor

Mesajgönderen argyle tarih 21 Ağu 2011, 18:33

Bunlar çok mühim değil cidden, arkadaş da benim gibi pimpirikli anlaşılan, en ufak şeyi bende çok kafaya takarım. Sadece, forumdan bir arkadaş bagaj açma telini değiştirmenin zahmetli olduğunu yazmıştı diye hatırlıyorum. İçeriden gidiyormuş arkaya yanlış hatırlamıyorsam, o yüzden taban döşemelerini çıkarmak uğraştırmış birkaç saat.

lthec yazdı:Size ve forumdaki tüm arkadaşlara bir bilgi vereyim. aracımı 2005 yılında 0 aldım. otomatik sirion. 1.nesil sirionların piyasada son kalanlardan. sirionum şu an 120 bin km de. veee 1 kere dahi ( 1 ) herhangi bir sebepten arıza yapmadı. üstelik aracı 20.000 km bakımıydı sanırım, garanti bozulmasın diye yaptırmıştım. onun haricinde bakıma dahi sokmadım. tüm sıvıları (fren, motor yağı, şanzıman yağı,soğutma suyu sıvıları) zamanında değişitrdim. onun haricinde bir şey yapmadım. size en önemli tavsiyem. motora asla sıradan su ilave etmeyin. aslaa. soğutma sistemine kırmızı antifiriz ve saf su karışımını koyun. aksi taktirde ilerleyen senelerde kettle, çamaşır mak. , ütü vs. de karşılaştığınız kireç sorunu motorunuzun soğutma sistemini sarar ve bu bir süre sonra başlı başına bir bela haline gelir. aracınızın markası ne olursa olsun bu böyledir.2 senede bir soğutma sistemindeki sıvıları kırmızı antifiriz+su olarak değiştiririm. bu sayede ne hararet yapar nede gram su eksiltir. (senelik 250 ml normal sayılır)
sizlerle paylaşmak istedim.

Arkadaşım, bu kadar maharetlisin madem, neden bugüne kadar beş mesaj yazdın? Fren sıvısı, motor ve şanzıman yağları nasıl değiştirilir paylaşsaydın ne iyi ederdin. Kırmızı antifrizin önemi ne, mavi olmuyor mu? Senelik 250 mL soğutma suyu kaybı mı normal diyorsun? Bilgilendir bizi lütfen.

113000 km yedi yaşında bir araba için normal.

Özgür Abi, sen de bana yağını yeni değiştirdim demiştim, ben sana güvenip değiştirmemiştim yağı :lol: :wink: . Şaka bir yana, o freni boşalan marka neymiş yav? Sakın almayalım onu :) .
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir