Sonunda Son moda Materia

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

Re: Sonunda Son moda Materia

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 20 May 2011, 20:29

37.500km de yapımıştı aynı işlemler demek...neyse birde sitesinden periyodik bakımlara baktım 215tl yazıyor 45000km bakımı maliyeti.sen 260 vermişsin ekstra bişi mi deiştirdin ilkercim??

bu arada benım silgeçler çürümüştü.ankaraya glemeden deiştirmek istedim.muz silgeç aldım tanesi 7.5tl den 15tl verdim.gayet memnunum ve araca ykaıştı silgeçler.
goztepeli_TR

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Mesajgönderen argyle tarih 25 Kas 2011, 06:39

setlerss yazdı:Arkadaşlar selam

Sonunda hep yapmak istediğim kil uygulamasını yapabildim arabanın kaportası fabrikadan çıktığı günkü haline

geldi belki bu hafta sonu Çbs Polish uygulaması yapıcam resimleri o zaman yayınlarım...

Not:Kil'i donanım haber sitesinde birisinden satın aldım 80 gr için 15 tl ödedim bu 80 gr'yi 3'e böldüm her bir bölünmüş
parça bir arabayı tamamen yapıyor uygulamak isteyen olursa detayları anlatabilirim

Artık kış yaklaşıyor tatilciler dönüyor forum biraz hareketlenir belki...

İlker Bey, bu "kil uygulaması" nedir, anlatabilir misiniz?
Cilayı nasıl yaptınız, makineniz mi var?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen setlerss tarih 25 Kas 2011, 14:24

Kil uygulamsı

bir bileşen madde var macun kıvamında ama içeriğini bilmiyorum bu maddeyi avucunuzun içerisinde hamur gibi açıyorsunuz ve aracınız temiz iken deterjanlı su ile küçük daireler şeklinde arabanıza uyguluyorsunuz ancak çok önemli bir kural var yere düşen maddeyi kesinlikle tekrar kullanmayın...deterjanı kullanmadaki amaç kayganlaştırıcı olarak arada birde bu macunu elinizde tekrar yoğurarak kullanınız....
setlerss

Mesajgönderen argyle tarih 25 Kas 2011, 17:11

Kil size toz olarak geldi ve siz kendiniz mi hamur yaptınız?
Bastırarak mı sürtüyoruz bu hamuru kaportaya?
En sonunda yıkıyoruz aracı sanırım?
Sonuç nasıl oluyor peki?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen setlerss tarih 25 Kas 2011, 18:32

Kil hamur hlde geliyor oyun hamuru gibi aynı.
Bastırarak sürmüyoruz avucunuzun içine alın temiz kaportanın üstüne kayması için şampuanlı suyu cam sil şisesi ile sıkın avucunuzun içindeki hamur ile dairesel hareketler ile elinizi o noktada gezdirin ancak şampuanlı suyu sürekli sıkın kaygan olası lazım mutlaka.
Yaparken mutlaka eldiven giyin deterjanlı su tırnak aralarınızı açıyor ve daha sonra çok acıyor.
İşlem bittikten sonra aracı mutlaka yıkıyoruz.

Sonuç Mükemmel oluyor hamuru ilk sürdüğünüz yer ile sürmediğiniz yere dokunun farkı anlarsınız.

Ayrıca bu malzemeyi Camda,plastikte,jantta kullanabilirsiniz unutmadan en son kalan kısmı jantta kullanın.

Son olarak bu malzemeyi kullanınca araba galeriden çıkmış gibi oluyor...

Unutmadan son olarak Çbs Teflon polish ile kolayca bir cila atarsınız araba muhteşem olur....
setlerss

Mesajgönderen argyle tarih 26 Kas 2011, 19:41

İlker Bey, çok teşekkürler.
Sabrınız taşmazsa;
bu malzeme parlaklık mı veriyor? "Parmağınızı sürtünce anlarsınız" demişsiniz ya, Tam olarak nasıl bir his olacak, neyi anlayacağım? Yüzeysel çizikleri (dairesel çizikler, fırça çizikleri) mi gideriyor?
Ve bu malzemeyi nerede hangi isimle aramak lazım?
ÇBS teflon cilayı nasıl atacağız peki?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen setlerss tarih 28 Kas 2011, 12:47

Sabır taşması ne demek istediğinizi sorabilirsiniz.

Bu malzeme extra bir parlaklık vermiyor sadece araç üzerindeki çam reçinelerini boyaya pütürlük veren dış maddeleri temizliyor ve kaporta fabrikadaki haline geliyor.Yani pürüzsüz bir yüzey oluyor ve cila attığınız zaman kalıcılığı ve etkisi daha fazla oluyor .bu ürün sorduğunuz çizikleri temizlemiyor.

Bu malzemeyi araç temizliği için kil diye googleda aratabilirsiniz forumlarda filan satan oluyor.

Teflon cilaya gelince araç cilası için süngerler filan var bu sünger ile cilayı kaportanın üzerine küçük bir bölgeye uyguladıktan sonra temiz mikro fiber bir bez ile güzelce artıkları temizliyorsunuz ve kaymak gibi oluyor araba...
setlerss

Mesajgönderen argyle tarih 28 Kas 2011, 20:19

Abi teşekkürler bir kez daha.
Hamur işime yaramayacak, ben dairesel kılcal çiziklerden kurtulmak istiyorum ama pasta masta da pek bir halta yaramadı, yani beni tatmin etmedi, belki de yapan heriften kaynaklandı bilmiyorum. Cila atınca parlaklık oluşuyor ama özellikle güneş altında o dairesel çizikler belli olmuyor mu, ayar oluyorum. Yok mu bunun adam gibi çaresi ya? Hani demişsiniz ya, "galeriden yeni çıkmış gibi oluyor" diye, o hale nasıl getirebilirim, kırmızı kırmızı göz alsın? :)
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen yalcinuven96 tarih 02 Ara 2011, 04:24

Performans istiyorsan O/D Off u öneririm Biraz yakar ama aracın performansı bayağı artıyor :lol:
yalcinuven96

Mesajgönderen argyle tarih 02 Ara 2011, 19:26

yalcinuven96 yazdı:Performans istiyorsan O/D Off u öneririm Biraz yakar ama aracın performansı bayağı artıyor :lol:

Abi ne ilgisi var anlamadım?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Önceki

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir