SİZCE HANGİSİ!!!

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

SİZCE HANGİSİ!!!

Mesajgönderen nvrmnd tarih 18 Nis 2009, 01:12

Öncelikle merhabalar...

Baya süredir nete giremiyordum ve sonunda tekrar aranızdayım... :D

Şimdi siz değerli abilerime bir sorum olucak bazılarınızında bildiği gibi 2001 model Lagunamız var.Ve bende daihatsu hastası olarak yıllardır bir daihatsu sahibi olmak istiyordum ve sonunda 17-18.000 TL denkleştirdim şimdide ÖTVindirimi başladı ve Lagunayıda satıp sıfır bir Daihatsu sahibi olamak istiyorum-istiyoruz(benim zorumla ailemde istiyor artık onlarda benm sayenizde asık oldular bu minik yaramazlar :lol: )Sorun şuki hangi daihatsuyu alıcağımıza karar veremedik ve sizlere sormak istedim ben MATERİA-babam TERİOS-annem ise SİRİON isteyince olaylar karıstı tabi evde, bir an öncebir karar veremezsek peder bey baska marka alıcak gibi görünüo:S.fazla uzadı kusura bakmayn...
SİZCE HANGİ DAİHATSU(sıfır)VE NEDEN?

şimdiden yardımınız için teşekkürler!!!

SAYGILAR...
E.Ozan PEHLİVAN
DAİHATSUforever!!!
nvrmnd

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: SİZCE HANGİSİ!!!

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Nis 2009, 11:44

Selam Ozan,

İkinci el piyasası çok kötü. Benim tavsiyem Laguna'yı şimdilik tutup, paranızın üstüne 2-3 koyup Sirion almak olacak.

Diğer bir alternatif; satmakla uğraşmamak için Laguna'yı takasa verip Terios veya Materia alabilirsiniz. Bence tercih edilme sebebi olabilecek etkenleri modellerin yanına yazıyorum.

Ekonomi: Sirion 1.3
Performans: Sirion 1.5
İç Hacim, Tarz: Materia
Ekonomi, 4x4: Terios 1.3
4x4: Terios 1.5

Hayırlı olsun şimdiden.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 18 Nis 2009, 13:53

Ben şahsen Sirion un 1.3 ünü gereksiz bir model olarak görüyorum..

Ekonomi çok öndeyse, iç hacim olarak da sizi hayal kırıklığına uğratmayacak olan 1,0 motor Sirion!
Arabanın tarzı; havası; ve iç ferahlığı,genişliği çok öndeyse Materia kesinlikle!
Ha yok eğer performans çok öndeyse ; güvenlik açısından da son derece doyurucu seviye de olan (standartta ESP bile barındırıyor olması sebebiyle 1,5 motorlu Sporty Sirion!

Dilerim mutluluk getirici bir seçim olur! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen nvrmnd tarih 20 Nis 2009, 00:51

aslında bi tane 2006 model 46000de 1.0 sirion var 13.000lira istiyor aradım sadece tamponda boya var dedi hemde söle bi avantajı var arabann tüm parayı ona baglamak yerine yarısını peşin verip diğer yarısınıda taksit yaptırmak gibi bi avantaj sunmuş satıcı ama tam ayrıntılı görüşmedim adamla...Sıfır arac almazsam ozamana kadar satılmazsa bunu alabilirim belki sizce bu araca 13.000 verilirmi?2006 model 46000 km 1.0!

Ve Umut-Fatih abilerim verdiğiniz bilgiler için teşekkürler!!! :)
DAİHATSUforever!!!
nvrmnd

Mesajgönderen bailiwick tarih 20 Nis 2009, 01:30

Zaten sıfır almak istiyosanız Sirion yok şu anda diye biliyorum. En azından 2-3 hafta önce yoktu. Bir arkadaşım arıyordu, sormadığı bayii kalmadı ama tükenmişti malesef.
bailiwick

Model: Materia

Mesajgönderen nvrmnd tarih 20 Nis 2009, 16:21

2.bir araç almayı şimdilik düşünmüyorum 26 mayısta askere gidiyorum anca gelince kendime araç alırım...O yüzden Laguna eğer satılırsa fiyat belli zaten altına inmem o fiyatta satılırsa sıfır Daihatsu almak istiyoruz ama daha önce hiç Daihatsu kullanmadık Laguna rahat-seri ve lüx aractır...benim için fark etmezde peder bey hem rahat-hem seri-hemde olabildiğince ekonomik bir arac almak istiyor...Laguna da rahattı ama 2000cc motor olunca bu devirde öle pekte rahat binilmiyor bu araclara ki günde en kötü 250-300 km yapıyor bu araç...O yüzden MATERİA-TERİOS arasında kaldık ama MATERİA daha ağır basıyo tabi :D .Bakalım kısmet Laguna satılırsa eğer İNŞ.bizde Daihatsu sahibi olucaz... :)
DAİHATSUforever!!!
nvrmnd

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir