Sonunda Lastikleri Değiştirdim

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Sonunda Lastikleri Değiştirdim

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 13 Oca 2009, 21:55

Evet arkadaşlar bugün itibariyle nihayet lastikleri değiştirmiş bulunuyorum! :)
Siz de fikirlerinizi paylaştıktan sonra Yokohama'da karar kılmıştım biliyorsunuz. Bugün akşam lastikleri taktırdıktan sonra eve kadarki 30 km.'lik yolculuğum esnasında yaptığım test sonucundaki ilk intibam: Mükemmel!
Ne yol sesi ne lastik sesi kaldı, sanki amortisörler değişmiş gibi yoldaki pürüzleri ve küçük çukurları emiyor Yokohama... Araç yol tutuşu hissedilir derecede iyileşti.

Tam "Acaba ben psikolojik olarak mı etkilendim de böyle hissediyorum" diye kendi kendime düşünürken eşimin söylediği "Gerçekten arabanın sesi azalmış"cümlesi, kendi kendine sırıtmakta olan bendenizin ağzını kulaklarına vardırdı... :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Sonunda Lastikleri Değiştirdim

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 13 Oca 2009, 22:13

SonCuoreci yazdı:Evet arkadaşlar bugün itibariyle nihayet lastikleri değiştirmiş bulunuyorum! :)
Siz de fikirlerinizi paylaştıktan sonra Yokohama'da karar kılmıştım biliyorsunuz. Bugün akşam lastikleri taktırdıktan sonra eve kadarki 30 km.'lik yolculuğum esnasında yaptığım test sonucundaki ilk intibam: Mükemmel!
Ne yol sesi ne lastik sesi kaldı, sanki amortisörler değişmiş gibi yoldaki pürüzleri ve küçük çukurları emiyor Yokohama... Araç yol tutuşu hissedilir derecede iyileşti.

Tam "Acaba ben psikolojik olarak mı etkilendim de böyle hissediyorum" diye kendi kendime düşünürken eşimin söylediği "Gerçekten arabanın sesi azalmış"cümlesi, kendi kendine sırıtmakta olan bendenizin ağzını kulaklarına vardırdı... :mrgreen:

Hayırlı olsun. Tadını çıkar. İlk 8-10.000 km böyle keyifli devam eder. Muhtemelen direksiyonu da hafiflemiştir bıdığın :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 13 Oca 2009, 22:29

Hafiflemez olur mu? :)
Demeyeyim demeyeyim diyorum ama aklımdan hep "Ah be 1 senedir ne diye beklemişim ben." cümlesi geçiyor...
İnşallah yarmazlar yine 2 gün sonra da 8-10.000 km. boyunca sürerim keyfini...
(Mevzuyu bilmeyenler için bkz: cuore-ye-uygun-lastik-t135.html)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 13 Oca 2009, 23:27

hayırlı olsun yenı lastıklerın kazasız gunler dılegıyle
josefsalvatini

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 14 Oca 2009, 11:25

Hayırlı olsun; paylaştığınız - paylaşacağınız inceleme bizlere de yol gösterici olacaktır!!Yokohama nın performansını merak etmiyor değilim işin doğrusu! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Sirion gti tarih 14 Oca 2009, 17:15

Lastik seçimi ve kalitesi çok önemli .en kral şöför bile kabak lastiklerle bir hiçtir arabaya biniyosan bakacaksın o kadar.Güle güle kullan abi doruğa selamlar
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 15 Oca 2009, 14:52

Çok teşekkürler arkadaşlar...

Yokohama ile ilgili ilk izlenimlerimi aktarmaya devam ediyorum:
Dün ve bugün, her metrekaresini neredeyse ezbere bildiğim ev-işyeri/işyeri-ev arası mesafede lastikleri daha iyi test etme imkanı buldum; buna göre:

1) Aracın konforu %100 oranda artmış bulunuyor. Her gün geçmek durumunda olduğum çukurlardan artık çok daha sarsıntısız ve yumuşak bir biçimde geçiyor araç.
2) Yol tutuş hissedilir derecede arttı. Yokohama yolu iyi kavrıyor.
3) Direksiyon hissedilir derecede hafifleşti.
4) Lastik sesi diye bir problemim yok artık.
5)Yağmurda ve kuru zeminde frenleme artık daha dengeli bir biçimde gerçekleşiyor (Henüz panik fren yapmadım, onun testini yaptığımda da sonucu sizlerle paylaşacağım)

Hülasa;

Yokohama, yaptığım testler sonucunda beni fazlasıyla tatmin etti. Lastiğini değiştirecek olan arkadaşlar tercih listelerine gönül rahatlığıyla ekleyebilirler.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen mustafa tarih 15 Oca 2009, 21:18

hayırlı olsun onur, güle güle kullan. sana anlattıklarımı şimdi yaşıyorsun, araba aynı araba ama nasıl değiştiğini gözlerinle gördün. yeni lastikleri taktıktan sonra keşke daha önce değiştirseymişim. dersin demiştim. eski lastiklerde japon yani bridgestone, yeni lastiklerde japon ama aralarında çok fark var. zaten beni yanıltan tek japon markası bridgestone oldu. yokohamayı aslında çok merak ediyorum, deneyimlerini bizimle paylaşırsın inşaallah. kaça aldığını yazmamışşın, yeni lastiklere nitrojen vurdurdun değilmi?
mustafa

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 16 Oca 2009, 11:53

mustafa yazdı:hayırlı olsun onur, güle güle kullan. sana anlattıklarımı şimdi yaşıyorsun, araba aynı araba ama nasıl değiştiğini gözlerinle gördün. yeni lastikleri taktıktan sonra keşke daha önce değiştirseymişim. dersin demiştim. eski lastiklerde japon yani bridgestone, yeni lastiklerde japon ama aralarında çok fark var. zaten beni yanıltan tek japon markası bridgestone oldu. yokohamayı aslında çok merak ediyorum, deneyimlerini bizimle paylaşırsın inşaallah. kaça aldığını yazmamışşın, yeni lastiklere nitrojen vurdurdun değilmi?

Teşekkür ederim Mustafa Bey.
Yokohama'dan gerçekten çok memnun kaldım. Yukarıda zaten ilk etapta göze çarpan değişiklikleri paylaşmıştım, dün 70 km. kadar yol yaptım, yeni lastiklerin performansı beni yine mutlu etti, panik frenlerde de dengeli duruş sağlıyor araç.
Taktırmış olduğum Yokohama Aspec A 349 model 155/65 R 13 ebat lastiklerin tanesinin fiyatı yılbaşından önce sorduğumda 126 TL idi. Kampanya kapsamında 4 lastiğe 3 adet parası ödeniyor ve lastiklerin tanesi 94.5 TL.'ye geliyor; toplam meblağ 378 TL oluyordu.
Salı günü gittiğimde ise adam pazartesi günü lastiklere % 3 zam gldiğini ve tanesinin 130 TL olduğunu söyledi. Kampanya ise devam ediyordu. Böylelikle lastiklerin tanesi 97.5 TL.'ye geldi; toplamda 390 TL tuttu. Yani lastik başına 3 TL, toplamda 12 TL zararım olmuş oldu bir gün farkla... Mühim bir fark değil...

Sonuç itibariyle Yokohama'yı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim Mustafa Bey. Lastikleri değiştirmeyi düşündüğünüzde aklınızın bir köşesinde Yokohama da olsun...

Not: Lastiklere nitrojen bastırmadım, şimdi sizin yazdığınızı okuyana kadar da hiç aklıma gelmemişti. Bilahare gidip bastırırım artık...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen mustafa tarih 13 Şub 2009, 12:08

onur, tavsiyene uydum ve lastiklerimi yokohama ile değiştirdim. senin bu kadar menmun kalman beni etkiledi. bende yeni lastik dendimi dayanamam, yokohamayıda bu güne kadar kullanmamıştım, kullanmadığım ürün hakkındada fikir sahibi olamam. bundan sonra kullanmadığım toyo kalıyor. micramdaki standart lastikler henüz eskimemişti. 6.5-7 mm arası diş derinliğine sahipler ölçüler 165/60-15 bildiğin gibi yeni lastiklerin diş derinliği 8 mm. dir.
1. lastik sesi azaldı. 2.continental den daha yumuşak ani direksiyon hareketlerine daha iyi cevap veriyor. yağmurlu havalarda iddialı ama yağmurda cont. daha iyi.ilerleyen günlerde yaptığım diğer değerlendirmelerimi yazarım. kalite olarak cont. den 1 sonra gelebilir ama fiyat avantajı cont. den yukarı çıkardı. aldığım desen AA01 175/65-15 H en güzel tarafı fiyatı 110 tl. (liste fiyatı 162.8 tl). kötü tarafı japon değil üretim yeri filipinler. bu benim için önemli "made in japan" bana her zaman güven verir. benim orjinal cont. fiyatı 230 tl pazarlıkla 200 alınır. yaklaşık 10 kadar şehirden fiyat aldım en ucuz izmir batı lastikte buldum. cuore için olan 349 desen 90 tl.
hiç bir daihatsu aşığının eski lastikle gezmesini istemem. lastik arabanın en önemli unsuru. continental, yokohama , semperit (özellikle ekonomik ve kaliteli seçenek arıyanlar için) ve dunlop önerdiklerimdir. ayrıca bayiiler arasında çok fiyat farkı var araştırmadan almayın
mustafa

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 13 Şub 2009, 12:19

Hayırlı olsun yeni lastikleriniz Mustafa Bey. Yokohama'dan memnun kaldığınıza sevindim doğrusu.
Benim lastikler 2008 Japonya üretimi. Taze lastikler yani...

1200 km.'si uzun yolda olmak suretiyle 2000 km. yol yaptım Yokohamalar ile şimdiye kadar... Özellikle uzun yol performansı beni ziyadesiyle tatmin etti. Daha önce de yazmıştım: viyadüklerde, kamyon-otobüs gibi büyük araçları solladıktan sonra maruz kalınan hava akımlarında araç hiç yalpalamıyor artık!
Bridgestone'lar varken uzun yolda yüksek hız yaparken araç tedirgin ederdi beni... Artık böye problemlerim yok... Öte yandan şehir içinde de, İstanbul'un malum vasatın çok altındaki yol şartlarında da beni mutlu ediyor...
Sonuç itibariyle Yokohama'dan oldukça memnunum. Bütün Daihatsu aşıklarına tavsiye ederim... :wink:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir