Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

sirionun radyosunda aux girişi varmıdır?

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Mesajcakgur, 26 Kas 2009, 22:32

cakgur

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: sirionun radyosunda aux girişi varmıdır?

Mesajilker, 27 Kas 2009, 03:09

cakgur yazdı:sirionun radyosunda aux girişi varmıdır?

Senin için araştırdım arkadaşım ....Varmış için rahat olsun :D

Aux in.JPG
The integrated audio system
looks as good as it sounds
Aux in.JPG (8.61 KiB) 267 kere görüntülendi

Aux in 2.JPG
Play your iPod or MP3 player through the
speakers. Simply plug your player into this
AUX input, and enjoy.
Aux in 2.JPG (5.65 KiB) 267 kere görüntülendi

Aşağıdaki pek de kısa olmayan kısa yolu kopyalayıp arama çubuğuna yapıştırıp aratırsanız size PDF formatında bir Sirion broşürü indirecek ...Orada da yukarıda yazdığım şeyleri bulabilirsiniz. Ama bu özellik sadece Sirion 1.5 SX için olabilir bilemiyorum.

http://rds.yahoo.com/_ylt=A0geu8JbEw9LD ... del=sirion
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajcakgur, 27 Kas 2009, 10:30

öncelikle detaylı bir araştırma yaptığın için çok teşekkür ederim. soruyu yanlış sordum kusura bakma. benim sirionda aux girişi yok normalde olması gerektiğini biliyorum ama giriş yeri yok. acaba ona aux girişi yapabilirmiyiz. teyip aynı teyip ama giriş yeri yok:(((
cakgur

Mesajilker, 28 Kas 2009, 01:18

Üniteyi yerinden çıkarıp arka paneldeki bağlantıları görmek lazım. Eğer Aux in girişi mevcut da sadece kablolamayı ve ön tarafa bağlantıyı gerçekleştirmemişlerse bu çok kolay. Ki 3 kuruşluk kablo ile 5 kuruşluk soketi neden yerlerine takmazlar anlayabilmiş değilim.

Bunu anlayabilmek için ünite üzerindeki opsiyonlarda CD , Radyo seçiminin yanı sıra AUX seçiminin de bulunuyor olması ve inaktif durumda olmaması... Yani eğer ünite üzerinde, giriş kaynağı seçeneklerin arasında AUX yoksa zaten hangi konuma alıp da harici bir ses kaynağından sinyal alabileceksin ?

Diyelim ki bu seçimin de yok ve radyo frekansından yayın yapan MP3 playerlardan da kullanmak istemiyorsun...( Zor bir müşteri olduğunu kabul edelim :) ) .... Yani kablo bağlantılı bir şekilde Sirionda harici bir cihazdan MP3 dinlemek istiyorsun.... ( Pizza kulesini doğrultsam vazgeçer misin ? :) ) ... Şaka bir yana bu da imkansız değil ... Ünite yerinden çıkarılır... İçi açılır ve Pre-amplifikatör girişine paralel bir kablo çekilir. Eğer şanslıysan üniteyi CD konumuna alıp ( içerisinde her hangi bir CD medya olmadan tabii ) harici cihazı bağlarsın ve oradan ses alırsın.

Benim Tourneo Connect' de sesli komut anlama ünitesini koyan salak sub woofer out ve subwoofer anfisi on off sinyali için bir çıkış koymamıştı mesela.. E ne yaptık :) üniteyi yerinden çıkardık, cihazı açtığımızda her hangi bir şekilde voltaj gelen bir noktayı yakaladık ...( 3 volt buldum mesela CD yi uyandırıyordu ) 3 volt ile tetiklenebilen , tek transistörlü ve tek röleli bir devre yaptık .. o röle de gelen 12 voltu subwoofer anfisine ben üniteyi açtığım anda iletti ve kapattığım anda kesti :) Devrenin toplam maliyeti ise 2 TL ... Evet yanlış yazmadım 2 TL lık bir devre ile işi çözdüm ama Ford amcam uzay mekiği gibi elektronik sistem koyduğu aracına böyle bir şeyi düşünememiş...

Biz tüketiciler mi çok şey istiyoruz yoksa üreticiler mi beyinsiz anlayamadım ama böyle şeyler her markada oluyor işte ....
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajcakgur, 28 Kas 2009, 01:42

Sevgili İlker Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı olarak müsait bir gününde buluşup bu konuyu uygulamalı göstermeni isterim:P Hem Ankaradaymışsın bende ankaradayım:))) Şaka bi yana bu ve ön panelden tıkırtı gelme problemini çözmem için engin bilgi ve yardımlarını bekliyorum. Ben Aux için bir giriş olduğunu ama adamların koymadığını düşünüyorum. sirion un teyibinin nasıl söküleceğine dair hiçbir fikrim de yok. sanki panel bir bütün şekilde orada:D Aux tuşuna dikkat etmedim sabah bi bakaym sonra bilgilendirme yaparım. Çok teşekkür ederim. Yardımlarını bekliyorum
cakgur

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir