Şöför camından gelen tıkırtılar

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Şöför camından gelen tıkırtılar

MesajSirion gti, 26 Şub 2008, 16:28

Şu ana kadar 2 tane sirionum oldu ikisindede şöför camı belirli bir seviyede açıkken tıkırtı yapıyor sizin arabalardada oluyormu
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Şöför camından gelen tıkırtılar

MesajUmut-Gultekin, 26 Şub 2008, 16:29

Sirion gti yazdı:Şu ana kadar 2 tane sirionum oldu ikisindede şöför camı belirli bir seviyede açıkken tıkırtı yapıyor sizin arabalardada oluyormu

Evet :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 26 Şub 2008, 16:33

umutgultekin yazdı:
Sirion gti yazdı:Şu ana kadar 2 tane sirionum oldu ikisindede şöför camı belirli bir seviyede açıkken tıkırtı yapıyor sizin arabalardada oluyormu

çözümü yokmu bunun :oops:
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajUmut-Gultekin, 26 Şub 2008, 16:48

Sirion gti yazdı:
umutgultekin yazdı:

çözümü yokmu bunun :oops:

Geyik gibi gelecek belki ama benim çözümüm ya camı ses yapmayacak kadar fazla açmak, ya da hiç açmayıp havalandırmayı kullanmak. Genellikle havalandırma kullandığım için cam tıkıtısından bugüne kadar hiç rahatsız olmadığımı şimdi farkediyorum :roll:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 26 Şub 2008, 17:42

umutgultekin yazdı: Geyik gibi gelecek belki ama benim çözümüm ya camı ses yapmayacak kadar fazla açmak, ya da hiç açmayıp havalandırmayı kullanmak. Genellikle havalandırma kullandığım için cam tıkıtısından bugüne kadar hiç rahatsız olmadığımı şimdi farkediyorum :roll:

Camların tıkırtadası sirion'a özgü değil ya! öyle demeyin.
Yarım açıldığında çoğu arabanınki titreme ve ses yapar. Yeni ve daha sıkı fitiller muhtemel sorunu çözecektir. Eskiyene kadar tabii.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajFaTiH, 27 Şub 2008, 11:44

Aynı muhabbt bende de var ve gıcık bir durum hakikaten!!Ama Allah tan ben de sunroof var ayıptır söylemesi..Pek cam kullanmam o yüzden!! :wink: Zaten şu bozuk sürücü camı düğmem de açtın mı kapanmaya biliyor düğme kırıklığından dolayı..Sinir oluyorum!!O yüzden sunroof um ve ben iyi bi ikliyiz!! :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajSonCuoreci, 27 Şub 2008, 12:28

Benim Cuore'de de var aynı problem, gerçekten de bazan sinir bozucu olabiliyor. Şimdiye kadar çok araba kullandım ancak hiçbirinde rastlamamıştım bu probleme... Ben de camı ya tam açıyorum ya da tamamen kapatıp klima kullanıyorum...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajbfd, 08 Haz 2008, 13:19

FaTiH yazdı:Aynı muhabbt bende de var ve gıcık bir durum hakikaten!!Ama Allah tan ben de sunroof var ayıptır söylemesi..Pek cam kullanmam o yüzden!! :wink: Zaten şu bozuk sürücü camı düğmem de açtın mı kapanmaya biliyor düğme kırıklığından dolayı..Sinir oluyorum!!O yüzden sunroof um ve ben iyi bi ikliyiz!! :mrgreen:

merhaba fatih;
sunroof kullanımı hakkında tecrübelerini paylaşırmısın, örneğin şehirler arası yolculukta yada çukurlara girip çıkma durumunda sunroof nasıl korunur??
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

MesajFaTiH, 08 Haz 2008, 21:40

bfd yazdı:merhaba fatih;
sunroof kullanımı hakkında tecrübelerini paylaşırmısın, örneğin şehirler arası yolculukta yada çukurlara girip çıkma durumunda sunroof nasıl korunur??

Mrblar bfd..2004 model temmuz trafik çıkışlı Sirion um da Sunroof um da var Webasto marka.. Sunroof um bana sadece 1,5 yıllıkken bir ara "tıkırtı" sıkıntısı çıkarmıştı..Servise gittiğimde söyledim;Sunroof u kapattığımız zaman ki;oturduğu yerdeki lastik aksam aşırı sertleşmiş..Oraya yumuşatıcı bir sprey sıktı..O vakitten beri o tıkırtı da tamamen kesildi..!Yağmurlu havada arka tarafını dâhi havalandırmamak lazım!İçeriye su girmiyor gibi görünse de bir bakıyorsunuz müthiş bir damlama başlıyor!Ve kapatsanız dâhi uzun bir süre damlatmaya devam ediyor!Ayrıca anteni de brz yukarıda tutmak iyi oluyor..Camına çarpıp zedeleme ihtimaline karşı..Bunlar haricinde artık 4 yaşına gelmiş Sunroof uma bir bakım yapmadım!İhtiyaç da duymadım! Sunroof deyince ama tek geçerim: WEBASTO! :wink:

Şehirlerarası yolda derken tam olarak neyi kastettin anlamadım..!?Çukurlu yollardaysa sunroof tasarımı gereği zaten o tarz darbelerden etkilenmeyecek yapıya sahip! ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajbfd, 09 Haz 2008, 18:06

fatih; açıklamaların için tşk.ler...
çukurlardan kastım şu avcı boy çukuru gibi olanlar, yada hız kesme tümsekleri bunlar son anda farkedilip üzerinden(veya içinden) geçilirse sunroof açıkken, şehirlerarasıda sunroof açıkken hız limitleri kaç km/s olmalı??
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajoguzkirer, 09 Ağu 2008, 13:52

Sofor camindan gelen tikirtinin sebebi cok basit. Normalde ses yoktu. Alarm taktirinca oldu. Alarm taktirirken tam aciklayamicam ama galiba soyle bisiydi, normalde sofor tarafinda olmasi gereken cam kaldirma motoru sag taraftaymis galiba ,boylelikle kapi icinde bir yerleri delmesi felan gerekti ve camin dengesini bozdu bu islemleri yaparken. Alarm taktirmadan once hc ses cikmayan kapidan alarm taktirinca cam kapaliyken ses yok ama cok az acilsa da acaip ses gelmeye basladi. sizdeki arabalarda alarm varsa ve bu sekilde takidiysa sesin sebebi bu olabilir.Alarmi takan dangalak bir de yanlislikla direksiyon altindaki esya gozunu kirmis sonradan farkettim. bir de sonradan farkettim alttaki kablolari oyle bir hale getirmis ki saatlerce toparlamakla ugrasmistim. araca bir islem yaptirirken kesinlikle basindan ayrilmamak lazim. Adana Mici'da gecenlerde bakimini yaptirirken israrla aracimin basindan uzaklastirmaya calistilar beni. yasakmis.Salakliga bakin..aracin basinda durucam kardesim niye yasak yani. Ha bir de Adana Mici calisanlari oldukca kaba. Adana'ya yolunuz duserse bakimini erteleyin, bildiginiz yerde yaptirin. Ben de su anda Adana'da oldugumdan bu serviste yaptirmis oldum. Yoksa yasadigim yerde yaptirirdim.
Kullanıcı avatarı
oguzkirer

MesajFaTiH, 09 Ağu 2008, 14:05

Çoğunlukla ağır şartlar altında çalışıldığından başınıza birşey gelme riski v.s. ..... diye söylemlerde buluınur ve aracınızın başında durmamanız gerektiğini söylerler zaten hemen hemen her serviste...Ben Ank.da ki servisime gittiğimdeyse; aynı şeyi söylerler;fakat durmak istiyorsam kendilerinin bir sorumluluk almayacaklarını belirtirler ve ben de aracın başında kalırım..!Her merak ettiğimi sorarım;onlarda sağolsunlar bıkmadan cevaplarlar.. Tabii ki aracınızın başında durmak hakkınız! ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 09 Ağu 2008, 20:41

FaTiH yazdı:Çoğunlukla ağır şartlar altında çalışıldığından başınıza birşey gelme riski v.s. ..... diye söylemlerde buluınur ve aracınızın başında durmamanız gerektiğini söylerler zaten hemen hemen her serviste...Ben Ank.da ki servisime gittiğimdeyse; aynı şeyi söylerler;fakat durmak istiyorsam kendilerinin bir sorumluluk almayacaklarını belirtirler ve ben de aracın başında kalırım..!Her merak ettiğimi sorarım;onlarda sağolsunlar bıkmadan cevaplarlar.. Tabii ki aracınızın başında durmak hakkınız! ;)

Ben aynı şeyi düşünmüyorum valla :) Bugün ilk defa merkez servisin yeni yerine gittik. Harika olmuş. Sayısını tam bilmiyorum ama en az 15 araca aynı anda hizmet verecek kapasitede bir yer... Servis kısmı ve müşteri kısmı birbirinden camla ayrılmış. Biz tabii cam falan dinlemedik YağmurAdam'la ve gittik arabaların başına ekşidik. O sırada bir Terios kullanıcısı da geldi, hep beraber ekşimik olduk. Sonra benim egzos ucuna giden borudaki yırtığa bakmak için hep beraber kaldırılmış arabanın altına girdik :D Bu da yetmezmiş gibi kapısı camı açık bir sürü Daihatsu'nun içinde dolaştık durduk. Bunu yaparken de düşünmeden edemedim. Oradaki diğer 10-15 Daihatsu'nun sahibi de bizim gibi diğer araçların arasında geziyor olsaydı panayır formasyonunda, bırakın müşterilerin güvenliğini sağlamayı, bu araçların içindeki eşyaların güvenliği nasıl sağlanırdı diye... Bence güvenilir bir yere gidince aracı emanet etmekte sakınca yok. Ama diğer görüşe sahip olanlara da hak veriyorum elbette yoksa lokal anestezi diye birşey olmazdı :lol:

Not: Merkez servis hiçbir yere arabamı içim rahat ederek bırakamıyorum ben de...

Not 2: Merkez servise de zaten günübirlik gidiyorum, hiç bırakmadım şimdiye dek. Dolayısıyla boş keseden atıp tuttum demek ki bunca satır. Artık döver misiniz, sever misiniz bilmem :roll:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 10 Ağu 2008, 00:58

Bendeki cam tıkırtısı enteresan şekilde sadece belli bir yerde tıkırdıyor. onun altında yada üstünde ses yok. çok kes denedim hep aynı. 6-7 cm kadar indiğinde kıtırtıyor sonra yok ses filan. Gariplik olsun işte benimkide böyle.
Arabanın başından ayrılmak mı....?
Arabanın başında durmama izin vermeyen bir servisten anında çıkarım.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSirion gti, 10 Ağu 2008, 21:01

Bende işim olmadığı sürece ayrılmam başından hem bişeyler kapıyoruz yarın bir gün acil bir şey olsa ne ne işe yarıyor sorarım ilker abiyide boluda soru yağmuruna tutmuştum ama keşke sormasaydım her soru sonrasında bak arabanın şurasına şöle bişiy taktım bu işe yarıyo cevabını aldım moralim bozuldu bizim araba ne boşmuş diye :)
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir