Sirionumda arızalar bitmiyor

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Sirionumda arızalar bitmiyor

Mesajgönderen ardilo tarih 20 Ağu 2010, 23:50

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar,

Siteyi bu akşam nette dolanırken gördüm yaklaşık 3 saat okudum inceledim ve derhal üye oldum. Güzel paylaşımlarınızdan gerçekten çok istifade ettim. Ben de hem sizlerle paylaşımlarda bulunmak hem de tecrübelerinizden istifade etmek isterim.

Hemen belirteyim ki 2004 model, beyaz sirionum var. Şubat 2010 ayında aldım ve gayet de memnunum. Benden önce biraz bakımlarının ihmal edildiğini tespi ettim. Bu altı aylık zaman zarfında motor ışığı 1 kere yandı. Cihaza bağladık silindirlerde tekleme tespit edildi bujileri değiştirdik. Bir de sağolsun arkadaş aracın farlarını yaklaşık 4 saat açık bırakınca akü boşaldı aküyü değiştirdik. Gerçi bir bakıma da iyi oldu çünkü akü orjinal aküymüş zaten değişmesi gerekiyormuş bu da bahane oldu.

Açıkçası bu güne kadar sisironla ilgili hiç kötü bir şey duymadım. Aksine gören arabayı çok beğeniyor, arabadaki özellikleri de duyunca şaşırıyorlar. Bu da beni ziyadesiyle memnun ediyor.

Yalnız son 4-5 gündür bir kaç talihsizlik yaşadım arabayla ilgili bunları da burada sizlerle paylaşmak istiyorum. 1- Üzerinde sony teyp mevcut orjinal mi bilemiyorum ancak CD çalar kısmı okumamaya ERROR hatası vermeye başladı.
2- Ardından sağ ön camın otomatik düğmesi bozuldu camları kilitlemediğimde cam kendiliğinden açılıyor ve kapanmıyor. Fatih arkadaşımızın yazısını inceledim hemen bu sabah onarmaya çalışacağım.
3- Aynı gün bardak altlığı tablasının bardağı tutan oynar kısmı kırılmış şu anda içeceklerimi koyamıyorum.
4- Dün sabah da anahtarın pili bitti sanırım uzaktan kumanda kapıları açmadı. Şu anda yedek anahtarı kullanıyorum.
5- Son olarak da dün akşam el freninin yanındaki bagajı açma kolu arızalandı şimdi aracın içinden bagajı açamıyorum.

Yani hepsi de son 10 gün içinde meydana gelince hem moralim bozuldu hem de arabadan soğudum. Yarın yetkili servise gitmeye niyetliyim zaten 80.000km.ye geldi periyodik bakımını da yaptırayım diyorum.

Çevremden boşu boşuma servise gitmememi sanayide iyi bir ustayla da bunları halledebileceğimi, serviste pahalıya mal olacağı yönünde tavsiyede bulunanlar var. Bir de sizlere danışayım dedim.

Taviyslerinizi ve değerlendirmelerinizi bekliyorum.

Herkese saygılarımı iletiyor, SİRİONLU iyi günler diliyorum.
:)
Eklentiler
DSC03270.JPG
Benim canavar...
DSC03270.JPG (31.34 KiB) 1137 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
ardilo

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Sirionumda arızalar bitmiyor

Mesajgönderen ardilo tarih 20 Ağu 2010, 23:56

Arkadaşlar,
Sirion 2004 modellerde triger olmadığını okudum. Doğru mu? Eğer doğruysa çok memnun olacağım... Bir arkadaşım Ford motorunu eline aldı da... sebebi trigermiş
:D
Kullanıcı avatarı
ardilo

Mesajgönderen lthec tarih 21 Ağu 2010, 04:55

doğru okumuşsunuz. triger kayışı yerine zincir sistemi var.
lthec

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 21 Ağu 2010, 10:57

Yazınızı tebessümle okudum :) Acımasızlıktan değil yanlış anlamayın da arıza dediğiniz şeylerin hepsi kıytırık ufacık tefecik şeyler. Servise gitmenize gerek yok bunlar için sanayide hallederler. Gerçi yetkili servise bir periyodik bakıma gittiğinizde bile söyleseniz bunları, yapılabilenleri yaparlar ve ya ücret almazlar ya da komik bir ücret ödersiniz. Çabucak yazayım:

Silindir ateşleme problemi buji ile ilgili idiyse ne ala, orijinalse bujileriniz, ömrü 30.000 km'dir aklınızda olsun. Geçirirseniz problem yaşamanız ve yakıt tüketiminizin artması ve aracın güçten düşmesi normaldir.

Arabanızın orijinal aküsünün bitmiş olması gayet normal artık. Neticede 5-6 yaşında bir akü bu. Yerine Mutlu Akü takabilirsiniz. Aynı boyut ve polarizasyona sahip aküleri var. 100 lira fiyatı.

CD çalarımız sonradan takılma bir Sony. Takdir edersiniz ki çok iyi bir marka. Ama nasıl kullanıldığı önemli. Sizden önceki sahibi özensiz biçinmde kullandıysa ya da içine tozlu biçimde CD'leri taktıysa bozulması gayet normaldir. Temizlenebilir. Ya da değiştirilebilir. Maliyeti 50-200 TL olacaktır yerine alacağınız benzer özellikteki sistemin kalitesine göre.

Cam düğmesi olayı zaten Sirion'un bilindik tek problemidir. Bu da tamir edilebilen, basit, plastik kırılması sebepli bir arıza. Arabaya ait bir arıza bile değil, sadece cam düğmesi :)

Bardak tutacağı sert bir malzeme ama kırılmışsa kırılmıştır, yapacak birşey yok. Yapıştırmanızı tavsiye ederim, yenisi için çok acayip bir fiyat verebilir servisler size :) Ya da hurdacıdan bulabilirsiniz.

Pil bitme konusunda, 5-6 yaşında bir arabada normaldir pil bitmesi, iyi bile dayanmamış mı? :)

Bizim arabada pek çok şey mekanik. Bagaj açan düğme de öyle. Tel kopmuş olabilir.

Keşke bütün arabaların arızaları böyle olsa :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen serdarsword tarih 21 Ağu 2010, 14:16

UMUT BEY E SONUNA KADAR KATILIYORUM
BUNLARA ARIZA DEMEK BİRAZ YANLIŞ OLUR GİBİ
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen feylesof tarih 22 Ağu 2010, 01:21

Teyip orjinal bendede aynı problemi yapmıştı kristali temizlettim düzeldi, temizleme için cd'de satılıyor ayrıca.

Bide arabanıza nazar duası okutun bence.

Kazasız belasız sürüşler dilerim.
feylesof

Mesajgönderen ozgursula tarih 22 Ağu 2010, 01:44

Ben de mesaj başlığını görünce n'oluyor dedim yahu. Sirion arıza falan deyince şaşırdım açıkcası. Bu söyledikleriniz çok küçük ve her arabada olası sıradan şeyler. :D biraz el yeteneği ile çoğunu halledebilirsiniz kendiniz. Böyle sağlam bir araba bulmuşsunuz değerini bilin derim. Bu aralar birçoğumuzun akü sorunu başlar sonuçta herbiri 5-6 yıllık araçlar ve orjinal aküleri. Akü bitmesini, kumanda pilinin bitmesini bir arıza olarak gösterirseniz hem ben hem de sirion'ununuz size küser ona göre :D
ozgursula

Mesajgönderen lthec tarih 23 Ağu 2010, 00:53

Size ve forumdaki tüm arkadaşlara bir bilgi vereyim. aracımı 2005 yılında 0 aldım. otomatik sirion. 1.nesil sirionların piyasada son kalanlardan. sirionum şu an 120 bin km de. veee 1 kere dahi ( 1 ) herhangi bir sebepten arıza yapmadı. üstelik aracı 20.000 km bakımıydı sanırım, garanti bozulmasın diye yaptırmıştım. onun haricinde bakıma dahi sokmadım. tüm sıvıları (fren, motor yağı, şanzıman yağı,soğutma suyu sıvıları) zamanında değişitrdim. onun haricinde bir şey yapmadım. size en önemli tavsiyem. motora asla sıradan su ilave etmeyin. aslaa. soğutma sistemine kırmızı antifiriz ve saf su karışımını koyun. aksi taktirde ilerleyen senelerde kettle, çamaşır mak. , ütü vs. de karşılaştığınız kireç sorunu motorunuzun soğutma sistemini sarar ve bu bir süre sonra başlı başına bir bela haline gelir. aracınızın markası ne olursa olsun bu böyledir.2 senede bir soğutma sistemindeki sıvıları kırmızı antifiriz+su olarak değiştiririm. bu sayede ne hararet yapar nede gram su eksiltir. (senelik 250 ml normal sayılır)
sizlerle paylaşmak istedim.
lthec

Mesajgönderen black rock tarih 30 Ağu 2010, 14:50

OFFFF
bende başlığı görünce çok üzüldümm..
bildiğiniz üzere hala bir sirion almaya çalışıyorumm.

bu başlığıda okuyunca aman dedimm.ama konuyu okuyunca gülümsemeye başladımm.
arkadaşımız arıza görmemiş herhaldeee.

bu arıza dediğiniz şeylerin hepsini kendi kendinize halledebileceğiniz küçük aksaklıklar.daha önceki araçlarımdan bildiğim kadarıylaa.

gönlünüzü ferah tutun derimmm.
black rock

Marka: Henüz Arabam Yok

Mesajgönderen ozgursula tarih 31 Ağu 2010, 14:46

Umut gözünü seveyim şu başlığı değiştir. Konunun içeriği belli lütfen daha akıllı uslu bir başlık alalım :D Milleti tedirgin ediyor.
ozgursula

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 31 Ağu 2010, 15:03

Daha iyi, ilgi çekiyor :)

Ben de Sirion'u satıp YRV aldığımda sattım kurtuldum yapmıştım başlığı. Millet taşlamak için geldiğinde şaşırmıştı tabi yeni arabanın fotoğrafını görünce :) Arada bir iyi oluyor böyle şok tedaviler (hatırlatma tedavisi).

Ne hatırlıyoruz dersen, ne kadar güzel bir arabamız olduğunu :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen sahin_dag tarih 07 Şub 2011, 17:03

Merhaba Arkadaşlar,

bugün itibariyle bende aranıza 2004 Model Kırmızı renkli SIRION 1.3 TOURING AC ABS - 113.011Km lik aracımla katılmış bulunuyorum.

Sizlere danışmak istediğim konu, aracın akü, baskı-balata ve lastikleri çok yeni değiştirilmiş. Ben aldığımda nelerini baktırayım/yaptırayım, birde bilen arkadaşlar bana kısaca servis periyodlarını yazabilir mi?

Not. Bu triger kayış yerine zincir olayında dikkat etmemiz gereken birşey varı, 60 veya 100binde bir değişmeyecekse ne zaman değiştirmek uygundur?

Çok Teşekkürler, saygılar.
sahin_dag

Mesajgönderen ozgursula tarih 08 Şub 2011, 09:59

Hayırlı uğurlu olsun. Bujileri konrol ettirin, yeni aldığınız aracın yağının yeni değiştiğini söyleseler bile servis kağıdı yoksa yenilenmesinde fayda var onun haricinde daha acil birşey gelmiyor aklıma. Daha önce kullandığım palio multijet de Triger zincirli olduğundan 300 bin civarıda gider demişlerdi bizim araçlar için henüz kilometrem az olduğundan sormadım açıkcası daha detaylı bilen arkadaşlarımız yardımcı olabilirler.
ozgursula

Mesajgönderen sahin_dag tarih 09 Şub 2011, 12:11

Çok sağol kardeşim, inşallah kazasız belasız günler bizim olsun. Seninki kaç kilometrede ve cidden diğer japonlar gibi tam sorunsuz bir araçmıdır bu birde 113bin km çok fazlamı sence?

Birde sen aracın içini güzelleştirmek için herhangibirşey yaptın mı?

Saygılarımla
sahin_dag

Mesajgönderen ozgursula tarih 09 Şub 2011, 15:53

Diğer japonlar gibi dersen olmaz o zaten saf bir japon, kültablasının altında toyota yazar :D şu ana kadar hiç bir problemle karşılaşmadım. Sırf keyfi olarak ön balataları ve bujileri değiştirttim :D Allah göstermesin bir arıza falan da görmedim. Servis de, başka ustalar da bu arabalar kolay kolay arıza yapmıyor diyorlar. Ama bu konunun başlığı gibi birşeyler gördüğünde ben şahsen üzülüyorum. Bu sayılan şeyler arıza olarak bakarsak hatta arızalar bitmiyor gözüyle bakarsak yanmışız :D . Bu her marka için geçerlidir sanırım. Geçenlerde akrabamızın 2010 model Türkiye'de oldukça da çok kullanılan bir marka arabası var freninin komple boşaldığını ve şans eseri hızının yavaş oluşundan dolayı elfreni ile durdurabildiğini söyledi. Peki bu durum hızlı iken olsaydı ne olurdu? Allah korusun düşünmek bile istemiyor kendisi. Allah bu tür arızalardan korusun hepimizi.
ozgursula

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir