Üniteyi yerinden çıkarıp arka paneldeki bağlantıları görmek lazım. Eğer Aux in girişi mevcut da sadece kablolamayı ve ön tarafa bağlantıyı gerçekleştirmemişlerse bu çok kolay. Ki 3 kuruşluk kablo ile 5 kuruşluk soketi neden yerlerine takmazlar anlayabilmiş değilim.
Bunu anlayabilmek için ünite üzerindeki opsiyonlarda CD , Radyo seçiminin yanı sıra AUX seçiminin de bulunuyor olması ve inaktif durumda olmaması... Yani eğer ünite üzerinde, giriş kaynağı seçeneklerin arasında AUX yoksa zaten hangi konuma alıp da harici bir ses kaynağından sinyal alabileceksin ?
Diyelim ki bu seçimin de yok ve radyo frekansından yayın yapan MP3 playerlardan da kullanmak istemiyorsun...( Zor bir müşteri olduğunu kabul edelim

) .... Yani kablo bağlantılı bir şekilde Sirionda harici bir cihazdan MP3 dinlemek istiyorsun.... ( Pizza kulesini doğrultsam vazgeçer misin ?

) ... Şaka bir yana bu da imkansız değil ... Ünite yerinden çıkarılır... İçi açılır ve Pre-amplifikatör girişine paralel bir kablo çekilir. Eğer şanslıysan üniteyi CD konumuna alıp ( içerisinde her hangi bir CD medya olmadan tabii ) harici cihazı bağlarsın ve oradan ses alırsın.
Benim Tourneo Connect' de sesli komut anlama ünitesini koyan salak sub woofer out ve subwoofer anfisi on off sinyali için bir çıkış koymamıştı mesela.. E ne yaptık

üniteyi yerinden çıkardık, cihazı açtığımızda her hangi bir şekilde voltaj gelen bir noktayı yakaladık ...( 3 volt buldum mesela CD yi uyandırıyordu ) 3 volt ile tetiklenebilen , tek transistörlü ve tek röleli bir devre yaptık .. o röle de gelen 12 voltu subwoofer anfisine ben üniteyi açtığım anda iletti ve kapattığım anda kesti

Devrenin toplam maliyeti ise 2 TL ... Evet yanlış yazmadım 2 TL lık bir devre ile işi çözdüm ama Ford amcam uzay mekiği gibi elektronik sistem koyduğu aracına böyle bir şeyi düşünememiş...
Biz tüketiciler mi çok şey istiyoruz yoksa üreticiler mi beyinsiz anlayamadım ama böyle şeyler her markada oluyor işte ....