SLM yrv turbo yardım lütfen

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

SLM yrv turbo yardım lütfen

Mesajgönderen ayhangedikli tarih 07 Kas 2011, 23:36

arkadaşlar aranıza yeni katıldım daihatsu kullanıcısıyım ama turbo kullanmamıştım lpgde 400 krş yakıyor çok fazla geldi bana acil yardım lütfen telim 05462570920 çağrı atmanız yeterli bu yazışmalardan çok anlamıyorumda))))))))))) saygılar
ayhangedikli

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: SLM yrv turbo yardım lütfen

Mesajgönderen yüksel kardeş tarih 28 Mar 2012, 22:45

YRV Turbo kullanıcı arkadaşlar merhaba konu başlığı uygun olduğu için sorunumuda buraya yazmayı uygun buldum. Servise getirmeden önce sizlere danışmam gereken bir sorunum olacak. Aracı ilk çalıştırdığımda d4 konumuna alıp ayağımı frenden çektiğimde araç düz bir zeminde alıp başını gidiyor geri vites içinde durum bunun gibi fakat 10 veya 15 dakika sonra motor ve şanzıman ısındığında frenden ayağımı çektiğim zaman aracın ilerlemesi için gaz pedalına basmam gerekiyor bu konuda bilgi ve fikri olan arkadaşlara
yüksel kardeş

Mesajgönderen FaTiH tarih 28 Mar 2012, 23:21

Şu konuyu iyi bir baştan sona okuyun; sizin sorununuz da bu yağ-filtre meselesiden kaynaklanıyor olabilir..! yrv-turbo-sanziman-sorunu-t2444.html
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen yüksel kardeş tarih 29 Mar 2012, 00:11

Aracım şuan 63000 de 60500 de yetkili serviste full bakımı yapıldı. 61100 km de ise şanzıman yenilendi. O konuyu daha önce incelediğim için şanzımanı yaptırmış olduğum yere bunları belirttim. devir hararet ve gidişinde herhangi bir sorun olmadığı için bunun normal olabileceğini belirttiler.
yüksel kardeş

Mesajgönderen Ally_07 tarih 29 Mar 2012, 10:38

bizde de buna benzer bir durum oluyordu ama daha çok motor soğukken. hatta gaza basınca bile hareket geç başlıyordu. ben de alır almaz şanzıman yağını değiştirtmiştim yetkili serviste. şimdilerde olmuyor. ben araca acemi olduğumuzdan diye düşünmüştüm.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen jadamaniac tarih 29 Mar 2012, 11:26

aracın motoru soğukken otomatik vitesli modellerde son derece normal bir durumdur bu, doğal olarak aracın rölantisi daha yüksek çalışır, bu sebeple de kavrama biraz daha fazla olur-aracı rölantide biraz daha fazla hareket ettirir, rölanti normal konumuna geri döndüğünde düzelir
jadamaniac

Model: Copen

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 29 Mar 2012, 13:57

Valla benim YRV Turbo'ya sıcak soğuk farketmiyor, her türlü atılıyor. Hanım hatta şey diyor, başka arabalarda araba yürüsün diye gaza basarsın, bunda kendi kendine atılıyor, durdurmak için frene basman gerekiyor, ne biçim araba bu :D
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen yüksel kardeş tarih 29 Mar 2012, 14:16

Şanzıman yenilenmeden önce bizim YRV de aynı idi. O eski halini çok arıyorum
yüksel kardeş

Mesajgönderen FaTiH tarih 29 Mar 2012, 14:42

Servislerin sağı solu belli olmaz; belki eski şanzuman yağını bir kenara ayırıp tekrar aynısını koymuşlardır,yenilememişlerdir.. Kaputu açıp çubuğu çekip bir rengini kontrol edin.. Pembe kırmızı arası canlı bir renkte ise güzeldir..Ya da eski şanzuman yağı filtresi tıkanır hâle gelmiştir, onlar da farkına varmamış; aynı filtreyi takmıştır; şimdi de vazifesini yeterince yerine getirmiyordur..Bir baktırın; değiştirtin o parçayı (şanzuman yağı alt filtresi) derim...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 29 Mar 2012, 18:49

Fatih'e katılıyorum Yüksel Bey, şanzıman yağı ucuz sayılır, denenebilir. Yalnız olabildiğince fazla miktarını değiştirmek istiyorsanız benim verdiğim hesaba bakın, 2 adet 3 L'lik yağ almanızı öneririm (bildiğim kadarıyla daha fazla hacimli satışları yok).

Bu arada, geçen dört kapılı büyük olan Mini Cooper'a bindim, araçta bir sorun mu vardı bilmiyorum ama (gerçi 12 bin km'de idi) o ne hantal, ne öküz gibi araba öyle ya, kalkarken gazı köklüyorsun, araba 2-3 saniye sonra tepki veriyor gaza!
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 31 Mar 2012, 15:33

Mini Cooper S kullandım benim Bocanegra'dan sonra. İkisi de 180 beygir. Bocanegra'nın yanında Cooper S çok kötü gerçekten. Arabanın iç mekanından gelmeyen ses yok, her yeri ayrı oynuyor. Zorladım biraz şu efsanevi Mini yol tutuşunu görmek için, orada da hayal kırıklığı idi. Boca her türlü yer Cooper S'leri...
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir